Moja pitanja su sledeća:
Amortizeri: KYB, Bilstein, Monro...? Neki drugi?
Opruge: koje?
Aksijalni ležajevi: SKF ili da kupujem u Delti?
Pored nabrojanih elemenata i šolja amortizera, šta još? U tom sklopu su i neke gumice ako se ne varam?

Ma otima se mnogo više nego što bi trebalo. Vozim svakodnevno i službeni auto koji je nov pa imam predstavu kako treba da se ponaša ispravan auto kad naiđe na kolotrageto sto ti se otima u kolotrazima,to nemoj da te zabrinjava jer ti kolotrazi na koje nailazis nisu normalne visine nego su preko 5cm
E to se ponekad dešava. Naročito kad se parkiram u rikverc negde, tačno vidim kako točak stoji ukrivo. Osim toga čuje se da zapinje opruga ponekad dok motam volan.lezaj na solji amortizera kad propadne nagne se tocak (ode u minus) pocne da jede gume sa unutrasnje strane
Proveravm pritisak u gumama skoro svake nedelje tako da nije to sigurno. Menjao sam gume napred, pa sam mislio da su felne, sad sam promenio i felne i gume...proveri i pritisak u gumama,jer zbog vrucine hoce gume da se odpuste i budu daleko mekse pa se i pritisak smanji i onda se ljigavi po putu
Amorti nisu kritični još uvek po mojoj proceni. Ali mi se čini da će im uskoro doći vreme za zamenu. A kad menjam amorte i ležajeve onda da promenim i sve drugo što ide uz to pa nek ide životsto se amortizera tice,to jednostavno mozes da proveris,stisnes na jedno krilo da zaljuljas auto gore-dole,mora da ode dole i da kad se vrati gore da stane,ne sme da vrati dole i ako krene to je malo,ako je kao na talasima onda su amortizeri
imamo majstor Gorana u Bataji sto puni amortizere i daje garanciju,nije jak sa cenama,ja ih na 75-ici vozim skoro godinu dana,cale na fiat cromi vozi nepunih godinu dana imam ih i na jugu i dosta dobro se ponasa
ranije sam kupovao i jedino sam sa kayabom bio zadovoljan,sve otalo je propadalo na par meseci
gde si nasao kyb amorte i koja je cena bila???jel zaista vrede te pareRelja napisao:ja sam menjao na 156 amorte, izbor je bio izmedju KYB i Bilstein, uzmi KYB neces pogresitiu pocetku ce ti biti malo tvrdji ali za 10-15dana dok sve dodje na svoje mesto videces koliko su bolji od standardnih amorta
negde oko 8500 komad prednjih dok su zadnji nesto skuplji, oko 9200dinduxi-kg napisao:gde si nasao kyb amorte i koja je cena bila???jel zaista vrede te pareRelja napisao:ja sam menjao na 156 amorte, izbor je bio izmedju KYB i Bilstein, uzmi KYB neces pogresitiu pocetku ce ti biti malo tvrdji ali za 10-15dana dok sve dodje na svoje mesto videces koliko su bolji od standardnih amorta
kako mislis da ih skratim 20mmRelja napisao:negde oko 8500 komad prednjih dok su zadnji nesto skuplji, oko 9200dinduxi-kg napisao:gde si nasao kyb amorte i koja je cena bila???jel zaista vrede te pareRelja napisao:ja sam menjao na 156 amorte, izbor je bio izmedju KYB i Bilstein, uzmi KYB neces pogresitiu pocetku ce ti biti malo tvrdji ali za 10-15dana dok sve dodje na svoje mesto videces koliko su bolji od standardnih amorta
dosta sam se raspitivao, svi mi rekose da je KYB duzeg veka i boljeg kvaliteta od Bilstein i Monro
156 sa njima je mnogo bolja nego sa stock
e sad ako uzimas za tvoju GT mogao bi malo skratiti, nekih 20mm ?
vredi ovih para
U takvim slučajevima su obično u pitanju silen blokovi. Prekontroliši prvo njih pa onda idi daljestevan ar75 napisao:kad smo kod vrdanja i lelujanja auta i moja direktorka se cudno ponasa pri malo vecim brzinama iso sam otp 180km mislio sam dace me skupljati lopatom ko da je celo oslanjanje htelo da se razidje i da navedem put je bijo malo talasast jel moguce da na tako velik stabilan i tezak auto deluje takav put