Fiatova petoljetka

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Re: Fiatova petoljetka

Čet Apr 29, 2010 8:46 pm

Ne znam.Cijela auto industrija napreduje stalno.Giuliettu je normalno uporedjivati sa Golfom,Astrom,Bmw 1 i ostalima...zato i sluze testovi.Da se vidi ko je u cemu najvise napredovao,u odnosu i na stari model i na trenutne konkurente.Meni se cini da je Giulietta(barem po fotkama),danas stvarno booooom,i da jednostavno treba da je max.izreklamiraju,ne znam ni ja sta sve,pa da se i ocekuje neka prodaja.Evo,na pr,moj zet hoce da kupi novi auto,i danas sjedimo bas i pricamo,on je vidio u Bg u Delti neku Hondu,hibrid je u pitanju,nije prius,kosta oko 21 000e.Ja mu kazem,da za te para,moze da kupi novu Alfu Giuliettu,i tu mu ja pricam pola sata...sta sve ima,kako se pokazala na testovima...i td,da bi on na sve to rekao,pa dobro,al ova Honda trosi 4.1.Onda ja pricu,da to bas nije tako...,al dzabe,marketing je cudo. :banghead: :banghead:
Pa,smo onda isli kroz Pg,i tu u bloku ima crna 159 1.9 jtdm,ja mu kazem,evo vidi kakva je...najstabilniji je auto u klasi,ima fenomenalne dizel motore....al,dzabe...Honda trosi 4.1.

Na kraju sam mu rekao,ako bude ta Honda tako trosi ja mu moju Alfu poklanjam,cisto da ponekad provoza i da vidi sta je Alfa stara 14 god.Pa,nek razmislja kakva je tek onda Giulietta. :arflag :arflag :arflag :grin:
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
REDZEP
Garaža: tomos APN 4,peglica,sporet na drva za rad preko zime
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 11:26 pm

Čet Apr 29, 2010 9:43 pm

haha...
ugasili je ili ne...
ima ih dosta vec proizvedenih,sve ih volim! Neke vise neke manje...toliko ih je da sam poceo da ih skupljam...ovih dana sam kupio 2 djuture..RWD nije bitno koje su..
Necu ja da zivim toliko da ih sve potrosim i uvek ce biti ALFA ,starija ili novija bole me sto.ko..
Mito mi se iskreno svidja,pristrasan sam ali ne i lazno skroman. Jedan od retkih koji lici na svoje poreklo,skini sve sa njega i videce se da je ALFA ...kod ostalih marki,moram dobro da se napregnem da vidim sta pise na gepeku...
Korisnikov avatar
REDZEP

Čet Apr 29, 2010 9:46 pm

dodajem da me djulietta oborila...imacu je pre ili kasnije...ako bude srece i zdravlja po svoju idem u Milano i vozim je nazad jadranskom magistralom pa preko Trebinja za Visegrad i u Srbiju!
Korisnikov avatar
Zeljko155
Garaža: 156 JTD
Pridružio se: Čet Nov 19, 2009 9:51 pm

Čet Apr 29, 2010 10:12 pm

Bice opciono ponudjen 4x4 pogon kod Giuliette... to i 1.8T i auto ko bog! :yahoo:
Korisnikov avatar
branimir_
Garaža: Alfa 156 berlina TS 2.0 Selespeed
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 2:43 pm

Čet Apr 29, 2010 10:19 pm

darko qv_
u pravu si za ovaj marketing a koji se tice podataka o potrosnji...
skoro je u autobuildu bio test potrosnje, i koliko se sjecam bmw 300d je toliko
lagao u podacima o potrosnji, mislim 40%.
zamisli, ne trosi recimo 5l kako pise vec 7l.
dobro, znam da su drugi uslovi kod testiranja u fabrici prije prodaje, ali 40%!!!
Korisnikov avatar
darko qv

Pet Apr 30, 2010 12:11 am

Ma,to i ja pricam.Alfa jeste Alfa,ali ovo sto mi znamo ne znaju svi,i mislim da bi trebalo da malo "podrobnije" u svom marketingu obrate paznju,jer ne mozes se uvijek oslanjati na svoje slavno ime i ocekivati prodaju.Moraju da trube s djulijetom na sve strane i to je to.Pa,sta je ono bilo,kad je Fifth gear testirao,mislim da je bila Kia Magentis,il neka Honda Akord,ne znam,i ladno su ljudi iz Kije il Honde nebitno,izmislili neki inteligentni sistem pogona na sva 4 tocka i kazu da bolje lezi od Audija A6 i Bmw serije 5.Ovi testiraju,naravno,nema veze sa zivotom,Bmw ih oduvao,Kia(honda),najgora.Al,shvatas poentu?Neki ce lik da se primi na tu pricu i da kupi Kiju koja lezi bolje nego Bmw.
A.zamisli da je Alfa iskoristila lezanje 159??Da nije onog jednog snimka ne youtubu ne bih to nikad ni znao.A,gledam sad onu ubjedljivo najgoru reklamu za Pezo 207,gdje kao Pezo obilazi na putu neko sijeno,kao on je stabilan i to?????Ma,daj... :banghead: Al,ta reklama ide 500% na dan i ispira mozak.Imam SAT znaci broj prije 5 god,testiraju Golf GTI,i nemam pojma sad prica tamo,ovo,ono....sto se tice upravljanja pise "Golf se sa ovim modelom,veoma preblizio Alfa Romeu il nekom Bmw-u".A,meni osmjeh od uva do uva,i ponosan sam,jer znam da je to istina.I lijepo je kad je Alfa mjerilo.Tako treba da bude.
Redzep- :thumbsup: :thumbsup: ,i ja bih isto tako.
Korisnikov avatar
darko qv

Pet Apr 30, 2010 12:18 am

I nikad nece imati prodaju dok ne budu imali uvoznika da valja!Pa,da se u CG otvori predstavnistvo neko,ja bih tamo trke otisao da trazim posao.Pa,zamisli stave me za menadzera prodaje,i dodju likovi da pogledaju djulijetu i dok je obilaze,probaju,ja im pokazem moju QV...Evo ljudi,auto je star 14 godina,pogledajte kako je dobar,vrh....ovo-ono....Nema tu posla,dok ne pravim mjestima ne rade ljudi koji treba da rade,i koji vole svoj posao.! :grin: :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag
Korisnikov avatar
branimir_
Garaža: Alfa 156 berlina TS 2.0 Selespeed
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 2:43 pm

Pet Apr 30, 2010 12:27 am

<prospes pricu o opakom virusu i onda prodas milion vakcina/crni humor/morao sam/znam gdje su najvece fabrike vakcina/necu vise>

slazem se za marketing jer bez toga ne ide, ali nikako u spotu ne govoriti o varijatoru faze! :grin: malo sam ga pretjerao....raspolozen sam, a tek je pola dva...
danas sam slusao varijator cijeli dan pa zato...evo stvarno prestajem!
Korisnikov avatar
alessandro
Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 12:08 pm

Pet Apr 30, 2010 7:47 pm

REDZEP napisao:vozim je nazad jadranskom magistralom pa preko Trebinja za Visegrad i u Srbiju!
Ni ti ne znas da izaberes put :grin:
Everything should be made as simple as possible but not simpler.
Korisnikov avatar
REDZEP

Pet Apr 30, 2010 8:19 pm

ahaha...
Najlepsa voznja je tuda...
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Pet Apr 30, 2010 9:05 pm

To je voznja da se smrznes :love:

Znate li pricu kada je japanac igrao loto i dobije 7-cu?
Ima 4 mil. dolara na racunu i hoce da radi posao, a ne zna da ulozi pare. Dodje frajer i kaze mu 3. daj na reklamu a 1. na posao. To je poenta, malo para na marketing daje alfa, sve ide na fijat :mad:
Korisnikov avatar
deja 91
Garaža: 145 1.6ts
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 7:26 pm

Ned Maj 02, 2010 11:48 am

procitali smo fiatov plan i mi tu ne mozemo nista :) svidja vam se ili ne to je to i msm da ce biti uspesan. alfa je uvek imala nesto moderno u sebi sad je fora ljudima da voze fensi dzipove i siguran sam da ce alfa da ih dirne dizajnom sto ce omoguciti profit :) a taj suv neci biti kilav.. nama ostaje samo da se vozamo u nasim alfama a na buducnost nemamo uticaja...

Povratak na “Cafeteria da Romeo”