cudan zvuk motora - 156 2.4JTD
- E_K_V
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD
Alfa Romeo 159 1.9JTDm - Lokacija: Podgorica
auto mi je kod majsotra koji servisira dizne vec treci dan...ja se nesto ne razumijem, ali rekao mi je da su 4 dizne kad ih je stavio na testni sto pokazivale, tj davale manje kolicine goriva nego sto trebaju, a da je od 5komada za sad 3 sredio, i da od ove dvije ima jedna za koju nije siguran da ce se moci srediti...
- E_K_V
Momci, pomagajte...ipak se ustanovilo da je prezupcio kais...neki zupcanik na radilici koj idodje se ostetio i zbog njega je preskocio kasi za jedan zub...e sad situacija je takba da su ventili obiljezil isve klipove...ali mi majstor kaze da radim nsita nego da mijenjam taj zupcanik i dihtung glave i da vozim
reci te mi jel to ima nekih posljedica na rad motora...uopste kakve su posljedice kad bih sad samo zatvorio motor...jer dok nisam rekao da ga sklapa a da to onda ne bude kako treba...pa da omda opet radim sve isto...
reci te mi jel to ima nekih posljedica na rad motora...uopste kakve su posljedice kad bih sad samo zatvorio motor...jer dok nisam rekao da ga sklapa a da to onda ne bude kako treba...pa da omda opet radim sve isto...
- Mario
- Garaža: -- Alfa Romeo 156 1.9 JTD
-- Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
-- Audi A4 B8 2.0 TDI
-> Audi A6 C7 2.0 TDI - Lokacija: Earth
Rekao sam ti u startu da je prezubcio...
Meni je bio prezubcio, ali nisam nista dirao, niti otvarao motor.
Motor ne trosi vodu, ne trosi ulje i ide kao sto je pre isao.
Mislim da sam samo imao srece
Meni je bio prezubcio, ali nisam nista dirao, niti otvarao motor.
Motor ne trosi vodu, ne trosi ulje i ide kao sto je pre isao.
Mislim da sam samo imao srece

- E_K_V
moja je prezupcila jer je remenica na radilici dobila lufta....i dok je nije skunuo nije se moglo vidjeti sto je problem...sve ostalo je OK....tak oda sjutra uzimam jos neke djelove koji mi trebaju a ne ticu se toga...i onda smi sklapa motor...inace majstor odusevljen u kakvom je stanju motor....200000 pregazio a kaze da izgleda kao da je nov
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
JTD 
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- E_K_V
auto konacno zavrseno....mjesec dana totalnog servisa...ako sve bude ok moci cu jos ovoliko makar da je vozim da ne ulazem nista
prvo da kazem da je problem svega bila remenica na radilici od zupcastog kaisa koja je dobila lufta...i kad se ona pomjeri auto prezupci i i ventili su se sudarali sa klipovima, ali nije bilo nikakvih posljedica...auto sklopljeno i radi jos ljepse nego prije...
inace za mjesec dana zamijenio sam komplet prednji trap, zamajac, set kvalica, oba cilindra kvacila, remenicu traastog kaisa, remenicu zupcastog kaisa, dihtung glave, semering bregaste i ko zna sto jos...vise se i ne sjecam

prvo da kazem da je problem svega bila remenica na radilici od zupcastog kaisa koja je dobila lufta...i kad se ona pomjeri auto prezupci i i ventili su se sudarali sa klipovima, ali nije bilo nikakvih posljedica...auto sklopljeno i radi jos ljepse nego prije...
inace za mjesec dana zamijenio sam komplet prednji trap, zamajac, set kvalica, oba cilindra kvacila, remenicu traastog kaisa, remenicu zupcastog kaisa, dihtung glave, semering bregaste i ko zna sto jos...vise se i ne sjecam

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Inače, pozdravljam brigu o Alfi i uvek sam za zamenu delova koji su sumnjivi.
Re: cudan zvuk motora - 156 2.4JTD
Zašto je ovo menjano? Jer je dotrajalo ili po sistemu: kad već toliko stoji u servisu, da onda uradim skoro sve?E_K_V napisao:...zamajac, set kvalica, oba cilindra kvacila...
Inače, pozdravljam brigu o Alfi i uvek sam za zamenu delova koji su sumnjivi.
Alfa je stil... ostalo je status...
- E_K_V
pa ja sam 50% ovoga promijenio zato sto sam radio servis, pa kad mijenjam nekad ide sve...iance otisla je bila korpa...i lamela je bila pri kraju, ali to sam tek vidio kad je skinuta, a zamajac sam promijenio jer je auto svega par dana prije toga poelo da ljulja u mjestu...sto je znak za zamajac...ali to se desilo samo jednom...e sad sobzirom da se i cuo malo, nisam htio da sve to radim a da njega ostavim...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Koja je cena za zamajac? Novi tj. polovni?
Alfa je stil... ostalo je status...
- E_K_V
mislim da ti se polovni ne isplati kupovati....to ti je rizik...a novi, pa racunaj negdje oko 320-340eur