ABS i VDC failure!!!
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
danas mi u toku voznje upali ABSi VDC system failure...stanem ugasim auto,upalim ponovo i ugasi se lampica...u cemu je stos
dali je neko imao slican problem...

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
- ToNcA
- Garaža: Alfa 147 2.0TS, Renault Megane 1.5dci
I meni se to desavalo i isti su bili simptomi, upali se i ugasi bez ikakvog razloga.
Mada pre neki dan se upalilo i jos svetli - izgleda da se gremlin jos igra po instalacijama tako da bolje da odvezem auto na dijagnostiku...
Mada pre neki dan se upalilo i jos svetli - izgleda da se gremlin jos igra po instalacijama tako da bolje da odvezem auto na dijagnostiku...
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Da cuknem u drvo, ja za godinu dana sa Alfom od kvarova na elektronici sam imao samo samo dve crknute sijalice. 

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- ToNcA
- Garaža: Alfa 147 2.0TS, Renault Megane 1.5dci
- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
- duxi-kg
Re: ABS i VDC failure!!!
nije radjeno nista skorije jos pre zime...malo sam ga doduse pocepao po nekim krivinama i posle kad sam usporio on je upalio lampicu...za sad se ne pali.a juce mi se upali lampica za air bagNeewbie napisao:Jel si radio nesto na trapu u skorije vreme?

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Kad sam prvi put čipovao 147cu, a posle vožnje kroz neke krivine, desilo mi se da izbaci šumu grešaka (ABS, ASR, VDC...) - možda je slučajnost...
Alfa je stil... ostalo je status...
- duxi-kg
mada jeste da cupa posle chipa i cesce pali VDC...
Re: ABS i VDC failure!!!
mislis da ima veze sa chipovanjemdusan147 napisao:Kad sam prvi put čipovao 147cu, a posle vožnje kroz neke krivine, desilo mi se da izbaci šumu grešaka (ABS, ASR, VDC...) - možda je slučajnost...

- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
Hoce da poludi elektronika kad je slab akumulator, tako da to prvo proveri.Meni je to upozorenje palio jer nije bio dobro nacentriran trap tj. volan pri centriranju nije bio dobro postavljen(na sredinu).Kad sam to sredio prestao je da pali...
- duxi-kg
akumulator je nov..bosch...trap je u perfektnom stanjuNeewbie napisao:Hoce da poludi elektronika kad je slab akumulator, tako da to prvo proveri.Meni je to upozorenje palio jer nije bio dobro nacentriran trap tj. volan pri centriranju nije bio dobro postavljen(na sredinu).Kad sam to sredio prestao je da pali...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
I ASR - laka Alfa, a mnogo snage, posebno na glatkoj podlozi. Ako se greške "ugase" posle "restarta" onda je nešto prolazno i nije problem...duxi-kg napisao:... čupa posle chipa i česće pali VDC...
Alfa je stil... ostalo je status...
Pozdrav svima! Kupio sam polovnu 147-icu. Prodavac tvrdi da auto poseduje i ESP(VDC) i ASR. Za ASR sam siguran da ima, ali za VDC nisam. Naime, on tvrdi da ABS i ESP funkcionisu zajedno, mada mi se onaj trougao sa strelicom oko njega ne pojavljuje na tabli. Moze li mi neko reci da li je tako nesto moguce? Hvala unapred!
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”