zimske gume
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Gume za sve sezone su dobro rešenje za one koji nemaju gde da drže drugi set točkova ili za one koji nemaju novca za dva seta točkova.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Momci , ako gledate neku srednju klasu , Sava Eskimo HP u dimenziji 195/55 ili 195/50 je odlicno resenje ... ili klasican Eskimo S3 , a ako gledate premium klasu Dunlop winter Sport 3D koji i na ADAC - ovim testovima vec par godina u samom vrhu.
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- bane
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Koliko para kosta ovo sto si preporucio??????
Pozdrav
Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- 982026
- Garaža: Hornet 919
, mnogi koje ja poznajem ih voze tokom cele godine tako da ko sebi ne moze da priusti dva seta guma, narocito zimske sa celicnim felnama, eto resenja.
Re: zimske gume
Pa obzirom na to koliko vozim kola zimi, meni su odlicne all season. Za m+s znam sta znaci, hvala kolegaboka napisao:Po meni all season gume nisu dobre kao letnje ni kao zimske.To su gume za neka topla podrucja gde prakticno nema zime.
Ako hoces da sve bude po PS-u moras da se isprsis za dva seta guma i po meni nebi bilo lose da zimske imaju svoje celicne felne.
A ono m+s ne znaci da su gume all season.To samo oznacava da su za blasto i sneg i tu oznaku mogu i all season da imaju.
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Dunlop SP Winter Response i Winter Sport 3d su dokazan kvalitet. Zatim tu je Good Year Ultragrip 7, Vredestein Snowtrac3, Conti Wintercontact 800, 810, 830...zatim sasvim solidni Kleber Krisalp i Fulda Kristall Montero, Bridgestone Blizzak...Sava i Tigar u konkurenciji sa ovima nema sta da traze. Od M+S guma koje ne bih preporucio jer su sve pomalo, a sustini nista dobro najbolji je Good Year Vector 4. M+S gume jesu All season gume. Razliku prave na silu tek da bi uvalili nesto.
Acqua-Olio-Benzina
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Goodyear koji se kod nas prodaje se pravi u sloveniji te sam zbog toga odustao od te marke u svakoj varijanti (baš me interesuje da li njih koriste i u tim testovima)
i ako mi je bio prvi izbor u više varijanti.
Sa druge strane sava adapto m+s mi je odlično rešenje
da stoji pozadi za sve sezone (tako da samo 2 gume vučem na 7. sprat).
Nisam ih nešto posebno probavao prvog dana dok se n eskinu one iglice i "masni" sloj ali zbog šare koje je lamelna veerujem da su dosta bučne na autoputu.
Ono što je najbitnije je da je guma od sredine ove godine a ne od prošle kao
što mahom nude u manjim vulkanizerskim ranjama
(u beogumi 2 save 205 55 = 17.700 sve ukupno)
i ako mi je bio prvi izbor u više varijanti.
Sa druge strane sava adapto m+s mi je odlično rešenje
da stoji pozadi za sve sezone (tako da samo 2 gume vučem na 7. sprat).
Nisam ih nešto posebno probavao prvog dana dok se n eskinu one iglice i "masni" sloj ali zbog šare koje je lamelna veerujem da su dosta bučne na autoputu.
Ono što je najbitnije je da je guma od sredine ove godine a ne od prošle kao
što mahom nude u manjim vulkanizerskim ranjama
(u beogumi 2 save 205 55 = 17.700 sve ukupno)
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Sto se tice Good Year-a ima i onih van Slovenije da se kupi...zavisi od modela - ne prave se svi modeli tamo. Istina je da slovenacki vazi da je dosta losiji od nemackog recimo...Da li su u medjuvremenu izjednacili kvalitet, ne znam...Ali, ako si nailazio samo na SLO, onda ok razumem te...
Acqua-Olio-Benzina
- mladen76
- Garaža: 156 1,9 jtd
punto 1,2sx - Lokacija: Sarajevo, BiH
Ljudi prosle godine na vrh Jahorine sa Tigar Winter 186/65-15 na mojoj Alfici po sto puta pregazenom snijegu ispod koga je led (poprilicno losi uslovi). Jedino sta je bitno da sam imao srece da nisam nigdje morao stati zbog nekog ispred mene jer da jesam ne bih lako mogao ponovo krenuti. Samo sto se zbog toga truda da se ne zaustavljam zamlo nisam zakucao u jedan SUV koji se nesto okretao i jednim dijelom bio na putu.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Ja imam GY Ultragrip performance made in Slovenija, kupljene prosle godine dosta povoljno jer su "ispale iz kamiona"...nazalost samo napred. Pozadi su mi malo starije Ultragrip 7.
Gume su sjajne, a da li su bolje one koje su proizvedene negde drugde, nemam pojma, a i sumnjam da bih to mogao da osetim u nekim prosecnim uslovima. Mada, kad vec dajes preko 100 evra po gumi, treba potraziti...
Gume su sjajne, a da li su bolje one koje su proizvedene negde drugde, nemam pojma, a i sumnjam da bih to mogao da osetim u nekim prosecnim uslovima. Mada, kad vec dajes preko 100 evra po gumi, treba potraziti...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Po meni, najbolji odnos ulozeno - dobijeno ima Dunlop Winter Sport 3D
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... m-s-515630
Cena (sa PDV-om): 6,076.00 RSD
Tako da ce moja Alfica da kotrlja upravo na ovim gumama naredne 2-3 zime
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... m-s-515630
Cena (sa PDV-om): 6,076.00 RSD
Tako da ce moja Alfica da kotrlja upravo na ovim gumama naredne 2-3 zime
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Ja sledece nedelje idem po jos jedan par Barum Polaris 2 (7700rsd/kom).
Na Adi huji su se lepo pokazale po vlaznoj stazi. Ko je bio video je. Vozio sam ih celo leto i jos su u super stanju. 205/55/16

Na Adi huji su se lepo pokazale po vlaznoj stazi. Ko je bio video je. Vozio sam ih celo leto i jos su u super stanju. 205/55/16

- jonicalfa
- Garaža: AR 164 V6 turbo
Ne postoji nijedna losa guma, koja ima pahuljicu ili zimsku oznaku.Sve su to renomirane firme koje sebi u eri kompjuterske obrade performansi, ne dozvoljavaju lose karakteristike. Ja imam continentalke od prosle godine i od novembra su na alfi
- Mique
Druze , izvini nikako da ti odgovorim Sava Eskimo HP nova shara u dimenziji 195/50R15 JE 6200 ... Dunlop SP Winter Response 7500 , i u sustini ove sezone se najvise kod nas prodaju Sava u toj srednjoj klasi a sto se premiuma tice Dunlop je najtrazeniji zbog najboljeg odnosa cena / kvalitet. ...bane napisao:Koliko para kosta ovo sto si preporucio??????
Pozdrav
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Par reči o Savi
Ova Sava što se prodaje kod nas,proizvodi se u Poljskoj i kvalitet joj ništa nije bolji od Tigra,a ima znatno veću cenu.
Na prošlom autu imao sam letnju Savu Intensu,kupljenu novu kod Lešanovića na svim točkovima (kišna šara).Odmah nakon zamene, primetio sam da mi je bučnost bila znatno veća nego na starim gumama Semperit Sport koje sam skinuo.Ležanje po krivinama na suvom putu,nije im bilo ni malo na zavidnom nivou,a veoma su mi bile i bučne u vožnji.Sava Eskimo se takođe proizvodi u Poljskoj i kvalitet joj je u rangu guma Tigar Wintera (ali veća cena).Na snegu nisam primetio nikakve bolje karakteristike kod Save,koje bi opravdale veću cenu.
Znači ako se neko dvoumi između Sava Eskimo i Tigar Wintera,treba da zna da je kvalitet sličan,a postoji razlika u ceni koja nije proporcionalna kvalitetu.
Lično smatram da za klasu automobila kakve su Alfe nije ni Sava ni Tigar,već neke znatno kvalitetnije gume, koje mogu da prate visoke performanse automobila.
To je kao da Cristianu Ronaldu obučeš neke kineske kopačke i pošalješ ga na teren
Ova Sava što se prodaje kod nas,proizvodi se u Poljskoj i kvalitet joj ništa nije bolji od Tigra,a ima znatno veću cenu.
Na prošlom autu imao sam letnju Savu Intensu,kupljenu novu kod Lešanovića na svim točkovima (kišna šara).Odmah nakon zamene, primetio sam da mi je bučnost bila znatno veća nego na starim gumama Semperit Sport koje sam skinuo.Ležanje po krivinama na suvom putu,nije im bilo ni malo na zavidnom nivou,a veoma su mi bile i bučne u vožnji.Sava Eskimo se takođe proizvodi u Poljskoj i kvalitet joj je u rangu guma Tigar Wintera (ali veća cena).Na snegu nisam primetio nikakve bolje karakteristike kod Save,koje bi opravdale veću cenu.
Znači ako se neko dvoumi između Sava Eskimo i Tigar Wintera,treba da zna da je kvalitet sličan,a postoji razlika u ceni koja nije proporcionalna kvalitetu.
Lično smatram da za klasu automobila kakve su Alfe nije ni Sava ni Tigar,već neke znatno kvalitetnije gume, koje mogu da prate visoke performanse automobila.
To je kao da Cristianu Ronaldu obučeš neke kineske kopačke i pošalješ ga na teren
A Man's Got to Know His Limitations...
- freedom
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
Pa kad može Jelena Janković što ne bi i Ronaldo..
Šalim se... i apsolutno se slažem sa tvojom tezom da na Alfu ne treba stavljati jeftine gume...
Ali evo u prethodnim postovima ljudi hvale Savu...
Najgore je što živimo u zemlji Srbiji gde se ne zna ko koga kako i koliko...
i više ne možeš da se osloniš ni na pravilo
„ako ne znaš šta je dobro, vidi šta je skupo“
ovde kod nas moš' da pukneš dobre pare i da opet dobiješ nekog divljaka.

Šalim se... i apsolutno se slažem sa tvojom tezom da na Alfu ne treba stavljati jeftine gume...
Ali evo u prethodnim postovima ljudi hvale Savu...
Najgore je što živimo u zemlji Srbiji gde se ne zna ko koga kako i koliko...
i više ne možeš da se osloniš ni na pravilo
„ako ne znaš šta je dobro, vidi šta je skupo“
ovde kod nas moš' da pukneš dobre pare i da opet dobiješ nekog divljaka.
ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
- G0XY
Ma Sava i Tigar su ok gume za neku razumnu vožnju
To što se meni ne uklapaju u moj stil vožnje i što sitničim oko nekih stvari,ne mora da znači ama baš ništa...
Mislio sam na kineske patike sa Pančevačkog buvljaka
To što se meni ne uklapaju u moj stil vožnje i što sitničim oko nekih stvari,ne mora da znači ama baš ništa...
Mislio sam na kineske patike sa Pančevačkog buvljaka
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
i nije više u top formi kao pre 10 godina
Naš Ronaldo već odigrao 200.000 utakmicaG0XY napisao: To je kao da Cristianu Ronaldu obučeš neke kineske kopačke i pošalješ ga na teren
i nije više u top formi kao pre 10 godina
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Danas sam se raspitivao za zimske gume i od sutra formiraju nove cene (skuplje)
.
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
- Mique
Kao prvo , Sava se ne proizvodi samo u Poljskoj ili Sloveniji pa ti to treba biti sinonim za los kvalitet , ona se proizvodi i u Nemackoj (Eskimo HP) , u Juznoj Africi , Francuskoj , Tajlandu , Americi , Spaniji ... itd itd ...Tako da prica gde se proizvodi nema ama bas nikakve veze , jer neku normu i standard kvaliteta moraju ispostovati i Sloveniji pa i u Nemackoj ... Da je Eskimo dosta kvalitetnija od Winter 1 gume to znaju i vrapci na grani ... Eskimo je iskljucivo za zimske uslove voznje i niposto ga ne treba voziti leti , jer ce se guma iskriviti , vrlo brzo potrositi i postati preterano bucna.
Intensa HP se zaista pokazala kao odlican pneumatik u srednjoj i klasi i ne bih se slozio da je bas toliko bucna, sem ako nisi pazario staru Intetnsu koja se vec dugo ne proizvodi ... Pogledaj ti DOT na gumi pa ces dobiti odgovor zasto je bucna ... I najbitnije od svega kod nas je ove sezone razlike izmedju Wintera 1 i Eskima S3 u proseku 100-300 dinara i ta razlika nikada nije bila manja stoga uvek treba ici na Eskimo , mada bih ja uvek kupio i preporucio Dunlop Winter Sport 3D ... Imam ih i na Mondeu i sada na Marei ... Bolji pneumatik za taj novac iz premium klase ne postoji ...
U nekim tezama se slazem sa tobom ali nisi u pravu ...G0XY napisao:Par reči o Savi![]()
Kao prvo , Sava se ne proizvodi samo u Poljskoj ili Sloveniji pa ti to treba biti sinonim za los kvalitet , ona se proizvodi i u Nemackoj (Eskimo HP) , u Juznoj Africi , Francuskoj , Tajlandu , Americi , Spaniji ... itd itd ...Tako da prica gde se proizvodi nema ama bas nikakve veze , jer neku normu i standard kvaliteta moraju ispostovati i Sloveniji pa i u Nemackoj ... Da je Eskimo dosta kvalitetnija od Winter 1 gume to znaju i vrapci na grani ... Eskimo je iskljucivo za zimske uslove voznje i niposto ga ne treba voziti leti , jer ce se guma iskriviti , vrlo brzo potrositi i postati preterano bucna.
Intensa HP se zaista pokazala kao odlican pneumatik u srednjoj i klasi i ne bih se slozio da je bas toliko bucna, sem ako nisi pazario staru Intetnsu koja se vec dugo ne proizvodi ... Pogledaj ti DOT na gumi pa ces dobiti odgovor zasto je bucna ... I najbitnije od svega kod nas je ove sezone razlike izmedju Wintera 1 i Eskima S3 u proseku 100-300 dinara i ta razlika nikada nije bila manja stoga uvek treba ici na Eskimo , mada bih ja uvek kupio i preporucio Dunlop Winter Sport 3D ... Imam ih i na Mondeu i sada na Marei ... Bolji pneumatik za taj novac iz premium klase ne postoji ...
- G0XY
Evo ovako, Intensa koju sam ja vozio i prilično je bučna,je proizvedena 2009. u Poljskoj,tako da je bila prilično sveža guma.
Moj generalni utisak je da je Poljska Sava bučnija nego što bi trebalo i da ima slabije karakteristike ležanja na suvom i vrelom kolovozu.
Takođe bih svakom preporučio da ako može izbegne Savu koja se proizvodi u Poljskoj, jer je namenjena tržištima sa slabijom kontrolom kvaliteta i gde postoji odsustvo zakona o zaštiti potrošača.To da nema veze gde se šta proizvodi,na žalost ne mogu da se složim sa tobom.Imaš proizvode za zemlje trećeg sveta u koje spadamo i mi i proizvode za zapadno tržište,gde se strahovito vodi računa o kvalitetu.Standardi proizvodnje naravno svuda postoje,ali ima tu mnogo detalja koji ne podležu standardima,a koji mogu da utiču na krajnji kvalitet proizvoda.
Naravno odluku za svaku zemlju, kakvog porekla i kvaliteta proizvod će da se uvozi,zavisi od lokalnih distributera,kojima je najbitnija stavka brzo sticanje profita i indirektno jedan vid prevare potrošača.Zbog toga se kod nas mogu uglavnom naći proizvodi,koji se štancuju u zemljama bivšeg Istočnoevropskog bloka,Kini,Turskoj i sličnim sirotinjama
..
Dokle god bude odlagano donošenje zakona o zaštiti potrošača,čijom primenom će biti regulisano pravo da se vrati proizvod koji ne ispunjava deklarisane karakteristike,imaćemo poplavu proizvoda lošijeg kvaliteta,po naravno vrhunskim cenama.
Generalno smatram da je Sava dobar brend gume,ali zahvaljujući distributerima iz Srbije,uvoze se njihovi proizvodi namenjeni Istočnoevropskim zemljama i Balkanu.
Mique ne zameri mi na mišljenju,nije mi namera da sporim tvoje iznesene utiske o Savi,svi mi imamo neka individualna mišljenja.Ja generalno najveću zamerku imam na velike uvoznike prevarante
Moj generalni utisak je da je Poljska Sava bučnija nego što bi trebalo i da ima slabije karakteristike ležanja na suvom i vrelom kolovozu.
Takođe bih svakom preporučio da ako može izbegne Savu koja se proizvodi u Poljskoj, jer je namenjena tržištima sa slabijom kontrolom kvaliteta i gde postoji odsustvo zakona o zaštiti potrošača.To da nema veze gde se šta proizvodi,na žalost ne mogu da se složim sa tobom.Imaš proizvode za zemlje trećeg sveta u koje spadamo i mi i proizvode za zapadno tržište,gde se strahovito vodi računa o kvalitetu.Standardi proizvodnje naravno svuda postoje,ali ima tu mnogo detalja koji ne podležu standardima,a koji mogu da utiču na krajnji kvalitet proizvoda.
Naravno odluku za svaku zemlju, kakvog porekla i kvaliteta proizvod će da se uvozi,zavisi od lokalnih distributera,kojima je najbitnija stavka brzo sticanje profita i indirektno jedan vid prevare potrošača.Zbog toga se kod nas mogu uglavnom naći proizvodi,koji se štancuju u zemljama bivšeg Istočnoevropskog bloka,Kini,Turskoj i sličnim sirotinjama
Dokle god bude odlagano donošenje zakona o zaštiti potrošača,čijom primenom će biti regulisano pravo da se vrati proizvod koji ne ispunjava deklarisane karakteristike,imaćemo poplavu proizvoda lošijeg kvaliteta,po naravno vrhunskim cenama.
Generalno smatram da je Sava dobar brend gume,ali zahvaljujući distributerima iz Srbije,uvoze se njihovi proizvodi namenjeni Istočnoevropskim zemljama i Balkanu.
Mique ne zameri mi na mišljenju,nije mi namera da sporim tvoje iznesene utiske o Savi,svi mi imamo neka individualna mišljenja.Ja generalno najveću zamerku imam na velike uvoznike prevarante
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Ja sam zimus vozio sa letnjim gumama, nekim Viking protech500 i celo leto pre toga naravno. Gume su proizvedene u Norveskoj. Kada bih nasao nove iste takve kupio bi ih bez razmisljanja. Eto na primer predpostavljam da niko nikad nije cuo za Viking gume ali meni su se vrhunski pokazale.
Lepota je u ocima posmatraca.
- Mique
@Goxy
Ovaj forum je i kao svaki drugi , mesto gde ljudi diskutuju , savetuju jedni druge , pomazu i iznose svoja misljenja , stoga postujem sve sto si napisao i u teoriji se slazem sa tobom , ali ako cemo realno , za bolje i nismo jer su ljudi mahom navikli da kupuju kvantitet , nikako kvalitet i da nas prvoklasna roba zaobilazi u sirokom luku. Sto se generalno guma tice ,ima tu neke istine ali poenta je da nije presudna zemlja proizvodnje , jer nam se skoro desilo da je dosao covek da reklamira Bridgestone koji je proizveden u Japanu , a nije sa njom uspeo da predje ni 25000 km u sasvim normalnim uslovima voznje .
O takvim i slicnim i primerima mogao bih do sutra ovde pisati... Ako pocnes i od akumulatora , verovatno znas da za nase trziste stize najlosija serija Black i White horsa , a za ino trzista idu najbolje serije... Zakon o zastiti potrosaca treba da sto pre stupi na snagu inace ce nam iz godine u godinu biti sve gore .... A za gumu , ne brini se gde je proizvedena , bitan je nacin kako je skladistena , datum proizvodnje i garancija koja mora biti 36 meseci.
Ovaj forum je i kao svaki drugi , mesto gde ljudi diskutuju , savetuju jedni druge , pomazu i iznose svoja misljenja , stoga postujem sve sto si napisao i u teoriji se slazem sa tobom , ali ako cemo realno , za bolje i nismo jer su ljudi mahom navikli da kupuju kvantitet , nikako kvalitet i da nas prvoklasna roba zaobilazi u sirokom luku. Sto se generalno guma tice ,ima tu neke istine ali poenta je da nije presudna zemlja proizvodnje , jer nam se skoro desilo da je dosao covek da reklamira Bridgestone koji je proizveden u Japanu , a nije sa njom uspeo da predje ni 25000 km u sasvim normalnim uslovima voznje .
O takvim i slicnim i primerima mogao bih do sutra ovde pisati... Ako pocnes i od akumulatora , verovatno znas da za nase trziste stize najlosija serija Black i White horsa , a za ino trzista idu najbolje serije... Zakon o zastiti potrosaca treba da sto pre stupi na snagu inace ce nam iz godine u godinu biti sve gore .... A za gumu , ne brini se gde je proizvedena , bitan je nacin kako je skladistena , datum proizvodnje i garancija koja mora biti 36 meseci.
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Pazi, nije bitno gde je proizvedena, vec za cije trziste je proizvedena...
To sto je ta guma dosla iz japana ili poljske ne znaci nista... da je radjena za nemacko trziste, sigurno bi bila prvoklasna...
Kod nas sva roba koja dolazi dolazi sa b i c oznakom kvaliteta... tako je i sa gumama...
Primera radi, 80% tehnicke robe npr u nemackoj i kod nas nema istu oznaku... a isti je komad robe, proizveden u nemackoj... jer je za razlicito trziste..
I verujem da guma kupljena kod nas nema bas puno veze sa istom kupljenom u nemackoj, svajcarskoj itd...
To sto je ta guma dosla iz japana ili poljske ne znaci nista... da je radjena za nemacko trziste, sigurno bi bila prvoklasna...
Kod nas sva roba koja dolazi dolazi sa b i c oznakom kvaliteta... tako je i sa gumama...
Primera radi, 80% tehnicke robe npr u nemackoj i kod nas nema istu oznaku... a isti je komad robe, proizveden u nemackoj... jer je za razlicito trziste..
I verujem da guma kupljena kod nas nema bas puno veze sa istom kupljenom u nemackoj, svajcarskoj itd...
- mladen76
- Garaža: 156 1,9 jtd
punto 1,2sx - Lokacija: Sarajevo, BiH
Mislim da si u pravu u vezi sa ovim gore sto si rekao, mada najvise slucajeva da su kjudi nezadovoljni Savinim gumama je upravo sa onima iz Poljske ...Da li su b i c klase Save proizvedene u drugim drzavama zavrsila na nekim drugim trzistima? Vjerovatno jesu.
Gledao sam jednom emisiju u kojoj se proizvode nekakvi lezajevi koji na kraju proizvodnog procesa idu na neki id skeniranja i mjerenja...jedan dio ne podlijeze najstrozijim kriterijima ali se ne bacaju ...e sad nagradno pitanje gdje zavrse takvi lezajevi?
a) poklanjaju ih siromasnim zemljama
b) istope ih topionici
c) zavrse na nekim manje zahtjevnim trzistima koji nemaju (imaju losu) kontrolu kvaliteta
Tacan odgovor je pod c
Gledao sam jednom emisiju u kojoj se proizvode nekakvi lezajevi koji na kraju proizvodnog procesa idu na neki id skeniranja i mjerenja...jedan dio ne podlijeze najstrozijim kriterijima ali se ne bacaju ...e sad nagradno pitanje gdje zavrse takvi lezajevi?
a) poklanjaju ih siromasnim zemljama
b) istope ih topionici
c) zavrse na nekim manje zahtjevnim trzistima koji nemaju (imaju losu) kontrolu kvaliteta
Tacan odgovor je pod c