Potreban mi je savet u vezi sa Alfom 145 1.8 TS 16v.
Menjao sam dihtung glave. Glavu sam nosio na obradu i ispitivanje u MR. Stavio sam i novu vodenu pumpu. Međutim, kada je majstor upalio motor i kada je temperatura dostigla 70C naglo je počela da skače. Ventilator se ukljičio na vreme, ali temperatura nije opala. Sva creva su bila vruća pa predpostavljam da to znači da termostat otvara. Takođe u vodenom prostoru nije bilo vazduha.
Molim za savet šta dalje da radim.
Pomoć: Problem sa Alfom 145
-
gilegi
- Drug Član

Nakači diag i vidi na kojoj temperaturi pali/gasi ventilator. Moguće je da je temp senzor na termostatu poludeo. Ako je senzor OK a ne gasi ventilator nikako ili se i dalje diže temp, nema dovoljno vode, nije isteran vazduh ili je neki od vodenih kanala zapušen (nije lepo montirana glava). Jeste li uključili grejanje kad ste palili motor?
Stavili smo termodavač koji pali ventilator na 86C. Majstor kaže da nije bilo vazduha u sistemu jer je ispuštao vazduh na tri tačke ( jedna na plinskom uređaju ). Sve vreme je u kabini bilo grejanja.
Re: Pomoć: Problem sa Alfom 145
gile napisao:Nakači diag i vidi na kojoj temperaturi pali/gasi ventilator. Moguće je da je temp senzor na termostatu poludeo. Ako je senzor OK a ne gasi ventilator nikako ili se i dalje diže temp, nema dovoljno vode, nije isteran vazduh ili je neki od vodenih kanala zapušen (nije lepo montirana glava). Jeste li uključili grejanje kad ste palili motor?
Stavili smo termodavač koji pali ventilator na 86C. Majstor kaže da nije bilo vazduha u sistemu jer je ispuštao vazduh na tri tačke ( jedna na plinskom uređaju ). Sve vreme je u kabini bilo grejanja.
-
gilegi
- Drug Član

Kakve bre tri tačke, upali se motor i otvori se ekspanziona posuda, kad prestanu da izlaze mehurići to je to. Isparivač za plina treba da bude niže postavljen od ekspanzione posude. Proveri kako je spojen rashladni sistem sa isparivačem, da li je to OK. Kad gasi ventilator i da li ga gasi uopšte?