Regulator pritiska goriva 2.0 TS 8V pozajmica radi probe

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
aleksandar0475
Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 11:50 am

Regulator pritiska goriva 2.0 TS 8V pozajmica radi probe

Pon Jul 12, 2010 10:41 pm

Pozdrav Alfisti,
treba mi jedna mala usluga i pomoc.
Ponekad mi se desi da auto stuca,posebno kada recimo,usporavam pa prebacujem u nizu. Oduzmem obrtaje,i dobijem simptome kao kada auto ostaje bez goriva...identicne. Ne uvek,ali se pojavljuju. Takodje mi se nekada desi da malo duze vergla pre nego sto upali. Znaci,opada pritisak goriva,pa pumpa mora ponovo da ga nagura da bi upalio.
Cak sam imao i manju detonaciju u usisu. To mi lici kada ode regulator pritiska goriva,odnosno njegova membrana pa se visak goriva pojavljuje u usisu... :scratch: Nemam gas i svi ostali parametri auta su u najboljem redu( ler gas,krajnja brzina,brizgaljke servisirane ultrazvukom,kablovi novi original,bobine,svecice...)

Najlepse bih zamolio nekog od kolega Alfista da mi ustupi jedan ispravan regulator samo radi probe,da ne bih kupovao bezveze jer sam danas zvao i kosta 8.500 dinara nov. Kupicu ga odmah ako je neispravan,ali bih pre toga voleo da probam. Kod mene u Vrscu nema ni jedna 164 verovali ili ne. :(
Ima dosta novih modela Alfi,ali ne odgovaraju regulatori.

Alfa mirno,Alfa zbor cekam brzi odgovor! :grin:
Alfa mirno,Alfa zbor...cekam brzi odgovor !
Korisnikov avatar
Darkoni
Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 7:10 pm

Re: Regulator pritiska goriva 2.0 TS 8V pozajmica radi probe

Uto Jul 13, 2010 7:24 am

Ja sam imao iste simptome i ovde smo u jednoj mojoj temi diskutovali o tome, utvrdio sam da mi pumpa daje 2-2.2 bara sto nije dovoljno, proveri pumpu. :wave:
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Pumpa je nova !

Uto Jul 13, 2010 8:57 am

@Darkoni,

pumpa je nova druze i to Walbro Americka,placena preko 150 Eura.

NIje pumpa sigurno. Kako onda ide 220? :scratch:
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Uto Jul 13, 2010 9:01 am

Pa...

ne mora biti pritisak goriva... da je on krivac imao bi problem pri ubrzavanju... tacnije ne bi mogao da predjes neke obrtaje cak ni u leru...

stucanje pri oduzimanju gasa zvuci kao dizne koje cure... varijator ili afm...
ali najpre dizne... ciscenje je ok... ali curenje je najveci problem... ako ih nisi testirao na stolu za to, dakle flow control i rpm i leak testove moraju da prodju... samo ciscenje ne znaci nista...

varijator kada umire daje slicne simptome a afm moze da zeza tako ali to je bas tesko... bas bas...

pre bih pogledao dizne u nekom dobrom servisu koji ima masinu za simulaciju rada motora a ne samo ultrazvucnu kadicu... onda ti mogu reci koliki im je protok, spray pattern i da li cure... i prema tome se onda ciste ili repariraju ako mogu...

a pumpu goriva i filter takodje vredi proveriti... imas 2 opcije... 1 laksu i 1 tezu... lakse je proveriti pumpu... skini je sa kola i uzmi kantu i stopericu i pusti je recimo 10 sek i onda pomnozi da dobijes protok... sto je seljacka metoda iz najgorih servisa koje nije uvek pokazatelj pravog stanja pumpe... teza metoda je da nabavis 6-10 bara manometar na T racvi i gurnes ga posle pumpe da proveris njen pritisak i onda pre regulatora da proveris pad u instalaciji i na kraju posle celog raila iza onog dumpera posle injectora da proveris regulator...

manometre imas u firmama koje rade hidrauliku kao i t racve... koliko se secam manometar je 900 din... taj mali i t racva je nesto isto dz...

a ako mislis da ti je umrla membrana na regulatoru, samo skini ono malo crevo za vakum sa regulatora dok auto radi... nece mu nista biti jer to sluzi samo za ubrzavanje da malo podigne pritisak goriva prvih 2-3 sek. ono gornje sto ide u usis i vidi da li pisa benzin tu... ako se membrana probusila tu ce bacati benzin sto ne treba... inace ako nije busna nista se nece desiti... zapusi prstom rupu na usis da se ne ugasi jer onda vuce fals vazduh tu...

teze paljenje takodje zvuci na injectore jer ako cure, pune komoru i natapaju svecicu gorivom i onda teze pali, mora da se vergla malo... najlakse proveri tako sto upali auto pusti da 10 sek da radi i ugasi, skini svecice i pogledaj da li je neka mokra i smrdi na benzin... to je dokaz da ti pusta neki injector... svecice su inace suve kada je sve ok... makar i crne ali suve...
JaMaL
75 TB

Uto Jul 13, 2010 9:09 am

Walbro pumpe su druga prica imas temu na cbc-u o njima... vole da se potrose i ne mogu se servisirati a oce da propadnu...

ako ti auto ide 220 ne moze biti regulator pritiska nikako... meni je on umro bio pre 2 godine isto nije pustila membrana ali se skamenila od stajanja i auto nije hteo da predje 4000 rpm-a... to je simptom crknutog regulatora... nedostatak goriva=nemogucnost motora da sagori smesu na visokim obrtajima...

ostaje ti pumpa, zapusen filter, injectori koji cure....

ako si siguran u sve ostalo...
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Brizgaljke...

Uto Jul 13, 2010 9:12 am

@Jamal

druze nisam se dobro izrazio...kompletno su sredjene brizgaljke na stolu za proveru rada i onda u ultrazvucnoj kadici...i sve 4 rade isto u dlaku.

Pumpa je nova...inace super pali i radi na leru,desi se recimo jednom u 50 paljenja jedno duze verglanje...ubrzava dobro ako ne dodam nagli gas,negde do 3.000 obrtaja.
Posle toga ubrzava normalno.

Idem sada da proverim to crevo iz regulatora kako si mi objasnio....i filter takodje. Nisam ga dugo menjao. :scratch:

Javljam sta se desava.

Hvala na iscrpnom odgovoru. :wave:
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Lambda sonda zveknula.

Uto Jul 13, 2010 1:04 pm

Pozdrav drugari Alfisti,

bio na dijagnostici,i plus covek proverio peske....
Sve oko ubrizgavanja je u najboljem redu,sve provereno i radi. Zveknula mi je lambda sonda. :banghead: Em pokazuje dijagnostika,em je covek direktno proveravao peske,instrumentima. Ne daje dovoljne vrednosti,maltene nikakve. E pa dosta je i radila,posteno. :drink

Zvao sam prodavnicu...cene su: original deo 11.500,00 a univerzalna sonda pa da se budzi dzek 5.500,00. :glare:

E pa ovo mi sad nije trebalo.... :(

Pozdrav veliki!
Korisnikov avatar
Darkoni
Alfa Romeo 166 busso

Uto Jul 13, 2010 4:30 pm

Jbg, ja to nisam proveravao. :scratch: Mada kada sam bio na dijagnostici plina, posto je sekvent, ima dijagram koji pokazuje ocitavanja sonde koja su ok, :bye:
JaMaL
75 TB

Uto Jul 13, 2010 10:12 pm

a sto lepo ne nadjes deo u eperu, preko njega nadjes bosch broj i odes u predstavnistvo bosha i narucis sondu direktno... ispasce sigurno mnogo jeftinije, bice i dalje original i neces morati da seces konektore...
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Pozdrav Jamal!

Uto Jul 13, 2010 11:05 pm

@Jamal

potpuno si u pravu i tako cu i da uradim.
Cekam sutra da stavim jednu drugu,ispravnu,i da vidim kakva ce biti situacija. :scratch:

Iako je i dijagnostika,i kontrola peske,osciloskopom pokazala da sonda nije u redu,tj. nije zveknula skroz,ali ne daje dovoljne vrednosti i "kasni" sa informacijom prema ECU,ipak cu sutra za svaki slucaj proveriti sa ispravnom,pa cu nakon toga da odlucujem o kupovini.

Imam i manje eksplozije u usisu ponekad,crn mi je izduv,a ne beo kao sto je bio,sve ukazuje na siromasnu smesu i tu glupu sondu. A i dosta je trajala! :D
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Nije sonda....samo

Sre Jul 14, 2010 4:11 pm

Ceo dan proveo u servisu,nasao drugu,ispravnu sondu,i -nije sonda....samo.

Parametri su sada odlicni,po svim pitanjima,auto jos bolje ide,ali kada naglo dodam gas u niskim obrtajima i u niskim stepenima prenosa,ispod 2500 -3000,gusenje,knedle,stucanje i ostalo. :(
Zamenjen filter goriva,brizgaljke servisirane i na stolu i ciscene u kadici,nove bobine,novi kablovi i nova pumpa.

Znaci da sonda nije bila uzrok stucanja i gusenja auta. Iako nije bila u potpunosti ispravna,zamenjena je drugom,ispravnom,auto ima daleko bolje parametre rada i za nijansu bolje ide,ali nije ona uzrok ovog neobjasnjiivog kvara.

Sledece nedelje pravac Ninic BGD. Oni imaju dijagnostiku za Boscha a i Crni odlicno poznaje Alfe. Kod mene u Vrscu niko ne radi Alfe niti ih poznaje. Ne dam da cackaju. Idem kod Crnog. :wave:
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sre Jul 14, 2010 4:49 pm

Da ne zeza tebe senzor temeprature rashladne tecnosti??? Po nekim ranijim iskustvima i pricama sa foruma moglo bi da bude da je on...

Slika (ovaj plavi)
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Senzor?

Sre Jul 14, 2010 7:02 pm

@DushanSD

pozdrav druze !!
Pa promenicu i njega,jer taj deo nije skup i zato sto sam i ja procitao po forumu
da ume da napravi cirkus...samo slozices se da nije resenje da menjam sve redom Dule,nego da se ustanovi sta ga zeza i da promenim to... :this:
Samo me buni zasto ga onda ne prijavljuje dijagnostika? :( Niti kao povremenu,niti kao stalnu gresku? Dijagnostika obicno ukaze na njega kada ne valja,ali moj auto nema ni jednu gresku na dijagnostici...juce je imao samo 1 i to sondu. Nju sam danas zamenio,opet dijagnostika,ovog puta bez ijedne greske,kaze moj drugar majstor da ima idelano dobre parametre rada,a i ja se razumem poprilicno i video sam i sam....poslusacu te i zamenicu ga..ko zna mozda on zeza i laze kompjuter :scratch:
Inace ventilator se ukljucuje i radi normalno. A radi i skala.... :scratch:
Sve radi a problem tu.... :banghead:

A Crni iz Ninica se vraca sa odmora u sledeci cetvrtak tek... :arflag
Korisnikov avatar
DushanSD

Sre Jul 14, 2010 7:27 pm

piiiip li ga, sve je moguce. Slazem se da nikako nije niti ekonomski isplativo niti pravo resenje da menjas sve redom. Najbolje bi bilo kad bi imao neki polovan koji je skinut ispravan pa da ga probas, ili da uzmes iz radnje nov pa ako nije problem do njega da ga vratis. I mene buni kako dijagnostika ne prijavljuje nista a auto ima problem...
Ovo sam ja pre procitao na forumu, ljudi su imali problema koje je bas pravio ovaj senzor pa rekoh da ti napomenem.
Javi sta si uradio i da li si resio problem :arflag
Pozdrav takodje :drink
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Vazi!

Sre Jul 14, 2010 7:54 pm

Dusane,

kod Alfa Romea je problem sto mora majstor jako dobro da ga poznaje....
Nije to Golf 2...hvala Bogu. :good: Alfa Romeo je jedan veoma sofisticiran i majstorski napravljen auto,pa samim tim,nije da se cacka po garazama. :D
Kada sam danas zvao servis Ninic,jedan fin momak me je saslusao i rekao mi:" Ja vam savetujem da dodjete u sledeci cetvrtak kada se vrati gazda Crni,on je doktor za te motore i uopste za Alfe."
Eto cak nece ni oni da diraju bez njega. Jedan moj drug odavde iz Vrsca vozi lepu 156,i kada je trebalo da joj radi veliki servis,ja sam mu podvukao jer nikada nije imao Alfu,da mu niko to ne radi u Vrscu jer nece znati da ga uzube i stave u fazu kako treba. I nema da fali,zamalo su upropastili coveku auto,i on mi se zalio i ja mu kazem ne zezaj se idi kod Ninica.On ode i Ninic licno se zezao sa njom od 12 do 5 popodne i uradio je bez greske. :good:

Promenicu jos eventualno taj senzor,i nista vise,jer nije svrha da sve menjam....
Krajem naredne nedelje idem kod Ninica.
Inace ja auto vozim i ako ne dodajem gas naglo do daske,u niskim obrtajima on savrseno radi. Cim predje 3000 obrtaja,tada mogu da ga vozim kako hocu... :wave:
Korisnikov avatar
DushanSD

Čet Jul 15, 2010 9:56 am

Onda laganica, Ninic ce sigurno resiti problem :) .
Javi ovde kad promenis senzor ima li boljitka i radi li onda auto kako treba.
:wave:
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Vazi Dule!

Čet Jul 15, 2010 10:15 am

Hocu Dule javicu sta se desava...
Pazi,on i sada u leru radi fantasticno,kada das gas u mestu radi kao sat na svim obrtajima...probelm koji ja imam se desava samo u voznji,do 3.000 obrtaja.
Videcu danas da proverim pritisak goriva u magistrali.
Davno sam imao jednog velikog Audija,imao sam iste simptome,i bila je slaba pumpa. :scratch:

Iako je pumpa kod mene stavljena pre 20.000 km i to nova Walbro,Americka. :glare:

Idem sada jos malo da se zezam sa tim problemom.

Pozdrav veliki!
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Čet Jul 15, 2010 10:21 am

Proveri protokomer. Puca na usisu & knedla na malim obrtajima = siromašna smeša, pa ako je lambda ispravna jedino protokomer može da zeza.
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Hvala Gile!

Čet Jul 15, 2010 10:38 am

@Gile,

hvala ti na ovom savetu i upravo cu to sada da uradim.
Upravo je tako...pucanje u usisu i knedle na niskim obrtajima znace siromasnu smesu.

Mada me je zabrinuo jedan stari Alfista koji mi je rekao da ukoliko postoji problem sa varijatorom faze,on ne zakrece bregastu dovoljno i u odredjenoj meri,moze doci do pucanja i stucanja na niskim obrtajima,upravo na onim obrtajima gde je varijator najvise angazovan. :banghead:

E neka ide zivot,ako ja treba da budem prvi kome je riknuo varijator na ovom tipu motora. Imao sam sijaset Alfi sa ovim motorima i nikada nisam ni cuo varijator a kamoli ga menjao... :scratch:

P.S. Auto radi kao sat i nista se zivo ne cuje,sto ne bi trebalo. Varijator bi valjda trebalo da se cuje.... :scratch:
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Pozdrav!

Pet Jul 23, 2010 2:23 pm

Problem resen. Kriva je bila svecica koja je kroz keramiku probila varnicu i preko kape varnicila na glavu motora. Neverovatno glup kvar jel da? :scratch:

Sve u svemu,formula ponovo vozi :yahoo:

Pozdrav veliki!
Korisnikov avatar
Darkoni
Alfa Romeo 166 busso

Pet Jul 23, 2010 7:24 pm

Kod mene je imao knedlu na benzinu zao sto protokomer bio prezupcen za 2 zuba, i cika Crni resio stvar :wave:
Korisnikov avatar
aleksandar0475

Crni legenda !

Pet Jul 23, 2010 9:36 pm

Pa i meni je danas Crni resio taj suludi problem. :love:

Sjajni su tamo kod Ninica. Topla preporuka svim Alfistima. :arflag :wave:
Korisnikov avatar
srdjan
Garaža: AlfaRomeo 164TS 2.0
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 9:20 pm

Sre Apr 13, 2011 1:47 pm

DushanSD napisao:Da ne zeza tebe senzor temeprature rashladne tecnosti??? Po nekim ranijim iskustvima i pricama sa foruma moglo bi da bude da je on...

Slika (ovaj plavi)
Pozdrvav da ne otvaram temu :
Pitanje desava mi da kad krenem auto se jos nije posteno ni zagrejao da mi se upali lampica za temperaturu a sat pokazuje 50 c upali se na desetak sekundi i ugasi inace auto mi je poceo vrlo tesko da pali.
pa me interesuje dali moze da zeza taj senzor temperature recimo posle voznje predjenih 30 setak kilometra desi se da nece da upali na plin dok se ne ohladi inace auto vozim samo na plin u pitanju je alfa164 2.0ts.
:scratch:
Alfa Romeo tra il drago che afferma il contrario non hanno idea!
Amo la mia Alfa
Korisnikov avatar
Briza164
Garaža: Alfa 164 2,0ts 1996god
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 12:27 am

Sre Apr 13, 2011 3:51 pm

Evo i ja da se pozalim,bio u ninicu receno lambda nije u redu ,ima prejaku smesu zato motor na leru neradi ravnomerno,ista iskljucena jer trenutno nisam u mogucnosti da pazarim novu,malo je bolje sad recimo da malo mirnije radi ali nije to to,na plinu i dalje brljavi,e sad zar nebi trebalo da se popravi rad motora kad je lambda iskopcana ,pricao sam sa Misom sa mirjeva on kaze da auto ce samo molo vise da trosi ali da nje strasno sto je lambda iskopcana,dali taj senzor za tem.ras.tecnosti moze da me zeza,ili mozda step motoric.Kako se manifestuje neispravna bobina.Hvala ako neko ima neko misljenje voleo bih da cujem.Ps. auto mi je sad kod farbara pa za dan dva postavicu fotke.
space balloon
rookie
Garaža: Alfa Romeo 164
Pridružio se: Čet Avg 25, 2016 12:03 pm

Čet Avg 25, 2016 12:27 pm

pazi ovo.alfa 164 ts 90to godište, benzin plin. benzin iskljucili. na plin sve lepo radi i ide. naspem benzin da mi se pumpa u rezervoaru ne rasuši i auto počne da varira obrtaje od 500,skoro da se ugasi, do 1500...u vožnji ok dok ide,ali na semaforu recimo kad izbacim iz brzine, opet varira i pri tom se ugasi. opet ga upalim i bezi kući dok još mogu...sad ne kontam šta je u pitanju i sumnjam na regulator pritiska goriva...? dignem haubu i ajd da majstorišem. skinem dovodno crevo na dizne i nema goriva. to mi je logično,jel pošto je pumpa isključena...sad ne kontam kako sipanje goriva u rezervoar može da remeti rad , iako je samo na plinu? i par puta mi se to desilo...kad gorivo ispari ili slično auto normalno radi na plinu...i u leru i u vožnji...a pumpu smo isključili zato što je pri radu pre isključivanja gorivo završavalo u bloku motora, tj. izvučemo merač za ulje a u njemu benzin...oseti se po mirisu, i gustini ulja...majstor reče da pišaju dizne. kupim druge polovne,opet isto...tad smo isključili pumpu i vozim na plin...zbog tog pišanja dizni i ovog fenomena da kad u rezervoar sipam benzin, a pumpa nije uključena, počinjem da sumnjam na regulator pritiska goriva? ima li neko slično iskustvo, ili neki savet? Kao i u Vršcu, u Rumi se vozi samo jedna 164...moja...inače sam imao udes i auto je stajao preko godinu dana dok nije vraćen medju žive...možda se membrana u regulatoru isušila?

Povratak na “Area Servizio”