auto mi troskari ulje,stim sto mi malo pusta na dihtungu gore i to mojom greskom jer sam sipao ulja vise nego sto treba ...tako majstori kazu...e sad sipam Selenia HPX ulje u srebrnoj limenci...i troskari ga auto je presao 230000km ali ide perfektno i dobro povlaci ja sam pezadovoljan a i kod mene je bas dugo...neko mi kaze da to ulje nije za tu kilometrazu jer je sintetika tako pise na ambalazi...pa su mi rekli da sipam mineralno u nju i da nece biti problema,e sad koje ulje bi mogao da sipam,koje ona ulje trpi i koje ne bi trosila..pomagajte hvala unapred
Nisi napisao koliko ti trosi ulja... i na koliko kilometara i kakve voznje...
sve ispod 300g na 1000km normalne voznje ja ne bih obracao paznju na to... uvek mozes da stavis gusce ulje i da ti ga manje trosi ali to nije bas dobro na duge staze i ostriju voznju...
bolje sredi uzrok trosenja ulja i onda gurni racing ili neko isto tako redje i kvalitetnije ulje i auto ce ti biti zahvalniji i duze ce trajati...
inace ako volis da poteras auto preko 4500 rpma nemoj se cuditi da proguta i 400-450g ulja posle 1000km gradske voznje i da je savrseno ispravan i nov...
e da trosi on tako od 300-400g ulja sigurno i da budemo iskreni ne mazim ga bas,ali i ne preterujem,uglavnom ostruje vozim ali do 4-5 hiljada nikad vise ne teram u crveno...a ovo ulje je 20w50 malo gusce...sad nz sta bih mogao da sipam da cuva motor a i da ne trosi hvala unapred
to je dosta ulja za 20-50... meni trosi toliko ali 5-50...
imas 2 opcije... karike ili gumice... i sve sto ide sa tim... najbolje i jedno i drugo... ni jedna nije jeftina... nemam jeftino resenje... to obicno i ne postoji kod automobila...
sa tom kilometrazom ako nikada nije radjeno to sve... vreme mu je... neces to srediti nikakvim drugim uljem niti aditivima itd... to je to...
i to ulje je vec pregusto za taj motor a posebno za te obrtaje... gusta ulja ne vole da se vrte mnogo... to je vishe ulje za laganu voznju po letnjoj paklenoj temperaturi sa istrosenim motorom...
nemam nista lepo da ti kazem... ili otvaraj motor ili dosipaj ulje i vozi... to je to...