Imam problem na mojoj alfi stavio sam novu pumpu za benzin , uradio dizne u servisu i auto nece da mi upali na benzin , pa sam onda raskacio emulator od plina vrati kablove na dizne kako treba da stoje i auto i dalje nece.
Kada pocnem da verglam auto kao da krene da upali i onda opet nastavi da vergla , merili smo punpu dali daje pritisak kako treba pokazuje 4.5bar na meracu .
Pa vas molim za pomoc sta da radim i kako da upalim ovo cudo osim na plin!
Samo da pitam ovo
kad ste merili pritisak koristili ste T-račvu
ovako
ili ste direktno manometar kačili na crevo
ovako
ako ste merili sa T-račvom ovako kao na prvom crtežu i dobili 4.5bara pre i posle regulatora
može da se desi da je zapušeno povratno crevo ka rezervoaru
E ljudi upalio sam i ja alfu na benzin ali sad imam drugi problem auto mi na benzinu drzi ler od 1900rpm + nece da primi gas normalno nego moram da seckakm papucicu i dimi na auspuh gore nego tenk! A da i pritom mi kaplje crna voda iz auspuha.
Ako neko zna sta je problem naka kaze da i to pocnem da resavam!
Hvala unapred!
Obicno je plave boje (svetle) i nalazi se kod termostata i ima dve zice. Treba skinuti konektor i izmeriti njegovu vrednost kad je motor hladan i kad je zagrejan pa uporediti sa vrednostima iz tabele. Ako je to sve u redu treba omski proveriti kabal od davaca do racunaca kao sto sam i rekao.
Ovako danas sam stavio novi maf senzor ili protokomer kako vec , auto i dalje radi na 2000rpm i nece da primi gas , posle par minuta se ugasio i nece da upali na bezin uopste a na plinu radi kako treba.
HELLP!!!