ovo mi se nazalost danas upalilo i auto ide kao da ima 50 konja.jedva sam se dovukao do majstora.nisam mogao 80 da predjem a ubrzanje od 0-80 par minuta :cray:
nadao sam se da je protokomer jer mi se to isto desilo na fiatu jtd ali majstor sumnja da je otisla turbina,posto varijator uopste ne radi......
ima li ko kakav predlog? :cray:
Control motor sistem failure
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
ima mnogo razloga zasto se to desava... zaprljana krilca turbine pa se ne pomjeraju dovoljno i onda overboostuje pa ECU iskljuci turbinu,MAP senzor pokvaren,Pierburg ventil ne radi dobro,zna da zeza i membrana u aktivatoru sto iz njega ide rucica koja pomjera varijabilna krilca.
Najbanalniji razlog je da neko od vakuum crijeva koja idu od tog aktuatora do Pierburg ventila ima naprslinu. To sam vidio da se cesto desava pa sam kod mene zamjenio jedno crijevo koje je bilo malo popucalo spolja da ne bi slucajno prslo u voznji.
Turbina ne odlazi tako lako a i ako je otisla moralo bi biti mnogo dima na auspuhu.
Najbanalniji razlog je da neko od vakuum crijeva koja idu od tog aktuatora do Pierburg ventila ima naprslinu. To sam vidio da se cesto desava pa sam kod mene zamjenio jedno crijevo koje je bilo malo popucalo spolja da ne bi slucajno prslo u voznji.
Turbina ne odlazi tako lako a i ako je otisla moralo bi biti mnogo dima na auspuhu.
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Nazalost, meni je juce istu gresku nekoliko puta izbacio. Raspitao sam se malo, i posle dijagnostike i par razgovora zakljucio da je krivac lose gorivo (ili cak filter goriva) tj u mom slucaju los plin ili eventualno filter plina. Na forumu za 156ice sam video da se ljudi zale na isto- doduse niko nije spominjao tako drastican pad snage...
Living for the open roads.
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Sonde ti pokazuju gresku (lose gorivo), ja sam ih menjao skoro. Ako ti izadje greska a motor radi bez problema i ako se iskljuci posle 5. paljenja sve je ok.Marko NS napisao:Nazalost, meni je juce istu gresku nekoliko puta izbacio. Raspitao sam se malo, i posle dijagnostike i par razgovora zakljucio da je krivac lose gorivo (ili cak filter goriva) tj u mom slucaju los plin ili eventualno filter plina. Na forumu za 156ice sam video da se ljudi zale na isto- doduse niko nije spominjao tako drastican pad snage...
Lepota je u ocima posmatraca.
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Nije ništa loše nego plin treba podesiti.
Koje su greške u pitanju?
Inače, zašto ljudi uvek kad se pojavi neka greška misle da
davač-senzor šta već nije dobar a ne da se stvarno
nešto loše dešava sa motorom ?!?!?!?
Koje su greške u pitanju?
Inače, zašto ljudi uvek kad se pojavi neka greška misle da
davač-senzor šta već nije dobar a ne da se stvarno
nešto loše dešava sa motorom ?!?!?!?
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Covek vozi dizela koliko ja vidim, ne znam o kom plinu pricate...
- milance
nego resio sam problem,ociscen vakum ventil sto ide pre turbine i auto je poleteo...
hteo sam da kupim novi medjutim majstor ga je izduvao i ocistio i stvarno funkcionise perfektno.....cena presmesna...
a taman sam ocistio i egr ventil i vidi se razlika bas,bas....
Re: Control motor sistem failure
tako je druzeBogdan156 napisao:Covek vozi dizela koliko ja vidim, ne znam o kom plinu pricate...

nego resio sam problem,ociscen vakum ventil sto ide pre turbine i auto je poleteo...
hteo sam da kupim novi medjutim majstor ga je izduvao i ocistio i stvarno funkcionise perfektno.....cena presmesna...
a taman sam ocistio i egr ventil i vidi se razlika bas,bas....
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Drago mi je da nije bio nikakav veci problem i finansiski trosak. 

- Relja
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
samo kad nije nesto ozbiljnije
kad vec pomenusmo ciscenje, ovih dana planiram da radim mali servis pa kad vec menjam filter vazduha da odradim i ciscenje EGR-a, usisne grane i svih pratecih delova. otisao sam kod jednog majstora da se raspitam oko toga i rece mi da ce ocistiti EGR ventil sa nitro razredjivacem
jel smem da mu poverim ciscenje ili da begam od njega?
nemam nikakvih problema sa EGR ali hocu preventivno da odradim posto sam vidjao sta sve moze da se nadje u usisnoj grani..
prvi put radim ovako nesto pa svaki info mi dosta znaci

kad vec pomenusmo ciscenje, ovih dana planiram da radim mali servis pa kad vec menjam filter vazduha da odradim i ciscenje EGR-a, usisne grane i svih pratecih delova. otisao sam kod jednog majstora da se raspitam oko toga i rece mi da ce ocistiti EGR ventil sa nitro razredjivacem

nemam nikakvih problema sa EGR ali hocu preventivno da odradim posto sam vidjao sta sve moze da se nadje u usisnoj grani..
prvi put radim ovako nesto pa svaki info mi dosta znaci
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Možda je bolje da se EGR očisti sredstvom za kočione diskove (Würth u spreju)...
Ali je definitivno najbolje da se EGR zatvori i eventualno deaktivira u mapi.
Na 1.9 JTD 8v blokiranje je dovoljno, a na 1.9 JTD 16v obavezno je i deaktiviranje u mapi, jer se inače pojavljuje greška...
Čišćenje usisne grane (veoma korisno) je posao koji traži dosta vremena (skidanje, itd.), pa se raspitaj o ceni...
Na 1.9 JTD 8v blokiranje je dovoljno, a na 1.9 JTD 16v obavezno je i deaktiviranje u mapi, jer se inače pojavljuje greška...
Čišćenje usisne grane (veoma korisno) je posao koji traži dosta vremena (skidanje, itd.), pa se raspitaj o ceni...
Poslednja izmena od dusanGT u Pon Jul 05, 2010 6:55 am, izmenjeno 2 puta ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Varijator u JTD?milance napisao:...posto varijator uopste ne radi...
Alfa je stil... ostalo je status...
- milance
nemam pojma druze ni sam,tako mi je nesto receno kod tog prvog majstora ali sam otisao kasnije u fiat ino i resili ljudi bez ikakvih problema......
ocistio i egr ventil,usisnu granu,turbuna je bila otvorena i ociscena posto je bilo malo komadica gume u njoj od creva pa sam sve to prevenirao,ocistio,promenio sto je trebalo....
nije preskupa investici
ja a auto ide bolje nekih 20%
ocistio i egr ventil,usisnu granu,turbuna je bila otvorena i ociscena posto je bilo malo komadica gume u njoj od creva pa sam sve to prevenirao,ocistio,promenio sto je trebalo....
nije preskupa investici

- Relja
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
ovo je jedan majstor sto zivi blizu mene
on ce to rasturi i sklopi a ja cu struzem garez
Re: Control motor sistem failure
dusan147 napisao:Možda je bolje da se EGR očisti sredstvom za kočione diskove (Würth u spreju)...
ok, probacu sa tim
ovo je jedan majstor sto zivi blizu mene
on ce to rasturi i sklopi a ja cu struzem garez