pozdrav,
danas mi se desio sledeci problem (2.4 JTD 1999)....auto je bilo parkirano nekih sat ipo vremena...upalio sam ga normalno i posle predjeni 200m ugasio...posle 2min pokusao da ga upali...auto je verglalo..jednom..drugi put....i treci put je upalila....onda sam presao citavih 2km...parkirao je opet nekih sat vremena...i kad sam krenu sledeci puta da palim...nije bilo sanse...samo vergla i kraj...posle nekoliko puta kad dam kontakt, upalila je lampice za ULJE, AKUMULATOR,DIZNE I CODE....i nije ih gasila...cekao sam malo...dosao otac da me slepa kuci...i kad sam stigao na parking...ugasio kontakt...sacekao 2min...dao opet kontakt i kad sam vidio da je upalila samo dvije standardne lampice...akumulator i ulje...znao sam da ce upaliti i uplaila je iz prve....
da li neko zna sto moze biti problem...da li je ovo senzor broja obrtaja??? jer cim se izgleda malo ohladila, upalila je...???
156 opet problem...nece da upali
- E_K_V
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD
Alfa Romeo 159 1.9JTDm - Lokacija: Podgorica
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Re: 156 opet problem...nece da upali
Samo u PodgoricuE_K_V napisao: sat ipo vremena...upalio sam ga normalno i posle predjeni 200m ugasio...posle 2min pokusao da ga upali...auto je verglalo..jednom..drugi put....i treci put je
Loš ti je akumulator.
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Nema logike da je do akumulatora ako je vec upalio auto, makar iz mog iskustva.
- E_K_V
ma kakav akumulator....auto vergla kao da nema goriva...to bi 99% trebalo da je do senzora na radilici...samo mi treba potvrda od nekoga ko je imao slican problem
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Da li si probao da palis kola sa rezervnim kljucevima?
Posto si naveo kada pogasi one lampice on pali, a kada ostanu upaljene nece.
Predpostavljam da nije do kodiranog kljuca?

Posto si naveo kada pogasi one lampice on pali, a kada ostanu upaljene nece.
Predpostavljam da nije do kodiranog kljuca?
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- E_K_V
kad sam vidio da mi gori lampica CODE....prvo sto sam rekao ocu jeste da doese i rezervni kljuc...i desilo se isto...i dalje je palila code lampicu
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
ja bi rekao da je senzor, ali trebala bi i dijagnostika to da ti pokaze, mada sam imao slucaj i kad nije pokazivala a on je bio krivac....senzor polozaja radilice
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- E_K_V
odradih dijagnostiku na brzinu...i tamo medju kodove gresaka nadjoh ovo
U1600- Electronic key-immobiliser system fault

- Mario
- Garaža: -- Alfa Romeo 156 1.9 JTD
-- Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
-- Audi A4 B8 2.0 TDI
-> Audi A6 C7 2.0 TDI - Lokacija: Earth
Bas nemas srece sa kolima 
Kada udjes u dijagnostiku, posalji mi broj ECU-a i broj Software-a.
25og sam u Crnoj Gori, pa cemo ti iskljuciti taj immobilizer.
Kada udjes u dijagnostiku, posalji mi broj ECU-a i broj Software-a.
25og sam u Crnoj Gori, pa cemo ti iskljuciti taj immobilizer.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kolega, ne verujem da je nešto ozbiljno i zapravo problem može biti banalan! Meni električar kada je stavljao alarm na 156-icu bio malo grublji i pomerio kablić imobilajzera tako da čim sam krenuo kući imao sam problem sa paljenjem na identičan način kao kod tebe. Kada daš kontakt, ako ti i dalje stoji upaljena kod-ključ lampica, onda nema potrebe dalje gledati i ukoliko se ne ugasi od paljenja nema ništa, što i jeste svrha imobilajzera. Naravno, čim sam reklamirao problem čovek je otvorio plastiku ispod volana i bolje fiksirao taj kablić koga je prethodno slučajno razlabavio. E sad, i on sam kaže da taj kablić nije nešto posebno jak, dosta je nategnut i može da se olabavi od truckanja automobila, velikih temperaturnih oscilacija, kao i ukoliko često menjaš položaj volana (uvlačiš i izvlačiš). Bilo kako bilo, kod mene više nema takvih simptoma, a ako bude tačno ću znati šta je. Zato ti predlažem da pre nekih većih radova i sumnji samo odvezeš auto kod električara da ti proveri da li je kablić imobilajzera dobro fiksiran, što je posao od 2 minuta za onog ko zna šta i gde da traži. Upravo zato što ti auto nekad pali a nekad ne, mislim da se olabavio i gubi kontakt sada po ovim vrućinama. Možeš i sam da proveriš kada neće da pali, da malo pomeriš volan napred-nazad i pokušaš ponovo. Nadam se da je samo to u pitanju, tim pre što je i dijagnostika pokazala upravo taj problem! Srećno...E_K_V napisao:odradih dijagnostiku na brzinu...i tamo medju kodove gresaka nadjoh ovo
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- E_K_V
evo da se javim i kazem da za sad sve radi kako treba...i da posle one noci nista se nije desilo slicno...cak sam uzeo i senzor radilice za svaki slucaj da zamijenim ali od tada pali bez problema...za dva dana sam prosao nekih 250km, i pali...a vrucine su velike i dalje...sad me samo strah da mi se to ne desi ponovo, jer za nekih 15tak dana idem na put...a trebao bih da predjem nekih 4000km