Zujanje u mjenjachu

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Korisnikov avatar
EgZeKuToR
Pridružio se: Čet Avg 19, 2010 12:06 pm

Zujanje u mjenjachu

Ned Okt 31, 2010 4:43 pm

Pozdrav,

Imam sljedeći problem: Prije par mjeseci sam stavio mjenjač od 145 na moju 33jku, 1-3 IE L. U posljednje vrijeme čuje se nekakvo zujanje kad lagano dodajem gas. Kad se pusti gas, ništa od toga. E sad, pošto nijesam neki ekspert što se mehanike tiče, ne znam da li se radi o mjenjaču/diferencijalu ili o nečemu drugom. Auto sam odvezao kod majstora, koji je dodao nekakvu mast u mjenjač. Efekat je takav da se sad brzine šaltaju bez problema, bez ikakvog zatezanja, ali je zvuk i dalje tu. Štaviše, primijetio sam da sad curi nekakvo ulje. Na slici sam označio koji dio bi to trebao biti, po mom mišljenju.
E sad, da li je neko imao sličan problem? Ili možda ima ideju o čemu se radi? Problem je što me za nekih mjesec dana čeka put od oko 1500 kilometara, a pošto sam u inostranstvu, posjeta raznim majstorima nije baš interesantna opcija. Bitno mi je samo da izdrži do kuće, da se ne prospe, pa ću ostatak rješavat tamo.
Slika

Hvala
AR Brera, 2.4 JTDM, 2008.
maybe33
Pridružio se: Sub Dec 27, 2008 12:45 am

Re: Zujanje u mjenjachu

Ned Okt 31, 2010 11:35 pm

A koliko ulja ima u menjaču/diferencijalu?Izgleda da ti curi ulje na šipki od šaltera(onog što menja stepene prenosa).Nisam siguran za taj menjač,ali ako je isti kao kod 33 trebalo bi da staje 2,7l ulja(Tutela 75 synth).Kad fali malo ulja hoće da zviždi.Prvo krene u petoj,pa četvrtoj,pa...
Korisnikov avatar
EgZeKuToR
Pridružio se: Čet Avg 19, 2010 12:06 pm

Re: Zujanje u mjenjachu

Ned Okt 31, 2010 11:39 pm

sjutra ipak idem kod majstora da mi provjeri nivo ulja u mjenjaču i reguliše ovo curenje.
samo se nadam da nije neki ležaj koji mora da se odmah mijenja, jer sam ga onda ugasio. navodno je mjenjač bio u dobrom stanju kad je postavljen prije 1200 km.
AR Brera, 2.4 JTDM, 2008.

Povratak na “Boxer Odeljenje”