Elem, TS 1.8 8V
posle dužeg verglanje i verglanja kada je auto mlak,a neće da startuje odlučim da provalim u čemu je trik.
Auto nema varnicu na drugom i trećem cilindru na drugoj svećici. Jedva startuje, a kada "sastavi" jedva da se pokupi. Radi na 3 klipa i oće-neće. Tako 10-ak sekundni i onda kao da ništa nije bilo (i dalje nema iskru na drugoj svećici na 2-om i 3-em cilindru ali radi kao doksa).
Danas provereno.
Svećice sve rade.
Napajanje goriva OK.
Paljenje... (bombine ispravne ali...) nema signala za pobudu na bombini .
Jednostavno nema signala za pobudu bombine.
Zaključak:
Kabal do bombine u prekidu ili verovatnije komp. ili što god se nalazi između kompa i bombine.
Pomoć!
Pa neću valjda da prezentujem kako Alfica vergla na Adi Huji :cray:
Twin Spark ne funkcioniše. Pomoć!
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
-
gi
- Drug Član
Komutatori, bošovo đubre.
Idi kod Mikija u Munze da ti to sredi, 20€ kom. Ako treba broj cimaj na pp.
Idi kod Mikija u Munze da ti to sredi, 20€ kom. Ako treba broj cimaj na pp.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
komutatori 100% , imao sam taj problem
jedan je zviznuo ....

busso trsi Sline
- Stefan Zailac
Elem.
Kupio komutator i konstatujem da nije to u pitanju. Moji komutatori su ispravni.
Sve sam raskopusao i shvatim da nema dolaznog signala sa ECU-a na prvom komutatoru za 2-3 cilindar.
Verovatno kontakt ili ne ispravan ECU.
Jel ima neko šemu sa označenim bojama žica i pinovima na ECU kaki bi proverio.
Pomagajte ljudi nervira me užasno.
I još pitanje. Jel može da se štekne ECU sa 1.7TS na 1.8TS?
Kupio komutator i konstatujem da nije to u pitanju. Moji komutatori su ispravni.

Sve sam raskopusao i shvatim da nema dolaznog signala sa ECU-a na prvom komutatoru za 2-3 cilindar.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Mislim da ne moze jer 1.7 Twin Spark nema varijator faze i solenoid ventil.Stefan Zailac napisao:Elem.
![]()
FANTAZ'JA
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Kompjuter od 1,7 na 1,8 mislim da ne moze jer 1,7 nema varijator pa samim tim i komp nema impuls za isti. Neka potvrdi jos neko.
Ja sam imao isti problem i stvar je bila u komutatoru .
Pretpostavljam da si probao da skines dzek sa jednog komutatora i da upalis ( auto moze da upali i sa jednim komutatorom provereno ) pa da podizanjem kablova utvrdis koja svecica radi a koja ne , tako ces da utvrdis sa kog komtatora nema impulsa . Kada si ustanovio koji od dva komutatora ne daje impuls za dve svecice , zameni mesta dzekovima od komutatora ( sa neispravnog stavi na ispravan i obrnuto ) trebalo bi druge dve svecice da nerade na 2 i 3 cilindru . Ovako sam ja utvrdio o cemu je rec, da napomenem da moras da stavis komutator iskljucivo od 155ice jer nece raditi inace.
Normalno proveri taj nov na mestu gde si siguran da radi tvoj jedan ispravan , prosto .
Posto verujem da si vec sve ovo probao pokusaj da skines ecu ida pogledas da neki od pinova nije oksidirao pa nema kontakt .
Ja sam imao isti problem i stvar je bila u komutatoru .
Pretpostavljam da si probao da skines dzek sa jednog komutatora i da upalis ( auto moze da upali i sa jednim komutatorom provereno ) pa da podizanjem kablova utvrdis koja svecica radi a koja ne , tako ces da utvrdis sa kog komtatora nema impulsa . Kada si ustanovio koji od dva komutatora ne daje impuls za dve svecice , zameni mesta dzekovima od komutatora ( sa neispravnog stavi na ispravan i obrnuto ) trebalo bi druge dve svecice da nerade na 2 i 3 cilindru . Ovako sam ja utvrdio o cemu je rec, da napomenem da moras da stavis komutator iskljucivo od 155ice jer nece raditi inace.
Normalno proveri taj nov na mestu gde si siguran da radi tvoj jedan ispravan , prosto .
Posto verujem da si vec sve ovo probao pokusaj da skines ecu ida pogledas da neki od pinova nije oksidirao pa nema kontakt .
busso trsi Sline
- Stefan Zailac
Hvala Tihomirče
Dushane sve sam ovo probao. Čak sam dodao i "ne zdravo" kontra paljenje na ulaz u komutator da vidim dali je stvarno sveo od komutatora, bombine do svećeice ispravno i radi.
Ziher nema signal sa kompa- provereno.
Čitam servisno uputstvo i kaže da se 1.7 i 1.8 razlikuju ali mislim da je ECU isti. 1.7 treba da ima baj pas na masu umesto na varijator i baj pas za ventil.

Dushane sve sam ovo probao. Čak sam dodao i "ne zdravo" kontra paljenje na ulaz u komutator da vidim dali je stvarno sveo od komutatora, bombine do svećeice ispravno i radi.
Ziher nema signal sa kompa- provereno.
Čitam servisno uputstvo i kaže da se 1.7 i 1.8 razlikuju ali mislim da je ECU isti. 1.7 treba da ima baj pas na masu umesto na varijator i baj pas za ventil.

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- Stefan Zailac
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
- Stefan Zailac
Juče zamenio ECU i opet sve isto.
Znači ostalo žičenje. Proverim žice i žice OK.
Konektori OK.
Napravim bajpas na žičenju i dalje isti problem.
Sve radi, a ne radi...
Poludeo sam skroz.
U svemu tom čačkanju proradi sam od sebe
Sinoć radilo, jutros radi
Sada još samo da pratim...
Ako se pojavi opet vojaalfa eto me
Znači ostalo žičenje. Proverim žice i žice OK.
Konektori OK.
Napravim bajpas na žičenju i dalje isti problem.
Sve radi, a ne radi...

Poludeo sam skroz.
U svemu tom čačkanju proradi sam od sebe

Sinoć radilo, jutros radi

Ako se pojavi opet vojaalfa eto me