Drugari Alfisti,da li neko ima predlog kojom kozmetikom bih mogao da vratim sjaj instrument tabli na svojoj Alfici,do sad nisam koristio nista posto sam cuo da tabla ne podnosi kozmetiku ali mislim da to nije tacno pa me zanima vase misljenje.Koja bila bi bila vasa prepruka i sta da uzmem od kozmetickih preparata za Alfu?
Wurth glanc silicon spray za instrument table,mnogo je dobar kako za tablu tako i za ostale delove od plastike i kože!Možeš ga naći u prodavnicama auto kozmetike a ima ga i na nekim pumpama!
Vidim da je tema stara ali nadam se da ce mi neko pomoci,mene takodje zanima cime se uspjesno odrzava instrument tabla,posto je hrapava tesko se cisti pa kad je sunce jako ima malo sivila u onim udubljenima.Cime bih je mogao malo osveziti a da ne napravaim gore jer ocigledno ne podnosi one sprejeve sto se inace koriste mahom po praonicama.
Najbolja stvar od svih koje sam koristio je silikon sprej, daje fabricki sjaj a najbitnije je da ne lepi prasinu na sebe kao 90% sprejeva koji se prodaju pod imenom odrzavanja kokpita i sl. gluposti. Silikon sprej je dobar za odrzavanje svih gumenih delova, posebno na mrazu, kao i odrzavanje motornog prostora, jer odbija vodu
, ispadne i najpovoljnije rešenje...Može se koristiti sunđer od nekog starog sredstva ako imate. Kad sve sabereš na kraju silikon se i najviše zadrži na tabli tako da je meni definitivno ok kupovina a može da posluži i za drug svrhe. Jedino što nema miris mada meni i to odgovara
Da li postoji samo jedan silikon sprej,pitam zato sto ja nisam imao iskustva sa istim nisam ga nikad koristio a nasao sam u garazi medju ostalim slicnim sprejevima(wd,sprej za odmrzavanje stakla itd.) a bogami i star je par godina?
Neznam samo da li je to taj http://www.ebay.de/itm/1-Stuck-Wurth-Si ... 906wt_1139
Ja planiram da ga u skorije vreme nabavim samo da tacno znam da je to taj o kome pisemo,
ja koristim nigrin sprej za table. daje diskretan sjaj i izvlači nečistoću iz udubljenja. sa njim sam čak očistio i hrapavu plastiku na pragovima, samo naprskaš i sačekaš da prestane da peni i izbrišeš. ima ga u DIS-u.