alfa 75 20 ts trokira pomagajte
- milan75ts
Motor trokita do 2500 3000rpm i nema snagu a preko toga ide normalno sta moze to da bude????Kape i svecice su sve dobre. da li moze da bude do protokometra ili dizni???
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Vrlo lako moze da bude do dizni? Jel manje trokira kad motor postigne radnu temperaturu, jel stuca i gusi se kad je upalis ujutru tj onaj prvi start, kad je motor skroz hladan??? Imas li plin? Jesi li cistio nekad benzinske dizne?
FANTAZ'JA
- milan75ts
Malo se gusi ujutru kada upalim i trokira do 2500rpm a sve preko toga ide dobro,i desi se nekada da stucne u voznji.Auto je stajao 3 godine tako da ja predpostavljam da su dizne ali opet da pitam jos nekoga da budem siguran.Sipao sam onaj aditiv za dizne samo ne znam da li ce da pomogne!!!Imam jos jednu nedoumicu posto po prvi put posedujem alfu tako da i nisam previse upucen u te automobile.Sipao sam sinteticko ulje mobil sint 5-40 i pritisak mi je veoma slab.Ujutru kada upalim pritisak dodje do 2 bara a kada se ugreje dodje do 0,5bara.Jos jedna stvar kada je hladan hidro podizaci se ne cuju a kada se ugreje pocnu da se cuju.Po mom misljenju mislim da je ulje retko! Ako nego zna neka mi pomogne oko toga.
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Dizne, svecice, kablovi, protokomer, filter goriva, talog u rezervoaru, nedovoljan pritisak pumpe/regulatora, problem sa jacinom struje (akumulator, alternator).
to bi bilo otprilike to od mogucih uzroka...
ako je auto toliko stajao... najbolje bi bilo da krenes od lakseg ka tezem...
proveri napon i punjenje aku/alternatora, skini rezervoar i ocisti ga, obavezno zameni filter goriva u svakom slucaju, prekontrolisi svecice i kablove (zazor/otpor), pritisak goriva iza pumpe i iza regulatora...
ako je sve ok u fabrickim vrednostima onda ti preostaje protokomer da se potrosio u tom donjem delu i da ne prenosi lepo polozaj klapne...
realno je protokomer jedina stvar koja ne moze da se testira... ma ko ti sta rekao stari boschovi afm-ovi se ne mogu testirati bez prave opreme i dokumentacije koju ovde niko ne poseduje...
obicno je sistem zameni sa polovnim pa vidi kako ide... jeste da su oni prilicno neunistivo napravljeni ali i dalje crkavaju posebno u tom donjem delu koji se koristi 80% vremena...
ali prvo naravno proveri sve ostalo sto je lakse i mozes sam za jedno popodne...
to bi bilo otprilike to od mogucih uzroka...
ako je auto toliko stajao... najbolje bi bilo da krenes od lakseg ka tezem...
proveri napon i punjenje aku/alternatora, skini rezervoar i ocisti ga, obavezno zameni filter goriva u svakom slucaju, prekontrolisi svecice i kablove (zazor/otpor), pritisak goriva iza pumpe i iza regulatora...
ako je sve ok u fabrickim vrednostima onda ti preostaje protokomer da se potrosio u tom donjem delu i da ne prenosi lepo polozaj klapne...
realno je protokomer jedina stvar koja ne moze da se testira... ma ko ti sta rekao stari boschovi afm-ovi se ne mogu testirati bez prave opreme i dokumentacije koju ovde niko ne poseduje...
obicno je sistem zameni sa polovnim pa vidi kako ide... jeste da su oni prilicno neunistivo napravljeni ali i dalje crkavaju posebno u tom donjem delu koji se koristi 80% vremena...
ali prvo naravno proveri sve ostalo sto je lakse i mozes sam za jedno popodne...
- milan75ts
Sve sam proverio,razvodne kape i ruke su nove,svecice nove,kablovi novi.Skidao sam protokomer i on izgleda kao nov i nije otvaran sto je bitno.Benzinsku pumpu sam stavio novu kao i sve filtere.Jedino na sta ja sumljam su dizne.Danas sam nesto isprobava i kada dodam gas dva puta za redom malo brze on ne trokira.Jedino nasta ja sumljam su dizne.Inace je auto presao 130000km pravih i sve je kao novo na autu,cak sam i nasao najlone na patosu.Auto je oduzet kao stranac 2007 nekom liku i stajao je sve do sada.
- JaMaL
I dalje skini rezervoar i ocisti ga...
video sam ljude koji promene 3 filtera jer nisu ocistili rezervoar... ako cistis dizne... i menjas filter... ocisti i izvor problema... inace ces ga imati stalno...
to sto protokomer nije otvaran nije nikakva garancija da radi jos uvek kako treba... jer posle 21 god... svasta se potrosi...
inace 130k km je veoma mala kilometraza za auto ovog godista... ali posto se to ne moze utvrditi nikako osim ako nemas pecatiranu knjizicu sa datumima iz ovlascenog servisa... verovacemo ti... kilometraza na ovim kolima se vraca za 25 min... a folije na tepihu i 148.000 je imao i moj ts kada sam ga uzeo... posle sam provalio da je sat vracan i da ima oko 250.000+ km... sto ne mozes da vidis dok ga ne otvoris... a realno mozes da kupis drugi sat sa otpada iz nekog razvaljenog stranca za 25e i da tvrdis pazar...
iskreno 19km dnevno za 19 godina i nijedan duzi put nigde van grada zvuci kao naucna fantastika... kad malo razmislis o tome logicno je... 9.5km u jednom pravcu... dakle banovo brdo-centar ceo zivot... samo 1 dnevno i onda u garazu... ja predjem vishe trazeci parking u centru kada vozim auto
Predstavi se u virusu i baci neku sliku kola i motornog prostora i reci cemo ti sta sve nije original na kolima
i sta je menjano do sada...
poz.
video sam ljude koji promene 3 filtera jer nisu ocistili rezervoar... ako cistis dizne... i menjas filter... ocisti i izvor problema... inace ces ga imati stalno...
to sto protokomer nije otvaran nije nikakva garancija da radi jos uvek kako treba... jer posle 21 god... svasta se potrosi...
inace 130k km je veoma mala kilometraza za auto ovog godista... ali posto se to ne moze utvrditi nikako osim ako nemas pecatiranu knjizicu sa datumima iz ovlascenog servisa... verovacemo ti... kilometraza na ovim kolima se vraca za 25 min... a folije na tepihu i 148.000 je imao i moj ts kada sam ga uzeo... posle sam provalio da je sat vracan i da ima oko 250.000+ km... sto ne mozes da vidis dok ga ne otvoris... a realno mozes da kupis drugi sat sa otpada iz nekog razvaljenog stranca za 25e i da tvrdis pazar...
iskreno 19km dnevno za 19 godina i nijedan duzi put nigde van grada zvuci kao naucna fantastika... kad malo razmislis o tome logicno je... 9.5km u jednom pravcu... dakle banovo brdo-centar ceo zivot... samo 1 dnevno i onda u garazu... ja predjem vishe trazeci parking u centru kada vozim auto

Predstavi se u virusu i baci neku sliku kola i motornog prostora i reci cemo ti sta sve nije original na kolima

poz.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
. Ja planiram kad budem menjao ulje u mom Twin Sparku da sipam Seleniu, do sada nisam pa tako nemam iskustva sta je bolje. I ja se dvoumim izmedju 20K i Racinga. Sacekaj kolege da ti kazu sta je najbolje da sipas
. Inace tvoj motor nema hidropodizace ventila vec se steluju sa plocicama. Mogao bi da ti ispregleda ventile neki dobar majstor koji zna znanje oko Alfe i ako treba da ih nasteluje. Aditivi ako su prljave mnogo ne moze da im pomogne, samo skidanje i ciscenje, i naravno da se provere da li dobro otvaraju - zatvaraju i da li ubrizgavaju gorivo kako treba.
Re: alfa 75 20 ts trokira pomagajte
Odradi i prekontrolisi sve sto ti je @JaMaL rekao. Sto se tice ulja mislim da je najbolje da to lepo ispustis i sipas Seleniu i naravno zameni filter ulja. Mozes i 20k (10w 40) a mozes i Racing (10w 60). I nemas frke sa uljemmilan75ts napisao:Malo se gusi ujutru kada upalim i trokira do 2500rpm a sve preko toga ide dobro,i desi se nekada da stucne u voznji.Auto je stajao 3 godine tako da ja predpostavljam da su dizne ali opet da pitam jos nekoga da budem siguran.Sipao sam onaj aditiv za dizne samo ne znam da li ce da pomogne!!!Imam jos jednu nedoumicu posto po prvi put posedujem alfu tako da i nisam previse upucen u te automobile.Sipao sam sinteticko ulje mobil sint 5-40 i pritisak mi je veoma slab.Ujutru kada upalim pritisak dodje do 2 bara a kada se ugreje dodje do 0,5bara.Jos jedna stvar kada je hladan hidro podizaci se ne cuju a kada se ugreje pocnu da se cuju.Po mom misljenju mislim da je ulje retko! Ako nego zna neka mi pomogne oko toga.

FANTAZ'JA
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
- milan75ts
Ima li ko iskustva sa stelovanjem ventila i kako se odrazava kada su rastelovani?
- JaMaL
ventili se steluju sa plocicama/shirmovima... koje je malo problem naci... mada skoro uvek mogu da se iskombinuju postojece plocice da se dobije zeljeni zazor...
zato ti je preporuka ako to nisi nikad radio da oteras do nekog majstora za alfe da ti se to uradi kako treba... jer moraju da se skidaju bregaste i treba ti mikrometar.
Najbolje i da proveris odmah i visinu glave tj. stelovanje bregastih/faza... ako je neko vec ravnao ili nesto radio sa glavom... onda sredis paljenje za svaki slucaj i ocistis varijator...
onda si relativno siguran sta vozis... barem u gornjem delu motora...
zato ti je preporuka ako to nisi nikad radio da oteras do nekog majstora za alfe da ti se to uradi kako treba... jer moraju da se skidaju bregaste i treba ti mikrometar.
Najbolje i da proveris odmah i visinu glave tj. stelovanje bregastih/faza... ako je neko vec ravnao ili nesto radio sa glavom... onda sredis paljenje za svaki slucaj i ocistis varijator...
- milan75ts
Treba mi pomoc oko stelovanja zadnjih kocnica.Rucna ne hvata ni malo ali sam video da na kljestima imaju srafovi na kojima se steluju kljesta.Na levoj strani sam uspeo da nastelujem a na desnoj se vrti sraf u nedogled.Jos jedna stvar,nozna kocnica hvata na pola a sve je novo stavljeno od diskova do plocica.
- milan75ts
ajde ako mozes ostavi mi br.tel da te nazovem da mi objasnis neke stvari ili evo ti moj 062/9706-147 pa me cimniJaMaL napisao:ventili se steluju sa plocicama/shirmovima... koje je malo problem naci... mada skoro uvek mogu da se iskombinuju postojece plocice da se dobije zeljeni zazor...