Termostat ili termodavač?
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Ma senzor na TS se nalazi na kucistu termostata isti signal koristi i komp i skazaljka u kabini i preko njega komp ukljucuje i ventilator!
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ovako je i kod mene,Sad na otvorenom drzi 70-tak i to je to.Mene samo interesuje,koji se termostat pokazao najboljim,da ljudi znaju sta da kupe.pejo napisao:ja sam prikopchao fiateku i gledao,temp.mi pokazuje 87.5C a kazaljka pokazuje u kabini malo preko 70 C, kazaljka je za 2 njene debljine iznad 70C pa bi to bilo oko 75C otprilike.bilo bi dobro da neko slika termostat i obelezi crevo na slici koje treba da je hladno dok neotvori termostat.jer kad crkne on ostane u otvorenom polozaju najcheshce i onda rash.sredstvo non stop kruzi pa se tshko postize rad.temp.onda bi svi znali gde da pipaju i shta da gledaju.poshto vidim da mnogi imaju probleme a zima vec dolazi.

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Koliko sam ja cuo i procitao ovdje i po ostalim forumima,neko hvali Vernet,neko Behr,a neko Facet.... 

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- alfasud-82
- Garaža: alfasud 1977
alfa 147 1.6 2001.88kw120ks - Lokacija: novi sad
ja sam porucio whaler termostat iz nemacke cena je 4200 plus pdv.
- miljan
- Garaža: Alfa Romeo 155 1,8 8V TS
moram i ja da iznesem moj "problem", u pitanju je alfa 155 1,8 8v TS kod mene se desava sledece po gradu kazaljka za temperaturu predje za dve debljine 90 i tu ostane zakucana cim prvi put predje 90 uredno pali ventilator prvu brzinu i odmah drugu koju drzi manje od 5 sekundi i gasi se a kazaljka se nevraca
, cim izadjem na otvoreno vraca kazaljku i neprelazi 90. Nalazio sam na forumu razne informacije pa cak i u ovoj temi, bio sam na bez.kosi kod majstora ali nije mogao da se prikaci na komp.
da bi videli temperaturu motora, e sad zamenio sam vodenu pumpu, termostat, reostat, termodavac, ventilator, releje, isprao hladnjak i ista stvar s'tim da kad je napolju ovih dana hladnije retko kad u gradu predje 90. Najvise me buni to sto pali ventilator ali kazaljku nevraca sve dok neizadjem na otvoreno dal' je moguce da kazaljka na tabli nevalja ili da probam jos da zamenim i senzor na bloku i termostatu za temperaturu jel ima jos neki senzor ili relej na koji da obratim paznju? 

- flojd
EX alfa romeo 33 1.7 IE
A da proveris na koju stranu ti duva ventilator kada se upali dal na spolja ili prema motoru? 

- miljan
- flojd
EX alfa romeo 33 1.7 IE
Pa proveri za svaki slucaj da budes siguran jer ako je neko cackao mozda je okrenuo smer ventilatora pa zato ne postize da ohladi nego hladi tek kada je slobodan protok vazduha to jest na otvorenom!
- miljan
- jezdaue
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts 2000.god
kupljen nov termostat vernet
zasad drzi temperaturu dobro.
ne drzi zakovanu na 90 vec seta izmedju 80ak i 90
zasad drzi temperaturu dobro.
ne drzi zakovanu na 90 vec seta izmedju 80ak i 90
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Promenio termostat ( BEHR). Auto uvek drzi na 90. Nemrda kazaljka. Kao zakovana.
Taj tvoj sto seta temperaturu nije dobar.
Imam i termodavac za prodati posto nije odgovarao za moju 147. Ima tri kontakta u dzeku.
Re: Termostat ili termodavač?

Taj tvoj sto seta temperaturu nije dobar.
Imam i termodavac za prodati posto nije odgovarao za moju 147. Ima tri kontakta u dzeku.

- jezdaue
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8ts 2000.god
moze biti...
premda prosli nije drzao nista napredak je veliki..
a i moram da zamenim crevo donje od hladnjaka do motora posto pusta vodu pa kad tad zamenim antifriz videcemo...
ima li neko ideju gde ima da se kupi to crevo novo il mora polovno?
premda prosli nije drzao nista napredak je veliki..
a i moram da zamenim crevo donje od hladnjaka do motora posto pusta vodu pa kad tad zamenim antifriz videcemo...
ima li neko ideju gde ima da se kupi to crevo novo il mora polovno?
- miljan
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Tako i treba.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
zamenio termostat,temperatura je zakovana na malo ispred 90 stepeni,sad zasad sam zadovoljan. Ne znam koja je marka ,neki je italijanski i kostao je oko 5000 dinara. S obzirom da dve godine vozim na 60 stepeni lepo je pogledati skalu na 90

- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Zna li neko pasuje li od Zastave i sl. termostat na 155 TS 8V jer mi ovdje uvaljuju neke preskupe ili neke divljake?
Za Zastavin bih barem bio siguran da je original
Za Zastavin bih barem bio siguran da je original

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- stewuss
- Garaža: Alfa Romeo 156 JTD by G.
Citam ovu temu po drugi put i crv mi opet ne da mira..
Kao sto sam napisao u virusu, termostat je bio otvoren, te je zamenjen behr-ovim. Na turiranje motora u mestu dize temp na 90+ koji C pa pada na 90C, pa opet digne na taj + koji C i zatim ponovo padne i upali ventilator koji se cuje samo kada ugasim motor (kontam prva brzina). I to je sve ok i lepo..
Crv je u tome (mozda gremlin?!
) da u voznji sa ili bez ukljucenog grejanja, pri sporoj ili brzoj voznji, otvopreni put / grad nece da digne temp iznad 80C.. I da, malo mi gubi antifriz ali ne mogu da vidim gde...
Ideje, saveti?
Bas mi ne da ta temperatura mira..
Pozdrav
Kao sto sam napisao u virusu, termostat je bio otvoren, te je zamenjen behr-ovim. Na turiranje motora u mestu dize temp na 90+ koji C pa pada na 90C, pa opet digne na taj + koji C i zatim ponovo padne i upali ventilator koji se cuje samo kada ugasim motor (kontam prva brzina). I to je sve ok i lepo..

Ideje, saveti?
Bas mi ne da ta temperatura mira..

Pozdrav
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Danas smo kolega i ja isli posle posla jedan za drugim kroz guzvu na gazeli. Pošto je bilo stani kreni pogledam temperaturu i nazovem ga da vidim kako je kod njega na pokazivaču. Kod mene je kao na slici (znači malo iznad 90c) a kod njega je u tom trenutku između 70c i 90c...

Znači krenuli smo sa istog mesta u isto vreme i pratili se preko nbg i kroz kolonu na mostu...On vozi isti auto samo 8v mada mislim da su termostati isti, tj moj je ispravan

Znači krenuli smo sa istog mesta u isto vreme i pratili se preko nbg i kroz kolonu na mostu...On vozi isti auto samo 8v mada mislim da su termostati isti, tj moj je ispravan

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Iskreno mislim da ne bi smelo preko 90, juče nije bilo
preko 20 C napolju ...
preko 20 C napolju ...
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Oće da ode malo ako je jako spora vožnja, tako je i kod mene. Važno je da se brzo vrati na 90 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
u reci automobila kod gužve na areni juče je bilo preko 20C sigurno (na displeju je pisalo 25) a vozio sam 15 minuta isključivo stani kreni. Baš da vidim u tim uslovima vodu koja se ne zagreva preko 90C 
p.s e bio je čovek sa puntom koji je proključao pored puta, možda je neko od kolega sa bratskog
Re: Termostat ili termodavač?
dejan555 napisao:Iskreno mislim da ne bi smelo preko 90, juče nije bilo
preko 20 C napolju ...

p.s e bio je čovek sa puntom koji je proključao pored puta, možda je neko od kolega sa bratskog
- Dejan69
- Garaža: Alfa Romeo jtd 156 2004.alfa romeo 159 jtdm Ti 2012
gde ti skazaljka na satu stoi kad na otvorenom putu ides 80,meni stoi malo ispod 70stepeni
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
miljan: koliko ti je star hladnjak tj da li je bakarni? To da kazaljka prelazi 90 stepeni za par stepeni je normalno.