Hitna pomoc molim
Imao sam problem sa zadnjim stop svetlom i migavcem,skinuo sam far,napravio kratak spoj zicama i sada nece da upali auto,na instrument tabli kada dam kontakt pokazuje sve ok i kada pokusam da startujem motor izgubi struju,pogledao sam sve osigurace napred kod akumulatora i svi su ispravni,ima li negde jos koji ili je mozda nesto ozbiljnije? :scratch:U pitanju je 147 1,9.2001
-
gilegi
- Drug Član

Jel možeš da se setiš koje si žice prespojio? Jel imaš ugrađen alarm, i ako imaš jel fabrički?
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Koji problem sa stop svetlom te je naveo da napraviš kratak spoj???
Imaš ispod volana osigurače -
ceo onaj veliki poklopac sa 2 šrafa skineš
mada nema logike da zbog toga neće da upali
utoliko pre što sva ta elektronika ide preko računara i
ima signalizaciju ako je nešto pregorelo.
Imaš ispod volana osigurače -
ceo onaj veliki poklopac sa 2 šrafa skineš
mada nema logike da zbog toga neće da upali
utoliko pre što sva ta elektronika ide preko računara i
ima signalizaciju ako je nešto pregorelo.
Gile,nemam alarm,ne secam se koje tacno zice,verovatno masu sa jednom dve,od migavca i pozicijom,
Navelo me to posto mi stop nekada radio a nekada ne,posle toga nije ni migavac radio,skinuo sam far i video da je ona dzeksna pocela da crni i malo da se topi,i jedna zica je imala prekid,hteo sam da stavim one zabice za auto zvucnike za svaku zicu posebno i u tom cackanju spojile se neke zice,komp ne javlja nista samo nestane sve sa table i nece da upali auto,gledao sam ispod volana,tjs vise kod papucica cini mi se,ali mislim da tu nisu osiguraci,to sam sinoc po mraku gledao,odoh sada da pogledam jos jednom.
I ispod volana su svi mali osiguraci ok,da li je moguce da je neki relej crkao?
-
gilegi
- Drug Član

Jel imaš 12V na pumpi za gorivo kad daš kontakt? Poklopac pumpe bi trebalo da je na dnu prtljažnika(skini ga) skini konektor sa pumpe, daj kontakt i proveri napon.
- dejan555
Na 147 je pumpa ispod zadnje klupe, mada ne znam kakve to ima veze ...
Jel ti bio skinut kontakt kad si to spojio kratko?
Probaj da skineš klemu sa akumulatora, sačekaj minut pa vrati,
sve mi deluje da kompjuter baguje ili je nešto baš izgorelo ...
Jel ti bio skinut kontakt kad si to spojio kratko?
Probaj da skineš klemu sa akumulatora, sačekaj minut pa vrati,
sve mi deluje da kompjuter baguje ili je nešto baš izgorelo ...
Ne znam kolliko imam ventila.Nije mi bila skinuta klema sa plusa kada sam to kratkospoio.Probao sam da skinem klemu i vratio posle nekog vremena i nista se nije desilo.Mislim da nema to veze sa pumpom,auto ne vergla,u ponedeljak teram kod nekog elektricara pa sta bude.
-
gilegi
- Drug Član

- Pedja
- Garaža: AR 147 1.9 JTD
- dejan555
Da, možda smo stvarno počeli od pogrešne pretpostavke
da je akumulator ispravan ...
da je akumulator ispravan ...
- Alfa 156 Kacarevo
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0TS 8v
Hvala drugari sto ste pokusali da pomognete i sto ste toliko saveta uputili.Elektricar je resio problem,spominje i on da je akumulator bio slabiji i kao jos nesto da sam ja zeznuo dok sam cackao,no dobro mozda mi je naplatio punjenje akumulatora
a mozda je stvarno i nesto sitno crklo,uglavnom resio je to za dve crvene i sada je sve ok.Da,kaze da ga je kacio na dijagnostiku i da je sve ostalo u redu,pa eto nije ni skupo,hvala vama jos jednom.