145 ts 1.4 mesa ulje i gorivo?
- kloca
- Garaža: alfa romeo 156 1.9 jtd
imam problem sa svojom alfom vec godinu dana! postepeno mi dize nivo ulja u karteru otprilike za mesec dana digne nivo za 7 mm. Pa me interesuje sta sve moze da bude uzrok toga? 
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Pa sto je vozis tako godinu dana 
A Man's Got to Know His Limitations...
-
gilegi
- Drug Član

- kloca
ne to mi se desilo u martu pa je kao bio problem u termo davacu slao mi je temperaturu vazduha od-33 c pa sam tad to resio i ultrazvucno cistio dizne i od tad nije bilo problema, bio sam sa njom i do grcke letos i ulje je bilo ok! sada skoro sam hteo da prokontrolisem i provalio da mi je u zadnjih mesec digo nivo za oko 7mm! interesuje me da li stvarno problem moze da bude u termo davacu i sta jos moze da bude uzrok mesanju!
-
magic33ma
- Drug Član

Jesi siguran da je voda i ulje?Da nije benzin i ulje možda?
Kad se izmešaju voda i ulje,ulje dođe u sistem za hlađenje motora a ne obrnuto jer je pritisak ulja veći od pritiska u sistemu za hlađenje.I dobije se "majonez".
Proveri ti to malo bolje.Nivo tečnosti za hlađenje onda bi morao da ti opada(gubi vodu).
Kad se izmešaju voda i ulje,ulje dođe u sistem za hlađenje motora a ne obrnuto jer je pritisak ulja veći od pritiska u sistemu za hlađenje.I dobije se "majonez".
Proveri ti to malo bolje.Nivo tečnosti za hlađenje onda bi morao da ti opada(gubi vodu).
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Ma lepo pise mesa ulje i gorivo!Da ti neka dizna ne naliva suvise goriva na koliko obrtaja ti radi auto u leru kad se zagreje?
- kloca
dizne su ok! trenutno mi je kod majstora i on tako kaze sutra cu imati vise informacija o problemu! ler gas je oko 900 kad se malo zagreje radi kao da je sve u najboljem redu to je ono sto me naj zabrinjava! jedino dok je hladan malo se gusi na oko 2500 obrtaja i teze prima gas ali to traje vrlo kratko i onda bude sve ok!
-
gilegi
- Drug Član

Sve je to super sem podizanja nivoa ulja. Smem da s kladim da na bar jednom cilindru imaš katastrofalno lošu kompresiju.
-
magic33ma
- Drug Član

Pročitao sam da je imao problem oko termodavača i povezao sam odmah i vodu.
Ajmo dalje.Protokomer.Ako nije dobar-daje loše podatke kompu,ovaj šalje više goriva koje motor ne može da sagori i eto ga benzin u karteru.A i ovo što gile kaže može da bude razlog ne sagorevanja.Karika,puko klip,podizač....
Pravac majstor.
Jel ti se javljaju samodetonacije? (pucanje iz izduva)
Re: 145 ts 1.4 mesa ulje i gorivo?
Ma piše lepo,al ko čita...flojd napisao:Ma lepo pise mesa ulje i gorivo!
Ajmo dalje.Protokomer.Ako nije dobar-daje loše podatke kompu,ovaj šalje više goriva koje motor ne može da sagori i eto ga benzin u karteru.A i ovo što gile kaže može da bude razlog ne sagorevanja.Karika,puko klip,podizač....
Pravac majstor.
Jel ti se javljaju samodetonacije? (pucanje iz izduva)
- kloca
Uzo sam ga danas od majstora, na dijagnostici kaze sve u perfektnom redu protokomer, dizne,kompresija na dva klipa je malo ispod 10, a na dva malo iznad 9,5 sve je kontrolisao i sve je u redu tako da kaze da je u pitanju lose gorivo! A meni samo ostaje da cesce kontrolisem ulje pa ce da vidimo sta ce bit!