kupim alfu 147 jtd ide kao metak potrosnja na kompjuteru 5,1 5.4 a kad ga bas gazim prosek 6.4,sve ok kupim delove uradim veliki servis ,skidan akumulator.skidan je protokomer ociscen ,
upalim radi ,sve ok samo kompjuter sad pokazuje vecu potrosnju prosek 6.1 6.4 a kad je bas gazim i po gradu 7.4.
kad potopim gas do 2000 obrtaja malo zadimi ,a iznad nista ,vuce lepo ,ali malo mi sve ovo cudno ,da eger ventil je iskljucen jer je prljav ,treba mu ciscenje
zna li netko mozda gde je senzor za potrosnju ,,da prilikom velikog servisa nije nesto majstor pogresno vratio.pa da zato pokazuje vecu potrosnju ,ili mozda nije lepo uzupcen
hvala
alfa 147 pitanje za profesionalce
- pejo
- Garaža: ALFA 156
prekontrolishi na diag.protokomer ako je loshe ochishcen onda je crkao ili neochitava dobro,javi shta si uradio. 
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
moj mob 069/1468-109 viber
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Hm...ako ga gazis, rekao bih da mu je sadasnja potrosnja realnija. Po gradu taj motor trosi 8-9.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Slazem se sa Dragonom. Meni pokazuje potrosnju 6.2, vazi.
-
ki
- Drug Član
Re: alfa 147 pitanje za profesionalce
impossibleman napisao:kupim alfu 147 jtd ide kao metak potrosnja na kompjuteru 5,1 5.4 a kad ga bas gazim prosek 6.4,sve ok kupim delove uradim veliki servis ,skidan akumulator.skidan je protokomer ociscen ,
upalim radi ,sve ok samo kompjuter sad pokazuje vecu potrosnju prosek 6.1 6.4 a kad je bas gazim i po gradu 7.4. zna li netko mozda gde je senzor za potrosnju ,,da prilikom velikog servisa nije nesto majstor pogresno vratio.pa da zato pokazuje vecu potrosnju ,ili mozda nije lepo uzupcen
hvala
Dao si odgovor;
impossibleman napisao:da eger ventil je iskljucen jer je prljav ,treba mu ciscenje...

- impossibleman
- Garaža: alfa 147 jtd
ocistio eger ventil ,glavio je ,uh koliko prljavstine ,oprao sam ga faminom ,lepo razradio ,osusio i vratio nazad ,pa ovo je totalno drugi auto ,he he otima se iz ruku ,pomagajte kako ukrotiti ovu zver .
- impossibleman
ako je to normalna potrosnja ,onda je vec sve ok ,mozda je senzor bio prljav ,mada kazu kada je motor cipovan ,da se smanji potrosnja ,ima li netko neka saznanja oko toga
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Kod mene na benzincu kad resetujem komp, treba mu jedno 500 km da bi se komp vratio na normalnu potrosnju. Mislim da ta potrosnja na 100km na bordu nije merodovna. Tako da vozikaj ga jedno 15 dana i vratice se na prvobitnu.
Lepota je u ocima posmatraca.
- impossibleman
he he ,poceo je kompjuter da se vraca u normalu ,potrosnja gradska 7.4
otvoren put 6.1 5.8
otvoren put 6.1 5.8