Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo MiTo forum | Alfa Romeo Giulietta forum | 4C | GIULIA | Prototipi
Korisnikov avatar
DejanGT
Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 12:09 am

Re: Alfa Romeo Giulietta

Čet Sep 23, 2010 10:45 am

Ja se slažem da je to što je gospodin fiat došao lično u Srbiju ogromna promena, nadam se i da je na bolje.

Ono na šta ja apelujem su potezi kojima će se drastično i u vrlo kratkom vremenu svima staviti do znanja da se ta pozitivna promena i desila...

Šta fiat može da uradi što delta nije mogla? Svašta... Za početak da učini da kupovina i posedovanje Alfa Romea bude jedno pozitivno i prijatno iskustvo...

Ako već lupaš u doboše na sav glas o Giulietti, moram priznati da mi je prilično nenormalno da na www.alfaromeo.rs nema ni reči o njoj. Ipak je internet stigao i u Srbiju.

Fiat je ovde već neko vreme, gde recimo sad kupujemo originalne rezervne delove za naše automobile, bez da 25 dana čekamo šuspleh?

Ovaj forum je vrlo solidan skup vlasnika AR automobila. Ne bi bilo ništa nenormalno da nam se ovde jednom obrati neko ko je oficijelni AR činovnik i ponudi nam neku oficijelnu pomoć i odgovore na naša pitanja u vezi naših sadašnjih ili budućih AR automobila.

Ako već fiatove automobile bije glas da su kvarljivi i nepouzdani, zaista je jedan od prvih poteza koji sam očekivao da čujem od novog fiata neko abnormalno produženje garancije za nove automobile. To je najkraći put ka razuveravanju sumnjičavih u kvalitet. Bilbordi tu ne znače puno. Kao ni statistika.

Super je kampanja za Giuliettu, ali kuća se zida od temelja a ne od krova... Promocija Giuliette je ređanje crepa, a ovde su neophodni prvo zemljani radovi. Možda su oni i obavljeni, ali sramota je da mi ovde, evidentno skup ljubitelja AR, o tome ne znamo ništa...
Korisnikov avatar
Woodoo
Garaža: Službeni
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 3:14 pm

Čet Sep 23, 2010 1:21 pm

Realno, promena na bolje ima ali su prespore. Za mene je razocaravajuce sto Giulietta nije mnogo ranije predstavljena u Srbiji. Razumem da je fokus na Puntu ali to ne bi smelo da znaci zapostavljanje ostatka brenda, Lancie i Alfe posebno. Za kakvo nas trziste smatraju najbolje govori nastup na poslednjem sajmu ili ovo sto je Dejan gore napisao. Preslabo od jedinog "domaceg" proizvodjaca.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Čet Sep 23, 2010 2:58 pm

Pa smatraju nas bas za onakvo kakvo trziste i jesmo, cemu se cudis...
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Čet Sep 23, 2010 3:22 pm

Sachekaj ZVANICHI medjunarodni sajam sledece godine... Ove godine je bio (nezvanichi) Auto Show, i mnogi su na njega izashli prilichno opushteno, tj bezveze...
Milsim da su napravili drastichan zaokret po pitanju tretmana nasheg trzishta, shto ove kampanje i promocije sasvim lepo oslikavaju... Jbga na promociju Giuliette je doshao shak i chovek koji je dizajnirao Giuliettu, dao je intervju za RTS... Pa polako bre ljudi... Ostavite se Delte i corava posla... ;) Shta je bilo, bilo je, gledamo napred...
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
DejanGT

Čet Sep 23, 2010 4:45 pm

Bio sam sad u 29. nov u salonu. Eno ga auto, sa dve devojke koje o njemu znaju kao ja o kombajnima, ne treba im ni 20 min da otštampaju cenovnik. Na sred prvog dana prodaje sam tamo bio sam, što je ustvari dobro bar da se stvar ispipa.

U subotu je probna vožnja 2.0 JTDM, prijavljivanje je u toku... ima slobodnih mesta još uvek dosta.

Mi smo očajno tržište, ali da bi smo bili bolje uvek je prvi korak na Alfa Romeu, a ne na kupcima. Njihov potez se čeka.

Inače, sa Fiatom Srbija nema part exchange-a, moraš sam da prodaš stari auto da bi kupio novi, što će u mnogome smanjiti broj potencijalnih kupaca nabrzinu. Retko ko će novu Giuliettu kupiti za keš od nule kao prvi auto, većina nas prvo mora da proda svoj postojeći Alfa Romeo, a oni će morati da čekaju da se to desi.

Auto nije nikakva revolucija, pogotovo ne formata 156-ice, ali deluje kvalitetno i ima stila. Naravno, gledati QV a posle kupiti progression nije preterano prijatno... valjda će i neki ovozemaljski primerci brzo stići u salon.
Korisnikov avatar
Alexa86
Garaža: MiTo QV Ex Alfa147 1.9 jtd, Alfa147 Q2
Pridružio se: Ned Dec 13, 2009 9:44 pm

Čet Sep 23, 2010 6:01 pm

Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

Čet Sep 23, 2010 9:17 pm

DO OO :kadr
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Sep 23, 2010 9:40 pm

Sajt je :love: :gitara :yahoo:
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
ilijapaun
Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 16v 2010
Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 10:58 am

Čet Sep 23, 2010 10:25 pm

ima karbonska rucica menjaca u dodatnoj opremi... :love: ...balavim
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Čet Sep 23, 2010 11:08 pm

Opa! Josh jedan udarac u pleksus kriticharima... Prilichno brzo postavljeno... Naravno, jedinstvenog izgleda, nema improvizacije... Lepo je biti deo velike svetske kampanje... Adio Delta!!!!!!!
Slika
Korisnikov avatar
Woodoo

Čet Sep 23, 2010 11:30 pm

Hm, sajt je postavljen dan posle domaceg predstavljanja, i vise od 6 meseci posto su imali priliku da je vide u normalnim zemljama. Za nekoga je to brzo, za mene je presporo.
Korisnikov avatar
DejanGT

Čet Sep 23, 2010 11:47 pm

Sajt je solidan ali na engleskom postoji već nekoliko meseci, tako da nije ništa novo što nismo do sad videli. Ono što fali su lokalne informacije, lokalne cene, lokalni kontakti i lokalna sretstva za kontakt i komunikaciju. Sve ovo drugo smo već pročitali... Bilo bi lepo da angažuju nekog ko bi s razumevanjem prevodio tehničku terminologiju na srpski, pa za njim i lektora... ovo je malo kao da je google prevodio sajt jer na momente uopšte nije u duhu srpskog jezika
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pet Sep 24, 2010 12:06 am

OK, istina je da da su prevodi malo pregrubi, i da ih treba prilagoditi nashem jeziku, ali, kao shto rekoh, lepo je biti deo velike svetske kampanje dok je josh aktuelna... Sasvim je OK shto se chekalo da zvanichno krene kampanja pre nego shto je pushten sajt. Bilo bi krajnje blesavo i neozbiljno krenuti sa sajtom, dok josh zvanichno nije krenula prodaja... Znaju oni da smo je mi vec videli, cilj sajta nije da ti je pokazu, nego da ti je prodaju...
Slika
Korisnikov avatar
Woodoo

Pet Sep 24, 2010 12:28 am

Da li bi tebi sajt bio prekretnica u odluci da je kupis? Zar nije poenta stvoriti traznju i ekskluzivitet proizvoda (a Alfa kao brend i Giulietta to svakako zasluzuju) i pre nego sto se pojavi u prodaji. Da li je praksa i u drugim zemljama da se ceka sa zvanicnim predstavljanjem automobila da bi se krenulo i sa internet prezentacijom? Zar nisi u drugoj temi opisao situaciju iz salona prvog dana prodaje u Srbiji. Izvini, kakva god Delta bila tamo nisi mogao tako nesto da dozivis.
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pet Sep 24, 2010 12:45 am

Cilj svakog komercijalnog sajta je promocija, odnosno prodaja odredjenog proizvoda ili usluga... Ako nije u "shteku", nema smisla ni reklamirati... Internet sajt je samo do te priche... Na Alfi kao brendu je predstavljanje automobila, mislim pritom na globalnu kampanju - najava, prezentacija, sajmovi bla, bla... Kada pustish sajt Giulietta.rs u promet, stvar je tu prilichno jasna...
U pravu si, pomenuo sam nedovoljno upucene hostese, ali kao shto rekoh, ovo su prvi koraci u pravom smeru i mislim da ce sve to leci na svoje mesto... Delta? Ne prichaj mi o Delti... Ulazio sam masu puta u njihov salon, ma ni pomoz' Bog neko da mi kaze... Shetam se dva sata niko da me priupita koj' qrac me interesuje i moze li mi nekako pomoci, a kamoli da me salece i nudi test voznje, prospekte, flajere, cenovnike isl... Sve ih neshto molish da ti posvete 2 minuta, a kad ih namolish, prichaju ono shto oni hoce, i potpuno te ignorishu, a kada te napokon saslushaju nemaju poj'ma shta ih pitash... "Sace dodje Pera, pa pitajte njega, on ce Vam pomoci oko tih tehnichkih stvari, ne znam ja to..." A od Pere ni traga, ni glasa, i onda smoren napustim objekat... Jednom prilikom pitam baju, koji je zaduzen za prodaju jedne Brere i jednog Spider-a, jel' kako ide prodaja, ima li zainteresovanih? A on ce mi na to, - ma jok, skupo bre to mnogo, nisu normalni ovi u Alfi... E alal' vera Delti, stvarno...
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pet Sep 24, 2010 1:57 am

U svakom slucaju bolje glupa hostesa nego da me loze da kupim BMW ili Hondu u Alfinom salonu.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
DejanGT

Pet Sep 24, 2010 8:54 am

Hostese su vrlo slatke, predusretljive i ljubazne, ali mnogo ništa ne znaju. Nije dobro za prodaju ako pored robe nije neko spreman da odgovori na većinu pitanja i da se zaista bavi kupcem, njegovim potrebama i ”prodajom”.

Na moje pitanje da li mogu da kupim Giuliettu u parcijalnoj zameni za Alfu GT iz 2006. rekla mi je da to rade samo za punto classic (mislivši da želim da GT pošaljem na otpad za 1000 eura preko njih) Ne uzimam im ja to za zlo, ali je bolje za njih da je pored kola neka munja spremna da se dočeka na noge u svakoj situaciji. Ipak ta osoba prodaje automobile, a onaj ko dođe sa 20.000 svašta će pitati pre nego što ih istovari, nije to paradajz.

Mogao bih i ja da napišem esej o glupostima u deltinom salonu, tamo se vrlo brzo i lako vidi što njima nije išlo bog zna šta. Njihova arogancija je bila world class... Sve mi se to što su speedfreak i starac opisali desilo, inače ovako kad čitaš zvuči nemoguće. Doživeo sam i da isti proizvod ima dve različite cene. I da mi na moje interesovanje za Grande Punto T-Jet pola sata prodaju M-Jet, i da mi daju broj čoveka iz BMW-a, i da nema nigde nikog... Njih je uglavnom zanimalo da kola prodaju ostatku svog koncerna i policiji. Sitna boranija kao što su fizička lica su im uglavnom smetala.
Korisnikov avatar
Woodoo

Pet Sep 24, 2010 12:15 pm

DejanGT napisao:Na moje pitanje da li mogu da kupim Giuliettu u parcijalnoj zameni za Alfu GT iz 2006. rekla mi je da to rade samo za punto classic (mislivši da želim da GT pošaljem na otpad za 1000 eura preko njih) Ne uzimam im ja to za zlo, ali je bolje za njih da je pored kola neka munja spremna da se dočeka na noge u svakoj situaciji. Ipak ta osoba prodaje automobile, a onaj ko dođe sa 20.000 svašta će pitati pre nego što ih istovari, nije to paradajz.
Da ne bi ispalo da branim Deltu, jer nemam nijedan razlog za to, a vidim da ti imas neki problem sa njima koji me ne zanima reci cu jos samo sledece. Posto poznajem ljude koji rade tamo garantujem da ovakvu glupost nikada ne bi mogao da cujes u Deltinom salonu.
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pet Sep 24, 2010 12:32 pm

Da li neshto imam protiv Delte? Mislim da je to jasno... I nema potrebe da vishe ulazimo u to... Fiat Automobili Srbija su uradili vishe za brend u zadnjih godinu dana, nego Delta za sve ove godine koliko zastupa brend u Srbiji, i to jedna nedovoljno obuchena hostesa u salonu ne moze da promeni, a to je tvoj jedini argument... Shta je to Delta uradila za imidz brenda? Marketing? Reklamne kampanje? Promocije? Web site? Bilo shta? Naravno, bash NISHTA... Osim onog jednog jedinog track day na adi i prezentacije Mita i to je to za sve ove godine... Sramota... Na kraju, kada su uzeli i BMW i Hondu, celokupnu Fiat grupaciju su podredili gorepomenutima i nabili ih u njihov chmar gde ih ni sunce ne obasjava... Ma necu vishe da troshim rechi ma to...
Slika
Korisnikov avatar
Woodoo

Pet Sep 24, 2010 12:52 pm

Nemoj da trosis, ionako si ti prvi koji je u ovoj raspravi nicim izazvan pomenuo Deltu.
Ako mislis da je normalno povuci paralelu izmedju rada uvoznika i rada proizvodjaca koji je direktno prisutan na trzistu onda nema sta vise da diskutujemo. Mislim da se jednom vec povela prica o tome ko bi mogao bolje od Delte da zastupa Alfu u Srbiji, nadji temu pa sam vidi zakljucak.
Fas jeste uradio dosta, ali s obzirom na status u zemlji uradio je premalo. Na sajmu me je razocarao. Ne mogu da velicam rad onih kojima je glavni cilj masovna prodaja modela koji se pojavio '99. Kada se situacija promeni promenicu i ja moje misljenje.
Uostalom, rezultati prodaje nove Giuliette ce da budu glavno merilo necijeg rada a ne subjektivni utisci i mrznja prema bivsem uvozniku.
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Pet Sep 24, 2010 12:59 pm

Delta sucks!
Ako nisu htjeli/umjeli sami da osmisle neku kmpanju-mogli su se ugledati na inosrane dilere...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Coha_the_King
Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:27 am

Pet Sep 24, 2010 1:51 pm

khm...
Sajt je bezveze. Da nema onog E-kataloga gde može da se makar nešto vidi sem filma o planinarima i pročita, bio bi Propas. Naravno ni cena nikakvih nigde. :hello:
http://www.alfagiulietta.rs/
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pet Sep 24, 2010 2:08 pm

Bice cena... Sajt ce se doradjivati... Za sada je samo grub prevod originalnog sajta, i tako je u svim zemljama... To nikakve veze nema sa Fiat Auotomobili Srbija d.o.o, vec sa Alfa Romeom... Sve zalbe na Giuliettin zvanichni saj sajt uputiti na njihovu adresu....

www.alfagiulietta.com

:drink
Slika
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pet Sep 24, 2010 3:31 pm

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=438649

Svako ovde može sebe da nazove auto novinarom, kakva morončina.
Korisnikov avatar
DejanGT

Pet Sep 24, 2010 4:03 pm

Ja lično mislim da bi bilo dobro da Delta ostane jedan od fiat-ovih dilera. Što je konkurencija među svima njima veća to je za nas kao kupce bolje... Iskreno, svi oni zajedno, uključujući i fas, su još dosta daleko od bilo kog prosečnog prodavca fiat-a iz predgrađa Trsta... Velika je planina na koju oni moraju da se svi zajedno popnu...

Povratak na “Alfa Romeo Nuova Razza”