ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
-
Sa
- Drug Član
Mogao bi OMP malo detaljnije da je opiše s obzirom da je auto od njegovog drugara.
Ako se broj motora slaže sa brojem u saobraćajnoj onda je ok.
Ako se broj motora slaže sa brojem u saobraćajnoj onda je ok.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
ko se bre lozi na trulu bananu metalik?
btw, dobar kit.

btw, dobar kit.
OMP napisao:jedna od amerikanki kojih je malo ostalo i o kojoj je bilo price ranije da je u perfektnom stanju, ipak je to alfa od mog skolskog druga kako sam i mislio, pre neki dan sam je gledao, fino izgleda spolja ne znam ostalo a koliko vidim registrovana je na 2,0
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
pazi boja, farovi i obrvice su... ruzne van kategorije imho...
- JaMaL
- TOXON
- Garaža: Bmw E30 318is
Svaka cast.., pun pogodak!!!
Tako treba da izgleda spremna 75-tica!
elem...
Sto se tice Amerike, taj auto se od 2000-dite uopste nije vozio, covek ima cetri auta tako da nije ni stizao, kaze.., nekad kad mu je bio gust da upali i malo se provoza do Kopaonika i to je to, ali vrlo retko!!!
Meni je kilometraza u tom trenutku delovala istinito, znaci 13000 godisnje, sto je vrlo moguce....
A i covek je stariji i ozbiljan, prvi put da sam otisao na oglas i prosao onako kako je lik rekao, kaze placa rucak ako nije tako kako smo pricali preko telefona, a ispao je shmeker pa je vodio na klopu i nevezano za dogovor...
Zao mi sto tada nije dosao u moje ruke, nisam imao dovoljno novca....., jbg....

Tako treba da izgleda spremna 75-tica!
elem...
Sto se tice Amerike, taj auto se od 2000-dite uopste nije vozio, covek ima cetri auta tako da nije ni stizao, kaze.., nekad kad mu je bio gust da upali i malo se provoza do Kopaonika i to je to, ali vrlo retko!!!
Meni je kilometraza u tom trenutku delovala istinito, znaci 13000 godisnje, sto je vrlo moguce....
A i covek je stariji i ozbiljan, prvi put da sam otisao na oglas i prosao onako kako je lik rekao, kaze placa rucak ako nije tako kako smo pricali preko telefona, a ispao je shmeker pa je vodio na klopu i nevezano za dogovor...
Zao mi sto tada nije dosao u moje ruke, nisam imao dovoljno novca....., jbg....
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
E drugari, jel zna neko pasuje li od nekog auta bez prepravki onaj motorcic (puNpa
) sto strca vodu na soferku?
Ova je gecrkt, dobija signal sa rucice ali cuti, ne prska... U Stil-u nemaju novu naravno, a ako ne moram da stavljam polovnu ja ne bih...

Ova je gecrkt, dobija signal sa rucice ali cuti, ne prska... U Stil-u nemaju novu naravno, a ako ne moram da stavljam polovnu ja ne bih...

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
od opela,od nekih vagena ili bas od alfe
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
posle zamene diferencijala,za pranje menjaca sam sipao 10w40 motorno,i radilo je ok
danas resim da zamenim i uzmem tutelu 75 i nisam zadovoljan,teze mi ide u brine a i krlja sad u drugu a sa predhodnim uljem nije
aj sad ko je tu lud
danas resim da zamenim i uzmem tutelu 75 i nisam zadovoljan,teze mi ide u brine a i krlja sad u drugu a sa predhodnim uljem nije
aj sad ko je tu lud
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
jesam i sa motornim uljem se nije cuo i bez problema se saltao a sad mora lagano da ne bi krljao
- radzulin
- Garaža: 75 2.0 TS
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
- JaMaL
Sta transaxle uno...
to je trenutni uspeh
vec ga vidim po kisi kako pokusava da uhvati zadnji kraj na bilo koje davanje gasa
mislim da je to projekat samo za suvo vreme
to je trenutni uspeh

vec ga vidim po kisi kako pokusava da uhvati zadnji kraj na bilo koje davanje gasa

mislim da je to projekat samo za suvo vreme

zakupio sam iz Italii 20 Transaksiala svi su dobri

ovo e iz ALFETTA gtv

T Spark 10-41 LSD

Re: ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
Ovo e problem ,menjao sam i mufe i sinhrona,75ZINT e dobrokilson napisao:Jesi li menjao sinhron druge..?

zakupio sam iz Italii 20 Transaksiala svi su dobri

ovo e iz ALFETTA gtv

T Spark 10-41 LSD

-
ki
- Drug Član
http://media.snimka.bg/4659/015573875-big.jpg
This is not LSD. Twin spark should have LSD fitted in serial factory gear...

ovo e slika iz diferinciala ALFETTA 2000-11-42 nema LSDkilson napisao:http://media.snimka.bg/4659/015573875-big.jpg

- JaMaL
E ljudi jel zna gde ovde mogu da nabavim, narucim u evropi ili slicno ovako nesto:

dakle ublazivac vibracija motora...
posto se ovi nordovi, da ne pricam turbo tresu kao besni na gasu... i posto sam otkinuo vec 2 auspuha... moram to da resim...
nosaci motora su ok, ali kada predje neke obrtaje na saltanju se jarca i zabara auspuh u karoseriju i na kraju ga polomi... sto me nervira jako... odvali i gumicu dole i na kraju pukne na nekom varu ili spoju... smara vec... video sam da vecina automobila ima ili fiksan nosac na glavi ili ovakav amortizer u aftermarketu...
video sam ono sto je ljube napravio ali mi se ne svidja izvedba... posto tu gore treba da mi dodje nesto drugo... ovo bi islo dole malo...
a postarina iz amerike me dodje 2x skuplje od samog dela... kada dodamo carinu... nema svrhe... prave ga kinezi tako da mora biti negde blize i jeftinije...
e sad ne znam kakva mi je opcija amortizer od skutera/bicikla... ili nesto slicno... ne znam sta ima ovako male a jake amortizere?
original bi bio najbolji i na ebayu ih ima za po 10-20$ ali to mi je poslednja opcija jer ce me slanje i carina izaci jos 40e+... sto mi je suludo da dam 4x vishe para za nesto...

dakle ublazivac vibracija motora...
posto se ovi nordovi, da ne pricam turbo tresu kao besni na gasu... i posto sam otkinuo vec 2 auspuha... moram to da resim...
nosaci motora su ok, ali kada predje neke obrtaje na saltanju se jarca i zabara auspuh u karoseriju i na kraju ga polomi... sto me nervira jako... odvali i gumicu dole i na kraju pukne na nekom varu ili spoju... smara vec... video sam da vecina automobila ima ili fiksan nosac na glavi ili ovakav amortizer u aftermarketu...
video sam ono sto je ljube napravio ali mi se ne svidja izvedba... posto tu gore treba da mi dodje nesto drugo... ovo bi islo dole malo...
a postarina iz amerike me dodje 2x skuplje od samog dela... kada dodamo carinu... nema svrhe... prave ga kinezi tako da mora biti negde blize i jeftinije...
e sad ne znam kakva mi je opcija amortizer od skutera/bicikla... ili nesto slicno... ne znam sta ima ovako male a jake amortizere?
original bi bio najbolji i na ebayu ih ima za po 10-20$ ali to mi je poslednja opcija jer ce me slanje i carina izaci jos 40e+... sto mi je suludo da dam 4x vishe para za nesto...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
majstore,te amortizere jedino ako od neke ves masine moze da se prepravi,jer ima nekih modela sa dva silen blokcicali su predvidjeni da stoje vertikalno
onda stavis sa prednje i zadnje strane motora,ali mislim da ce mozda prenositi vibracije na karoseriju
onda stavis sa prednje i zadnje strane motora,ali mislim da ce mozda prenositi vibracije na karoseriju
-
ki
- Drug Član
- JaMaL
imao... skinuo...
i nju je pokidao tj. spalio pa pokidao... znas ono turbo gasovi + losa harmonika (jedina koju mozes naci u fi 60 kao nemacka... tuv... 45e... djubre)... i cao... nije mnogo trajala...
kada ga normalno vozis ne primecuje se, ali kada krenes da ga vozis kao da si ga ukrao... bas je gadno... posebno sto onda kada pokida auspuh i pocne da trese jos vishe i baca u safe mod stalno... mnogo me nervira... mozes da izbegnes ako pazis kako pustas kvacilo i kako dodajes gas... ali to nije to...
@ljube
znam da ce prenositi malo vibracija na sasiju ali to je nebitno... iovako se trese na leru malo... malo vishe nije frka... ovo nikada nije mirno radilo kao ts, ne moze... tako da malo muscle car feelinga nije lose
kazu da pomaze dosta... ovaj fazon:

i nju je pokidao tj. spalio pa pokidao... znas ono turbo gasovi + losa harmonika (jedina koju mozes naci u fi 60 kao nemacka... tuv... 45e... djubre)... i cao... nije mnogo trajala...
kada ga normalno vozis ne primecuje se, ali kada krenes da ga vozis kao da si ga ukrao... bas je gadno... posebno sto onda kada pokida auspuh i pocne da trese jos vishe i baca u safe mod stalno... mnogo me nervira... mozes da izbegnes ako pazis kako pustas kvacilo i kako dodajes gas... ali to nije to...
@ljube
znam da ce prenositi malo vibracija na sasiju ali to je nebitno... iovako se trese na leru malo... malo vishe nije frka... ovo nikada nije mirno radilo kao ts, ne moze... tako da malo muscle car feelinga nije lose

kazu da pomaze dosta... ovaj fazon:

- JaMaL
Neki ljudi to ovako rese na sredini... sto ne mogu dok ne skinem intercooler ovaj... otom potom...

ostali uzmi solid engine mounts, bukvalno zasrafe motor za sasiju... ali to je za trkacke motore koje ne brinu vibracije u kabini i bas ih briga za ostecenja radilice itd jer se voze samo na uskom polju visokim obrtaja gde su vibracije ogranicene.. nema mnogo ubrzavanja iz lera na trkama...

ostali uzmi solid engine mounts, bukvalno zasrafe motor za sasiju... ali to je za trkacke motore koje ne brinu vibracije u kabini i bas ih briga za ostecenja radilice itd jer se voze samo na uskom polju visokim obrtaja gde su vibracije ogranicene.. nema mnogo ubrzavanja iz lera na trkama...
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Kad središ auto, to jest pobacaš te viškove nećeš imati problema, ler je betoniran a moj auspuh sam drmnuo o asfalt toliko puta dasam ulubio prohromsku krivinu a pletenica mi je oderana odole sve žice vise na sve strane. Dotle ne vredi ulagati ništa u taj auto....