meklaren-šampioni, šampionski
red bul-bez komentara
ferari-tuga...možda da probaju da menaju masu za fetela već za sledeću trku ili da dovedu sledeće sezone hamiltona
Odlicna trka, a u RB ce padne ribanje, blesaviji su od Ferrarija.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Po meni tako i treba , ko bolji on napre , razumem timske strategije i slicne interese ali postade malo dosadno , pa grizi , ne volim bas Hamiltona ali covek grize , posle neocekivanog napada kolege sprasi mu dve sekunde ocas posla , nije mi jasno samo sto petel cimnu u desno onako brzo , jeste da je morao desno da udje u bolju putanju pred krivinu ali ono je bilo malo nekontrolisano , inace bi trka bila dosadna , vozic ... , za ferari zna se na moju zalost da kasne sa prilagodjenjem , mozda i problemi sa finansijama sto niko ne priznaje , u formuli zna se sto vise para vise bodova .Pre par godina red bul je bio kao sada virgin ili lotus ali upumpano toliko para da hteli da priznamo ili ne ubedljivo imaju naj bolji bolid , i ako se mc laren za dva vikenda bas bas poboljsao hamilton bi im gledao u auspuh da ne napravise sami glupost , do kraja trke bi bio prilepljen ali ona trunka snage fali da napadne .
Ima tu mnogo matematike... RB ima najjbolji overall bolid i tu nema shta... Iako nema najjachi motor opet delje konkurenciju jer ima najbolji downforce/grip... McLaren je monstruozno brz na pravcima, ali nedostaje mu tog potiska koji RB ima, a kada se vozi na granici gume bukvalno nestaju, a i potroshnja goriva je izgleda takodje problem... Ferrari ne blista ni u jednom segmentu, prilichno mediokritetski bolid... Ako nemaju nekog dzokera u rezervi plashim da ce i plasman na kraju sezone biti upravo takav - mediokritetski...
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Sumnjam da ce u Ferrariju sjedjeti skrstenih ruku,Alonso je najavio znacajne promjene na bolidu za VN Valensije,a u Kanadi ocekujem probleme sa kocnicama za jednog RB-a (60% da ce to biti Vettel)...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ja sam od starta sumnjao u taj "transfer" prije svega zato sto su mnogi pretpostavljali da ce Kimi voziti za RB zbog kape koju je nosio,a ustvari RB je sponzor njegovog tima u WRC i zbog istog je bio gost RB-a na trci...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Pa to je bilo prilichno ochekivano... U krajnjoj liniji, koga bi ste vi metuli umesto njega? Budimo realni, svi koji bi eventualno doshli u obzir su vec vezani ugovorima, tako da je Massa logichan izbor.
Ocekivali smo otkaz Massi i Kubicu za volanom. I Montezemolo je davao izjave koje su mirisale na to, ali izgleda da je to bilo samo u svrhu pritiska da bi smanjio iznos novog ugovora za Massu.
Šumija popišaše na kraju ali je bar dokazao da nije laka meta i da jos uvek poseduje dovoljnu dozu "bezobrazluka" te da ga nije lako obici, kako Kubici tako Masi pa i Sutilu do nekle
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Mislim da je u onoj opshtoj gunguli sa gumama Ferrari mogao mnogo bolje da prodje... Malo se i nije imalo srece dodushe... Jbga, Massu iz kombinacije izbacio Liuzzi, pa Alonsa u vrlo znachajnom momentu omeo onj @$#$@#som... Ma uopshte jako losh vikend za Ferrari... Ni na Le Mans-u nisu cvetale ruze...