Zadnji blatobrani 147 (156)

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
nikolabo
Garaža: 147 JTDm 16V
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 1:21 pm

Zadnji blatobrani 147 (156)

Čet Apr 29, 2010 1:55 pm

Pozdrav svima.

Imam jedno pitanje za sve, iz ciste radoznalosti, a jedno iz potrebe.

Zasto su na alfama 147 i 156 (mozda i na jos nekim, za ove modele znam) blatobrani, odnodsno obloge blatobrana na zadnjim tockovima od neke vrste etisona a ne od plastike? To se po snegu ili po kisi natopi i zadrzava prljavstinu na sebi i jako oteza pa se vremenom ili otkaci (moj slucaj) ili pokida samo od sebe. Deluje mi kao lose resenje i bas me zanima jel ima neki smislen razlog za to.

Interesuje me kako se ta cuda pricvscuju za spoljni obod karoserije (iznutra su pricvsceni srafovima to sam video)?
Na mojoj 147ci su mi se sa obe strane ti etisoni otkacili bas po tom spoljnom obodu i izgleda bas bzv, a nemam ideju kako da ih pricvrstim osim da lepim. Cisto da proverim jel ima neko elegantnije resenje.

Veliki pozdrav! :arflag
...every time I see someone going the other way in a Merch or BM or an Audi I just want to get the window down and shout at them: “YOU BOUGHT THE WRONG CAR!!...”

http://www.youtube.com/watch?v=jgG1wF7OZn4" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
ivdzabg
Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pridružio se: Sub Nov 21, 2009 11:05 am

Re: Zadnji blatobrani 147 (156)

Čet Apr 29, 2010 2:38 pm

Bas danas sam skidao zadnje blatobrane, zato sto mi se levi savio. Moras da skines tocak da bi skinuo ceo. Imas sraf i na braniku a ostali su vidljivi. Meni se nagomilalo blato i prljavstina. Sad mi je sve OK.
Jedan savet, ako ga skidas skidaj dok je suv i zatvori prozore.
Lepota je u ocima posmatraca.
Korisnikov avatar
ToNcA
Garaža: Alfa 147 2.0TS, Renault Megane 1.5dci
Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 5:44 pm

Re: Zadnji blatobrani 147 (156)

Pet Apr 30, 2010 12:18 am

Bas tako,

meni su u servisu nekako namestili i nadam se da ce se bar malo zadrzati na mestu.

A razlog - tipican italijanski - da se manje cuje lupanje vode kada se vozi po mokrom (ne vidim ni jedan drugi).
Slika

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”