pitanje je glupo ali jbg moram da postavim,
kako se skida onaj naslon za ruku izmedju prednjih sedista na 155ici, kod mene se nesto razdrmao i sad stoji krivo tj odvila se dva srafa(od ukupno 4 predpostavljam) koja ga vezuju za sediste, e sad ne mogu da se zaviju dok se nekako ne skine onaj naslon da bi se prislo srafovima, probao sam da ga čupam na spolja, da ga pomeram gore dole ne bi li nasao neki zub ili sistem da se otkaci i nista, ako neko zna neka priča, ovako me bas nervira a od kad se resavam da ga sredim i danas probam ali nisam uspeo
glupo pitanje :)
- OMP
- Garaža: GP TJet
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Imas detaljno u Worksop Manual-u
.
Ja citao al nisam stigao da probam pa sam zaboravio kako treba
.
Ima 2 tipa,kako se naslon drzi za sediste.
Ja citao al nisam stigao da probam pa sam zaboravio kako treba
Ima 2 tipa,kako se naslon drzi za sediste.
- OMP
znam da ima tamo ali ko znainat nema tu stranu, ka sam skidao , skidao sam samo ove bitnije stranice, uglavnom mehaniku i elektriku pa jbg, ne znam sad gde da nadjem, aj bacite sliku ako imate, boko jel imas ti?
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- OMP
hm, nije mi bas nesto od koristi ali fala, kod mene je ovaj drugi tip, sa one strane kod suvozaca nema nista da izlazi,da bar ima onda bi nekako i moglo da se skonta rastavljanje ali ovako ne znam, jedina logika je da se izčupa napolje
ali probao sam i nece
- sasa km
- Garaža: AR 155 1.7 TS 8V /94
ja sam ga skidao kod mene ali sad ne mogu da se setim kako bese, samo znam da je isao lako, gledam sutra i postavljam 
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
kupis Recaro i nemas vise tu dilemu
(nema tog naslona uopste
)
sori za off
(nema tog naslona uopste
sori za off
- OMP
ne bih menjao taj naslon cak ni za rekaro
mnogo korisna stvar, mislim se kad bih ubacio neke kadice kako bih bez naslona 
Saša aj ako se setis pisi kako
Saša aj ako se setis pisi kako
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Pratim vas posto se kod mene pojavilo udubljenje na sredini
Re: glupo pitanje :)
Ja kada podignem naslon i tako ga ostavim i izadjem iz auta kada se vratim i oslonim kao da sam seo u drugi auto,nedostajeFlavio napisao:OMP napisao:ne bih menjao taj naslon cak ni za rekaro![]()
!!
Pratim vas posto se kod mene pojavilo udubljenje na sredini
- sasa km
- Garaža: AR 155 1.7 TS 8V /94
- OMP
hvala Saša, probaću sutra 
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- Darkoni
- OMP
sredjeno
hvala
flavio nije mi bio aparat pri ruci pa nisam mogao da uslikam, mada nema sta ni da se vidi, isto je kao na Saltovim slikama
flavio nije mi bio aparat pri ruci pa nisam mogao da uslikam, mada nema sta ni da se vidi, isto je kao na Saltovim slikama
- Darkoni
- sickosu
- Garaža: AR 156 2.0 Selespeed, ex Alfa Romeo 164 ts Super
Ja sam na mojim kolima skidao, i nije ni malo jednostavno.
Morao sam blago da skinem tapacirung sa naslona i onda sam video da je zasarafljeno. Zato nemoj nista na silu. Probaj ovako verovatno je isto kao i kod mene.
Ja sam na mojim kolima skidao, i nije ni malo jednostavno.
Morao sam blago da skinem tapacirung sa naslona i onda sam video da je zasarafljeno. Zato nemoj nista na silu. Probaj ovako verovatno je isto kao i kod mene.
- stewuss
- Garaža: Alfa Romeo 156 JTD by G.
E sad, imam poklopac kao na prvoj slici i ne mogu nikako da ga skinem, da tu nadjem neki sraf.. U pitanju je restilizovani model.
Pozdrav
Probaop sam na 156ici da skinem i po servisnom uputstvu drmao gore-dole jedno pola sata, raznim silama, ali nece da sidje. Da li trebada mrdam celim hodom naslona?
E sad, imam poklopac kao na prvoj slici i ne mogu nikako da ga skinem, da tu nadjem neki sraf.. U pitanju je restilizovani model.
Pozdrav
- stewuss
Vec sam bio postavio post ovde, verovatno je imao previse slika pa je uklonjen..
Elem, za kolege koji imaju naslon sa poklomcem sa suvozaceve strane, a kada se skine poklopac unutra nema srafa, postupak za skidanje je sledeci:
Nakon skinutog poklopca sa bocne strane naslona odvrnete i poklopac male pregrade u naslonu. Zatim svucete drugi deo naslona za ruku sto je tapaciran (u odnosu na vodoravan polozaj naslona, vucete na gore). Nakon toga, odvrnete dva srafa bocne strane naslona (stranica koja je sa suvozacke strane) - jedan sraf se vidi iz pregrade, jedan je ispod prethodno skinutog dela. Polako skinete stranicu, ima plasticne zakacke kod prednje ivice naslona i oko okruglog poklopca koji ste skinuli. Zatim svucete gumu koja stiti naslon od dole.
Sve ovo je bilo potrebno da bi se moglo prici zicanom osiguracu koji ne dozvoljava svlacenje naslona po uputstvu. Kada izvucete zicani osigurac iz lezista (dovoljno je pomeriti zaravnjenu stranu osiguraca iz lezista) - naslon se lako svlaci.
Sada slede slike postupka sklapanja (kasno sam se setio da slikam
)

Nosac naslona

Pomeren zicani osigurac

Skinut naslon
Elem, za kolege koji imaju naslon sa poklomcem sa suvozaceve strane, a kada se skine poklopac unutra nema srafa, postupak za skidanje je sledeci:
Nakon skinutog poklopca sa bocne strane naslona odvrnete i poklopac male pregrade u naslonu. Zatim svucete drugi deo naslona za ruku sto je tapaciran (u odnosu na vodoravan polozaj naslona, vucete na gore). Nakon toga, odvrnete dva srafa bocne strane naslona (stranica koja je sa suvozacke strane) - jedan sraf se vidi iz pregrade, jedan je ispod prethodno skinutog dela. Polako skinete stranicu, ima plasticne zakacke kod prednje ivice naslona i oko okruglog poklopca koji ste skinuli. Zatim svucete gumu koja stiti naslon od dole.
Sve ovo je bilo potrebno da bi se moglo prici zicanom osiguracu koji ne dozvoljava svlacenje naslona po uputstvu. Kada izvucete zicani osigurac iz lezista (dovoljno je pomeriti zaravnjenu stranu osiguraca iz lezista) - naslon se lako svlaci.
Sada slede slike postupka sklapanja (kasno sam se setio da slikam

Nosac naslona

Pomeren zicani osigurac

Skinut naslon
- stewuss
Dalje:

Skinuti delovi

Naslon vracen na nosac

Zicani osigurac se vraca u leziste (naslon mora biti u krajnjem gornjem polozaju)

Postavljena guma odozdole i bocna stranica

Zavrtanje srafova bocne stranice

Vracanje malog tapaciranog dela pritiskom na dole

Vracen mali tapacirani deo

Stavljanje bocnog poklopca

Poklopac postavljen

Postavljen je i poklopac pregrade - montiranje zavrseno!
Pozdrav

Skinuti delovi

Naslon vracen na nosac

Zicani osigurac se vraca u leziste (naslon mora biti u krajnjem gornjem polozaju)

Postavljena guma odozdole i bocna stranica

Zavrtanje srafova bocne stranice

Vracanje malog tapaciranog dela pritiskom na dole

Vracen mali tapacirani deo

Stavljanje bocnog poklopca

Poklopac postavljen

Postavljen je i poklopac pregrade - montiranje zavrseno!
Pozdrav