Rucica menjaca 147
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Da li je neko skidao rucicu menjaca na 147 2001? Moze neki savet, da ne silim ko sivonja i polomim nesto 

Lepota je u ocima posmatraca.
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Mislim da se jednostavno iscupa na gore,samo pazi da ne zavrsis u hitnu sa slomljenim nosem kad pusti
...Salim se kolega,sacekaj sta ce jos kolege napisati.Na 145 se cupa na gore. 

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
- vlada mirko alfa
- Sponzor
rucicu uhvatiti u donjoj zoni sto vise ispod brojeva od brzina jer u suprotnom moze da se polomi gornji unutrasnji deo rucke i eto problema 

- nik2yu
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
a gde nabaviti novu ( ili bar ocuvanu ) rucicu menjaca ( original ) ?
sem u delti naravno gde kosta 7000din
sem u delti naravno gde kosta 7000din

- ivdzabg
Sto novu? Meni se izlizala i malo pocepala koza, za 20e zamenice ti kozu i bice ko nova. Radnja je kod piramide, ceo grad je cuo za sovu, kazu da ne postoji bolji krojac za enterijere automobila.
- nik2yu
a kako da vozim dok mi je rucica kod njega
?
Prilepim didlo za rucicu pa saltaj
edit: gde je tacno taj sova, svi kazu piramida, al gde tacno. U piramidi, iza, 100m tamo, vamo...

Prilepim didlo za rucicu pa saltaj

edit: gde je tacno taj sova, svi kazu piramida, al gde tacno. U piramidi, iza, 100m tamo, vamo...

- ivdzabg
Kako cu da vozim pojma nemam, ali mislim da je brzo gotovo. Radnja je na samom cosku. Mislim da nisam mogao da ti detaljnije objasnim.
Re: Rucica menjaca 147

Kako cu da vozim pojma nemam, ali mislim da je brzo gotovo. Radnja je na samom cosku. Mislim da nisam mogao da ti detaljnije objasnim.

- nik2yu
tnx
A ako se cupa na gore, kako se vraca? Gura na dole
zvuci malo divljacki

A ako se cupa na gore, kako se vraca? Gura na dole

- vlada mirko alfa
- Sponzor
- levca5
- Garaža: 147 120 TS
Ja kupio na auto pijaci u Vranju pre dve nedelje 400din (crveno - crna kombinacija jer mi je auto crven) i uz malo muke postavio isti (j..ga, malo samolepljivog papira i to je to), a mogu ti reci da fantasticno "pase" na ruku i lepo izgleda.
POZZ
POZZ
- Driver_GT
- Garaža: Alfa 147
levca5 napisao:Ja kupio na auto pijaci u Vranju pre dve nedelje 400din (crveno - crna kombinacija jer mi je auto crven) i uz malo muke postavio isti (j..ga, malo samolepljivog papira i to je to), a mogu ti reci da fantasticno "pase" na ruku i lepo izgleda.
POZZ
Moze neka slika?
Rucica se skida cupanjem. Moras biti, ne toliko jak, koliko uporan. I ne naginji se previse, da ne bi kao majstor koji mi je presvlacio rucicu, zamalo "popio" aperkat.
- ivdzabg
Nikola jel si negde u BG-u, da svratim da mi pokazes kako. Ne vredi, plasim se da povucem jako.
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Jel reseno na kraju gde se moze pazariti nova rucka a da nije delta ?
Na mojoj se po malo vide tragovi 8 godina koriscenja pa me nervira posto sam za auto picajzla nikad gora
Ima simpaticnih rucica po radnjama, univerzalnih, ali mi nesto ne deluju previse ozbiljno i kvalitetno a i ova fabricka mi perfektno odgovara oblikom...
Na mojoj se po malo vide tragovi 8 godina koriscenja pa me nervira posto sam za auto picajzla nikad gora

Ima simpaticnih rucica po radnjama, univerzalnih, ali mi nesto ne deluju previse ozbiljno i kvalitetno a i ova fabricka mi perfektno odgovara oblikom...
- ivdzabg
Prestao sam da trazim rucicu posto nisam uspeo da je skinem. Ako ti uspes javi.
- Driver_GT
- Garaža: Alfa 147
I na mojoj rucici su se videli znakovi koriscena, a to sam resio na sl nacin. Posto se kod mene to videlo samo na ono srebrnom delu, skinuo sam ga tako sto sam takvim srafciferom izbio iz lezista. Kupio sam vodene smirgle 280 i 500. Prvo sam sa 280 grublje odradio, a potom sa 500 odradio fino. Ovarbao sprejem za felene srebrnim (posto je taj malo poklopcic od aluminijuma), i zatim brojeve koji su zbog farbanja postoli sivi, samo "podebljao" crvenom hemijskom za cd-ove. Isto to moze i sa crnom, da izgleda kao fabricki. Sad mi je rucica kao nova, a posao je od 20min ukupno 

- mitrowsky
- Garaža: Honda Accord Type-S 2007. год.
Fiat Brava 1.6 2000. год.
ex-Alfa 147 2.0 TS 2002. год. - Lokacija: Блок 38
Zaboravi na skidanje. Dve godine sam vozio sa onom presvlakom/čarapom preko oštećene kože jer mi je skidanje bilo enigma. Pre dve nedelje sam u jednoj radnji za enterijere na Bežaniji (mislim da je lik Sovin sin, ali nisam siguran) završio presvlačeje kožom za 90 minuta, na licu mestu, bez skidanja. Vrlo lepo uradjeno, 20€ me je koštalo.ivdzabg napisao:Prestao sam da trazim rucicu posto nisam uspeo da je skinem. Ako ti uspes javi.
Голф? Никад!
- DogoArgentino
Ako ne mogu da je skinem ja, skinuce je neko u servisu...
Ali prvo moram da kupim drugu pa tek onda da se bakcem sa skidanjem ove...
Mozda na otpadima moze da se nadje neka dobro ocuvana, ako nema nigde nove..
A ako ni to ne ide, onda na presvlacenje kod sove, nema druge...
Ali prvo moram da kupim drugu pa tek onda da se bakcem sa skidanjem ove...
Mozda na otpadima moze da se nadje neka dobro ocuvana, ako nema nigde nove..
A ako ni to ne ide, onda na presvlacenje kod sove, nema druge...
- mitrowsky
Ne znam da li ste me dobro shvatili: nema nikakve potrebe za skidanjem. ovi rade na licu mesta.
Okačiću fotku za par dana, čim mi vrate lepoticu sa farbanja.
Голф? Никад!
ajde ajde to i mene zanima, mogla bi da legne neka lepa sa crvenim elementima, posto je koza crvena ...
- DogoArgentino
mitrowsky ajde okaci kad budes mogao da vidimo to kako izgleda.. pa ako je ok da ne jurim dalje novu nego odmah na presvlacenje...
Jel onaj aluminijum gde su brojevi za brzine ostaje gore ili presvlaci i njega, tj celu rucicu ?

Jel onaj aluminijum gde su brojevi za brzine ostaje gore ili presvlaci i njega, tj celu rucicu ?
- mitrowsky
Meni je lepše da oznaka rasporeda brzina ostane vidljiva, ali sam bio lenj da odradim ono što je Driver_GT uradio sa polranjem. Možda ću sad i da skinem oznaku i da je sredim, jer je baš izubijana.
Ovde ima više informacija.
Biće onako kako ti budeš tražio.DogoArgentino napisao: Jel onaj aluminijum gde su brojevi za brzine ostaje gore ili presvlaci i njega, tj celu rucicu ?
Meni je lepše da oznaka rasporeda brzina ostane vidljiva, ali sam bio lenj da odradim ono što je Driver_GT uradio sa polranjem. Možda ću sad i da skinem oznaku i da je sredim, jer je baš izubijana.
Ovde ima više informacija.
Голф? Никад!
- ivdzabg
Ja moram da skinem da bi mi presvukao rupicastu kozu.
mitrowsky napisao:Ne znam da li ste me dobro shvatili: nema nikakve potrebe za skidanjem. ovi rade na licu mesta.
Ja moram da skinem da bi mi presvukao rupicastu kozu.
- DogoArgentino
driver_GT jel mozes malo detaljnije da nam objasnis kako si taj aluminijumski deo izbio iz lezista srafcigerom ? ne bih da ga ogulim ili ostetim probavajuci 

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”