Putovanje nocu

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Putovanje nocu

Čet Jul 15, 2010 9:39 am

Pozdrav,
planiram u Avgustu da idem za Crnu Goru.
Uglavnom sam putovao preko dana, ovih dana mi se vrti ideja da krenem noću i ujutru/popodne da sam dole.
Vozio sam jednom noću od Jahorine preko Kragujevca na Lapovo pa Beograd (zbog nekih obaveza morao sam dužim putem) i od Lozovičke česme bilo je krize.
Zanima me da li je neko vozio noću magistralom prema CG da li ima murije, gužve i sl. , kakva su Vaša iskustva?
:drink
Korisnikov avatar
Alfa 156 Kacarevo
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0TS 8v
Pridružio se: Ned Maj 09, 2010 9:46 pm

Re: Putovanje nocu

Čet Jul 15, 2010 10:22 am

Ja sam prosle godine isao nocu Ibarskom magistralom i ove cu isto.Slobodno kreni nocu nema pandura hladovina ujutru si na moru,milina.Pozz
Antisha
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Čet Jul 15, 2010 11:06 am

Ja redovno noću tim putem hladovina manja gužva i manje policije, što neznači da ih nema radar i noću radi ali radar detektor je čudo :grin: .
Slika
Korisnikov avatar
DogoArgentino
Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:43 am

Čet Jul 15, 2010 11:39 am

I ja idem nocu... kao sto Vnov kaze, pandura ima manje ali ih ima.. pa vodi racuna..
I gledaj da se predhodno lepo naspavas jer to nije bas kratak put...
ZNAM MILION PRIMERA GDE SU LJUDI PRODALI NJIVU I KUPILI AUDI, PASAT, BMW ILI MERCEDES... ALI NIKADA NISAM CUO DA JE NEKO PRODAO NJIVU I KUPIO ALFU...
Slika
Korisnikov avatar
Dewillex
Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Pridružio se: Uto Feb 09, 2010 11:03 am

Čet Jul 15, 2010 12:55 pm

Samo dobra svetla, saputnika koji ce da čangrlja kao dizel, puno kafe, a ako osetis krizu odma staj negde ili ode glava. Srećan put.

Najgori su zadnji kilometri. Tu ljudi greše. Još malo samo što nisam i nikad nestignu. Lepo otspavaš sat vremena i nastaviš
Slika
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Čet Jul 15, 2010 1:09 pm

E to upravo se i meni desilo kada sam isao za Milano. Samo oprezno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Jul 15, 2010 2:07 pm

Putovao sam par puta u Crnu Goru nocu - nema vrucine, ima manje policije, guzva kako-kad...ali po meni je bolje danju voziti. Duga voznju nocu ipak umara, a taj put je tezak. Takodje je nezgodno jer kada je najteza deonica puta u Crnoj Gori, tada svice zora i prirodno dolazi kriza da ti se prispava, a to nije auto put da ti moze oprostiti desetinku-dve sklopljenih ociju.
Za put u Crnu Goru treba biti dobro pripremljen bez obzira na godine iskustva jer taj put izmara kao da se vozi 2-3x duza deonica.
Po meni, najbolje krenuti radnim danom, sabajle ujutru.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Jul 15, 2010 2:38 pm

Ja sam išao i danju i noću i slažem se sa starcem, najbolje je ići sabajle radnim danom. Najbolje je krenuti oko 3-4 ujutru jer si se ipak naspavao koliko-toliko i nećeš biti u tolikoj krizi sa snom kad dođeš na najtežu deonicu puta u kanjon Morače. Ako kreneš uveče bićeš verovatno u velikom problemu zbog nedostatka sna oko 4-5 izjutra a tad si baš negde oko kanjona i to može da bude jako opasno.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Kosovic
Garaža: /
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 6:31 pm

Čet Jul 15, 2010 5:22 pm

Da i ja nešto naišem, pošto sam u CG i vozio sam sam do ovde. Po meni najbolja solucija je da krenes rano ujutro, pre svitanja i onda lagano vozis i nemas problema. Što se tiče policije, ja sam skoro ceo jbn put poštovao ograničenja i opet sam fasovao kaznu zbog brzine 68 km/h, snimio me radar u odlasku na izlazu iz Velike Župe. Na granici prelaziš sa "Dobar dan" i "Doviđenja". Ne znam šta da ti kažem sem da odmoriš i lagano kreneš.
Korisnikov avatar
Presretach

Čet Jul 15, 2010 5:30 pm

To mi je neki plan oko 2 ili 3 ujutru pa polako.
Prosli put sam oko 5h posao i KG i mogu da Vam kazem da put nisam ni osetio, da ne spominjem da sam legao u 1h ujutru . Ali u povratku iako sam se naspavao pri kraju mi je put (preko dana) malo teze legao.
Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

Čet Jul 15, 2010 6:20 pm

ja preporuchujem voznju preko bosne,od NS do HN ima oko 500km.ja sam to prevalio sa 1 odmorom od pola sata i 2 kraca sa sve granichnim prelazima za 7 sati.napravljena je nova magistrala od trebinja pa se samo spustish dole do mora.pustim nekog ko vozi slichno ko ja ispred sebe i onda gas za njim na nekih 200met.odstojanja.nisam nikad fasovo policiju.e sad ako idesh na ulcinj ili dole negde onda ti nije ovo dobra relacija.ako imash klimu nema potrebe da krecesh pre 4 ujutro i tamo si oko 1 popodne. :thumbsup:
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Čet Jul 15, 2010 6:50 pm

Nikada nisam ibarskom vozio noću a nadam se da neću nikada ni morati.
Autoput je druga priča.
Šta god neplanirano da se dogodi veći je problem noću,
takođe nikada ne bi išao kroz drugu državu ako kroz
moju dražvu postoji paralelni put (čujem da su se bosanci setili i putarinu da uvedu).

Zavisi i kako je tvoj organizam navikao tj. koje ti je normalno vreme za ustajanje,
ja npr. više volim da se naspavam i kasnije ustanem pa oko 10-11h da krenem.
Tako sam praktikovao i ranije sa autom bez klime.
Sad jedino što me mala autonomija na gas muči pa mora na svakih 250km da se staje...

Što se tiče policije - pa i njima je prva smena najaktivnija jer su najodmorniji
:lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Čet Jul 15, 2010 6:53 pm

pejo napisao:ja preporuchujem voznju preko bosne,od NS do HN ima oko 500km.ja sam to prevalio sa 1 odmorom od pola sata i 2 kraca sa sve granichnim prelazima za 7 sati.
Em si išao nekom prečicom em ti je prosek 100kmh
:scratch: :scratch: :scratch:
Korisnikov avatar
alessandro
Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 12:08 pm

Čet Jul 15, 2010 8:38 pm

dejan555 napisao:čujem da su se bosanci setili i putarinu da uvedu
U Hercegovini su uglavnom Hercegovci, Bosanaca i nema nesto. :grin:

Jeste dalje ako se ide kroz BiH, ali je put dosta prihvatljiviji. Josa ako se ide dionicom Sarajevo - Mostar - Ljubinje - Trebinje... :thumbsup:
Everything should be made as simple as possible but not simpler.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Čet Jul 15, 2010 8:49 pm

*BiH policija je korumpirana do srzi i dosadna dozlaboga. namerno su stavili kroz neke selendre ogranicenje 40 a pored puta dve kuce. kad vidite nebulozno ogranicenje kocite i drzite se ogranicenja obavezno, dokle god traje, inace eto njih iza prvog prevoja ili krivine. a kad se namerace na vas, jer ko jos normalan vozi nocu (a njima dosadno), trkeljisace vas do zadnje sitnice, moleci Boga (kojeg god, zavisi gde su vas zaustavili, u RS ili u federaciji kroz koju morate da prodjete nekoliko km :)) da ste bar malo neregularni. e onda cimanje da im date neke evre itd... sramota. i tako svaki put. znaci - ne preporucujem.

voznju nocu preporucujem kao obaveznu uz tri uslova:
1. morate biti tip osobe koja moze da ostane budna i inace, do 3 ujutro, bez ikakvih problema.
2. ne smete da imate nikakvih problema sa vidom nocu, pogotovo ako vas uhvati kisa.
3. obavezno planirajte da se odmorite na bezbednoj pumpi sa parkingom izmedju 03.00-04.30 minimum. totalno je drugi trip voziti posle te pauze :) vec svice i sve je mnogo lakse, a i blizu ste. inace taj perod vremena je tzv. gluvo doba i nikom ne bih preporucio da se zeza da vozi u to vreme duze relacije.

inace, nocna voznje ima velike prednosti:
1. manje guzve
2. gledate samo put i ne blenete sa strane
3. hladnije je, mnogo prijatnije... :)
4. kad preticete imate mnogo je lakse jer se kristalno vide farovi iz suprotnog pravca, migavci i sva signalizacija, i verovatnoca da cete pogresnu odluku doneti je svedena na minimum.

eto, mojih par redova :blush:
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Čet Jul 15, 2010 10:03 pm

dekideki napisao:*BiH policija je korumpirana do srzi i dosadna dozlaboga. namerno su stavili kroz neke selendre ogranicenje 40 a pored puta dve kuce. kad vidite nebulozno ogranicenje kocite i drzite se ogranicenja obavezno, dokle god traje, inace eto njih iza prvog prevoja ili krivine. a kad se namerace na vas, jer ko jos normalan vozi nocu (a njima dosadno), trkeljisace vas do zadnje sitnice, moleci Boga (kojeg god, zavisi gde su vas zaustavili, u RS ili u federaciji kroz koju morate da prodjete nekoliko km :)) da ste bar malo neregularni. e onda cimanje da im date neke evre itd... sramota. i tako svaki put. znaci - ne preporucujem.
Mozda ne identicno, ali jako slicna iskustva imamo mi sa Srbijanskom policijom ;)

...pogotovo kako je krenuo ovaj novi zakon o bezbjednosti u saobracaju, mada je to kod nas uvedeno odavno, sem onih prsluka, PP aparata i onog papira o izvjestaju pri sudaru.

Moram da priznam da me jos nijednom nije zaustavila policija kad sam vozio nocu kroz Hercegovinu (sreca, pretpostavljam). Put je inace jako dobar, cak sta vise, mislim da su putevi u BiH donekle bolji nego u Srbiji.
Pun gas kroz Gatacko polje u 3 ujutro i reli preko Cemernog sat kasnije... nezaboravno iskustvo :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Jul 15, 2010 10:22 pm

Ko ide ka Herceg Novom preporucujem kroz Bosnu - mnogo lepsi put sa manjom guzvom. Ima samo jedan nezgodan deo sa odronima, inace sve ostalo skroz ok. Inace, sad na Ibarskoj postoje dva mesta sa zescim zastojima jer su se sada pametnjkovici setili da sredjuju put.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

Čet Jul 15, 2010 10:45 pm

dejan555 napisao:
pejo napisao:ja preporuchujem voznju preko bosne,od NS do HN ima oko 500km.ja sam to prevalio sa 1 odmorom od pola sata i 2 kraca sa sve granichnim prelazima za 7 sati.
Em si išao nekom prečicom em ti je prosek 100kmh
:scratch: :scratch: :scratch:
loshe rachunash prosek je oko 75km/h jbg ja nekad vozim bez stajanja.rekord mi je 480km za 6.5sati po danu relacija NS - NK preko bosne na zvornik ulazim u BH a na shcepan polje u CG.
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Čet Jul 15, 2010 11:10 pm

starac vujadin napisao:Ko ide ka Herceg Novom preporucujem kroz Bosnu - mnogo lepsi put sa manjom guzvom. Ima samo jedan nezgodan deo sa odronima, inace sve ostalo skroz ok.
Vjerovatno je gorepomenuto Cemerno u pitanju. Prevoj sa uskim putem vjecito zatrpan snijegom zimi, a ljeti mokar kolovoz prekriven sljunkom i blatom. Odroni dodju kao slag na tortu :)

Inace, ja sam par puta isao tuda sa navigacijom zumiranom na max. i rodjakom kao kopilotom jer smo zurili... nije svejedno nijednom, i nesto mi se ne zalece opet... mozhglavud'izgubish ochas posla :quadrifoglio
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Pet Jul 16, 2010 1:11 am

pejo napisao: loshe rachunash prosek je oko 75km/h jbg ja nekad vozim bez stajanja.rekord mi je 480km za 6.5sati po danu relacija NS - NK preko bosne na zvornik ulazim u BH a na shcepan polje u CG.
500/75=6,67 SATI a ti imaš manje od 6,5 u svakom slučaju,
verovatno oko 6 sa te 2 pauze koje ne znaš koliko su trajale
(možda minut ili 2 ali opet moraš stati i krenuti)
i sa granicom na kojoj nisi zatekao ni 1 kamion i gde su te pustili preko reda.

Ne radi se o rekordima (to nije zdravo ni za bubrege)
nego o tome ko ima tačan km sat i ispravan običan sat
:lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Pet Jul 16, 2010 1:12 am

Zillgian napisao: Mozda ne identicno, ali jako slicna iskustva imamo mi sa Srbijanskom policijom ;)
Zato i kažem - svako kroz svoju državu ako postoji paralelan put ;)
Korisnikov avatar
Mario
Garaža: -- Alfa Romeo 156 1.9 JTD
-- Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
-- Audi A4 B8 2.0 TDI
-> Audi A6 C7 2.0 TDI
Pridružio se: Uto Dec 23, 2008 9:47 pm

Pet Jul 16, 2010 3:26 am

Ja planiram 25og da krenem za Budvu, idem sa 3 drugara i Alfica jedva ceka da se okupa (ima da je spustim u more da se o'ladi malo) :D

Da li ima neko nekoga u Budvi za smestaj, nesto pristupacno ? :)

Inace, planiram da idem direktno Srbija - Budva, krenucu oko 6h-7h popodne... Nocna voznja mi odgovara, a ako se osetim umorno :D Prva pumpa je moja da odspavam :D

Pozdrav :arflag
Korisnikov avatar
Stefan Zailac
Garaža: Nešto strano i privremeno...
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:33 am

Pet Jul 16, 2010 6:54 am

Noć je za sove, a dan za ljude! :this:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pet Jul 16, 2010 7:37 am

kad sam isao na CG more,kretao sam oko 23h i lagano,stajao sam na par mesta za kafu i svez vazduh

na Zlatibor obavezno stanem i odmorim,ne moram da odspavam ali odmor je bitan,cim pocne da svice oci me ne slusaju i odspavam bar sat vremena

kanjon Morace se prodje u ranim jutarnjim satima ali naspavan,i do mora se stize oko 12h

ima u Miloceru lepo mesto,iza restorana i motela Mali Milocer na samom ulazu od strane Budve,plaza nije bas savrsena ali ima poznatih likova estrade
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
Presretach

Pet Jul 16, 2010 8:44 am

@qwerty
Za smestaj u Crnoj Gori najbolje je autobuska stanica tu mozes da biras, posto ste kolima lepo ortaci zabodu u kafic a ti proveris par smestaja i uzmete sta vam odgovara.

Nije lose na polovini i li trecini puta popiti jednu guaranu ili sl. pice cisto krila da dobijete :).
:grin:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”