W kupuje Alfa Romeo
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- AlfaCuore
- Garaža: Alfa 156 2.5 V6
Sto se tice kupovine od strane VW......e ne moze Valter de Silva da prezali Alfu nikako
Razumem coveka,i ja najvise volim moju bivsu zenu......
Re: W kupuje Alfa Romeo
Svaka cast!Isto mislimo!alfaholic napisao:Ma opusti se... Rivalstva postoje razna, opravdana, neopravdana, kao i neznalica i onih koji se prave pametni, tako da ne mozes zapusiti usta nekima koji bi se podsmevali, ili sta vec tako nisko, ne shvatajuci da su ustvari oni ti koji su jadni...
Treba samo ostati na nivou i biti pravi ljubitelj, ne pljuvati tek tako pausalno po svemu drugom, jer ovde se to cesto desava, velicaju se neke isprazne price i kvazi relikvije, pa se preteruje, ovo bi trebao biti drugaciji forum od vecine poznatih, gde se lupeta kojesta bez imalo smisla i poznavanja tehnike i materije...
Nit je VW (ili ko drugi, nevazno) budjav kakvim se ovde tako cesto predstavlja, nit je Alfa sto je bila u jos vecoj meri, pa zato je suvisno raspravljati sa neznalicama, onima na forumu, ili van njega...
Sto se tice kupovine od strane VW......e ne moze Valter de Silva da prezali Alfu nikako

Razumem coveka,i ja najvise volim moju bivsu zenu......
...dupla puna zbog tebe glava luda,kroz pola grada na crveno prolazim...
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Mozda,ali mozda bi dobro bilo da Alfu kupi W da bi se ljudi utripovali da je sad kvalitetna (iako je ona vec sad mnogo kvalitetnija od audija i wv-a) i da ulozi kesovinu u jace projekte koje sigurno ljudi iz Alfe imaju u planu,jer licno mislim da je 8C bila samo opipavanje "pulsa" da se vidi bi li neko dao 150.000 e za Alfu a ne za Lmbo ili Ferrari,pa su na kraju (ako nije spekulacija) morali da odbiju 88 kupaca (milionera) samo iz Njemacke...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Alphaville
- Garaža: Ar 159 1.9
(Ex)Ar156 1.8 - Lokacija: Lucani
[quote="SCHUMACHER"]Mozda,ali mozda bi dobro bilo da Alfu kupi W da bi se ljudi utripovali da je sad kvalitetna
Ima logike u tome,ljudi bi mozda vise kupovali alfe,ali sve su ovo sada nasa nagadjanja,Sta i kako.
Ja iskreno nemce ne volim niti bih vozio ww,audia,bmw-a,mercedesa(Porsche je nesto drugo ali ni njega).
Ali poenta je da je u nemackim autima bas dosadno se voziti,svi su na istu foru..Oni ne mogu pruziti ono sto alfa nudi.Imaju bolji kvalitet izdrzljiviji su.
Jer mi vozimo kola po sumi,njivi....pa moraju toliko da budu kvalitetna.
Imaju bolje motore,ja ako budem hteo da prelazim godisnje pola miliona km,ja cu kupiti kamion oni imaju izdrzljivije motore(nemam polozeno za kamion,onda otpada)
Jednostavno su toliko te nemce digli u nebesa da je to....
Sve je to isto danas.I udobnost,kvalitet motori...ranije je bila razlika ali danas te razlike nema bas puno.
Sto se ti isti vlasnici nemackih auta okrecu za alfom kada ona prodje,ako su nemci bolji.Lepsa alfa.
I na kraju nek je kupe i da vidimo sta ce napraviti od nje,izgled ce ostati alfin ali bojim se da ce enterijer biti nemacki,motor ce biti sigurno.
Nemam ja nista protiv nemaca,japanaca samo mi smeta sto se svet okrece oko njih Nemaca.....jednostavno meni je bitno da se ja osecam prijatno,zadovoljno,ponosno i srecno sto sam vlasnik Alfa romea.
Ima logike u tome,ljudi bi mozda vise kupovali alfe,ali sve su ovo sada nasa nagadjanja,Sta i kako.
Ja iskreno nemce ne volim niti bih vozio ww,audia,bmw-a,mercedesa(Porsche je nesto drugo ali ni njega).
Ali poenta je da je u nemackim autima bas dosadno se voziti,svi su na istu foru..Oni ne mogu pruziti ono sto alfa nudi.Imaju bolji kvalitet izdrzljiviji su.
Jer mi vozimo kola po sumi,njivi....pa moraju toliko da budu kvalitetna.
Imaju bolje motore,ja ako budem hteo da prelazim godisnje pola miliona km,ja cu kupiti kamion oni imaju izdrzljivije motore(nemam polozeno za kamion,onda otpada)
Jednostavno su toliko te nemce digli u nebesa da je to....
Sve je to isto danas.I udobnost,kvalitet motori...ranije je bila razlika ali danas te razlike nema bas puno.
Sto se ti isti vlasnici nemackih auta okrecu za alfom kada ona prodje,ako su nemci bolji.Lepsa alfa.
I na kraju nek je kupe i da vidimo sta ce napraviti od nje,izgled ce ostati alfin ali bojim se da ce enterijer biti nemacki,motor ce biti sigurno.
Nemam ja nista protiv nemaca,japanaca samo mi smeta sto se svet okrece oko njih Nemaca.....jednostavno meni je bitno da se ja osecam prijatno,zadovoljno,ponosno i srecno sto sam vlasnik Alfa romea.
- Alphaville
- Garaža: Ar 159 1.9
(Ex)Ar156 1.8 - Lokacija: Lucani
- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
moje skromno mišljenje je da alfa nikada neće biti prodata ni jednoj auto firmi, mislim da će fiat napraviti (udružiti) ferari ,maserati i alfu pod jedan krov, a fiat i lanča će biti pod drugim
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Ako i imaju bilo kakav plan sprovode ga veoma sporo... dok ostali lete pored njih warp-om...
a i realno nije bitno ko ce je kupiti jer je fiat saterao vec u zemlju...
alfa odavno nema modele kakve je nekada imala niti ima onu sustinu i poentu koju je nekada imala... ne vidim da ce se to ikada vratiti pod fiat-om koji ne bi sebi pucao u nogu... koji i sam je papucarska firma koja je zaboravila svoje korene...
alfa je nekada znacila trkacki auto prilagodjen za ulicu... i od trenutka kada sednes u alfu znao si gde si, u cemu si i zasto si tu... to je razlog zasto volim klasicne alfe...
bmw ima CSL... porsche ima RS, japanci Type R i Evo i svasta nesto, svi veci proizvodjaci imaju u svojoj proizvodnoj gami auto kakav je proslavio alfu... spartanski sa tehnicki naprednim i mocnim motorom... i drumsku verziju istog... sa klimom , kozom i glupostima... ali i dalje sa mocnim motorom i naglaseno sportskim upravljanjem i lezanjem...
bilo koja alfa alfa je bila auto u kome se uziva u voznji a ne prevozi se sa mesta na mesto... laksa od konkurencija, brza i sa ostrijim upravljanjem... vecini slucajeva sumanutih tehnickih resenja i smelih ideja koje su radile, ali se nisu svidjale svima...
danas iako konkurencija ima takve modele i tehnoloski napreduje u svakom pogledu alfiat se drzi loseg koncepta nit smrdi nit mirise... pokusavajuci da zadovolji sve ne zadovoljava nikoga potpuno... izgubili su se u moru prosecnosti...
sedite u bmw iz 85... i bmw iz 2005... sustina je tu... karakter isti... samo je pakovanje promenjeno...
a onda sedite u alfu iz 85 i alfu iz 2005... mozes samo da se nasmejes, ali ne u poztivnom smislu, ovome sto sada nosi znak alfe...
bmw uzet samo kao primer alfinog najpribliznijeg konkurenta iz proslosti...
kontinuitet tradicije i filozofije neke firme stvaraju istoriju i lojalne musterije i osiguravaju napredak i prosperitet iste... a ne izmisljanje tople vode i menjanje koncepta svaki put kada prodaja opadne i nasumicni pucnji u prazno pa ako prodje prodje...
osnovni problemi koji su pratili alfu oduvek su bili losa zavrsna obrada i decje bolesti nepouzdanosti nekih osnovnih komponenti... nista sto malo R&D nije moglo da resi... ali niti alfa niti fiat nisu pribegli resavanju problema... alfa ga je ignorisala i propala a fiat pokusao da zamaskira marketingom i ukidanjem R&D odeljenja i prelaskom na unificirane platforme koje bi kao trebale biti pouzdanije...
svaki stariji ljubitelj alfe... oni koji su kupovali alfe nove i divili se tim kolima jos i pre nego sto sam ja rodjen kao sto je moj cale npr... koji ih stvarno voli i kupovao je nove alfe u italiji i dovlacio na ove prostore kada mu pomenes bilo koji alfiat ili tako nesto izaslo posle 75-ice... svi ce ti reci isto... to vishe nije alfa... to ne znaci da to nije dobar auto... ali to vishe nije alfa... sem imena nije nista ostalo...
fiat je alfu uskratio za, otudjio, ukinuo R&D odeljenje, motore, tehnicku nezavisnost, filozofiju, sopstvene platforme i pogon... izmedju ostalog... (a sve od gore navedenog je bilo bolje alfino nego fiatovo nametnuto...)
(da li bi neko kupio bmw s prednjim pogonom, opelovim motorom u americkoj sasiji sa losijim performansama, skupljim odrzavanjem i cenom vecom od konkurencije? anyone?)
zar je stvarno bitno ko ce je sada kupiti?
my 2 cents...
a i realno nije bitno ko ce je kupiti jer je fiat saterao vec u zemlju...
alfa odavno nema modele kakve je nekada imala niti ima onu sustinu i poentu koju je nekada imala... ne vidim da ce se to ikada vratiti pod fiat-om koji ne bi sebi pucao u nogu... koji i sam je papucarska firma koja je zaboravila svoje korene...
alfa je nekada znacila trkacki auto prilagodjen za ulicu... i od trenutka kada sednes u alfu znao si gde si, u cemu si i zasto si tu... to je razlog zasto volim klasicne alfe...
bmw ima CSL... porsche ima RS, japanci Type R i Evo i svasta nesto, svi veci proizvodjaci imaju u svojoj proizvodnoj gami auto kakav je proslavio alfu... spartanski sa tehnicki naprednim i mocnim motorom... i drumsku verziju istog... sa klimom , kozom i glupostima... ali i dalje sa mocnim motorom i naglaseno sportskim upravljanjem i lezanjem...
bilo koja alfa alfa je bila auto u kome se uziva u voznji a ne prevozi se sa mesta na mesto... laksa od konkurencija, brza i sa ostrijim upravljanjem... vecini slucajeva sumanutih tehnickih resenja i smelih ideja koje su radile, ali se nisu svidjale svima...
danas iako konkurencija ima takve modele i tehnoloski napreduje u svakom pogledu alfiat se drzi loseg koncepta nit smrdi nit mirise... pokusavajuci da zadovolji sve ne zadovoljava nikoga potpuno... izgubili su se u moru prosecnosti...
sedite u bmw iz 85... i bmw iz 2005... sustina je tu... karakter isti... samo je pakovanje promenjeno...
a onda sedite u alfu iz 85 i alfu iz 2005... mozes samo da se nasmejes, ali ne u poztivnom smislu, ovome sto sada nosi znak alfe...
bmw uzet samo kao primer alfinog najpribliznijeg konkurenta iz proslosti...
kontinuitet tradicije i filozofije neke firme stvaraju istoriju i lojalne musterije i osiguravaju napredak i prosperitet iste... a ne izmisljanje tople vode i menjanje koncepta svaki put kada prodaja opadne i nasumicni pucnji u prazno pa ako prodje prodje...
osnovni problemi koji su pratili alfu oduvek su bili losa zavrsna obrada i decje bolesti nepouzdanosti nekih osnovnih komponenti... nista sto malo R&D nije moglo da resi... ali niti alfa niti fiat nisu pribegli resavanju problema... alfa ga je ignorisala i propala a fiat pokusao da zamaskira marketingom i ukidanjem R&D odeljenja i prelaskom na unificirane platforme koje bi kao trebale biti pouzdanije...
svaki stariji ljubitelj alfe... oni koji su kupovali alfe nove i divili se tim kolima jos i pre nego sto sam ja rodjen kao sto je moj cale npr... koji ih stvarno voli i kupovao je nove alfe u italiji i dovlacio na ove prostore kada mu pomenes bilo koji alfiat ili tako nesto izaslo posle 75-ice... svi ce ti reci isto... to vishe nije alfa... to ne znaci da to nije dobar auto... ali to vishe nije alfa... sem imena nije nista ostalo...
fiat je alfu uskratio za, otudjio, ukinuo R&D odeljenje, motore, tehnicku nezavisnost, filozofiju, sopstvene platforme i pogon... izmedju ostalog... (a sve od gore navedenog je bilo bolje alfino nego fiatovo nametnuto...)
(da li bi neko kupio bmw s prednjim pogonom, opelovim motorom u americkoj sasiji sa losijim performansama, skupljim odrzavanjem i cenom vecom od konkurencije? anyone?)
zar je stvarno bitno ko ce je sada kupiti?
my 2 cents...
-
Sa
- Drug Član
Pričao sam sa jednim Italijanom u Milanu i dodjosmo do slične teme, čovek je posle 75-ce prešao na Poršea, sa identičnim objašnjenjem. Naravno ima Juniorku u nekoj racing verziji sa kojom vozi istorijske relije, Rivu na jezeru i helikopter, a liči na Irca

Pričao sam sa jednim Italijanom u Milanu i dodjosmo do slične teme, čovek je posle 75-ce prešao na Poršea, sa identičnim objašnjenjem. Naravno ima Juniorku u nekoj racing verziji sa kojom vozi istorijske relije, Rivu na jezeru i helikopter, a liči na Irca

- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
apsolutno se slažem sa tobom, da je alfa izgubila ono svoje, ali isto mislim da je to počela da gubi i malo pre nego li je kupio fiat, koji ju je na kraju i zaklao :cray:
što se tiče motora i elektrike manje više je sada u svim autima isto.
upsssss malo sam zakasnio sa postom
što se tiče motora i elektrike manje više je sada u svim autima isto.
upsssss malo sam zakasnio sa postom

- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Cinjenica je da je Alfa imala finu perspektivu krajem XX i pocetkom XXI veka. To je bila "treca renesansa" posle mracnog perioda od sredine 70-ih do kraja 80-ih. Medjutim, zbog problema u Fiatu, cestih promena sefova, direktora i menjanja koncepcije taj odlican zalet za Alfom GTV, 156 i 147 nije iskoriscen vec se negde zastalo i pogubilo. Koliko god Fiat bio blagotvoran za Alfu kada je kupio i spasao, mora se reci da je u poslednjih 5 godina Fiat dosta unizio Alfin imidz gubljenjem velikog dela sopstvenog identiteta, nerazvijanjem game modela i njihovih verzija, pravljenjem Mita koji je samo fino presvuceni Punto, povlacenjem iz motosporta...Na neki nacin ih razumem jer su morali da se bave samim Fiatom i sve je zavisilo da li ce Grande Punto da upali kod kupaca ili nece...srecom jeste i spasao je firmu, ali se zaboravilo na Lancia i Alfu. Danasnje Alfe su danas vrlo dobra, odlicna kola, ali nikada dalje od svojih izvornih postulata, a nema razloga da ne moze da se uskladi i jedno i drugo.
Alfa je znacila auto za ulicu s kojim su se malim prepravkama mogle voziti trke. Ali, imala je Alfa vise bitnijih odrednica nego tu. Najbitnija je, da je obicnom svetu mogla da ponudi nesto specijalno i ekskluzivno u smislu imidza i tehncikih resenja po relativno normalnoj ceni. Sada to vise nije slucaj.alfa je nekada znacila trkacki auto prilagodjen za ulicu
Jasno je sta si hteo da kazes i u pravu si, ali su uzeo potpuno pogresan primer. Sto se tice sedenja sadasnje Alfe su bolje nego bilo koje prethodne. Staro italijansko pogrbljeno sedenje "duge ruke, kratke noge" sa gledanjem u nebo je izludjivao sve zivo decenijama, mada je i to bio deo nekog italijanskog sarma...ali je bilo lose i zamaralo.sedite u bmw iz 85... i bmw iz 2005... sustina je tu... karakter isti... samo je pakovanje promenjeno...
Zapravo do pojave Alfasud i transaxle Alfi, Alfe uopste nisu imale los imidz sto se tice zavrsne obrade i kvaliteta sem limarije i to ne kod svih modela. Vazile su za kvalitetniji auto od vecine nemackih npr, sem Mercedesa. Vazile su za komplikovana, skupa kola za odrzavanje, trosile su vise od drugih, ali su skoro uvek imale dalkeo bolje perfomanse od drugih. Problem sa limarijom je resen pod Fiatom, a i boljke vezane za elektroniku su mahom resene pod Fiatom. Alfa 159 je najkvalitetnija Alfa ikad napralvjena...sto je i normalno, pa to i ne treba isticati previse.osnovni problemi koji su pratili alfu oduvek su bili losa zavrsna obrada i decje bolesti nepouzdanosti nekih osnovnih komponenti... nista sto malo R&D nije moglo da resi... ali niti alfa niti fiat nisu pribegli resavanju problema... alfa ga je ignorisala i propala a fiat pokusao da zamaskira marketingom i ukidanjem R&D odeljenja i prelaskom na unificirane platforme koje bi kao trebale biti pouzdanije...
Pa, nije bilo bas sve bolje...vec smo pricali o tome. Gomila resenja je bilo jako zastarelo kod Alfe jer nije imala para za razvoj. O ovome smo vec diskutovali, ti imas taj nostalgican stav, ali cinjenice govore drugacije. Fiat je dosta toga unapredio.fiat je alfu uskratio za, otudjio, ukinuo R&D odeljenje, motore, tehnicku nezavisnost, filozofiju, sopstvene platforme i pogon... izmedju ostalog... (a sve od gore navedenog je bilo bolje alfino nego fiatovo nametnuto...)
Pa voze se s Peugeotovim motorima, a BMW pored Minija razvija novu liniju ispod "1" sa prednjim pogonom. Slabo se u toj klasi prodaje zadnji pogon.(da li bi neko kupio bmw s prednjim pogonom, opelovim motorom u americkoj sasiji sa losijim performansama, skupljim odrzavanjem i cenom vecom od konkurencije? anyone?)
Cinjenica je da je Alfa imala finu perspektivu krajem XX i pocetkom XXI veka. To je bila "treca renesansa" posle mracnog perioda od sredine 70-ih do kraja 80-ih. Medjutim, zbog problema u Fiatu, cestih promena sefova, direktora i menjanja koncepcije taj odlican zalet za Alfom GTV, 156 i 147 nije iskoriscen vec se negde zastalo i pogubilo. Koliko god Fiat bio blagotvoran za Alfu kada je kupio i spasao, mora se reci da je u poslednjih 5 godina Fiat dosta unizio Alfin imidz gubljenjem velikog dela sopstvenog identiteta, nerazvijanjem game modela i njihovih verzija, pravljenjem Mita koji je samo fino presvuceni Punto, povlacenjem iz motosporta...Na neki nacin ih razumem jer su morali da se bave samim Fiatom i sve je zavisilo da li ce Grande Punto da upali kod kupaca ili nece...srecom jeste i spasao je firmu, ali se zaboravilo na Lancia i Alfu. Danasnje Alfe su danas vrlo dobra, odlicna kola, ali nikada dalje od svojih izvornih postulata, a nema razloga da ne moze da se uskladi i jedno i drugo.
Acqua-Olio-Benzina
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
Posebno po pitanju dve stavke - Pad posle fenomenalnog zaleta sa 156/147, i potpuno neshvatljivo i u poptunoj suprotnosti sa istorijskim nasledjem - POVLACHENJE IZ AUTO-SPORTA... Da ne idemo dalje u proshlost - DTM, gde su u svojoj prvoj sezoni 155 V6 unishtavale Shvabe na njihovom terenu, pa ETCC/WTCC gde je 156 suvereno vladala od 2000-2004-te, pa chak i kad se prestalo sa razvojom 156 josh 2 godine bila izuzetno konkurentna u WTCC, dobijala trke i u rukama J.Thompsona umalo i titulu da osvoji u poslednjoj sezoni, kao praktichno one man team, protiv 3 fabrichka tima... I od onda nishta... To je jedna od stvari koje su posledice debilne politike Fiat-a u poslednjih 5-6 godina... Mislim da bi (uspeshan) povratak u auto sport bio pun pogodak u marketinshkom smislu... Pa majku mu, Alfa je oduvek bila sinonim za sport... Naravno, postavlja se pitanje, sa chim i gde se takmichiti... Mito? Giulietta? Hmm... Klimava gama u tom smislu...

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

Posebno po pitanju dve stavke - Pad posle fenomenalnog zaleta sa 156/147, i potpuno neshvatljivo i u poptunoj suprotnosti sa istorijskim nasledjem - POVLACHENJE IZ AUTO-SPORTA... Da ne idemo dalje u proshlost - DTM, gde su u svojoj prvoj sezoni 155 V6 unishtavale Shvabe na njihovom terenu, pa ETCC/WTCC gde je 156 suvereno vladala od 2000-2004-te, pa chak i kad se prestalo sa razvojom 156 josh 2 godine bila izuzetno konkurentna u WTCC, dobijala trke i u rukama J.Thompsona umalo i titulu da osvoji u poslednjoj sezoni, kao praktichno one man team, protiv 3 fabrichka tima... I od onda nishta... To je jedna od stvari koje su posledice debilne politike Fiat-a u poslednjih 5-6 godina... Mislim da bi (uspeshan) povratak u auto sport bio pun pogodak u marketinshkom smislu... Pa majku mu, Alfa je oduvek bila sinonim za sport... Naravno, postavlja se pitanje, sa chim i gde se takmichiti... Mito? Giulietta? Hmm... Klimava gama u tom smislu...

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
U buducnosti ce motori od 1600 kubika sa turbom biti osnova za motosport u dosta takmicenja, upravo da bi se smanjili troskovi i privuklo vise firmi. Znaci, prvo treba napraviti takav motor...
Acqua-Olio-Benzina
-
ki
- Drug Član
VW i da kupi Alfa Romeo, ne bi je kupio da je unisti vec da iskoristi potencijal koji ona nosi sa sobom, a to znaci novi modeli i vracanje na stara trzista. Ne treba zaboraviti da je vw nevidjeno jak na americkom tlu, a nemci nisu glup narod.
Lambo je bio pred izumiranjem, a sta se desilo po preuzimanju svi znamo. Po mom misljenju i da se desi kupoprodaja, za Alfu samo moze biti bolje nikako gore. Paralela tome je muchni Seat koji je pod Fiatom bio potpuno marginalna marka, da ne pominjem Skodu...
Lambo je bio pred izumiranjem, a sta se desilo po preuzimanju svi znamo. Po mom misljenju i da se desi kupoprodaja, za Alfu samo moze biti bolje nikako gore. Paralela tome je muchni Seat koji je pod Fiatom bio potpuno marginalna marka, da ne pominjem Skodu...
citao sam negde da bas zato vw hoce alfu da bi seat ugasili posto lose radi, i nisu zadovoljni tim brendom.
nesto u tom smislu.
a skoda radi super!
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... a-ga-proda
nesto u tom smislu.
a skoda radi super!
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... a-ga-proda
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Kriza je učinila svoje tako da se samo ti krševi
tipa Škoda i Seat prodaju...
tipa Škoda i Seat prodaju...
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Ova tema je vrlo zanimljiva ali nigde nisam video da je neko, kako na forumu tako i na netu uopšte, napisao šta bi VW kupovinom Alfa Romea osim prava da lepi AR bedževe na svoje automobile uopšte kupio?
Da li VW zanimaju proizvodni pogoni u Italiji sa fantastično ornom, kvalitetnom, pedantnom i vrednom radnom snagom? Ne verujem, a mislim da više AR uopšte i nema neki eksluzivan proizvodni pogon u Italiji, sve fiatove fabrike rade automobile svih fiatovih brendova i trake su podeljene po platformama a ne po brendovima.
Možda bi kupili neke ekskluzivne patente Alfa Romea? Ne verujem, sva tehnika je u vlasništvu Fiat s.p.a i gotovo ništa nije eksluzivno AR nego se deli među brendovima, pa čak i prodaje okolo ako neko hoće da kupi (jtd motori, ford ka...)
Možda bi kupili prodajnu mrežu? To je nemoguće, pa Alfini saloni su retko gde potpuno logistički samostalni od Fiata i Lancie a i tako su neefikasni, prodaju jedva 100.000 automobila godišnje, šta će to VW-u?
Možda bi kupili Alfa Romeo platforme i motore? Ne verujem, bar platforme i motori ne manjkaju VW-u.
Možda Alfa Romeo Centro Stile? To je verovatno sada pola sprata neke zgrade u kojoj su i Lancia Centro Stile i Fiat Centro Stile, i svi zajedno dizajniraju prekidače za otvaranje prozora koji će da pasuju i na MiTo i na Punto i na Deltu, a kad se presvuku plišem idu i u Quattroporte. Šta će to VW-u?
Možda bi kupili fantastični Alfa Romeo marketing tim? Ne verujem, da je stvarno fantastičan ne bi bio na prodaju...
Na kraju ispada da VW hoće da da milijardu eura, ili koliko već, samo za bedž. Možda mu ga treba i dati za te pare, pošto očigledno Fiat baš i ne zna šta će s njim...
Ovo sve je i odlična ilustracija nečega što nama stalno promiče kad se ložimo na različite marke automobila... Nekada je Alfa Romeo bio Fabrika Automobila. Danas je to samo brend iliti robna marka Fiata. Kao što je fanta sa limunom brend Coca -Cole. To je posledica evolucije u proizvodnji automobila i globalne ekonomije kao i evolucije načina života čovečanstva uopšte. Od toga se ne može pobeći i na to ne treba gledati kao na smak sveta...
Da li VW zanimaju proizvodni pogoni u Italiji sa fantastično ornom, kvalitetnom, pedantnom i vrednom radnom snagom? Ne verujem, a mislim da više AR uopšte i nema neki eksluzivan proizvodni pogon u Italiji, sve fiatove fabrike rade automobile svih fiatovih brendova i trake su podeljene po platformama a ne po brendovima.
Možda bi kupili neke ekskluzivne patente Alfa Romea? Ne verujem, sva tehnika je u vlasništvu Fiat s.p.a i gotovo ništa nije eksluzivno AR nego se deli među brendovima, pa čak i prodaje okolo ako neko hoće da kupi (jtd motori, ford ka...)
Možda bi kupili prodajnu mrežu? To je nemoguće, pa Alfini saloni su retko gde potpuno logistički samostalni od Fiata i Lancie a i tako su neefikasni, prodaju jedva 100.000 automobila godišnje, šta će to VW-u?
Možda bi kupili Alfa Romeo platforme i motore? Ne verujem, bar platforme i motori ne manjkaju VW-u.
Možda Alfa Romeo Centro Stile? To je verovatno sada pola sprata neke zgrade u kojoj su i Lancia Centro Stile i Fiat Centro Stile, i svi zajedno dizajniraju prekidače za otvaranje prozora koji će da pasuju i na MiTo i na Punto i na Deltu, a kad se presvuku plišem idu i u Quattroporte. Šta će to VW-u?
Možda bi kupili fantastični Alfa Romeo marketing tim? Ne verujem, da je stvarno fantastičan ne bi bio na prodaju...
Na kraju ispada da VW hoće da da milijardu eura, ili koliko već, samo za bedž. Možda mu ga treba i dati za te pare, pošto očigledno Fiat baš i ne zna šta će s njim...
Ovo sve je i odlična ilustracija nečega što nama stalno promiče kad se ložimo na različite marke automobila... Nekada je Alfa Romeo bio Fabrika Automobila. Danas je to samo brend iliti robna marka Fiata. Kao što je fanta sa limunom brend Coca -Cole. To je posledica evolucije u proizvodnji automobila i globalne ekonomije kao i evolucije načina života čovečanstva uopšte. Od toga se ne može pobeći i na to ne treba gledati kao na smak sveta...
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Imaju Bugati,Lamborghinii Bentley-sve su ih kupili zbog tehnologije,tako da je sada Phaeton napola Bentley,a motori iz Lamba se trpaju u sve i svasta...Njemci su inace poznati Alfisti,a Alfa je poznata po inovacijama koje je Fiat kasnije preuzimao od Alfe...Ono Fiat power train sra*e je kicenje tudjim perjem,i JTD i Multiair i jos mnogo toga je inovacija by Alfa Romeo...A znaju Njemci dobro za sta daju 17.000.000.000 eura i nemaju to sto si gore nabrojao,u golf V trpaju motore iz g2...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Misliš da bi dali 17 milijardi eura za MultiAir? I onda se još hvalili da imaju iste motore kao u Grande Puntu? Možda bi im bilo pametnije da ulože 170 miliona eura u razvoj neke slične tehnologije, ako već pratimo tvoju logiku... ipak je to nekoliko nula manje...
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Evo sasvim namerno cu reci nesto veoma pretenciozno, mozda, ali samo mozda ne i sasvim tachno - MEGALOMANIJA!!!! VW ne krije svoje ambicije da postane najveci proizvodjach u auto industriji na svetu. U tu svrhu kupovace SVE BEDZEVE koji mogu da im pomognu u ostvarenju velike svetske dominacije na automobilskom trzishtu, i trzishtu uopshte - DEUTCHLAND UBER ALLES!!! Ha, ha, ha.. U tome ce im pomoci i Dr Evil i Mini Me!!!! 

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
A sad ozbiljno - Nisam struchnjak za ekonomiju i poj'ma nemam gde je ekonomska opravdanost kupovine Alfe od strane VW, ali sam siguran da postoji, ili tamo u VW sede sve sami idioti koji nemaju pametnija posla nego da bacaju pare na neshto, shto po nekima ovde na forumu, ne vredi zapravo NISHTA... OK, znach bilo je izrazito pametno kupiti smrdljivu Skodu, Seat-a, Bugati-ja, Lamba, Bentley-a itd, ali je jako glupo i nedokuchivo pitanje - SHTA CE IM ALFA???

- alessandro
- Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Ako nije uspio "onaj" cikica sa brcicima kao BMW, mozda ce neki drugi poslije njega, na malo drugaciji nacin.speedfreak968 napisao:Evo sasvim namerno cu reci nesto veoma pretenciozno, mozda, ali samo mozda ne i sasvim tachno - MEGALOMANIJA!!!! VW ne krije svoje ambicije da postane najveci proizvodjach u auto industriji na svetu. U tu svrhu kupovace SVE BEDZEVE koji mogu da im pomognu u ostvarenju velike svetske dominacije na automobilskom trzishtu, i trzishtu uopshte - DEUTCHLAND UBER ALLES!!!

Everything should be made as simple as possible but not simpler.
- dejan555
Pa što onda ne kupe ceo Fiat ??? ... mislim da je to više bedževa od jednom,
bolje tako nego da se cimaju jedan po jedan ...
Ili toyotu ili PSA da kupe?
Škoda im je trebala kao neka entry level gama, tipa Dacia sada,
za seat stvarno neznam, možda neka jeftinija sportska gama
za one kojima je audi preskup a VW dosadan...
Mislim da još uvek nemamo odgovor zašto im je baš Alfa zanimljiva...
bolje tako nego da se cimaju jedan po jedan ...
Ili toyotu ili PSA da kupe?
Škoda im je trebala kao neka entry level gama, tipa Dacia sada,
za seat stvarno neznam, možda neka jeftinija sportska gama
za one kojima je audi preskup a VW dosadan...
Mislim da još uvek nemamo odgovor zašto im je baš Alfa zanimljiva...
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
OK, vidim da mi ne verujete, ali kad uskoro ugledate Dr Evil-a na TV-u, seticete se mog posta...
Da kupe FIAT i PSA... TOYOT-u takodje, koji su trenutno najveci??? Pa ti si josh ne ozbiljniji od mene... Bash si me lepo nasmejao... Znachi umesto da budu najjajchi u konkurenciji, zashto ne bi kupili svu konkurenciju i cao... Hmm interesantan koncept... Vidim pred tobom svetlu buducnost kao CEO-a neke velike korporacije... Znachi sachekaju da posle Chrysler-a FIAT kupi josh neki veliki BEDZ i onda sve to na tacni posluzi VW-u za par milijardi... Odlichna ideja!!!
Da kupe FIAT i PSA... TOYOT-u takodje, koji su trenutno najveci??? Pa ti si josh ne ozbiljniji od mene... Bash si me lepo nasmejao... Znachi umesto da budu najjajchi u konkurenciji, zashto ne bi kupili svu konkurenciju i cao... Hmm interesantan koncept... Vidim pred tobom svetlu buducnost kao CEO-a neke velike korporacije... Znachi sachekaju da posle Chrysler-a FIAT kupi josh neki veliki BEDZ i onda sve to na tacni posluzi VW-u za par milijardi... Odlichna ideja!!!

- dejan555