Meni je iskreno malo i smešno kad ti prodavac novog automobila preporuči neku konkretnu pumpu jer "ima pouzdane informacije da je tu najbolje", a ti mu poveruješ
Benzin dizel plin
- mitrowsky
- Garaža: Honda Accord Type-S 2007. год.
Fiat Brava 1.6 2000. год.
ex-Alfa 147 2.0 TS 2002. год. - Lokacija: Блок 38
U novom SAT-u su uradili detaljno testiranje/uporedjivanje evrodizela sa NIS-a, OMV-a, MOL-a, Lukoil-a i EKO-a. Razlike su jedva primetne i u laboratoriji, a ne u realnoj vožnji. Preporučujem tekst.
Meni je iskreno malo i smešno kad ti prodavac novog automobila preporuči neku konkretnu pumpu jer "ima pouzdane informacije da je tu najbolje", a ti mu poveruješ
Голф? Никад!
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Ja sa sigurnoscu mogu da kazem da nisu isti. Generalno sipam na EKO pumpama, par puta je cale sipao na OMV iako sam mu rekao da ne radi to i auto primetno losije radi, a to sto smrdi da ne pominjem. Zao mi je samo sto ne postoji MOL blizu mene...
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
SAT je poznat po svojoj objektivnosti a autori po stručnosti ...
ali nisam to hteo da kažem.
Za sve KUVARE na slapu ima plin za 53.9,
neko veče slučajno svratim i pumpadžija kaže
da je to "promo cena" jer je sad novi vlasnik.
Kaže i da pumpa nije radila neko vreme ...
nisma primetio jer retko prolazim ali moguće da je neko video tvorza
pa plin pojeftinio
ali nisam to hteo da kažem.
Za sve KUVARE na slapu ima plin za 53.9,
neko veče slučajno svratim i pumpadžija kaže
da je to "promo cena" jer je sad novi vlasnik.
Kaže i da pumpa nije radila neko vreme ...
nisma primetio jer retko prolazim ali moguće da je neko video tvorza
pa plin pojeftinio
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Na koji Slap si svraćao Deki da nije onaj kod plavog mosta na izlazu za auto put.
- dejan555
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
nazalost nadaleko poznat po najgorem plinu i najvecoj kradji na merenju... otkad vozim na gas, on je najozloglaseniji od svih.
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Ima na smederevskom putu ispod hotela Radmilovac i čini mi se pijaca bubanj potok.dejan555 napisao:Jeste taj, na Konjarniku ...
Ima još neki
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Citam na drugom forumu da je MOL snizio cenu ED...na pumpi kod Plavog mosta sipali ljudi po 103 dinara.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- dejan555
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Ibarska, Knez Petrol, 59din/l
recimo tankujem 40l to ti je skoro 120 dinara ustede... isplati mi se cak otici do njih i natrag.
sad, ko zivi na drugom kraju grada... i ne isplati se.
opcija 2:
Secerana kod Ade, 61.5din/l
recimo tankujem 40l to ti je skoro 120 dinara ustede... isplati mi se cak otici do njih i natrag.
sad, ko zivi na drugom kraju grada... i ne isplati se.
opcija 2:
Secerana kod Ade, 61.5din/l
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Ista pumpa, na drugom kraju grada...
Ledine, Surcinska, odmah pored skretanja za Aerodrom Beograd...
Ledine, Surcinska, odmah pored skretanja za Aerodrom Beograd...

- gaja
- Garaža: Alfa romeo 33 1.7 1989 ex
Alfa romeo 156 1.8 ts 2001 ex
Alfa romeo 156 1.6 ts 2002 ex
Fiat Punto 1.2 2001 ex
Fiat Stilo 1.9 jtd 2002 ex
Fiat Bravo 1.9 mjet 16v 2007 - Lokacija: Medvedja
Ljudi ne znam dali ja to uobrazavam, ali u zadnjih 2 meseca cini mi se da mi se povecala potrosnja gasa. Sipam obicno na OMV-u, ili na Eko, mada mi se cini da mi vise trosi plin sa OMV-a. Mada sam skoro i menjao one filtere na uredjaju za gas, pa je mozda i zbog toga, nemam pojma. I jos jedna situacija za nepoverovati. Sa benzinom sa OMV-a i EKO-a sam svoju 156-icu 1.8ts vozio na auto putu 207km/h, tj barem je tako pokazivalo, a onda jednog dana sipam benzin na NIS-u, izadjem na auto put i nisam mogao da predjem 192km/h. Drzao sam ga na toj brzini 2 min, sa pritisnutom pedalom gasa do kraja, i ni makac vise od te brzine nije mogao auto da ide.

- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Nista cudno, na NIS-u je ocajno gorivo a i kradu prilikom sipanja. Drzi se MOL-a i Eko, moj savet.
- Gorstak33
- Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993. - Lokacija: Beograd
Iskreno,moje iskustvo u poslednjih par meseci je da je plin na eko pumpi ocajan.Auto slabije vuce,vise trosi i sto neko rece smrdi kao tvor.Sipao sam na NIS-u i mogu reci da sam zadovoljan.Mada je nepogresivo najbolji na MOL-u,a i sipam na nekoj privatnoj pumpi koju snabdeva KNEZ PETROL i plin je extra.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Juče poslepodne sipao plin na Knez petrolu na Smederevskom putu u Boleču i kad nije odletele cela pumpa u vazduh sa sve pola Boleča i Ritopeka nikad neće
Stanem pored samog aparata, izađem iz auta i kažem radniku da mi sipa za 1500 dinara. Vidim da je nov i da nešto nije baš vešt sa onim pištoljem za plin, ali reko mora da je prošao obuku. Ubode on pištolj, pusti plin kad ono poče da šiklja na sve strane. Ja se uk...o, on trči oko aparata, pritiska crveno dugme ali plin i dalje šiklja na sve strane
Sva sreća pa je stariji radnik bio priseban pa je pritrčao da interveniše i da se nije našao niko drugi na pumpi sa mobilnim telefonom ili nedajbože cigarom
Na kraju sam bio toliko smeten da pola stvari nisam kupio u prodavnici

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Gorstak33
- Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993. - Lokacija: Beograd
Kakvih sve likova ima,da Bog sacuva.Meni je jednom covek ispolivao auto sa benzinom,isto nov radnik.A pre nekih godinu-dve gledao na OMV na Cukarici kad su dva tipa pokusala da zbrisu,a da ne plate.Kakav filmski scenario.Pale auto,ovaj drugi zagovara radnika i krecu.Radnik se baca na vozaca kroz prozor i namota mu desno,ovaj ukoci.Iz kancelarije dotrcava sef,2x2.Kad je baja poceo da ih baca po krugu pumpe
.Uzeo im je i kljuceve i licne karte i pustio ih da idu da nadju pare.Imam i delic snimka,okacicu.Umro sam od smeha.
Re: Benzin dizel plin
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Ja sam ranije vozio Clia 1.5 dCi i imao sam onaj problem sa pumpom visokog pritiska i diznama. Posle tog seksa od 1000e sam malo pažljivie prostudirao kakav je gde dizel u Beogradu. Najbolji je definitivno na Mol pumpama gde sam posle havarije nastavio da sipam sledeće dve godine i nikada nisam imao nikakav problem koji bi bio prouzrokovan lošim dizelom...
E sad, kolega koji vozi Alfu kao moju već koju godinu i koristi je i u službene svrhe (firma plaća naftu) zbog računa za firmu primoran je da sipa svuda po Srbiji i nikada nije imao probleme. Na moju konstataciju o posledicama rekao je da jtd motor nije osetljiv koliko dCi i da ne moram da brinem o havarijama ali da mogu osetiti razlike u performansam/potrošnji što je i logično.
Ja sam zadnji put sipao 55L na nekoj no name pumpici na starom sajmištu za 109,9 din i nema nikakve razlike u odnosu na OMV gde je 119 din...Tu inače sipaju svi taksisti i kažu da je ok, jbg malo je zavučeno, ne primaju kartice već samo keš...
Da li je neko sipao još tamo i da li je potrebno tu naftu "podmazati" sa nekim aditivom.
E sad, kolega koji vozi Alfu kao moju već koju godinu i koristi je i u službene svrhe (firma plaća naftu) zbog računa za firmu primoran je da sipa svuda po Srbiji i nikada nije imao probleme. Na moju konstataciju o posledicama rekao je da jtd motor nije osetljiv koliko dCi i da ne moram da brinem o havarijama ali da mogu osetiti razlike u performansam/potrošnji što je i logično.
Ja sam zadnji put sipao 55L na nekoj no name pumpici na starom sajmištu za 109,9 din i nema nikakve razlike u odnosu na OMV gde je 119 din...Tu inače sipaju svi taksisti i kažu da je ok, jbg malo je zavučeno, ne primaju kartice već samo keš...
Da li je neko sipao još tamo i da li je potrebno tu naftu "podmazati" sa nekim aditivom.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
To isto sam čuo od dosta majstora - kod "francuskih" motora su pumpe i injektori osetljiviji na nekvalitetni eurodizel u odnosu na JTD ili TDI... Inače, redovno sipam na "Mol" pumpama (probao sam i na "Eko", pa odustao) i dodam "Wynn's" aditiv za povećanje cetanskog broja (onaj u manjoj plastičnoj bočici). Zabluda je da je eurodizel "suvo" gorivo koje nedovoljno podmazuje - pumpe visokog pritiska (novije generacije posebno) nemaju problem sa podmazivanjem, već sa povećanim sadržajem sumpora i nećistoća u gorivu...
Alfa je stil... ostalo je status...
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
da pod podmazivanjem sam mislio dodati aditiv koji smanjuje uticaj sumpora ili sl. Taj sumpor je meni na renou izjeo neke krte delove u pumi koji su počeli da se habaju i krune i kontaminiraju dizne a posle i ceo sistem...
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Da ne otvaram novu temu. Vidim da se već vodila polemika o benzinu, ali davno je to bilo.
Kakve su sad impresije što se tiče benzine? Da li ima razlike između Premium BMB-a, Evro Premium BMB-a? 95 i 98 oktana? Taj drugi benzin jeste skuplji, ali ne bih žalio da ga sipam ako lepše radi auto.
Unapred zahvalan
Kakve su sad impresije što se tiče benzine? Da li ima razlike između Premium BMB-a, Evro Premium BMB-a? 95 i 98 oktana? Taj drugi benzin jeste skuplji, ali ne bih žalio da ga sipam ako lepše radi auto.
Unapred zahvalan
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ja juče po prvi put sipao 15 litara Evro Premium-a i čini mi se da auto za nekoliko nijansi bolje ide
Častio sam mašinu vožnjom na benzin celih 20km 
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Ja otkad sipam BMB98 na EKO pumpama, nemam gusenje kada palim auto. Pali iz prve, ne stuca, ne gasi se i super. Od onih krdza iz NIS-a mi se sve pozapusavalo, al sam sa ovim benzinom i par sesija na 215km\h sve lepo otpusio 
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Kod nas u cg postoji isto taj 95 i 98,al cini mi se da je isti buckuris nema neke razlike.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF