STARA PAZOVA GRADI PISTU ZA FORMULU
Izvor:Novosti, Pres
Beograd -- Stara Pazova bi uskoro mogla da postane najsportskija opština Srbije, jer se u njoj planira gradnja piste po standardima Formule 1 za auto i moto nadmetanja.
Posle uveliko odmakle gradnje nacionalne kuće fudbala, Pazova sada želi i automobilsku pistu dužine 3.550 metara na kojoj bi se nadmetala najveća imena sveta u automobilizmu i motociklizmu.
„Stefan-GP“, korporacija koja je pokušala ove godine da uđe sa svojim bolidom u takmičenje najbržeg cirkusa, kako pišu Novosti, spremna je da u ceo projekat uloži 20 miliona evra. Najverovatnije, lokacija buduće staze Formule 1 bila bi kraj puta Stara Pazova - Golubinci.
„Investitoru nudimo sigurno najpovoljnije uslove kada je u pitanju lokacija, uz maksimalno ubrzanje dobijanja svih neophodnih dozvola za gradnju koje su u nadležnosti lokalne samouprave“, obećava Goran Jović, predsednik opštine, uveren u brzi početak realizacije same gradnje.
On kaže da bi „jedan takav sportski objekat mnogo značio za promociju Srbije i opštine Stara Pazova, ne samo u Evropi, već i u svetu“. Iako Jović nije mogao da potvrdi koliko će koštati ovaj ambiciozni projekat, grube procene medija govore da se radi o cifri od minimum 200-250 miliona evra.
Projekat izgradnje piste p o standardima Formule 1 u Staroj Pazovi biće obelodanjen u četvrtak. Kako Novosti saznaju, projektom buduće staze i pratećih objekata obuhvaćena je površina od nekoliko desetina hektara zemljišta. Sama staza za trke duga je tri i po kilometra, a s tribina će trke moći da posmatra više od 20.000 gledalaca.
Investitoru su ponuđene tri lokacije. Kao najizglednija jeste trasa uz regionalni put Stara Pazova - Golubinci, gde već ima izgrađene neophodne infrastrukture. Gradnja bi trajala dve godine, uz ulaganja od 20 miliona evra.
Dobar posao za opštinu
„Pored piste, ono što je za nas daleko važnije, gradiće se i mnogi drugi objekti u okviru Tehnološkog parka. Pošto investitor namerava u Srbiji da testira i proizvodi delove, ali i kompletne trkačke automobile, to znači zapošljavanje koje nam je tako neophodno“, otkriva Jović.
Prema Jovićevim rečima, planirano je da se, pored samog trkališta, izgradi i niz pratećih objekata koji bi u budućnosti bio sedište tima Stefan GP, koja bi naredne godine trebalo da debituje u Formuli 1.
Predsednik opštine Stara Pazova svestan je da će najava dovođenja Formule 1 biti dočekana s podozrenjem i nevericom. On je ipak uveren da je održavanje trke F1 za Veliku nagradu Srbije moguće.
„Shvatam da dolazak Formule 1 u Srbiju trenutno deluje nerealno. Ništa ne može da se uradi brzo i preko noći. Ipak, kad budemo izgradili stazu po standardima Formule 1, onda će postojati i šansa da dobijemo trku. Naravno, to neće z avisiti ni od opštine Stara Pazova ni od Amco korporacije, već od države, koja će morati da se uključi u taj projekat“, poručio je Jović.
FORMULA 1
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ljudi,svaka cast Scumiju.Nisam ga ranije volio,jer je F1 bio smor,dok je on vozio
,al sad kako ga svi nesto okrivljuju i smaraju,sve sam veci njegov fan.
Ipak se mora priznati da mu bolid ne lezi i to ti je.Izgleda da je ova god.kao neko uhodavanje za njega,i da ce tek iduce god.biti na nivou.

Ipak se mora priznati da mu bolid ne lezi i to ti je.Izgleda da je ova god.kao neko uhodavanje za njega,i da ce tek iduce god.biti na nivou.

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
FIA malo da izvinete na izrazu-kenja.Alonso je krenuo u hiljaditi dio sekunde kad je trebalo,sto je bilo ocigledno,ali jbg,mora titulu da osvoji jos neko osim Ferrarija i Mc Larena (Red Bull) kako bi sampionat imao raznovrsniju "statistiku"...Btw oba Red Bulla je "poslao za burek" kako ih je presisao,i mislim da ce u Spaniji da ih odvali bukvalno...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Pa i jugom bi ih prešišao, bili su parkirani
Re: FORMULA 1
SCHUMACHER napisao:Btw oba Red Bulla je "poslao za burek" kako ih je presisao,i mislim da ce u Spaniji da ih odvali bukvalno...
Pa i jugom bi ih prešišao, bili su parkirani

- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Kako ih nije sramota da zavaravaju narod nije mi jasno...Mislim da ovaj ludak Stefan pokusava ovakvim potezima da namami nekog lakoumnog sponzora koji ce da ulozi ogromne pare u njegove propale projekte,sa kojim ce ovaj na kraju da zbrise na Kubu...
HEHAD:I Alonso je bio parkiran
HEHAD:I Alonso je bio parkiran

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
16. godišnjica smrti Aertona Sene
http://www.b92.net/sport/automoto/f1.ph ... _id=428191
http://www.b92.net/sport/automoto/f1.ph ... _id=428191

- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
A ovo se slikao pored Toyote kad ga je pustio nocni cuvar posle radnog vremena 

Acqua-Olio-Benzina
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Rece mi jedan lik iz lokalnog Pazovackog SPS-a mi rece da je ovo sa Pazovom samo fora da se na brzinu poljprivredno zemljiste prevede na sportsko-komercijalnu namenu. Kada se bude to izvrsilo po ubrzanoj proceduri, onda ce se odustati od projekta, pa ce dozvoliti (kad bude svrsen cin) da se napravi neka stambena gradnja ili komercijalna.
Acqua-Olio-Benzina
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Ma normalno... Kakav prevarant, bruka... Eto, dospeo je i na zvanichni FIA F1 sajt... Alal mu qrac...

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Schumi 3. na treningu
Alonso 4.

- OMP
- Garaža: GP TJet
šumi 3. na oba treninga i bolji od rozberga, da li je to novi bolid ucinio svoje ili nesto drugo videcemo sutra i prekosutra, ja se nadam da su izmene na bolidu, koje nisu bile male, urodile plodom 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- OMP
1. Mark Webber Australia Red Bull-Renault 1:19.995
2. Sebastian Vettel Germany Red Bull-Renault 1:20.101
3. Lewis Hamilton Britain McLaren-Mercedes 1:20.829
4. Fernando Alonso Spain Ferrari 1:20.937
5. Jenson Button Britain McLaren-Mercedes 1:20.991
6. Michael Schumacher Germany Mercedes GP 1:21.294
7. Robert Kubica Poland Renault 1:21.353
8. Nico Rosberg Germany Mercedes GP 1:21.408
9. Felipe Massa Brazil Ferrari 1:21.585
10. Kamui Kobayashi Japan BMW Sauber-Ferrari 1:21.984
11. Adrian Sutil Germany Force India-Mercedes 1:21.985
12. Pedro de la Rosa Spain BMW Sauber-Ferrari 1:22.026
13. Nico Hulkenberg Germany Williams-Cosworth 1:22.131
14. Vitaly Petrov Russia Renault 1:22.139
15. Sebastien Buemi Switzerland Toro Rosso-Ferrari 1:22.191
16. Jaime Alguersuari Spain Toro Rosso-Ferrari 1:22.207
17. Vitantonio Liuzzi Italy Force India-Mercedes 1:22.854
18. Rubens Barrichello Brazil Williams-Cosworth 1:23.125
19. Jarno Trulli Italy Lotus-Cosworth 1:24.674
20. Heikki Kovalainen Finland Lotus-Cosworth 1:24.748
21. Timo Glock Germany Virgin-Cosworth 1:25.475
22. Lucas di Grassi Brazil Virgin-Cosworth 1:25.556
23. Karun Chandhok India HRT-Cosworth 1:26.750
24. Bruno Senna Brazil HRT-Cosworth 1:27.122
vidi se napredak u mercedesu konkretno kod Šumija ali to nije jos ono pravo ali se nadam da sutra udje u prvih 5 makar da to peto mesto uzme
ali sad je Rozberg pao, izgleda da njemu "novi" bolid ne odgovara, Masa uzasan sto me i ne cudi, Alonsa sam ocekivao u prva 3 ali i ovo je dobro ipak je RB daleko ispred ostalih a ferari kao da malo kasni za Mc-om ali to i nije strasno toliko, RB je zaheban 
2. Sebastian Vettel Germany Red Bull-Renault 1:20.101
3. Lewis Hamilton Britain McLaren-Mercedes 1:20.829
4. Fernando Alonso Spain Ferrari 1:20.937
5. Jenson Button Britain McLaren-Mercedes 1:20.991
6. Michael Schumacher Germany Mercedes GP 1:21.294
7. Robert Kubica Poland Renault 1:21.353
8. Nico Rosberg Germany Mercedes GP 1:21.408
9. Felipe Massa Brazil Ferrari 1:21.585
10. Kamui Kobayashi Japan BMW Sauber-Ferrari 1:21.984
11. Adrian Sutil Germany Force India-Mercedes 1:21.985
12. Pedro de la Rosa Spain BMW Sauber-Ferrari 1:22.026
13. Nico Hulkenberg Germany Williams-Cosworth 1:22.131
14. Vitaly Petrov Russia Renault 1:22.139
15. Sebastien Buemi Switzerland Toro Rosso-Ferrari 1:22.191
16. Jaime Alguersuari Spain Toro Rosso-Ferrari 1:22.207
17. Vitantonio Liuzzi Italy Force India-Mercedes 1:22.854
18. Rubens Barrichello Brazil Williams-Cosworth 1:23.125
19. Jarno Trulli Italy Lotus-Cosworth 1:24.674
20. Heikki Kovalainen Finland Lotus-Cosworth 1:24.748
21. Timo Glock Germany Virgin-Cosworth 1:25.475
22. Lucas di Grassi Brazil Virgin-Cosworth 1:25.556
23. Karun Chandhok India HRT-Cosworth 1:26.750
24. Bruno Senna Brazil HRT-Cosworth 1:27.122
vidi se napredak u mercedesu konkretno kod Šumija ali to nije jos ono pravo ali se nadam da sutra udje u prvih 5 makar da to peto mesto uzme

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Red bull......Kao da se sprdaju sa ostalima na stazi.Daleko su ispred svih.Alonso je dobar bio,mislim da je iscjedio bolid,Shumi odlican!!!
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- OMP
ma Šumi nešto nije agresivan, videcemo sutra 

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
to kakvo je ko napravio vreme nikad nije garantovalo finalni poredak.
Shumi opet ima najbolje putanje, covek je zaista izvukao sve iz svog bolida. Kako ce ga sluziti sutra i ko ce se spucati u koga na startu, videcemo...
generalno,
jedno je voziti po praznoj stazi a drugo boriti se u trci.
Alonso ce biti na podijumu, to sam siguran
Shumi opet ima najbolje putanje, covek je zaista izvukao sve iz svog bolida. Kako ce ga sluziti sutra i ko ce se spucati u koga na startu, videcemo...
generalno,
jedno je voziti po praznoj stazi a drugo boriti se u trci.
Alonso ce biti na podijumu, to sam siguran

- pejo
- Garaža: ALFA 156
kakva trka ,shumi je lichio na sebe,stvarno zanimljiva zavrshnica drgo mi je shto je crnac ispao jbg alonso je 2. 

MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
moj mob 069/1468-109 viber
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Hamilton je sam kriv za ispadanje, previse je forsirao gume a poznato je da ova staza unistava gume.
Svaka cast za Alonsa, pametno odvozana trka.
Svaka cast za Alonsa, pametno odvozana trka.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Sumi je odvozio fantasticno,stvarno sam odusevljen,mislim da je svima zacepio usta i pokazao da SVI oni moraju jos da uce.Button,aktuelni sampion u evidentno brzem bolidu 40 krugova nije mogao da ga pretekne
Ferrari polako zaostaje za RB i Mc-om i ako nesto pod hitno ne preduzmu,bice gusto.Ne smijem ni da pomislim sta ce RB raditi kad dobiju F-duct,sreca sto nemaju snazniji motor (zbog toga mislim i da im je tokom trke manja prednost u odnosu na druge,nego kad su kvalifikacije u pitanju)...
Nadam se da Ferrari ima bolji mehanicki grip nego ostali,bice im bas potreban za Monte Carlo...

Ferrari polako zaostaje za RB i Mc-om i ako nesto pod hitno ne preduzmu,bice gusto.Ne smijem ni da pomislim sta ce RB raditi kad dobiju F-duct,sreca sto nemaju snazniji motor (zbog toga mislim i da im je tokom trke manja prednost u odnosu na druge,nego kad su kvalifikacije u pitanju)...
Nadam se da Ferrari ima bolji mehanicki grip nego ostali,bice im bas potreban za Monte Carlo...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
Trka u pocetku dosadna ali posle prvog boxa sve lepsa i lepsa!!
Shumi me je odusevio koliko je drzao iza sebe Batona ali da budem iskren neznam sta bi bilo da je iza bio Hamilton???? Mozemo ga voleti ili ne ali stvarno tera do koske i za to mu skidam kapu
Alonso pametan kao i uvek!
Sve u svemu Ferrari mora nesto da uradi jer ako ste culi inzenjera kada je rekao Masi posle kontakta i polomljenog spojlera....Otkrili smo nesto sto je odlicno, kako si polomio spojler sada si brzi za pola sekunde!
Eto i neke koristi ali ipak neshvatam te aero inzenjere kako im se desava da je auto sa polomljenim spojlerom brzi???

Shumi me je odusevio koliko je drzao iza sebe Batona ali da budem iskren neznam sta bi bilo da je iza bio Hamilton???? Mozemo ga voleti ili ne ali stvarno tera do koske i za to mu skidam kapu

Alonso pametan kao i uvek!

Sve u svemu Ferrari mora nesto da uradi jer ako ste culi inzenjera kada je rekao Masi posle kontakta i polomljenog spojlera....Otkrili smo nesto sto je odlicno, kako si polomio spojler sada si brzi za pola sekunde!
Eto i neke koristi ali ipak neshvatam te aero inzenjere kako im se desava da je auto sa polomljenim spojlerom brzi???

- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Tako sto su retardirani i dodali su mozda neko krilce koje je ustvari suvisno (makar na ovoj stazi) vazduh "udara" u njega i usporava bolid...
To je moja pretpostavka,nista drugo...Ja nisam cuo/razumio kad su mu rekli da je brzi za 0,5 sec po krugu,a i nesto mi je nemoguce da bude toliko brzi samo zbog toga,ali ko zna...
Ja znam samo da RB za sve ovo moze da se zahvali samo Adrianu Newie-u,jer su u sustini prosjecna ekipa,i bez njega bi bili izgubljeni...
To je moja pretpostavka,nista drugo...Ja nisam cuo/razumio kad su mu rekli da je brzi za 0,5 sec po krugu,a i nesto mi je nemoguce da bude toliko brzi samo zbog toga,ali ko zna...
Ja znam samo da RB za sve ovo moze da se zahvali samo Adrianu Newie-u,jer su u sustini prosjecna ekipa,i bez njega bi bili izgubljeni...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
Ajde da ne otvaram novu temu a da postavim dva video klipa od nedelje na Uscu!
Audi R8...ide nije da neide ali imam osecaj da su ST ubedljiviji!
Evo pa koliko mozete vidite i sami
Audi R8...ide nije da neide ali imam osecaj da su ST ubedljiviji!
Evo pa koliko mozete vidite i sami