ima li leka sajtnama

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

ima li leka sajtnama

Ned Jun 27, 2010 3:21 pm

ove moje sajtne sam farbao proshle godine a sad evo vidi se na slici da je farba skroz skinuta kao da su ispeskarene.tome je dosta doprinelo i voznja zimus po rizli shto se prosipa po putu a ona se dobija drobljenjem kamena koje je jako oshtro.e sad kako zashtititi ili chime ofarbati sajtnu da je to dugotrajnije reshenje svi predlozi su dobrodoshli. :thumbsup:
Slika
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Re: ima li leka sajtnama

Ned Jun 27, 2010 3:49 pm

Farbanje, posle toga presvlacenje providnom folijom.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Ned Jun 27, 2010 9:46 pm

verovatno je bila neka nekvalitetna farba tj lak, jel akril ili mtalik boja? ako je metalik uzmes samo neki kvalitetniji lak i bacis jedno 2-3 ruke laka i drzace to fino, pre toga naravno spric git kao podloga, mada to mesto je osidjeno na spoljne uticaje tipa kamenje, led, so i sl. ali varovatno nije bilo dobro pripremljeno i ofarbano prvi put pa se zato brzo oljuskalo ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Mario
Garaža: -- Alfa Romeo 156 1.9 JTD
-- Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
-- Audi A4 B8 2.0 TDI
-> Audi A6 C7 2.0 TDI
Pridružio se: Uto Dec 23, 2008 9:47 pm

Pon Jun 28, 2010 5:31 am

Pejo :D A da mi prodas te sajtne ? :D
Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

Pon Jun 28, 2010 8:18 am

metalik farba je u pitanju radio ih je poznat farbar sa dobrom pripremom i kvalitetnijim bojama,e sad verovatno ih je 1 prelakirao poshto mi je zurio da zavrshi jer sam upo preko reda.chuo sam da postoji neki gumirani lak koji je malo skuplji al zato drzi i s njim se farba samo hauba i prednji branik.e sad to bi nam mogao reci neko ko je u tom sportu na pr;zile iz vrshca jel to postoji ili ne,

za qwerty-ja
chekaj gishku za sajtne :rotfl:
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Pon Jun 28, 2010 9:25 am

resenje je prosto... ne voziti po snegu/soli i sljunku/pesku :)

ne ozbiljno... cime god da ih ofarbas ako imas tezu nogu na gasu i vozis po rastresitim materijalima i zimi i onako volis da slajfujes tockove ili vozis po autoputu brzo po losim vremenskim uslovima...

to je kao smirgla... nema pomoci realno...

dok nisam prestao da vozim auto zimi nisam resio taj problem... :) ali za neke nije to moguce tako da... razmisli o nekoj plasticnoj zastiti... gumenoj ili tako necemu na tom delu iza tockova.. zastavice... jer nijedan lak nece to izdrzati...

to ti je dodatna oprema i na najnovijim kolima... realno ovo je sa bmw-a slika ali svi ih prave i imaju... taj problem je poznat odavno...

Slika
machete
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 10:34 pm

Pet Jul 02, 2010 6:33 am

nasi putevi su neizleciva bolest za nase aute :blush: nazalost......

Povratak na “Area Servizio”