Semering poluosovine...
- m2fast4u
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0JTS 2008...
Pozdrav svima...Imam jedno pitanje vezano za semering poluosovine u menjacu kod alfe 147 1.6..Prilikom vadjenja poluosovine na jednoj strani semering se zakidao i sada tu zna da curi ulje iz menjaca..Zna li neko tacne dimenzije tog semeringa ili jos bolje ako zna neko gde ima da se isti kupi?Hvala unapred...
- aleksandar0475
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Druze,ne treba mnogo da te zanima dimenzija semeringa...kupis lepo original deo u radnji i gotovo.
Ja sam davno na jednoj 164 TD skidao menjac i majstor je pokidao taj semering.
Kupio sam lepo original i stavio i kraj.
AB motors u Dimitrija Tucovica u BGD ima mnogo toga za Alfe.
Ja sam davno na jednoj 164 TD skidao menjac i majstor je pokidao taj semering.
Kupio sam lepo original i stavio i kraj.
AB motors u Dimitrija Tucovica u BGD ima mnogo toga za Alfe.
Alfa mirno,Alfa zbor...cekam brzi odgovor !
- m2fast4u
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0JTS 2008...
Hvala druze na odgovoru,zvao sam po auto prodavnicama i svi su rekli da nemaju to za taj modeli trazili mi broj sa semeringa,kao da sam im trazio nesto vanzemaljsko..
Zvao sam i u ap sportu i dobio negativan odgovor...Na kraju sam resio problem sasvim slucajno,nasao sam se u blizini ap-sport prodavnice,udjem i pitam: semering poluosovine za 147 1.6 88kw,covek ladno kaze ima...
Kazem daj 4 komada,neka se nadje..
Inace ko ce da kupuje da zna da se razlikuju levi i desni,nisu istih dimenzija,a komad je nesto preko 500din original...Pozdrav...
- Alfa 156 Kacarevo
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0TS 8v
- aleksandar0475
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Ne bi se slozio da se brzo resava u svakom slucaju , taj sto je njemu otisao nije bas tako lako zameniti ili nedaj boze onaj na radilici do menjaca
Deo jeste jeftin ali u 70% slucajeva je zamena problematicna .
Deo jeste jeftin ali u 70% slucajeva je zamena problematicna .
busso trsi Sline
- Alfa 156 Kacarevo
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0TS 8v
- alfaskorpion
moze da bude dobar koliko hoce ima da se naodvija srafova i naravno naplatice ti lepo , naravno ako ne radis sam 
busso trsi Sline
- aleksandar0475
Drugari,
glupo je da otvaramo temu da li je zamena brza ili ne.
Ja sam menjao te semeringe na nekim mojim 164-kama i brzo to sve ide,a nisu ni tamo na izvolte. I tamo su ih zavukli posteno...pa kompresor klime,pa smeta letva pa ovo pa ono...
Kada ga dohvati pravi majstor,za dva sata to je promenjeno.
Ima kvarova koji po mesec i vise dana ne mogu da se otklone...
Zamena semeringa je skolski rad kada automehanicar u srednjoj skoli polaze diplomski. Ako zna kojim redosledom da ide,i ispostuje defektazu,nikakav posao to nije. Verujem da cete se sloziti da postoje mnogo teze operacije za rad od zamene semeringa poluosovine?
I nemoj da plasite coveka
...samo neka otera u dobar servis i nema zime. Taj deo sam po sebi nije skup,zamena ce ga kostati par hiljada i zavrsen posao. 
glupo je da otvaramo temu da li je zamena brza ili ne.
Ja sam menjao te semeringe na nekim mojim 164-kama i brzo to sve ide,a nisu ni tamo na izvolte. I tamo su ih zavukli posteno...pa kompresor klime,pa smeta letva pa ovo pa ono...
Kada ga dohvati pravi majstor,za dva sata to je promenjeno.
Ima kvarova koji po mesec i vise dana ne mogu da se otklone...
Zamena semeringa je skolski rad kada automehanicar u srednjoj skoli polaze diplomski. Ako zna kojim redosledom da ide,i ispostuje defektazu,nikakav posao to nije. Verujem da cete se sloziti da postoje mnogo teze operacije za rad od zamene semeringa poluosovine?
I nemoj da plasite coveka
Alfa mirno,Alfa zbor...cekam brzi odgovor !
- alfaskorpion
Ma ja to sve sam
Ja sam pre neki dan skidao menjac zbog toga sto je curkalo ulje na cepovima u bloku (inace rupe su za balansirajuce osovine ) ,mana na svim 2,0 16v motorima
. Nije mali posao kad ga osetis golim rukama , zato sam jos pod utiskom ,sto se tice toga
Mada http://www.youtube.com/watch?v=1HufacKk ... re=related
Mada http://www.youtube.com/watch?v=1HufacKk ... re=related
busso trsi Sline