Alfa 1.8 TS 8V
Auto počeo da se guši i više neće da upali. Skinuo usis i sve suvo. Posle desetak kraćih verglanja 2-3 sekunde max. pun usis benzina (garant 1dl).
Moguće kraće startovanje motora.
Hm... Jesi li siguran da je dobar vakuum na usisu? Kad to proveriš, pod pretpostavkom da su kablovi i svećice OK, proveri protokomer. Uzmi voltmetar, pa otpor između pinova 3 i 4 treba da bude od 300-500 Oma, a između 2 i 4 do 200 Oma. Između 4 i 5 treba da bude do 10 kiloOma.
Dalji mogući problemi: regleri napona (ispod bobina) i bobine. Aj javi šta si uradio.
Mogao bi da bacis pogled i na regulator pritiska goriva u kakvom je stanju , moguce da se pocepala membrana i da gura gorivo u usisi kroz crevo za vakum
Pa sad... Kako da ti prezupči na lanac, vrlo malo verovatno. Ako kojim slučajem jeste, ventili su baj baj. Jesi li imao neke simptome, da ti se čuje lanac i tako to?
Ne može to tek tako da pukne, prilično je robustan zatezač lanca. To uostalom možeš da proveriš začas, skineš poklopac ulja i gureš nekim ključem lanac (deo prema požarnom zidu, pa ako se mnogo lako ugiba znaš šta je, mada sumnjam da je to.
Ma i ja.
Ovo što je alfaskorpion rekao deluje mi najlogičnije. Nalivao je gorivo. Teško vruć palio, trošio gorivo kada radi na plin pa sam ugradio relej da isključi pumpu i čulo se šištanje iz regulatora pritiska. To ću prvo proveriti.
Ma regulator pritiska goriva 100% mene je razbio na 33-ci dok sam ga provalio skini crevo za vakum i verglaj auto ako baca benzin tu gde se kaci crevo za vakum on je!
Proverio. Regulator pritiska piša gorivo direkt u usis.
Izgeda da je to bio razlog sve moje muke sa otežanim paljenjem kada je motor vruć (prebogata smeša).
Javljam kad završim remont.
Pozdrav
I ja imam izgleda isti problem, jako tesko upalim kad je vruc motor i cini mi se da vise trosi goriva tj. kada vozim na gas imam osecaj da trosi i benzin. Moze li neko da objasni gde se nalazi taj regulatior pritiska goriva ili ako ima neko sliku gde se nalazi i kako da ja sam to proverim ako je moguce.
Unapred hvala
Kad gledas motor sa leve strane ispod magistrale za gorivo ti je regulator pritiska , ( kroz njega se vraca gorivo u rezervoar) iz njega ide crevo na vakum, tako je kod mene na 164ci 2.0ts, trebalo bi da je i kod tebe tako, ispravice me ako gresim
*dobro je da si resio problem. taj regulator je jedan od najglupljih sklopova ikad na Alfinim motorima. kad probije membrana, naliva gorivo direkt u usis, kao sto se i desilo kod tebe. ne daj im te pare dok ne pretrazis sve druge opcije...
Slazem se da je glupost , mada ima njih na mnogim motorima tog godista , svuda je isti princip razlikuju se samo u pritisku koji prave i nacinu kacenja creva . Na alfi je regulator od 3bara , mislim da ti je jedino resenje da nadjes dobar polovan ali mogu da se nadju za 20e , 30e je mnogo
Našao sam polovan od Lancia-e Marelli. Nisu ista kačenja ali ću pokušati da ubudžim tako da ga mogu zameniti bez skidanja usisa. Takođe sam našao Bosch od Yuga EFI takođe do tri bara i creva se samo ubadaju na šelne. Nisam stigao da sklopim macinu, to planiram sutra.
Super. Koliko si ga platio i gde ako mozes da mi kazes, i ako moze neka slika od tog regulatora jer ja jos uvek nemam pojma gde se on nalazi ili od nekoga ko je slikao taj regulator ranije.
Uspeo sam da zamenim prokleti regulator pritiska goriva.
Ne mogu da verujem koliko mi je on pravio problema, sad je auto opet onaj stari. Sada samo gas.
Pozdrav!
Drago mi je da si uspeo i da nije bilo drugih problema.
Evo i ja od јuče zvanično nemam više problema sa svojom macinom. Ja sam regulator pritiska zamenio raspoloživim marelli. Pritisak 3 bara bez greške. Zamenio sam flanšne-gumice usisne grane i još neka crevca koja su mi bila sumljiva. Očistio dizne i sredio struju. Auto je radio OK na plinu ali nije imao snage na benzinu. Usledila je zamena zlotokomera (čitaj protokomera) i ...
Auto pali kao mina! Ide kao aždaja ma jednom rečju
Konačno...