Pozdrav!
Imam alfu 146 1.4 t.s. Potroasnja ulja je 03,-0,4l na 1000km. Kada upalim auto i kada vozim po gradu auto ne dimi ni najmanje! Svecice sam skoro menjao i 2 su bile u naslagama od sagorelog ulja.
Da opisem problem. U nedelju sam isao na kraci put (oko 70km u jednom pravcu) i posle 15-20 km auto je prestao da vuce, u (mislim izduvnoj grani) su se cule detonacije, zasmrdelo je ulje, a iza mene je ostao oblak dima. Ovo mi se desavalo na svakih 15-20 km. Posto sagori ulje, auto nastavi normalno da ide. Zadnjih 20-30 km nisam imao tih problema. Problem je stariji, samo sto ga nisam pre registrovao, mislio sam da ima veze sa necim drugim. Auto hladan lako pali, odlicno ide i hladan i zagrejan. Potrosnja je normalna (oko 7,5l na putu i oko 10l po gradu). Primetio sam da se ovo desava posle dosipanja ulja (ne vidim da ovo ima neke veze)
Danas sam bio kod majstora, treba da merimo kompresiju. Ja sumnjam na glavu, a on na karike i pojedene hilzne. Jel imao ko slicnih problema? Uslucaju da je motor gotov (u sta sumnjam) jel se vise isplati generalka ili drugi motor?
Ostao sam duzan jos nesto, auto je kod mene 6 god, kad sam ga kupio bio je 6 god star, ne znam da li su km vracani, ali tad je pisalo oko 70000 (malo manje), a sad ima oko 130000km. Proizvodnja '98, prva registracija '99...
Potrosnja ulja
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- darko qv
Isto ovako se desilo bratu mom na Safrana,isli smo za BG i uz Crkvine,na izlaz iz tunela,eksplozija,iza nas oblak dima,cak se auto i ugasio.Ja sam pomislio,e sad je otisao sigurno.Upalio ga na gorivo i sve ok.Isto mu je potrosio masu ulja.Nikad nije razjasnjeno sta je,al misle majstori da je neki klip pukao il tako nesto.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Oblak dima iza auta, loše vučenje,sagorevanje ulja,simptom su naprsnuca klipa.
Raspitaj se pre nego što počneš radove,kolika je cena rada i delova za slučaj najgore varijante.
Za sve popravke na motoru preko 500eur,ja bih lično kupio stranca i imao ceo auto za delove...
Raspitaj se pre nego što počneš radove,kolika je cena rada i delova za slučaj najgore varijante.
Za sve popravke na motoru preko 500eur,ja bih lično kupio stranca i imao ceo auto za delove...
A Man's Got to Know His Limitations...
Mislio sam da to nije, jer mi se taj problem periodicno javlja. Od nedelje mi se to jos nije desilo, mada sam samo po gradu vozio. Ko ce ga znati, treba da merimo kompresiju, ako je naprsnuce klipa trebalo bi tu da se pokaze. Kad skinemo glavu videcemo...
Ne znam da li sam bio jasan. To mi se u nedelju desavalo na predjenih 15-20km, a zadnjih 30-ak nista. Auto u jednom trenutku prestane da vuce, malo cak i trza, iza njega ostaje oblak dima i to traje 5-10 sekundi, posle toga normalno ide. Primetio sam da se to desava kad se zagreje. Dobro vuce i hladan i zagrejan, lako pali. Majstor i ja smo ga posteno turirali i kaze da to ne bi smelo da se desava, da sve izgleda ok.
- darko qv
Pa,kad budes izmjerio kompresiju bice ti sigurno jasnije.Ne bi lose bilo da pogledas da ne prijavljuje koju gresku,a mozda je i do goriva,dizni...
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- G0XY
- Garaža: Mito QV
E pa ako je tako,onda sigurno nije naprsnuce klipova.
Dok ga ne otvoris mozemo samo da nagadjamo.
Dok ga ne otvoris mozemo samo da nagadjamo.
A Man's Got to Know His Limitations...
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Ne verujem, kad zadimi smrdi ulje... Ne verujem da bi trosio ulje ako je auspuh zapusen
Ako mogu i ja bih se ubacio ali sa pitanjem... Naime imao sam slican problem... auto zadimio, oblak belog dima... ide on i sve, ali nekad uopste nece da vuce ... kompresija merena i nije dobra... Majstor kaze mora da se menja SVE ... cifra ogromna, pa se odlucilo s tim da se saceka i povuce auto iz servisa... E tada majstor kaze da ne mora da se menja sve nego samo karike i cilindri polovni da se ubace, znaci da ne moraju klipovi.... mozete li dati neki savet, ne bih da majstor popravlja nesto samo da bi odradio posao,a meni da ostane problem ...
Ili kupuj ispravan polovan motor ili radi full generalnu (~1000-1300e), svaki kompromis i sitnicarenje oko generalne ce te skupo kostati.147-ts-ma-lepota napisao:Ako mogu i ja bih se ubacio ali sa pitanjem... Naime imao sam slican problem... auto zadimio, oblak belog dima... ide on i sve, ali nekad uopste nece da vuce ... kompresija merena i nije dobra... Majstor kaze mora da se menja SVE ... cifra ogromna, pa se odlucilo s tim da se saceka i povuce auto iz servisa... E tada majstor kaze da ne mora da se menja sve nego samo karike i cilindri polovni da se ubace, znaci da ne moraju klipovi.... mozete li dati neki savet, ne bih da majstor popravlja nesto samo da bi odradio posao,a meni da ostane problem ...
- gaston
- Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP - Lokacija: Belgrade
Prvo meri kompresiju , moze da ti je otisla vodjica na ventilu pa kada se zagreje baca zivo ulje i natalozi ga negde pa ga gusi , kad sagori on opet moze da izdise , meri kompresiju , pa skidaj glavu ako je dobra kompresija , sredivanje glave je cca 100 evrica + dihtung glave , ali sve je napamet dok ne izmeris i eventualno skines glavu , ako je na ta dva kompresija za 2-3 bara bar manja nego na ovim koji ne cadjave onda su ili pukle karike ili klip izmedju karika a ako je problem star i te hilzne su otisle u oval .
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;
kompresija nije bila dobra na 2 mesta je bila niza za 2,3 bara ... menjaju se karike, cilindri, radi se glava ..
nije sitnicarenje, mi smo bili spremni da menjamo motor, ali majstor sada kaze da nije to sve tako strasno, u stvari radi se o dva majstora jedan je dao jednu cenu drugi sada drugu a rade zajedno ... ma haos... a razlika od 800 e bas nije sitnicarenje
nije sitnicarenje, mi smo bili spremni da menjamo motor, ali majstor sada kaze da nije to sve tako strasno, u stvari radi se o dva majstora jedan je dao jednu cenu drugi sada drugu a rade zajedno ... ma haos... a razlika od 800 e bas nije sitnicarenje
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
.Posebno ako nisi jos izbacio katalizator iz izduvnog sistema.
Potrosnja od 0.3-0.4L/1.000 km nije nesto preterano velika.
@147-ts-ma-lepota,kako ih sastavi za rad a za cenu ne
??
Re: Potrosnja ulja
Proveri ti ipak i to146ts napisao:Ne verujem, kad zadimi smrdi ulje... Ne verujem da bi trosio ulje ako je auspuh zapusen

Potrosnja od 0.3-0.4L/1.000 km nije nesto preterano velika.
@147-ts-ma-lepota,kako ih sastavi za rad a za cenu ne