KAD MOGU OPELOVCI MOZEMO I MI valjda

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
milance
Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 10:12 am

Re: KAD MOGU OPELOVCI MOZEMO I MI valjda

Sub Mar 20, 2010 10:52 pm

pa to je auto da obavlja posao,za to je namenjen kao i sva ostala privredna vozila tog tipa.
ali zato u antaru da i to vrlo rado :grin:
Korisnikov avatar
Kosovic
Garaža: /
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 6:31 pm

Sub Mar 20, 2010 11:27 pm

Eh, vi na neobavezne izlaske idete finim Alfama, a ja sam do skora išao Opel Suzom 1.6D (Pa i nije toliko loše, ali osećaj kvari motor). Nije mi ni sad nešto mnogo bolje sa još Astrom G u dvorištu, ali nije ni toliko loše. Znate kako, primetio sam da ovde na forumu ima ljudi koji u nebesa dižu Alfu. Nije to baš tako (bar tako ja vidim). Velika je istina što Gile reče da je to najharizmatičniji auto, ali nužda zakon menja. Ne znam kako bih iskazao to što hoću, jednostavno nije Opel toliko loš ako ne tražiš nešto preterano od njega.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Sub Mar 20, 2010 11:44 pm

Nista nije toliko lose ako ne ocekujes previse, zar ne? :)
milance

Sub Mar 20, 2010 11:55 pm

svaki auto danas je dobar i kvalitetan na svoj nacin.
sve zavisi za sta ti sluzi,od ukusa kupca i po meni je najvaznija CENA.
a na ovu krizu kod nas koja ce verovatno biti jos gora svi gledaju da uzmu nesto sto ce ih koliko toliko sluziti bez velikih troskova.
ja kada sam vozio fiat bravo 5 punih godina desilo da mi prodje po dve godine da mu nista ne radim sem naravno redovnog servisa.
a sa alfom bogami nije tako a ni zahvati nisu jeftini...ali sta je tu je..
Korisnikov avatar
Kosovic
Garaža: /
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 6:31 pm

Ned Mar 21, 2010 12:33 am

alfaholic napisao:Nista nije toliko lose ako ne ocekujes previse, zar ne? :)
Baš to!

Samo znaš kako, kao što je u Srbiji sinonim za Alfu da je krš, tako je za Opela da je auto za stipse i siromahe. Jbg, za Suzu je realno sve jeftino, a za Astru se baš i ne može reći (bar za moj životni standard nije jeftino), pogotovo što su oba dizeli. Iskreno, dizel mi se toliko smučio, da kad budem kupovao svoj auto, ma koji god bio, gledaću da je benzinac.

A pošto neko pomenu Kadett GSi da je krš ili tako nešto... ne bih se baš složio. Vreme ga je pregazilo, pa sad nema da kupiš normalnog koji nije ugažen, a inače po mom skormnom mišljenju to je zadnji auto koji je sa motorom od 150KS bio brz.

No, da ja ne smaram više, a i da ljudi ne pomisle da ja sad nešto protežiram Opela, samo sam hteo da iznesem svoje mišljenje.

:drink :drink
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Ned Mar 21, 2010 9:29 am

Ima, veruj mi, iz tog doba automobila od 150ks koji su bolji, a u realnom zivotu i brzi od Kadetta GSI. Kod tog auta je velika razlika izmedju papira i realnosti jer ne moze da prenese na put sve ono sto pise. Tj, moze, ali u njega treba stucati dosta love da bi bio cvrsci, da bi lezao i kocio kako treba. ;) Nisu ga za dzabe nazvali "mrtvacki sanduk na tockovima".

Sto se tice dizajna Insignie on je sjajan, ali je dosta razlicit od 159-ke. Inace, primetio sam da je u medijima, kao po komandi, pocela prica da je Alfa 159 vec zastarelog dizajna i da je "u godinama"...auto star nepunih 5 godina! Polako idemo da ce kola da se menjaju kao mobilni telefoni. Ova potrosacko drustvo ide u propast sa sve brzim i cescim krugovima koje vrti. Za 10 godina cemo da vozimo neka sranja na struju i koje cemo bacati posle 20000km jer se ne popravljaju. Jedino ce trajne vrednosti da ostanu u nekim visokim klasama.
Acqua-Olio-Benzina
milance

Ned Mar 21, 2010 11:03 am

to si druze u pravu za pricu o 159.
ali fora je sto opel ima koliko toliko dobre promocije i reklame po tv,a alfa bas ali bas nista.
i vec sto se pricalo da alfa gresi sto ne stavlja neke bazne modle koji su dosta jeftiniji.
a sto se tice menjanja kola nece to ici bas tako lako,sve je veca i veca bezparica.
a i te price kao prodala se sva kola na sajmu mogu da pricaju nekom ko je malouman,jer nije prodato nekih 30% izlozenih kola.
obidjite malo kuce pa cete videti kola izlozena sa sajma kako stoje u salonima.
Korisnikov avatar
DogoArgentino
Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:43 am

Ned Mar 21, 2010 2:55 pm

Problem je u tome sto danas sva auta manje vise lice jedni na druge... i tako u svakoj klasi... uzmimo za primer punta, fiestu, jarisa, nekog pezoa ... na prvi pogled deluje da su jedine razlike u farovima i stopovima...

I onda se pojavi neko ko iskace od drugih (159 koji ne lici ni na jedan drugi) i odmah je zastareo.. jer nema pezo farove od kvadratni metar plastike koji jos malo pa ulaze u krov auta, ili nema nemacku instrument tablu sa kockastim prekidacima kakvi su se koristili jos u golfu 2 itd..

A sto se kvaliteta tice, japanci su broj 1 i to ne moze da ospori niko..
i ove godine od prvih 10 najpouzdanijih u nemackoj i engleskoj su na prvih 8 mesta japanci...

ono sto me je bas bas zgranulo je to da je najnepouzdaniji automobil od 100 testiranih upravo ALFA GTV..
http://www.emg.rs/sr/vesti/21226.html

"S druge strane, na listi deset najnepouzdanijih vozila na prvom mestu je "alfa romeo GTV" (1996-2003) s 97 grešaka na 100 vozila."

sto se kvaliteta japanaca tice, i ja stojim iza toga jer sam u proteklih 12 god vozio samo japance i alfa ce mi sad biti prvi evropski auto :arflag
(trenutno vozim i caletovu skodu feliciju ali to ne znam da li bih smatrao autom :rotfl: )

Svakako da alfa nije najbolji auto, nije ni najkvaliteniji, ni jaskuplji, ni najluksuzniji... ali je auto koji se voli, auto koji se u voznji stapa u jednu celinu sa vozacem, auto koji kao da ima moc komunikacije sa covekom.. auto koji je primecen uvek i svugde makar se nalazio parkiran i medju visestruko skupljim limuzinama... zato jedan opelovac ili vagenovac nikada to nece shvatiti...
Jer sta god uradio sa svojim opelom ili vagenom, kad pored njega stane alfa, njegov auto postaje neprimetan :arflag
ZNAM MILION PRIMERA GDE SU LJUDI PRODALI NJIVU I KUPILI AUDI, PASAT, BMW ILI MERCEDES... ALI NIKADA NISAM CUO DA JE NEKO PRODAO NJIVU I KUPIO ALFU...
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ned Mar 21, 2010 6:40 pm

milance napisao:po vama ispadne kako je alfa najbolji auto na svetu a malo je to preterana izjava...
ne ispada. ne citaj moje izjave izmedju redova ubuduce. :grin:
koji je najbolji auto na svetu svako ce drugacije reci. ne nacinji tu temu.
inace, sto se tice toga, u jednoj velikoj i sveobuhvatnoj anketi su ustanovili da je najbolji sportski auto svih vremena mazda mijata. sin Stiva Mekvina ih je pitao da li se zezaju kad su mu saopstili koji je auto broj 1 po njima, na kraju emisije...
milance napisao:ja na primer volim svoju 147 ali bi pored nje vozio jos barem 10 auta druge marke i modela.
moj izbor bi bio barem jos 10 drugih modela Alfe. :arflag
porediti "pouzdana prevozna sredstva" (koja ne zelim vise da pominjem i zovem autima) sa Alfom (koja je Auto po svemu sto pruza i uzima od vlasnika/vozaca) je bas takvo poredjenje: razlicitih stvari.
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Ned Mar 21, 2010 8:30 pm

gile napisao:Stvarno, ko normalan i tehnički pismen može da se loži na opel?
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
O ovome razmišljam i ponavljam u sebi već 2 dana

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
starac vujadin napisao:Polako idemo da ce kola da se menjaju kao mobilni telefoni. Ova potrosacko drustvo ide u propast sa sve brzim i cescim krugovima koje vrti. Za 10 godina cemo da vozimo neka sranja na struju i koje cemo bacati posle 20000km jer se ne popravljaju. Jedino ce trajne vrednosti da ostanu u nekim visokim klasama.
Da idemo u propast to je činjenica :cry:
Ta sranja na struju će se bacati jer konstrukciono neće biti predviđeno
da se baterije menjaju kada dotraju posle 1000 punjenja...
a same baterije će i biti najskupklji deo vozila :wave:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Mar 21, 2010 10:51 pm

Tema je debelo skrenula van naslova, a pored toga je i dosta receno. Moze se mlatiti slama koliko god, a poenta ce uvek biti "tamo negde".

Lock

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”