starac vujadin napisao:Kakve dobre boje i kombinacije ima Lancia Delta....fantasticno...pa onda beskrajne kombinacije sa enterijerom. Uvek me iznova oduseve smekerskom dodatnom opremom...toliko je dobra da digne auto jednu klasu iznad kad se naruci full optional. Ruzan auto, ali super napucan s opremom.
Uz ogradu da sam verovatno malo više Lanciista nego Alfista, i mene na Lancii oduševljava upravo taj prefinjeni osećaj za detalje. Kad sedneš u Lanciu imaš osećaj da je svaki santimetar osmišljen, o svemu se razmišljalo, sve je prostudirano i orijentisano na čoveka i da se on tu dobro oseća. Ima bezbroj sitnih lepih detalja koje vremenom otkrivaš. Svaka fiatova komponenta je bar za milimetar doterana i unapređena.
Čudi me da fiat taj pristup ne presadi i Alfi, kao što me čudi što i Alfine sportske gene ne vrati malo i Lancii. Mislim da bi onda imao dva pobednika i bisera, a ne ovako dva polukljakavca. Sinergija između ta dva brenda bi mogla da donese dosta novca, pa nije ni važno da li sa Alfine ili Lanciine strane. Bojeći se da Alfa i Lancia ne iskanibališu kupce jedni drugima sve je kupce ustvari lagano poslao u Nemačku.

Delta III bi mi bila super, samo da je 10 cm kraća i da nema tu glupu ambiciju da malo zakorači i u D segment. Da se na to doda još koje zrnce sporta, što je Lancia nekad umela, i eto ga super auto.
Sećam se, svojevremeno je Ypsilon nuđen u paleti od 200 ili možda čak 300 boja... Uvek sam razmišljao kako li se kupcu te sve boje prezentuju, kako li se on odluči, kako li se to onda proizvodi, to mora da je noćna mora... ali onda shvatih surovu realnost da i pored svih 300 boja ja Ypsilon na ulici ne videh u više od 10 boja i da je cela stvar čista marketinška sraćka... doduše i od tih 10 boja, bar jedno 7 izgledaju odlično i super pristaju autu. Sa Giuliettinim bojama imam priličan problem. Ni jedna mi ne privlači pažnju niti me nešto loži. Voleo bih jednom da imam Alfa Red auto, ali eto i to više ne postoji. Ove ostale boje su nekako bezbojne.
Moj najveći problem sa Giuliettom je što bi mi ona bila totalno racionalan izbor, svi brojevi se slažu, iako mi srce pored tog auta ne zaigra ni 10% onoliko koliko mi i dan danas zaigra pored 156/147/GT ili pored 159. Valjda zato što baš mnogo liči na auto koji već imam, pa i nemam osećaj da ću bog zna šta novo dobiti za recimo 15.000 eura doplate...