FORMULA 1

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Re: FORMULA 1

Pon Jul 26, 2010 6:39 pm

:thumbsup: :beerchug:
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pon Jul 26, 2010 7:56 pm

Vashim visprenim dosetkama i izuzetnim poznavanjem materije ste me ubedili da sam poptuno pogreshno skapirao F1 ovih poslednjih 30-ak godina koliko je pratim... Narochito me je ubedila ona analogija sa odbojkom - Genijalno... Hvala vam najlepshe, sada cu mnogo lakshe i objektivnije moci da pratim shampionat... Da se neko opet ne bi naljutio jer se fundamentalno ne slazem sa stvarima koje pishe, pa brishe postove iako nisam nikoga uvredio, osim nechiju sujetu mozda, vishe necu ulaziti u rasprave na ovu temu.

Za kraj od mene citiracu Vettel-a, za one koji nisu prochitali:

"Mislim da smo mi (u Red Bull timu) shvatili da je tim glavni prioritet i da se mi, kad se sve sabere, takmičimo za tim. Ljudi, platni ček ne dobijamo od vas. Dobijamo ga od tima. Mislim da je to ono što uvek moramo da poštujemo iznad svega."
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
ma
magic33
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 26, 2010 9:09 pm

Ključna reč u svemu ovome je : SANTANDER.
Dok god bude na bolidima ovo pisalo Alonso će biti brži.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Jul 26, 2010 9:25 pm

Alonso ce uvek biti brzi od Masse taman da na Ferrariju pise joga bonito
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pon Jul 26, 2010 11:22 pm

:lol: :lol: :lol: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :drink
Slika
ma
magic33
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 26, 2010 11:53 pm

E zbog joga bonito će sad da im uzmu i pare i bodove sa trke,možda i bodove iz sezone.
Ne volim Masu,al ono je bila glupost za primer.Zar nije moglo mehaničaru u boxu,prilikom zamene guma Masi,jednostavno da se desi da ispadne točak,pištolj itd.Dve sekunde duže u boxu-niko im ništa ne bi rekao
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 27, 2010 1:07 am

@starce
:thumbsup: :thumbsup:

@speed
ocigledno ne razumes,pisi i misli sta hoces,samo neka ostane u granicama normalnog obracanja! Sto se tice moje sujete..na pogresnu si osobu ""udario" :hello:
Ovde ima jos ljudi koji dosta dugo prate F1,pa svako od njih ima neko svoje misljenje,ako ti zelis da ga pokazujes na ironican nacin...izvoli :good:
Ovde je napravljena frka..ni oko cega,male su razlike u razmisljanjima!!
1.Da li je Alonso brzi? ..... DA
2.Da li je Massa trebao da ga pusti?...iz trkackog ugla..NE...iz timskog...DA..ali ne na ovaj nacin!
3.Da li treba kazniti tim (ne samo Ferrari) za ovu i slicne stvari?...DA
4.Da li Ferrari treba da kazni Massu??...DA

I kada smo vec kod citiranja :
http://www.autosport.com/news/report.php/id/85580
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 27, 2010 1:33 am

Ja sam palio metlu, nemojte da se svađate bezveze vas dvojica (frik i zep).
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Uto Jul 27, 2010 8:41 am

OK, evo ja shtopujem loptu... Moj komentar na tvoje chetiri stavke:

1.Da li je Alonso brzi? ..... DA (apsolutno)
2.Da li je Massa trebao da ga pusti?...iz trkackog ugla..NE...iz timskog...DA..ali ne na ovaj nacin! (naravno)
3.Da li treba kazniti tim (ne samo Ferrari) za ovu i slicne stvari?...DA (naravno, poshto je Massa sve to izveo tako ochigledno, bilo bi jako glupo da se svi naprave blesavi, pa i shtetno za Ferrari i F1 uopshte)
4.Da li Ferrari treba da kazni Massu??...DA (Amen... svega ovoga ne bi bilo da se njegov EGO nije postavio ispred zdravog razuma)

Hmm... Ne znam da li znash onaj vic u kome na kraju Muja kaze Hasi: "Haso, men' se chini da smo mi ova g0vna za djaba jeli"... :rotfl:

OK, neka smo barem svi rekli shta nam lezi na srcu u vezi ovog incidenta... Tako da i nije bash "za djaba"...
Slika
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Uto Jul 27, 2010 9:23 am

E sad malo sam prouchavao tu sad "chuvenu" zabranu timskih naredbi i sve je to prilichno nejasno i nedorecheno... Chak se ne pominje ni koje bi to sankcije bile preduzete protiv eventualnog krshenja ove odredbe... Kao da je bilo vishe u fazonu, ajd' necemo to vishe da radimo (bar ne ochigledno, jel') ruka-ruci i cao... I eto sad je to neko opet (na zalost Ferrari, odnosno Massa) uradio tako ochigledno, i sada su se svi nashli u nebranom grozdju. Shta cemo sad? Zapravo je ta zabrana timskih naredbi doneshena zbog fanova, publike, a ne da bi se neshto zaista promenilo u samim timovima F1. Ne moze vama niko sa strane da diktira unutrashnju politiku, timsku strategiju i kom vozachu je shta zadatak na odredjenoj trci. Nadam se da oko toga niko ovde ne gaji neke iluzije tipa taj i taj tim daje vozachima da se trkaju medjusobno a ovaj i onaj ne daju, nego uvek jednog favorizuju a drugi je side-kick... Setite se samo Kimi-ja i Masse u drugom delu sezone 2008, kada je Massa bio blizi tituli... E sad kada je postalo SVIMA jasno da se tu zapravo nishta nije promenilo, a verovatno i nikada nece, treba smisliti adekvatnu kaznu za nekoga ko je uradio ono shto i svi dugi rade (naravno, ne ovako imbecilno kao dotichni Brazilac) da bi opet svi mi ostali u ubedjenju kako FIA to osudjuje, kako to NIKAKO ne sme da se radi, a sa druge strane da ne oshtete prvishe Ferrari za ono za shta u stvari svi timovi IMAJU precutno odobrenje, samo, da se eto izvede filigranski (u pitu, pa "kvar" neki isl, zna se vec kako se to radi, jel') da ne bude bash ochigledno jer ce F1 izgubiti ugled itd...
Zato ce sada biti vrlo zabavno videti kako ce FIA kazniti Ferrari, odnosno kako ce Ferrari kazniti Massu... Jer, u pravilima jasno stoji da bez kokretnih priznanja uchesnika, ili JASNIH, a ne posrednih dokaza, ne moze se dokazati postojanje timskih naredbi, a samim tim ni kazniti tim koji je za to optuzen. Chudno, a? Znachi ako Massa ne kaze "jeste, rekli su mi da ga pustim", nishta od optuzbe. A ono shto se sada navodi kao dokaz - "Alonso je brzi od tebe" itd, pa chak i telemetrija, su sve posredni i lako oborivi dokazi, zato mislim da ce biti vrlo interesantno. Iako, tu se svi slazemo, JESTE jasno da ga je ovaj NAMERNO propustio. Ali, ukoliko kaze da je to uradio svojevoljno, za tim, jer su ga obavestili da mu je timski kolega brzi te da se Vettel priblizava, onda je to lichna odluka vozacha, i mogu da im duvaju beshike... U tom sluchaju jedino mogu da se ljute Massini navijachi shto je odluchio da tako, ne sportski postupio... A opet siguran sam da ce ih kazniti, jer je u pitanju "ugled" F1 i FIA-e... Mogu da zamislim koliko se sada Todt preznojava, i kako ce i shta sa di Montezemolom da se dogovori...
Slika
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Uto Jul 27, 2010 10:49 am

Iako vec mozda postajem dosadan, evo linka ka josh jednom odlichnom tekstu, na engleskom je jeziku... Pretpostavljam da vecina zna jezik, u suprotnom cu rado prevesti i prevod postaviti ovde, jer je u pitanju Ecclestonov pogled na aktuelni dogadjaj i timske naredbe uopshte, kao i josh nekih relevantnih likova, npr Coulthard-a...

http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/24493.html
Slika
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Uto Jul 27, 2010 11:39 am

Zep:I ti i Speed ste u pravu i nema potrebe za raspravljanjem...
Ko o cemu-kurva o postenju:Horner je nasao da govori o timskim naredbama i favorizacijama.On koji skida prednje krilo Webberu i montira ga Vettelu-nemojte molim Vas.Zar to nije "protivzakonito"???Ajde ti Webber na pol-pozicije uzmi dobro mjesto pa sjutra za trku daj "krilo" Vettelu da malo razbija u trci...pfff.Normalno da osudjuje Ferrari jer zna koliko je bitan svaki bod,a u F1 se odavno (nazalost) ne bore samo na stazi...Bolje bi mu bilo da poboljsa bolid jer ce i ove kao i prosle sezone u drugoj polovini da use*u motku i oslabe po pitanju performansi.
Koliko god nekima bilo smijesno-F1 je ite kako timski sport-mozda vise nego vecina ostalih za koje ste sigurni da jesu-da ne nabrajam sad razloge,a i da nije-ne bi postojala borba za titulu konstruktora-na kraju krajeva...
Sto se tice tih 100.000-izduvali su ga,Ferrari je ovime dobio samo jos veci publicitet/zaradu.Ko se imalo razumije u marketing zna sta znaci ovo za Ferrari,bez obzira sto je ovaj put negativni publicitet u pitanju...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 27, 2010 12:22 pm

Iako navijam za Fetela,ne favorizujem Red Bull,da ne shvatite pogresno!!
Velike su pare u igri,svi moraju da vode racuna sta i kako rade i pricaju,zato prihvatam i Fetelovu i Hornerovu izjavu na nacin na koji su recene! kazem da mozemo da polemisemo,za 1000 poteza svih timova...samo znam da nije smelo da bude ovoliko ocigledno!!
Tim bira vozace,vozaci voze i za sebe i za tim..ako vozac napravi glupost,treba kazniti tim...a oni neka vide sta ce sa vozacem ;)
Po meni se ovime malo gubi na trkackom znacaju..kojeg je nekada,morate priznati bilo vise(Sena i Prost u Meklaren-Hondi)!! Samo da je sve izgledalo malo "teze"..sva ova buka se ne bi digla...znalo bi se..ali bi se mnogo lakse prihvatilo!
Za marketing i publicitet..slazem se :good:
Izvinite..ali ja samo zelim da gledam trkanje..mozda je to u ovoj F1 ipak ograniceno!!
Srecom pa imam "utehu" u MotoGP,WTCC,SBK,NAS-u..itd :D
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Uto Jul 27, 2010 1:55 pm

.... Endurance (LMS, ALMS), FIA GT1, GT3, GT4 (za sve pare!) BTCC... I naravno Rally... WRC, IRC... A volim da banzam i po nashim trkama, kada se ukaze prilika, i dozvoljavaju okolnosti - chitaj: stroga zena i sitna deca :) ...
Slika
Korisnikov avatar
mobtel

Uto Jul 27, 2010 2:38 pm

meni se dopala ova laudina izjava :D
http://www.crash.net/f1/news/161938/1/l ... _seen.html
Korisnikov avatar
gaja
Garaža: Alfa romeo 33 1.7 1989 ex
Alfa romeo 156 1.8 ts 2001 ex
Alfa romeo 156 1.6 ts 2002 ex
Fiat Punto 1.2 2001 ex
Fiat Stilo 1.9 jtd 2002 ex
Fiat Bravo 1.9 mjet 16v 2007
Pridružio se: Pet Jan 22, 2010 3:00 pm

Uto Jul 27, 2010 2:45 pm

Mislim da u svemu ovome ne treba smetnuti sa uma da su vozaci F1 ipak jake individue i verovatno prilicno sujetni, tako da mi i Massino zatvaranje i Alonsov komentar deluju ocekivano donekle. Ukupno gledano Ferari je ispao prilicno smesan u svim situacijama, i na stazi i u boxu, i zaista ne vidim ni jedan pozitivan marketinski dobitak iz situacije u kojoj se ne zna ko sta treba da radi, i iz svega se napravi sprdnja sa celim timom. Ja licno volim da gledam duele timskih kolega, i ako je toliko bio Alonso brzi, trebao je prestici nesretnog Massu, pravila oko preticanja su jasna, a ne da ga ismeva preko timskog radija koji cuje ceo svet. Setite se Istanbula, ali ne samo udesa Vebera i Fetela, nego i kasnijeg duela Hamiltona i Batona. E to je bio pravi duel timskih kolega, kada voze tocak do tocka kroz tri krivine. Pogledajte malo u Moto GP, hoce li mozda Rossi da pusta Lorenza do kraja sezone????
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 27, 2010 3:15 pm

@mobtel & Lauda
:drink :drink

Toliko ima dobrih timskih duela..da bih mogao da ih nabrajam preko cele strane ;)
(sveze: Melandri - Simonceli-Laguna Seka)
Nego hajde malo da mastamo...posto je Kimi i dalje vozac Ferrarija..treba da kazne Masu..Kimija osisaju i posalju na kuru brzog mrsavljenja :grin: ...i da ga vrate..bar do njegove trke..SPA :gitara :gitara
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Uto Jul 27, 2010 4:37 pm

Mislim da bi bio najsrecniji kad bi se ajsmen vratio u F1, ali kako vrijeme prolazi, moram da kazem da nisam neki optimista :(
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Uto Jul 27, 2010 8:09 pm

Naravno da ni Massa ni Alonso nece nigde i nikada reci da je bilo timskih naredbi... Ako ste odvojili malo vremena da prochitate shta sam gore napisao - onoga trenutka kada neko od njih to otvoreno i javno kaze - gotova stvar. Bilo je ochigledno i 2008 Hammilton/Kovalainen pa ovde niko nije dizao frku shto se ceo McLaren, ukljuchujuci i mr. Savrshenog (Lewis) pravili blesavi... OK, izveli su to malchice spretnije, ipak je kod njih UVEK jasno definisano ko je prvi a ko drugi vozach, sa jednim izuzetkom, o kome sade svi drve k'o da je to bio najsvetliji momenat u istoriji F1, a i tada je bilo naredbi samo shto ih Senna nije fermao (opet Brazilac, hmm? ;) ) ... Laudu mnogo volim i poshtujem, ali ne kapiram shto se proserava... U njegovo vreme je ITEKAKO bilo timskih naredbi (kad commendatore neshto kaze, to se radilo bez pogovora), tako da je ova njegova izjava puko licemerje, narochito shto dobro zna, kao i svi mi, da danas ni jedan vozach kome je stalo do karijere nece priznati konkretan sluchaj naredbe... Chak ni kad je ochigledno, kao shto je to, nazalost bilo u ovom sluchaju... Ako pazljivo pratite izjave vozacha i struchjaka iz sporta, maltene svi do jednoga se ogradjuju, u fazonu - naravno da ima naredbi i favorizovanja ali ne u mom timu, tra-la-la, ili ne u moje vreme i slichne gluposti... Pratim F1 skoro 30 godina i TVRDIM da je toga uvek bilo, ima i bice, sa tim shto je sada (trenutno) zabranjeno i to jedini problem ovde... Ferrari (Massa) je to uradio suvishe ochito i jbga sad... U svakom sluchaju mishljenja oko zabrane su poprilichno podeljena i moze se vrlo lako desiti da bude ukinuta...
Slika
Korisnikov avatar
mobtel

Uto Jul 27, 2010 8:50 pm

može lock na ovu temu do petka :D :grin:
jel ide neko u hu da gleda uživo?
ovi na espn-u čitaju starčeve postove, pominjani peterson :D
http://en.espnf1.com/f1/motorsport/driver/921.html
Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

Uto Jul 27, 2010 8:58 pm

nije me bilo 2 dana pa cu reci samo ovo.u madjarskoj koliko god da si brzi ,teshko cesh koga preteci ako bude ispred tebe konstantno vozio malo sporije. :thumbsup: po meni je masa zasluzio pobedu koliko god da je sporo vozio.
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Sre Jul 28, 2010 12:32 am

Ja mislim da je Massa namjerno izveo ono onoliko ocigledno.Ako se vrati Mr.Iceman bice nesto,a dok vozi test vozac slaba vajda.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Sre Jul 28, 2010 11:41 am

pejo napisao:nije me bilo 2 dana pa cu reci samo ovo.u madjarskoj koliko god da si brzi ,teshko cesh koga preteci ako bude ispred tebe konstantno vozio malo sporije. :thumbsup: po meni je masa zasluzio pobedu koliko god da je sporo vozio.
A po meni-trka je vozena u Njemackoj na Hockenheim-ringu :thumbsup:
darko qv napisao:Ja mislim da je Massa namjerno izveo ono onoliko ocigledno.Ako se vrati Mr.Iceman bice nesto,a dok vozi test vozac slaba vajda.
Masa jeste namjerno to izveo da bi izigravao zrtvu i to je za svaku osudu i nije fer prema Ferrariju koji je svima njima mnogo dao.Isti taj Massa da vozi za Reno ili Bmw Sauber-niko ga vidio ne bi,mozda eventualno kad bi ga obilazili za krug...
Sto se Kimija tice:vozi-ubija,ali me izludjivalo to sto da bi dosao do izrazaja i razvalio ih treba da mu bude dobar horoskop,da Finska pobijedi Usa u hokeju,da se fino naspava itd-tako da ipak mislim da Ferrariju treba profesionalniji vozac,ipak ovo nisu '80-te a on nije James Hunt (iako tripuje da jeste)...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Sre Jul 28, 2010 1:33 pm

James Hunt... kakv je to vozach bio... Niko nije bio ravnodushan prema njemu, ili su ga voleli ili mrzeli, a vodio je izuzetno "zdrav" zivot :thumbsup:

Eto ti sad, trke su pocheli da komentarishu i oni koji ih ni ne gledaju, pa chak ni ne chitaju postove... Hockenheim i Hungaroring su dve sushtinski razlichite staze, da ne ulazim u detalje zashto, valjda je svima jasno pa da se ne pravim previshe pametan...
Slika
Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

Sre Jul 28, 2010 5:23 pm

za SHUMAHERA; pa znam brate gde se vozila trka gledao sam, a sledeca je u madjarskoj pa sam nju naveo kao primer.tu je jako teshko sporog vozacha preteci a da negovorim o monte karlu.i mene ce teshko zaobici a ne masu.pa zashto onda da se neko sklanja jbg stisni m.... pa ga obidji a ne onako.zao mi je shto moja prognoza nije proshla :thumbsup:
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber

Povratak na “Cafeteria da Romeo”