Knedla ponekad kad se naglo doda gas 164 2.0 TS 1995 super

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
aleksandar0475
Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 11:50 am

Knedla ponekad kad se naglo doda gas 164 2.0 TS 1995 super

Sub Jul 10, 2010 2:10 am

Pozdrav Alfasi,

primetio sam da mi se ponekad desi pomalo neuobicajena stvar...naime kada vozim auto recimo u 3. i priblizavam se krivini ili necemu drugom gde moram prebaciti u nizu,kada prebacim u nizu i pustim kvacilo,i jace dodam gas,dobije dobru knedlu..ponekad se to desi i kada prebacujem u visu,opet ako jace dodam gas.

Napominjem da auto u leru radi savrseno,sa klimom ukljucenom,ili bez nje...odlicno ide,vuce,mirno radi i ne trese...jednom recju,sve ostalo je u redu.Takodje,ovaj problem se ne desava uvek,na svu srecu.

NAJLUDJE od svega sto sam primetio da se ovo desava u krivinama cesce nego na ravnom putu?! Da nije onaj ludi protokomer?! Koji su simptomi kada on crkne?! Ili onaj senzor na radilici?!....
Dugo godina vozim 164 -ke i stvarno sam zadovoljan njima.Molim da mi neko da neki savet.

Pozdrav svima!
Alfa mirno,Alfa zbor...cekam brzi odgovor !
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Re: Knedla ponekad kad se naglo doda gas 164 2.0 TS 1995 super

Sub Jul 10, 2010 9:33 am

pumpa za benzin, odnosno ne ona toliko koliko - malo goriva u rezervoaru. slab pritisak gura, odnosno potpuno presusi u krivinama kad se svo gorivo sljulja u jednu stranu rezervoara.

ako nadjem svoju voznju po adi huji gde sam bukvalno ostajao bez goriva u ostrim krivinama, okacicu ti.

:wave:
Korisnikov avatar
aleksandar0475
Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 11:50 am

Pumpa je nova !

Sub Jul 10, 2010 9:54 am

Druze pumpa je stavljena nova pre nekih 20.000 km i to Walbro Americka,vrhunska,nova i kvalitetna.

Desava se upravo takav slucaj,da u trenutku izgleda kao da je ostao bez goriva..a desava se i kada imam dosta goriva u rezervoaru,u principu nikad nisam ispod 10 litara goriva unutra.

U pravu si da je sumnjivo zbog krivina...nisam pametan uopste. Ima li negde gde bi trebalo da proverim masu mozda?

Ubedjen sam da pumpa nije,kako onda ide skoro 220?! Nema mi logike tu,poludeo sam...ipak hvala ti puno na odgovoru...daj da vidimo i taj snimak sa Ade.

Pozdrav od mene.
Alfa mirno,Alfa zbor...cekam brzi odgovor !

Povratak na “Area Servizio”