Pomagajte
Kupio sam Alffu 33 1.7 16v sa dva dvogrla karburatora 1990 godiste.Morao sam da promenim razvodnik zbog lufta u osovinici.Sada je problem nastelovati paljenje.Auto uopste nece da upali kako god majstor postavio razvodnik.
Kako da nasteluje paljenje?Razvodnik je Bosov,elektronac
Hvala unapred
Stelovanje paljenja
- gaston
- Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP - Lokacija: Belgrade
Postovanje ..., a pomoc tu smo , mada malo predstavljanja ovde je red .
Prvo 16V nece da moze sa 4 karbona osim ako nije teska budjevina u pitanju .
Majstor ili ne zna da podesi paljenje koje se ako je razvodnik ispravan namesti i da se ne pali motor , moze posle za neprimetnu nijansu da omane i samo se proveri stroboskopom ( na 8 V) posto kod 16V to radi sam kompjuter uzimajuci impuls sa senzora mrtve tacke , a na osnovu njega i protokomera dozira i gorivo u dizne , ali posto su tu karboni nema ni protokomera ni ko zna cega pa ne verujem da iko moze da ti da pravilan odgovor .
Prvo 16V nece da moze sa 4 karbona osim ako nije teska budjevina u pitanju .
Majstor ili ne zna da podesi paljenje koje se ako je razvodnik ispravan namesti i da se ne pali motor , moze posle za neprimetnu nijansu da omane i samo se proveri stroboskopom ( na 8 V) posto kod 16V to radi sam kompjuter uzimajuci impuls sa senzora mrtve tacke , a na osnovu njega i protokomera dozira i gorivo u dizne , ali posto su tu karboni nema ni protokomera ni ko zna cega pa ne verujem da iko moze da ti da pravilan odgovor .
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;