Njihov zakon o sigurnosti saobraćaja (Federal Traffic Safety law) kaže da branik mora da bude minimum 5 inča (nešto viče od 10 cm) ispupčen u odnosu na prednju masku/zadnji deo auta. E sad, postoje i USA automobili gde to nije tako, ko će ga znati.Darko_NS napisao:i ja sam primetio da evropski automobili za usa trziste imaju nekako drugacije, deblje, ispupcene branike, jel to zbog zastite pesaka??
Nisu njihove norme ništa spektakularno, u nečemu su strožije od evropskih, u nečem manje stroge, ali su potpuno drugačije od evropskih jer jbg. skroz je drugačiji sistem svega od evropskog. Kao i u zdravstvu npr.alfaholic napisao:A koje su to norma koje oni zahtevaju, a nisu obuhvacene Euro standardom?
Nisam citao novi SAT, a zivo me interesuje kako je prosao taj uporedni test.darko qv napisao:U novom Sat-ovom magazinu,ima uporedni test,Giulietta,Golf 6,Focus,Mazda 3,Auris...i ne znam jos neki.Alfa no.1,posebno se hvale,udobnos,performanse,a najvise "svemocno" lezanje!![]()
![]()
Na ovoj fotki,iz Kalifornije,cini mi se da je poklopac od goriva otvoren??
Može i tamo da se pojedinačno uveze neki primerak automobila za potrebe testiranja, promocije, pretstavljanja i slično, kao i privremeno uveze polovan automobil u nekim specifičnim uslovima, to ne zahteva homologaciju, ali to nije zvaničan komercijalni uvoz radi dalje prodaje, taj komercijalni zhteva svu papirologiju i ispunjenje uslova... Nemoj ni da razmišljaš koliko je ove Amere koštala njihova 166-ica i šta rade ako se nešto pokvari.Darko_NS napisao:sto se tice united states, evo recimo dva primera sto sam nasao slucajno na netu
ovo mora da su bas veliki ljubitelji kad su uspeli da uvezu alfe tamo i pored svih tih zakona i propisa
To je pametno za bumper, ja bi to uveo na svim vozilima + da visina branika bude ista a ne ovako da razmišljam kada će komšija sa Toyotom da mi uđe do veznog lima,gile napisao: Njihov zakon o sigurnosti saobraćaja (Federal Traffic Safety law) kaže da branik mora da bude minimum 5 inča (nešto viče od 10 cm) ispupčen u odnosu na prednju masku/zadnji deo auta. E sad, postoje i USA automobili gde to nije tako, ko će ga znati.