Misljenje o ar 156 jts vozena kao firmino vozilo

Bez duše bismo bili samo mašine...
Darkoman
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 1:59 pm

Misljenje o ar 156 jts vozena kao firmino vozilo

Uto Okt 05, 2010 2:08 pm

Stari-novi sam zaljubljenik u alfu, takodje nov na forumu, i postoji mogucnost da konacno budem pocastvovan da vozim auto koji mi vec dugo pozitivno upada u oci... E sad pitanje za upucene, sta mislite o automobilima koji su vozeni u firmama, tacnije u pitanju je ar 156jts 2.0, vozena u Hemofarmu (verovatno neki doktor, direktor...), u odlicnom stanju (na prvi pogled), presla 110-tak hiljada... Zanima me koliko su ti automobili sigurni po pitanju stanja (odrzavan je u Delti, serv. knjizica, servis na svakih 10000...), veoma sam zainteresovan za kupovinu i svaki savet mi je potreban!
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Re: Misljenje o ar 156 jts vozena kao firmino vozilo

Uto Okt 05, 2010 2:30 pm

Znas onu foru:"Koje auto je najbrze po makadamu?-Sluzbeno!"
E sad,ako imas info ko konkretno ga je vozio i da li je stvarno servisirana redovno-onda pogledaj.Ako nemas iskustva u trgovini povedi nekoga ko ima i ko se razumije,da dobro isprovjerava auto da ne bi ti kasnije imao glavobolje,mada ako se dobro sjecam-taj JTS nije bas bez mane (ne trpi lose gorivo-sta li),ali opet ti kazem vrijedi pogledati...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Stefan Zailac
Garaža: Nešto strano i privremeno...
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:33 am

Uto Okt 05, 2010 3:17 pm

Pa ako je vozilo dužio jedan vozač i vozio direktora to može biti odlična kupovina. I sam sam imao priliku da kupim direktorku pa sam imao sličnu dilemu. Pokušaj da dođeš do vozača ili barem neka dojava. Mislim da isto može biti izuzetno rizična odnosno odlična kupovina... :confused:
Darkoman
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 1:59 pm

Uto Okt 05, 2010 6:11 pm

Bas tako, mislim da je auto duzio samo jedan covek, i to iskljucivo u sluzbene svrhe...Medjutim dilema nastaje posle nekih procitanih komentara na forumu, dal je odrzavanje skupo i cini mi se da je alfa previse osetljiva za nase puteve!?!
Korisnikov avatar
pekovic
Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 ts, punto van 1.9 jtd (firmin)
Pridružio se: Ned Sep 20, 2009 8:46 pm

Uto Okt 05, 2010 8:50 pm

Da se nadovezem na Schumacherov vic na pocetku teksta: Kupio tip ferari i izasao da ga proba malo po autoputu. Druga, treca, ide kao lud, ali non stop mu neko blica otpozadi. On po gasu ali nikako da se odvoji. Udje u desnu a pored njega prolete jugo. Stigne on njega na naplatnoj, izadje i pita ga: Brate, sta je ovo? -Jugo. -Dobro, vidim, ali koji motor? -65. -Pa kako ide tako dobro??? -piiiip ga, firmin! :grin: :grin: :grin:

Ipak, ja bih taj uzeo bez razmisljanja ako nije udaran. Jer kad vozis sluzbeni auto onda popravljas i sve sto mislis da nije u redu, a ne ono redovno. Ne znam koja cijena je u pitanju, ali Hemofarm je firmetina i ne vjerujem da tamo nije imao ko da se brine o servisima... :wave:
Korisnikov avatar
dexxxter
Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm

Uto Okt 05, 2010 9:00 pm

Tu Alfu sigurno nije vozio bilo ko. Bila je kupljena nekome namenski, da bude reprezentativna!

Nije to Yugo, Punto, Clio ili neka druga slicna konzerva koju "tera" ko stigne i kako stigne.
Ta Alfa je sigurno odrzavana mnogo bolje i redovnije nego vecina Alfi ovde.
Znam za jedno vozilo koje je kupljeno od Hemofarma, bilo je extra. Pogledaj, pa odluci, i nemoj ni slucajno da bezis zato sto je firma vlasnik!
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Okt 05, 2010 11:04 pm

Ja znam za dve u Beogradu od Hemofarma - teget i srebrnu, a mislim da su kupili 5-6 koliko se secam da su mi priclai u Delti...bilo je i 166-ica 3.2 od Hemofarma. Ovu srebrnu 156 je vozio neki lik koji je ziveo blizu mene...bila je to jedna od prvih restyling 156-ica kod nas. Dok je on vozio, pazio je auto...ali ga nisam video 2-3 godine...
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
srlealfa
Garaža: 156 2.0 jts
Pridružio se: Pet Jun 17, 2011 12:41 pm

Sre Jun 29, 2011 4:42 pm

Ja sam pre neki dan kupio ALFU 156 2.0 jts baš od Hemofarma preko Auto Čačka.Auto ima malo ogrebotina,redovan servis rađen u Delti,imam i sve putne naloge jedan čovek vozio.Posedujem i ugovore Delte i Hemofarama kao i servisnu knjižicu.Prešla je 84000.Merio sam kompresiju na svakom je 12,3.Sad mi je u planu sem svećica koje sam već zamenio da zamenim i ulje 2 bobine i uradim veliki servis.Od opreme ima sve sem koše,čak i parking senzore.Eto čekaju me neka ulaganja ali biće to dobro nadam se.Predtaaviću sebe i auto za koji dan,sad sam u stalnoj jurnjavi zbog ispitnog roka. :)

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”