fiat-stilodarko qv napisao:I meni je nekako by Fiat,ali pomalo lici na volan iz F 430,pa se nekako tjesim,i govorim da lici na Ferrarije volan ne Fijatov..
Alfa Romeo Giulietta
- branimir_
- Garaža: Alfa 156 berlina TS 2.0 Selespeed
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Auto je toliko dominantan vizuelno da je to nesto neverovatno .
A to da je skup mozda
, ali da mnogo pruza za taj novac u to sam vec sada siguran i jos nesto ljudi.Nemojmo taj auto da stavljamo u pogresnu klasu , to ce vec raditi dosadni nemacki magazini gde su golf i pasat bozije sluzbeno vozilo
Njegova konkurencija su Audi A3 , BMW 1 , Mercedes C sport coupe .
Ovaj auto bez ikakave opreme kosta sigurno oko 15k evra , i slazem da bi sa takvom pricom tipa ''OD 14.999 evra nova giulietta ... '' on bi kod nas imao zapazene rezultate prodaje... Pustimo sada po strani , tu pricu o kvalitetu , pa Dacia je ocajan auto pa se ipak prodaje kao luda , a kada se sve stavi na papir nije bas tako jeftina. A
varijanta je ovde ipak nesto posebno i to sa pravom ima takvu cenu ... Ne znam nisam ljubitelj hot hatcha , vise sam fan 156/159 sage ali ovaj auto ce imati odlicnu prodaju...

A to da je skup mozda

Ovaj auto bez ikakave opreme kosta sigurno oko 15k evra , i slazem da bi sa takvom pricom tipa ''OD 14.999 evra nova giulietta ... '' on bi kod nas imao zapazene rezultate prodaje... Pustimo sada po strani , tu pricu o kvalitetu , pa Dacia je ocajan auto pa se ipak prodaje kao luda , a kada se sve stavi na papir nije bas tako jeftina. A

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
To je jedino čega se ja plašim jer znam da nije dovoljno ići samo na sloj tradicionalnih kupaca, već se moraju pronaći i novi kako bi se apetiti glavešine utolili. A pitanje kvaliteta i performansi više uopšte nije relevantno.
BTW, sa ovim cenama je sasvim logično da prodaja Giuliette na našim prostorima bude na nivou statističke greške, ali naše tržište je ionako jako "reprezentativno"...
Re: Alfa Romeo Giulietta
Daj bože da bude tako, ali teško je danas unapred kreirati dobitnu formulu za ćudljivo tržište. Potpuno se slažem sa tvojim ocenama i već sada, bez da sam uopšte Giuliettu video uživo ili seo u nju, mogu da kažem kako "jede živu decu" i na samom je vrhu u poređenju sa srodnom konkurencijom. Ali pitanje je šta kažu i drugi, a tu ne mislim samo na pasionirane ljubitelje Alfe, već i na neke druge koje bi ovaj automobil trebao da preobrati. Već nam je svima jasno koliko važnu ulogu za AR igra ovaj model i da od njenog (ne)uspeha možda zavisi i sudbina celog brenda, tako da ćemo svi pomno pratiti kako se situacija sa Giuliettom odvija. Poenta je u tome što Marchionne potencira dobru prodaju i to ističe kao glavni uslov opstanka Alfe pod okriljem FIAT-a, a politika cena je tu jako bitan faktor, pogotovo u sadašnja krizna vremena! Lično se uopšte ne bih premišljao da imam 20 i kusur K već bih se odmah uputio do prvog salona, baš kao verovatno i svaki zaljubljenik u Alfu. Ali poznato je da Alfa ipak gađa mlađu klijentelu, sa dovoljno emocija i adrenalina u sebi, tako da za mlađe ipak cena igra bitnu ulogu. Opet, kada neko neutralan bez problema može izdvojiti tolike pare, pitanje je da li će se opredeliti za Alfu koja košta isto kao popularni nemački velikani, ili kada može dobiti i mnogo veći auto iz D segmenta tipa Accord, Mazda 6 i slično.Mique napisao:... Ne znam nisam ljubitelj hot hatcha , vise sam fan 156/159 sage ali ovaj auto ce imati odlicnu prodaju...
To je jedino čega se ja plašim jer znam da nije dovoljno ići samo na sloj tradicionalnih kupaca, već se moraju pronaći i novi kako bi se apetiti glavešine utolili. A pitanje kvaliteta i performansi više uopšte nije relevantno.
BTW, sa ovim cenama je sasvim logično da prodaja Giuliette na našim prostorima bude na nivou statističke greške, ali naše tržište je ionako jako "reprezentativno"...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Mique napisao:Ovaj auto bez ikakave opreme kosta sigurno oko 15k evra , i slazem da bi sa takvom pricom tipa ''OD 14.999 evra nova giulietta ... '' on bi kod nas imao zapazene rezultate prodaje...
Markoni147 napisao:Cene u Italiji:
1.4 Turbobenzina 120cv Progression 20.500,00€
1.4 Turbobenzina 120cv Distinctive 22.200,00€
1.4 TurboMultiair 170cv Progression 22.200,00€
1.4 TurboMultiair 170cv Distinctive 23.900,00€
1.750 TBi 235Cv Quadrifoglio verde 29.200,00€
1.6 JTDm-2 105cv Progression 22.500,00€
1.6 JTDm-2 105cv Distinctive 24.200,00€
2.0 JTDm-2 170cv Progression 25.900,00€
2.0 JTDm-2 170cv Distinctive 27.600,00€
1.4 Turbo Multiair 7,8 sec 218 Km/h
1.750 Quadrifoglio 6,8 sec 242 Km/h
JTDm 1.6 11,3 sec 185 Km/h
JTDm 2.0 8 sec 218 Km/h
- Mique
Koliko sam razumeo ispod 22 soma ne moze ??? 

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Pa ne verujem... Mislim da ce kod nas biti 1000 EUR gore-dole u odnosu na Italiju... Ali ko zna... Cekamo...Mique napisao:Koliko sam razumeo ispod 22 soma ne moze ???
(iako ja, a pretpostavljam i vecina ovde smatra da je u toj klasi)
Iskreno se nadam da ce korigovati te cene, jer 20K eur za auto u C segmentu (osnovni model) je ipak malo mnogo, bar sa moje tacke gledanja. Pa kolika ce pocetna cena biti buducoj (daj Boze) Alfi iz E segmenta, 40K eur?
Upravo u tome lezi problem. Nije jednostavno reci ovaj auto je konkurent nemackoj premium trojci, ako trziste kaze da nijeOpet, kada neko neutralan bez problema može izdvojiti tolike pare, pitanje je da li će se opredeliti za Alfu koja košta isto kao popularni nemački velikani, ili kada može dobiti i mnogo veći auto iz D segmenta tipa Accord, Mazda 6 i slično.

Iskreno se nadam da ce korigovati te cene, jer 20K eur za auto u C segmentu (osnovni model) je ipak malo mnogo, bar sa moje tacke gledanja. Pa kolika ce pocetna cena biti buducoj (daj Boze) Alfi iz E segmenta, 40K eur?
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
@ SHQ
Mišljenja sam da je ipak trebalo napraviti neku ulaznu verziju - klot model koji bi bio lišen DNS sistema, velikih felni i dela standardne opreme, sa najslabijim motorom bez turba,... čisto da se parira ulaznom Golfu cenom od nekih 15-16 K. Tako bi se Alfe dokopali i oni koji rezonuju kako je najbolja kupovina Kia (Pro)Ceed ili Hyundai I30 zato što imaju veliku garanciju, visok kvalitet i najpovoljniji odnos uloženo-dobijeno. A kada se takvi jednom prime i upoznaju Alfu, onda im ubuduće ne bi bio problem servirati priču o sportskom srcu, emociji i kvalitetu, pa im prodati i "pravu" Alfu
A i Marchionne ne bi morao da brine hoće li se dogurati do poželjne cifre oko oko 300.000 Alfi godišnje!
Ali dobro, pošto na stvari ne možemo uticati, ostaje samo da gledamo sa strane i držimo palčeve da ovakva Giulietta ne bude preskupa za kupce u razvijenoj Evropi. Sasvim je izvesno da je ovde kod nas praktično ni nećemo viđati po putevima, barem nekih 4-5 godina dok polovnjaci ne krenu preko grane...
Mišljenja sam da je ipak trebalo napraviti neku ulaznu verziju - klot model koji bi bio lišen DNS sistema, velikih felni i dela standardne opreme, sa najslabijim motorom bez turba,... čisto da se parira ulaznom Golfu cenom od nekih 15-16 K. Tako bi se Alfe dokopali i oni koji rezonuju kako je najbolja kupovina Kia (Pro)Ceed ili Hyundai I30 zato što imaju veliku garanciju, visok kvalitet i najpovoljniji odnos uloženo-dobijeno. A kada se takvi jednom prime i upoznaju Alfu, onda im ubuduće ne bi bio problem servirati priču o sportskom srcu, emociji i kvalitetu, pa im prodati i "pravu" Alfu

A i Marchionne ne bi morao da brine hoće li se dogurati do poželjne cifre oko oko 300.000 Alfi godišnje!
Ali dobro, pošto na stvari ne možemo uticati, ostaje samo da gledamo sa strane i držimo palčeve da ovakva Giulietta ne bude preskupa za kupce u razvijenoj Evropi. Sasvim je izvesno da je ovde kod nas praktično ni nećemo viđati po putevima, barem nekih 4-5 godina dok polovnjaci ne krenu preko grane...
- Mique
Da nastavim tamo gde sam stao ...
Evo danas u novinama pise Mini ONE vec od 15999 evra , a znamo da Clubman verzija moze izaci i citavih 30k evra.O tome se radi taj psiholoski momenat , gde ti svoj auto pozicionaras klasu ispod po ceni , a kada neko krene u akciju kupovine novog automobila shvatice sta zapravo pruza taj Mini . Jedno veliko nista , ali on je upecan i kupice ga za 20k. Ako je Mito njegov jedini legitimni konkurent na trzistu onda on u celoj ovoj prici kaska za njim.Alfin problem je u tome sto ima 3-4 paketa opreme i drzi se striktno njih i ne zeli da pravi te ''prazne'' varijante sa nekom nizom cenom , nego je skoro svaka Alfa krcata opremom sto je jedino korisno kada je kupujes polovnu pa za neki manji novac dobijas odlicno opremljen automboil.
Nisam ja taj koji auto pozicionira u premium klasu , niti to radim zato sto je volim , jednostavno to cini sama fabrika , a ako cemo realno , tako i jeste ... Jedino 159 uz nemce pripada tom segmentu , ali verovatno je u tome problem.CENA je problem , nije problem reputacija , jer su 156/147 tu pricu podigli na visi nivo.To sto mi imamo rupe i bunare od puteva toga u Evropi nema toliko pa ne kukaju za trapove kao mi.Generalno 156 je mnogo popravio sliku o alfama , ali je prejaka cena 159 bila glavni uzrocnik slabe prodaje.Jer ona je sada kao polovna i vise nego pozeljna.... Cak i kod nas... A razlog je ... Opet CENA ...
Stoga, ako se zabari ne opamete i ne krenu sa nekim akcijama , cena od 16999 (npr) ovaj auto dozivece svoju popularnost samo kao polovnjak.
Evo danas u novinama pise Mini ONE vec od 15999 evra , a znamo da Clubman verzija moze izaci i citavih 30k evra.O tome se radi taj psiholoski momenat , gde ti svoj auto pozicionaras klasu ispod po ceni , a kada neko krene u akciju kupovine novog automobila shvatice sta zapravo pruza taj Mini . Jedno veliko nista , ali on je upecan i kupice ga za 20k. Ako je Mito njegov jedini legitimni konkurent na trzistu onda on u celoj ovoj prici kaska za njim.Alfin problem je u tome sto ima 3-4 paketa opreme i drzi se striktno njih i ne zeli da pravi te ''prazne'' varijante sa nekom nizom cenom , nego je skoro svaka Alfa krcata opremom sto je jedino korisno kada je kupujes polovnu pa za neki manji novac dobijas odlicno opremljen automboil.
Nisam ja taj koji auto pozicionira u premium klasu , niti to radim zato sto je volim , jednostavno to cini sama fabrika , a ako cemo realno , tako i jeste ... Jedino 159 uz nemce pripada tom segmentu , ali verovatno je u tome problem.CENA je problem , nije problem reputacija , jer su 156/147 tu pricu podigli na visi nivo.To sto mi imamo rupe i bunare od puteva toga u Evropi nema toliko pa ne kukaju za trapove kao mi.Generalno 156 je mnogo popravio sliku o alfama , ali je prejaka cena 159 bila glavni uzrocnik slabe prodaje.Jer ona je sada kao polovna i vise nego pozeljna.... Cak i kod nas... A razlog je ... Opet CENA ...
Stoga, ako se zabari ne opamete i ne krenu sa nekim akcijama , cena od 16999 (npr) ovaj auto dozivece svoju popularnost samo kao polovnjak.
- darko qv
Mique napisao:Da nastavim tamo gde sam stao ...

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- vlada mirko alfa
- Sponzor
znate sta, mislim da su te cene u pred prodaji, a znamo da su u tom slucaju mnogo vise.
ne moguce je da auto bude toliko skup.
vidim da svi proizvodjaci obaraju cene novih automobila tako da ce i alfa morati da bude jeftinija.
a na novosadakom sajmu automobila je alfa 159 2.2 jts sa popustom bila 20000e
vidim da svi proizvodjaci obaraju cene novih automobila tako da ce i alfa morati da bude jeftinija.
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Posle 4 godine od pojavljivanja... Ako moze Audi daima klot model, moze i Alfa, znam da nije bas logicno, ali je razumno i donosi rezultate...
Neorganizovani Italijani, na kraju ce od svega komercijalnog ostati samo Fiat, da ne racunam Ferrari, Lamborghini i Maserati, koji ce takodje da sahrane...
Neorganizovani Italijani, na kraju ce od svega komercijalnog ostati samo Fiat, da ne racunam Ferrari, Lamborghini i Maserati, koji ce takodje da sahrane...
- Mique
Sve vise uvidjam da svi imaju te klot modele , i pocinju da pribegavaju tome.Evo A3 je sada 18k evra jos ima i solidnu opremu za taj novac jdino je motor truba,ali to nije bitno bitna je cena i onda logicno razmisljanje sta ce uzeti neki prosecan kupac njega ili Mito ili pak 159 JTS ??? Jesu tu razliciti klase automobila ali ih uporedjujem po cenama... Cak je i Golf 6 napravio te klot varijante pa ga imas i za 15k evra. Ta prica prodaje auto a ne QV verzija koja kosta 30k evra a kod nas ako je bude bice 35k.Tuzno , zar ne ? 

- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Nudio mi čovek sa štanda Stojanova tu 159-ku za 20K! U pitanju je samo jedan automobil koji je sigurno dugo stajao i činjenica je da kod nas lagera za Alfe praktično nema. Nema tu ni govora o nekakvoj organizovanoj akciji kakve viđamo po novinama. Alfe generalno i dalje kod nas imaju jaku cenu kada se uzme u obzir standard i ponuda konkurencije. Naravno, kad bih imao te pare meni Alfa ne bi bila skupa, ali koliko je onih koji tako rezonuju i ne zagrizu za neki Audi ili slično? Čak nisam siguran ni da je pomenuta 159-ka pronašla kupca za tu više nego pristojnu ponuduvlada mirko alfa napisao:znate sta, mislim da su te cene u pred prodaji, a znamo da su u tom slucaju mnogo vise.

- igorkrnic
- Drug Član
- Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks - Lokacija: Kikinda
joj ne znam sto se zamlacujete time ko je kolko prodao,
jel imas alfu ? jel ti najbojla ? sta ti vise treba

- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Jedino što me zanima jeste da imam Alfu i za 10, 20 godina, da jednom i moj klinac sedne u (novu) Alfu i tako redom,... a da bi se to desilo Alfa treba da radi sa profitom i preživljava na tržištu. Eto, to je jedini razlog za brigu jer će i Marchionne da je pusti niz vodu bez ikakve sentimentalnosti ako nastavi da pravi gubitke, bez obzira koliki je čiji udeo u krivici ili zaslugama. Zamisli da ti jednog dana izbor spadne na Golfa i par drugih bezličnih modela
Imam Alfu! Najbolja je! Ne sekiram se ni da sam jedini u gradu sa tako "iščašenim ukusom"igorkrnic napisao:joj ne znam sto se zamlacujete time ko je kolko prodao,

Jedino što me zanima jeste da imam Alfu i za 10, 20 godina, da jednom i moj klinac sedne u (novu) Alfu i tako redom,... a da bi se to desilo Alfa treba da radi sa profitom i preživljava na tržištu. Eto, to je jedini razlog za brigu jer će i Marchionne da je pusti niz vodu bez ikakve sentimentalnosti ako nastavi da pravi gubitke, bez obzira koliki je čiji udeo u krivici ili zaslugama. Zamisli da ti jednog dana izbor spadne na Golfa i par drugih bezličnih modela

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
ako im je plan za privuku golfove kupce, pukli su u startu.
1. sa modelom koji laiku izgleda kao konkurencija golfu a kosta uvek* 6-7 hiljada evra vise...
99% Srba ce reci: "sta, ta ***** kosta vise od golfa?" slatko ce se nasmejati i kupiti poslednji mark golfa bez ikakve opreme.
2. da su mu postavili cenu uvek* 2-3 hiljade manju od golfove...
99% Srba ce reci: "ma daj bre, bas me briga i za garanciju i za kvalitet i za dizajn... doplaticu te 2-3 hiljade i vozicu golfa.
nema to nikakve veze sa cenom...
(*uvek: sa istim/slicnim nivoom opreme.)
a ako im je plan da animiraju Alfiste, opet su ga ugasili.
realno, kad smo vec kod cene:
koliko nas sa foruma je kreditno sposobno da podnese kupovinu ove lepotice. nove, sa opremom i motorom sa kojima cemo biti srecni? hajde da sprovedemo anketu.
znaci: u Srbiji ce se prodati 50 komada godisnje, uz najoptimisticniji scenario...
jedna je 156. Alfa koja je dala domaci svima. sa komon rejl motorom, sa cenom, sa brojem prodatih komada...
ako danas sve u Alfi zavisi od prodaje nove Giuliette, crno nam se pise.
pre sam za to da se pravi i prodaje onaj treci Farina koncept. prost, bez moderne tehnoligije, mocan, sa zadnjom vucom... klasa za sebe. otimace se oko njega. i opet nece biti bitna cena. kod Alfe nikad nije bitna cena.
1. sa modelom koji laiku izgleda kao konkurencija golfu a kosta uvek* 6-7 hiljada evra vise...
99% Srba ce reci: "sta, ta ***** kosta vise od golfa?" slatko ce se nasmejati i kupiti poslednji mark golfa bez ikakve opreme.
2. da su mu postavili cenu uvek* 2-3 hiljade manju od golfove...

99% Srba ce reci: "ma daj bre, bas me briga i za garanciju i za kvalitet i za dizajn... doplaticu te 2-3 hiljade i vozicu golfa.
nema to nikakve veze sa cenom...
(*uvek: sa istim/slicnim nivoom opreme.)
a ako im je plan da animiraju Alfiste, opet su ga ugasili.
realno, kad smo vec kod cene:
koliko nas sa foruma je kreditno sposobno da podnese kupovinu ove lepotice. nove, sa opremom i motorom sa kojima cemo biti srecni? hajde da sprovedemo anketu.
znaci: u Srbiji ce se prodati 50 komada godisnje, uz najoptimisticniji scenario...
jedna je 156. Alfa koja je dala domaci svima. sa komon rejl motorom, sa cenom, sa brojem prodatih komada...
ako danas sve u Alfi zavisi od prodaje nove Giuliette, crno nam se pise.
pre sam za to da se pravi i prodaje onaj treci Farina koncept. prost, bez moderne tehnoligije, mocan, sa zadnjom vucom... klasa za sebe. otimace se oko njega. i opet nece biti bitna cena. kod Alfe nikad nije bitna cena.
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Treba nam da malo "strateški" posmatramo situacijuigorkrnic napisao:joj ne znam sto se zamlacujete time ko je kolko prodao,

- igorkrnic
- Drug Član
- Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks - Lokacija: Kikinda
shvatam ja sve to ali ne gledam ja to bas tako
sumnjam da ce se alfa gasiti cak i ako pravi gubitke, mada ne verujem da pravi, prosto alfa je deo grupacije koja extra zaradjuje, ima uspona i padova, moze da je njima alfa na 0 i da su zadovoljni, jbg fiat se prodaje masovnije
uzmite primer banke, imaju vise filijala, neke rade extram neka i u minusu, ali bitno je da se ponude na svim trzistima
verujem da je tako i sa alfom, da prodaja ne cveta dokazuje mala gama, ali ta gama se nece gasiti cisto sumnjam pa i da rade u minusu, ima fiat profita, verovatno i lancia a ferari da ne spomijnem
sumnjam da ce se alfa gasiti cak i ako pravi gubitke, mada ne verujem da pravi, prosto alfa je deo grupacije koja extra zaradjuje, ima uspona i padova, moze da je njima alfa na 0 i da su zadovoljni, jbg fiat se prodaje masovnije
uzmite primer banke, imaju vise filijala, neke rade extram neka i u minusu, ali bitno je da se ponude na svim trzistima
verujem da je tako i sa alfom, da prodaja ne cveta dokazuje mala gama, ali ta gama se nece gasiti cisto sumnjam pa i da rade u minusu, ima fiat profita, verovatno i lancia a ferari da ne spomijnem

- vlada mirko alfa
- Sponzor
Slazem se sa Igorom, sve imam utisak da brinemo brigu u napred. Sacekajmo da se auto pojavi na trzistu pa cemo onda komentarisati. Druga stvar mozda taj auto bude naj bolji u klasi kao sto najavljuju, to cemo znati posle prvih uporednih testova. Motore ce sigurno imati naj revolucinarnije na svetu.
Ja verujem u markonea jel mislim da je sposoban covek i sa viziom, znamo kako je digao grupaciju fiat, maltene se dokopao krajslera bez dinara.
A podizanje brenda ALFA ROMEO ne ide preko noci. Dobra je vest da ce alfe od 2012 na americko trziste sto bi trebalo dosta da poveca prodaju.
Ja mislim da je naj bitnije za buduce modele da budu kvalitetni-pouzdani, sto ce vremenom popraviti misljenje javnosti o automobilima ALFA ROMEO!
Ja verujem u markonea jel mislim da je sposoban covek i sa viziom, znamo kako je digao grupaciju fiat, maltene se dokopao krajslera bez dinara.
A podizanje brenda ALFA ROMEO ne ide preko noci. Dobra je vest da ce alfe od 2012 na americko trziste sto bi trebalo dosta da poveca prodaju.
Ja mislim da je naj bitnije za buduce modele da budu kvalitetni-pouzdani, sto ce vremenom popraviti misljenje javnosti o automobilima ALFA ROMEO!

- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Mislim da danas nema nekih emocija, ja bi voleo da scenario bude najpovoljniji po Alfa Romeo a to je po meni americko trziste, ako tamo udju ponovo cak i po cenu spajanja sa nekim bice ok....niko danas nece raditi u minusu, suvise su to veliki novci da bi se drzalo samo zbog asortimana i siroke lepeze ponude........da se to radi tako Land Rover nikad ne bi bio prodat Tati a ima jos gomilu primera.......gore su lepo napisali, cena je danas najbitnija, dizajn nije sporan, imidz takodje ali CENA je presudna, u Srbiji u Madjarskoj u Nemackoj, svugde......automobilska kuca ne moze da zivi od fanova kojih svaka ima, kao sto fabrika sokova ne moze da zivi bez jeftinog soka koji "ide" na slepere i pravi se od koncentrata....uzeo sam ovo za primer jer u tome imam puno iskustva, moras da imas nesto sto donosi pare (Su voce) pa onda mozes da pravis Classic i Premium kategorije (izvinjavam se na ovom glupom poredjenju soka i auto industrije ali mislim da je poenta jasna, velikoj vecini ljudi automobil je proizvod koji koriste kao i svaki drugi i zele da za sto manje novca dobiju nesto sto zadovoljava njihove potrebe)...moras da imas male jeftine automobile koji danas imaju i klimu i tonirana stakla i alu felne a vrte se oko 10.000, da bi od njih ziveo i razvijao se dalje...na njima je zarada mala ali se ide na kvantitet i na aftersales u garantnom roku.....Fiat ni sebe ne moze u potpunosti da nosi a kamoli jos jedan brend...daj Boze da Alfisti i ostali petrol-head-i diktiraju norme u auto industriji, ali to vise nije slucaj.........

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Kolege, možda ste u pravu kada kažete da ne treba previše brinuti brigu unapred, ali iskustvo nas tera na to. Alfa Romeo ne da ne posluje na nuli, već po tvrdnjama analitičara proizvodi gubitke u visini od 200-400 miliona E GODIŠNJE od 2000. godine. Sam Marchionne je izkavio da je Alfa već mnogo puta dizana iz mrtvih i da se mora podvući crta. U slobodnom prevodu, sve karte se stavljaju na Giuliettu. Prošle godine je jedva prodato nešto preko 100.000 E, a da bi se poslovalo na nuli ili kakvoj-takvoj pozitivi od Alfe se očekuje da prebaci 300.000 prodatih automobila godišnje. Uostalom, ovde su već više puta već više puta citirane izjave šefa FIAT-a, pa da se ne ponavljam, a ovo je samo jedna interpretacija od njih:
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/7698/8/
Naravno, ima i kontradiktornosti i nedorečenosti, bilo od strane Marchionnea, bilo od strane onih koji serviraju tekstove, ali poenta se jasno da zaključiti. Znači ova nova Alfa prosto mora pronaći svoje kupce, a da li će to biti klijentela naklonjena Golfu ili nekom trećem - to je zaista sporedna stvar. To je posao menadžera da pozicionira brend i privuče određenu kategoriju kupaca. Sa predloženim cenama jasno je da se Alfa pozicionira u sam vrh i uopšte ne sumnjam da će biti najbolja, tehnološki najsavremenija, bezbedna, potentna,... Ono što sam se već pitao jeste da li će dovoljan broj ljudi zaista posegnuti duboko u džep, zanemariti postojanje BMW-a, Audija i drugih konkurenata, odreći se mogućnosti da kupi nekog većeg Accorda i slično, pa kupiti ovu Alfu!?
A nema dileme da je Marchionne sposoban i sjajan menadžer koji je čudo napravio sa FIAT-om. Ono što nas treba da brine je to što nema sentimentalnosti i što će sigurno pustiti Alfu niz vodu ako ne dobije željene rezultate. Da li bi to bila prodaja nekom drugom ili gašenje - ko će ga sada znati. Pa pogledajte samo Lanciu, ona je sada bukvalno na veštačkim plućima. Postoji, ali kako i u kom obliku? Kod Alfe je ipak bolja situacija i dešavalo se nešto u ovom veku, ali je svakako propuštena šansa da se bend učvrsti nakon uspeha sa 156-icom i sasvim pristojnim renomeom koji su izgradili 166 i 147. Tu se stalo i previše oklevalo, pa se sada opet počinje od početka. I ova priča sa USA je zanimljiva, ali šta danas ponuditi Amerima ako znamo šta oni vole? Tu je neophodna jedna velika Alfa, ali šta se do sada čekalo i zar Evropa takođe nije nešto adekvatno mogla dobiti barem 5 godina ranije?
Ali dobro, da ne idem previše u širinu i ne nerviram vas! Znam samo da ću pomno gledati kako će se ove godine odvijati situacija i pre svega prodaja Giuliette zajedno sa malim Mi.To jer od toga mnogo zavisi. Ako prodaja krene kako treba, onda nema zime za budućnost i verujem da možemo očekivati nove poslastice, kako po pitanju novih atraktivnih modela, dobre motorizacije i svega onog što Alfisti očekuju...
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/7698/8/
Naravno, ima i kontradiktornosti i nedorečenosti, bilo od strane Marchionnea, bilo od strane onih koji serviraju tekstove, ali poenta se jasno da zaključiti. Znači ova nova Alfa prosto mora pronaći svoje kupce, a da li će to biti klijentela naklonjena Golfu ili nekom trećem - to je zaista sporedna stvar. To je posao menadžera da pozicionira brend i privuče određenu kategoriju kupaca. Sa predloženim cenama jasno je da se Alfa pozicionira u sam vrh i uopšte ne sumnjam da će biti najbolja, tehnološki najsavremenija, bezbedna, potentna,... Ono što sam se već pitao jeste da li će dovoljan broj ljudi zaista posegnuti duboko u džep, zanemariti postojanje BMW-a, Audija i drugih konkurenata, odreći se mogućnosti da kupi nekog većeg Accorda i slično, pa kupiti ovu Alfu!?
A nema dileme da je Marchionne sposoban i sjajan menadžer koji je čudo napravio sa FIAT-om. Ono što nas treba da brine je to što nema sentimentalnosti i što će sigurno pustiti Alfu niz vodu ako ne dobije željene rezultate. Da li bi to bila prodaja nekom drugom ili gašenje - ko će ga sada znati. Pa pogledajte samo Lanciu, ona je sada bukvalno na veštačkim plućima. Postoji, ali kako i u kom obliku? Kod Alfe je ipak bolja situacija i dešavalo se nešto u ovom veku, ali je svakako propuštena šansa da se bend učvrsti nakon uspeha sa 156-icom i sasvim pristojnim renomeom koji su izgradili 166 i 147. Tu se stalo i previše oklevalo, pa se sada opet počinje od početka. I ova priča sa USA je zanimljiva, ali šta danas ponuditi Amerima ako znamo šta oni vole? Tu je neophodna jedna velika Alfa, ali šta se do sada čekalo i zar Evropa takođe nije nešto adekvatno mogla dobiti barem 5 godina ranije?
Ali dobro, da ne idem previše u širinu i ne nerviram vas! Znam samo da ću pomno gledati kako će se ove godine odvijati situacija i pre svega prodaja Giuliette zajedno sa malim Mi.To jer od toga mnogo zavisi. Ako prodaja krene kako treba, onda nema zime za budućnost i verujem da možemo očekivati nove poslastice, kako po pitanju novih atraktivnih modela, dobre motorizacije i svega onog što Alfisti očekuju...
- darko qv
A,ako krene lose???
..Sta onda da ocekujemo???Ode Lancia,pa Alfa za njom. 

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF