Evo jedne lepe vesti...
Abarth proširuje ponudu i na Alfa Romeo
Fabrički tjuner za Fiat grupaciju, Abarth, planira da proširi svoju ponudu i na modele iz Alfa Romeo game. Dakle, treba očekivati i Alfe sa znakom škorpiona.
Fiat je „vratio iz mrtvih“ Abarth odeljenje 2008. godine, koji od tada nastavlja da posluje izuzetno dobro. Abarth proizvodi zasnovani na Fiat modelima 500 i Punto su prodati u 22.000 primeraka, pa je direktor prodaje i marketinga, Antonio Labate, u razgovoru za britanski časopis „Autocar“ izjavio da ova kompanija namerava da proširi svoju ponudu korišćenjem pojedinih Alfa Romeo modela kao osnov: „Abart posluje tako dobro da planiramo da povećamo broj paketa za povećanje performansi Fiat modela, a uvrstićemo i pojedine Alfa Romeo modele.“
Labate je potvrdio špekulacije da će u narednih dve godine biti predstavljen poseban, potpuno novi, automobil, ali je i odbacio tvrdnje medija da će Abarth na ovom projektu koristiti usluge Lotusa.
Abarth za predstojeći period planira predstavljanje novih modela: Punto Evo Abarth i 500C Abarth. Novi Punto Evo će u Abarth verziji imati preko 180KS u odnosu na standardnih 163KS. Naravno, tvrđe vešanje i snažniji kočioni sistem su standardni deo Abarth Esseesse paketa.
Alfa Romeo Abarth!
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Drago mi je zbog ovoga, al' nekako moram da priznam da mi je Abarth uvijek bio vezan samo za FIAT.
...jesu ludi 100%, mozda ne kao nekada, ali bi me iskreno obradovalo da sam recimo vidio da AR ozivljava svoju Autodeltu ili da se britanci sele u Italiju...
ili nesto slicno

...jesu ludi 100%, mozda ne kao nekada, ali bi me iskreno obradovalo da sam recimo vidio da AR ozivljava svoju Autodeltu ili da se britanci sele u Italiju...
ili nesto slicno

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: Alfa Romeo Abarth!
Aaa pa imao je Abarth izlete van Fiat-a vec ranije... Pa i sa Alfom izmedju ostalih 

- OMP
- Garaža: GP TJet
da bila je ona abarth-bertone alfa od 1000 kubika cini mi se kao i ona nakazna Kolanijeva varijanta 1300
meni uzasno ruzna, procenite i sami

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Jos jedno glupo Fiatovo bauljanje po lepezi brendova. Cudi me da niko nema 2 grama mozga, pa da nalepi ime Autodelta, pa neka se i pravi u Abarthu...ali bar da izgleda kao da ime veze sa nekadasnjim trkackim odlejenjem Alfe. Koliko slavnih imena postoji u istoriji Alfe, oni pozajmljuju ime Abarth. Obaska, sto je to jedna obicna sminka, a ne pravi tuning.
Ja bih voleo da postoji recimo Brera Balduzzi, kao sto postoji Ferrari Scaglietti ili Gallardo Balboni.
Ja bih voleo da postoji recimo Brera Balduzzi, kao sto postoji Ferrari Scaglietti ili Gallardo Balboni.
Acqua-Olio-Benzina
Slazem se sa tobom,ali pitanje je da li imaju i dalje pravo da koriste brend Autodelta i da li to zele s obzirom da je u pitanju engleska ispostava,a Abarth je iz sopstvene kuhinje,radio je izmedju ostalog i za Alfu,i na kraju krajeva,daje rezultate!Cudi me da niko nema 2 grama mozga, pa da nalepi ime Autodelta, pa neka se i pravi u Abarthu...ali bar da izgleda kao da ime veze sa nekadasnjim trkackim odlejenjem Alfe.
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
U pravu se, sad sam se setio da glupani iz Alfe nisu zastitili ime, tj. istekao je neki vremenski rok do kada su imali prece pravo da ga zastite i nisu to uradili. To je uvideo ovaj lik sto vodi Autodeltu iz Engleske i jednostavno nazvao tako svoju firmu. On nije nikakva ispostava, iako se jako trudi da tako izgleda i zbunjuje mnoge ljude. Alfa je posle imala Alfa Corse, a posle su i to ugasili.
Acqua-Olio-Benzina
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Shto volim taj Italijanski trend gashenja i prodaje svega shto valja... 

-
ki
- Drug Član
Shabanija - bar za moje poimanje cele price, koji je problem osnovati novu firmu koja funkcionise kao bilo ciji ogranak... Skorpija pored zmije, a prave premium brand? Smesno.
Slazem se 100%. Neki italijanski CEO pametnjakovic se dosetio nacina da makne ljudima nesto dodatne love bez iole poznavanja istorije. Kad sam procitao prvi clanak, odmah pomislih na Alfa Corse.starac vujadin napisao:Jos jedno glupo Fiatovo bauljanje po lepezi brendova. Cudi me da niko nema 2 grama mozga, pa da nalepi ime Autodelta, pa neka se i pravi u Abarthu...ali bar da izgleda kao da ime veze sa nekadasnjim trkackim odlejenjem Alfe. Koliko slavnih imena postoji u istoriji Alfe, oni pozajmljuju ime Abarth. Obaska, sto je to jedna obicna sminka, a ne pravi tuning.
Shabanija - bar za moje poimanje cele price, koji je problem osnovati novu firmu koja funkcionise kao bilo ciji ogranak... Skorpija pored zmije, a prave premium brand? Smesno.
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Bez ulaska u beskrajne diskusije, pozivanja na istoriju bilo u pozitivnom bilo u negativnom kontekstu ove vesti, ja bih, eto, bash voleo da vidim shta ce i kako ispasti od te ideje... Ako lepo nadrkaju recimo Mita, koji se najbolje uklapa u tu prichu, a zashto da ne? A ako zaseru, e onda cemo, nesumnjam u to, sasvim lepo da ih napljujemo, ako Bog da, na istom ovom mestu...