Kamere!!!!!!

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Re: Kamere!!!!!!

Pet Apr 09, 2010 8:17 pm

Pa binto je jako, jer ako nisi ti vozio nisi ti ni krsio saobracaj....kao sto vozac ne placa kaznu zato sto se suvozac nije vezao.....a to da ide automatski moze, teoretski, ali koliko ljudi znas koji su kupili auto i jos ga nisu prepisali.....ne vidim poentu....pa cak i u oglasima kod jeftinijih vozila pise moze na punomoc moze i dalje rega na invalida, samo 17000 din :lol: .....pa pola "invalida" u Srbiji ce na robiju zbog kazni u raznoraznim audijima, bembarama itd (izvinjavam se na ovom zadnjem ali svima je jasno da nisam mislio na prave invalide vec na one koji se koriste time kao biznisom)
ako ce da uslove da vozilo mora da glasi na onoga k upravlja njime onda ima smisla to kao sa parkingom.....mozda ce i to da se desi jer ce da inkasiraju sve prepise, nove saobracajne i slicno....samo se mozda nisu jos toga setili...ali dok to ne bude slaba vajda.....
a za snimanje ima logike jer ako neko "rokne" nekoga u 3 ujutro na raskrsnici i kamera snimi, pogledaju snimak jer se znam da je udes bio i u koje vreme, vide tablicei onda ide istraga ko je auto vozio pa krvicna prijava pa beg sa lica mesta....u takvim situacijama se obicno jako brzo sazna ko je vozio auto...
...mozda karikiram situaciju ali ovo je samo moje misljenje, ja licno imam tri prastare kamere na putu kojim prolazim, pitao sam oca cemu ovo sluzi jos davno , kaze to su bii fotoaparati da te uslika kad prodjes na crveno...ne rade zbog neodrzavanja godinama, tako da je bilo je toga i pre......ali u nedostatku odrzavanja i strucnog kadra nije sluzilo nicemu.....
Poslednja izmena od milosh024 u Pet Apr 09, 2010 8:25 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Pet Apr 09, 2010 8:22 pm

Ma ima u roku od 2-3 meseca svo vlasništvo da se prenese.
Samo prve kazne dok stignu.

Ni za parkiranje ne dokazuju ko je parkirao ...
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pet Apr 09, 2010 8:29 pm

za parkiranje ne dokazuju jer je to jedin nacin da se naplati kazna, zato sam pitao da li ce tako da bude i sa kamerama......a za parkiranje kazna nije toliko velika ocito jer bi ljudi i zbog toga prepisivali vozila a ne prepisuju
I opet kazem vrlo sam skeptican kako ce to da funkcioise.........videcemo
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
damirv624v
Garaža: alfa 166 2.5 v6
Pridružio se: Sub Dec 19, 2009 1:49 pm

Uto Apr 13, 2010 5:55 pm

Sto se tice EU, kojoj svi tezimo,a vozio sam dosta po tim putevima, uzecu kao primer Italiju, mozes da vozis DOSTA preko ogranicenja ali da nije rizicna voznja i da ne ugrozavas saobracaj, i niko te nece dirati ( primer :autoput ka Milanu, vozim alfu 210 km/h, a u ledjima vidim rotaciju i lika koji ablenduje, i psihicki se pripremajuci za gubitak 1000e manje vise, sklanjam se u desnu traku a 159 pandurska prolazi pored mene i nastavlja svoj put ) dok ako je guzva a vozis cik-cak i seces ljude, onda ocekuj dobar udarac po dzepu. Francuzi nisu toliko tolerantni, do 10% iznad ogranicenja pustaju, ali zavisi od drzave do drzave.
Kod nas su to naravno interpretirali po svom najodjenju, kao sto je skoro cela EU ukinula svetla danju, mi to sad uvodimo itd...

Sto se kamera tiche, informacija iz firme koja je dobila tender za nabavku je da kamera sve vreme snima, a pregled je automatski, tj jedino se izdvaja snimak gde je prolaz za preko 30km/h preko ogranicenja, a sudski poziv ide vlasniku vozila, a ko je vozio to objasnjavaj do sutra samo plati kaznu, e sad ako je krivicni prekrsaj onda se radi identifikacija vozaca.

Inace u poslednje vreme ne skidam taxi tablu sa krova, jer sam primetio da se mnogo brze prolazi zutom trakom :)
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Uto Apr 13, 2010 6:02 pm

damirv624v napisao:Inace u poslednje vreme ne skidam taxi tablu sa krova, jer sam primetio da se mnogo brze prolazi zutom trakom :)
E jesi vrag :beerchug:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Uto Apr 13, 2010 6:02 pm

damirv624v napisao:... kao sto je skoro cela EU ukinula svetla danju, mi to sad uvodimo itd...
Istina :amen:
Slika
Korisnikov avatar
REDZEP
Garaža: tomos APN 4,peglica,sporet na drva za rad preko zime
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 11:26 pm

Uto Apr 13, 2010 9:41 pm

nemkebg napisao:
milance napisao: ja sam u NS a moji roditelji su u beski pa odem vikendom da ih obidjem,pa ko je samo jednom isao starim putem od novog sada do indjije znace o cemu pricam.
mislim da nema goreg puta trenutno u srbiji...
:good:
Ima ne brini...
da cela istocna Srbija ima puteve kao deonica od Indjije do Novog Sada...truc,truc.truc....
Mi bi se radovali!!!!!!!!!
Tadic predsednik Boris je proveo uskrs u Negotinu,doleteo je helikopterom jer nije mogao drugacije...Medjunarodni put tuda prolazi ,za Bugarsku i Rumuniju...puta prakticno i nema...a dugmad su verovatno prodali...
Pre mesec dana u jeku pred lokalne izbore masovno su trosili asvalt na neke leve ulice a cim je glasanje proslo i uzeli su vlast,sve masine su odneli,ostale su iste one rupe...Srbijo,najlepsa bajko,srbijo busna sajko!
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Sre Apr 14, 2010 6:14 pm

E Srbijo! :this:
Tija bakcili, svi gi ja potepam,znaš kako? Prvo si progutam jednu kocku šeker,pa se oni svi navadu na njojzi. Ondak si popijem 'ednu jaku crnu kavu da gi zaćoravim, pa kad si ne znaju kude će,tage si popijem 'ednu ljutu rakiju te gi potepam svi.
Korisnikov avatar
giska
Garaža: Alfa Romeo 33 Boxer 16v. QV
Alfa Romeo 146.1.4 T.S.
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 3:33 pm

Ned Avg 15, 2010 1:48 am

A šta sad ovo treba da znači ???

... re=related

... re=related

Zna li neko nešto o ovome??Koliko ja vidim ovde se uopše ne poštuje ograničenje,a i preterali su ga sa tih 60km/h.Da je bar 80-100km/h.pa bi i to bilo malo...
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Ned Avg 15, 2010 9:11 am

Koliko znam te kamere samo kontrolisu saobracaj, ne pokazuju brzinu vozila.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Korisnikov avatar
giska
Garaža: Alfa Romeo 33 Boxer 16v. QV
Alfa Romeo 146.1.4 T.S.
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 3:33 pm

Ned Avg 15, 2010 11:50 am

Pa vidiš da mere i brzinu...
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Ned Avg 15, 2010 3:38 pm

Verujem da će sve te kamere olakšati i poteru za ukradenim vozilima...

Čim neko prijavi da je vozilo ukradeno oni ga ubace u taj software
što prepoznaje tablice :D
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pon Avg 16, 2010 6:49 pm

Siguran sam da im je to bio jedan od glavnih motiva :rolleyes: Jbe se njima za to... Gde je tu kinta za njih? :lol:
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Avg 16, 2010 7:02 pm

jedna od urbanih legendi (znate ono: "ortak od ortaka itd..." znaci neprovereno totalno). elem, prica ide ovako:

oteto vozilo, prijavljeno policiji, otmicari zvali vlasnika na mob. e, sad. ono sto nisu znali je da vlasnik ima na svom broju opciju da mu se prikazu skriveni brojevi i, ne da mu djavo mira, pojuri sam odakle su ga zvali ima neku vezu u telekomu...

"otmicar" ga je zvao sa jednog od telefona u lokalnom SUP-u

otisao, platio koliko su trazili i - cuti i teraj dalje. :(
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pon Avg 16, 2010 7:26 pm

Takve priche su vrlo chesto, vishe od urbanih legendi... Ja sam imao jedno chudno iskustvo pre jedno deset i vishe godina... Pratio me je dzip, Land Cruiser, od Zarkova, na branik, pa sve do Vrachara, gde sam se parkirao ispred MUP-a, istrchao iz kola i dezurnom rekao da me prati dzip, koji na moje iznendajenje nije furnuo, nego je stao 2 metra iza mene... Dezurni pandur iz kucice i josh jedan sa njim su potrchali prema dzipu, dvojica likova izashla iz dzipa, ono, sa rukama na "sve je OK", krece dranje ovo-ono, kad izlazi tip sa chvarcima iz stanice i obrati se jednom od njih iz dzipa u fazonu - "ej Dule (ime nije bitno), pa shta se deshava... Jesi na zadatku ili?" "Ma, jok neshto se malo vozili ovo-ono..." Odgovori njemu "Dule"... Ja u chudu... Okrenu se tada ka meni taj sa chvarcima i kaze - "U redu je mozete da idete, mi preuzimamo...." Shta bre preuzimaju? Ali kao shto si i sam napisao... Cuti i teraj dalje... Posle toga sam mesecima trazio taj dzip u retrovizoru i ni malo mi nije bio svejedno...
Slika
Korisnikov avatar
Alfa 156 Kacarevo
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0TS 8v
Pridružio se: Ned Maj 09, 2010 9:46 pm

Pon Avg 16, 2010 7:53 pm

U mamicu im piiiip voleo bih mene da startuju
Antisha
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Čet Avg 19, 2010 9:06 pm

mene pre dve godine od KG-a pratili sa zatamnjenim pezoozm 607,teram po ogranicenju pa 10km/h preko on mi se lepi pa pored mene i sve kao da se zalece pa usporava i izaziva da ja popi.dim i po gasu

kazem caletu ovo je presretac i izaziva na dvoboj
otkud znas
poznata mi tablica a,jer su par dana pre toga prikazivali na emisiji sat

i popsle nekih 10-15km koliko su me pratili i videli da ja necu,odustanu i po gasu
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
Romeo7
Pridružio se: Sre Avg 25, 2010 9:05 pm

Sre Sep 01, 2010 10:37 pm

Svugdje postoje kamere i to je normalno, i veoma potrebno.

Jer, nemoj se naljutiti, ali postoje staze na kojima imas pravo 400 km/h ici ako mozes. A po gradu nije red da to radis, mada obojica znamo da je to veci gust.

Savjetujem ti da nadjes negdje spisak kamera i malo obratis paznju na ta mjesta :)
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Sre Sep 01, 2010 11:55 pm

Kamere na Brankovom mostu ne rade 100%, do kamera nema kablova :rotfl: .
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Čet Sep 02, 2010 8:07 pm

Što se mene tiče sad dok se radi gazela i dok je opšti kolaps svuda
KAMERA NEMA i ŽUTIH TRAKA NEMA :cool:
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pon Jan 10, 2011 11:11 pm

Evo novosti:

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=484715

:rolleyes:
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Uto Jan 11, 2011 12:01 am

pre neki dan je bila neka emisija,dal je Potera i prikazali onaj policiski studio sa monitorima i Brankov most,zoom,zoom,zoom i raskrsnica kod Usca,lik zutom trakom do policajca i zaustavlja ga,neki daewoo ili hyundai,tablicu su zamutili da se ne vidi

mozda je njihov

posle toga prikazuju,mislim da je Nemanjina i pesak dijagonalno preko raskrsnice i zutom trakom do bus stanice,baca cigaru dole i zoom,zoom,zoom,prosecan gospodin sa kravatom u mantilu sa akt tasnom,stucovana brada oko 50-ak godina

ima i tamo gde se ne nadamo i sve se lepo zumira
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Uto Jan 11, 2011 12:47 am

1. to počinje da radi tek sad a zastrašivali su nas mesecima u nazad ! Iskreno mislim da od toga nema ništa sa starim tablicama jel softver (koji nije razvijao Zavod Crvena zastava) prepoznaje određene oblike i forme po standardima koji postojeće ablice ne ispunjavaju pa verujem da je to i jedini razlog za zamenu tablica (čime su nas takođe zastrašivali već godinu dana).

2. U samoj izjavi sa vrha mupa se odma nazire problem jer vrh retko poznaje matematiku: 95kom/h. Uzmimo da je to tako u roku od 12 sati dnevno kada je jak saobraćaj i pretpostavimo da po centru bograda ima oko 20 takvih kamera: 95x12x20= 22800 kazni DNEVNO. Nema sile, čak ni u prekobrojnoj policiji, da se to procesuira na dnevnom nivou. Dostava toga će predstavljati ozbiljan udarac i na poštanski sistem a kaom li na reformisano sudstvo koje ne stiže da se bavi ni ozbiljnijim pitanjima koja bi takođe trebalo rutinski rešavati.

3. Sama svrha postojanja žutih traka: ko određuje da je neko privilegovaniji od drugih i da sme kroz grada da se kreće na drugačiji način osim kroz saobraćajnu gužvu i sa značajno manjom potrošnjom goriva??? Zašto???

4. Vezano za prethodno: zašto se insistira na beslmislenom ograničenju brzine tj. na usporavanju saobraćaja umesto na njegovom ubrzavanju (naravno u razumnim granicama koje odgovaraju konstrukcionim svojstvima modernih vozila)???

5. čak se i sa nepotpunog spiska vidi da neko ko živi i radi na nbgd ima velike šanse da zaglavi zatvor jer su tamo kamere najviše koncentrisan. Ne daj bože da neko kao ja često prelazi most, bolje odma da bacim i dozvolu i auto !
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Jan 11, 2011 8:16 am

Uz sve navedeno mislim da bi morali obavezno i saobraćajne znakove da stave gde god ima kamera, jer suština je u prevenciji a ne u pecanju nesavesnih vozača.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Uto Jan 11, 2011 9:20 am

Nema sile, čak ni u prekobrojnoj policiji, da se to procesuira na dnevnom nivou. Dostava toga će predstavljati ozbiljan udarac i na poštanski sistem a kaom li na reformisano sudstvo koje ne stiže da se bavi ni ozbiljnijim pitanjima koja bi takođe trebalo rutinski rešavati.
U teoriji to ne bi trebalo tako da bude... tj. da predstavlja problem... u velikoj britaniji bar nije... jer je ceo sistem potpuno automatizovan... kad kazem potpuno tako i mislim... tj. da ni jedno organsko bice sem postara nema nikakav dodir sa tvojom kaznom od trenutka snimanja sve do trenutka urucivanja... (mozda sofer kamiona do poste :) )

zato je to i tako napravljeno, prvenstveno da bi se izbegle mogucnosti malverzacija i korupcije a sekundarno da bi se ceo sistem ubrzao...

jer stvarno nema razloga da neko gleda tvoj prekrsaj prolaska kroz crveno svetlo, ne zaustavljanja na stop znak ili pesacki prelaz ili voznju prekomernom brzinom ili zutom trakom... to kompjuter moze vishe nego dovoljno sam da protumaci... i to vrlo jednostavno, tako da ako prepozna tablicu nema sumnje da li jesi ili nisi to uradio... kao i u velikoj britaniji sto je totalno nebitno ko je za volanom... kazna stize na adresu vlasnika vozila... hvala dovidjenja...

ne vidim zasto kod nas takav sistem ne bi funkcionisao... ja bih licno i personalno mogao da ga napravim da funkcionise... i ako je u pitanju 22.800 kazni dnevno... sasvim ok... od para naplacenih za te kazne bi se u svakom slucaju mogao kupiti jedan manji kombi koji bi to prevozio od stampaca i pakera do poste... 22.800 koverata nije velika kolicina... to je paket velicine ispod 1 m3 sto moze stati u svaki auto :)

i sud nema nikakve veze sa tim... dakle u velikoj britaniji zalba kosta, ali se niko ne zali uglavnom... slika vredi 1000 reci... ako imas sliku da vozis 80km/h u ulici gde je dozvoljeno 40? kakav sud, zbog cega? ili ti je auto prosao kroz raskrsnicu dok je svetlo iz tvog smera bilo crveno? opet... kakav sud? nema sta da su utvrdjuje... dobijas samo uplatnicu i obavestenje do kog datuma da dodjes u policijsku stanicu da ti upisu poene u dozvolu... zbogom... tako to radi u civilizovanom svetu... i sasvim je ok...

Povratak na “Cafeteria da Romeo”