grejači sedišta
- Jim Jackson
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Pa na sta se onda kace ti kablici? Na fotografiji koju je okacio Vucko_Alfista se vidi da taj kablic izlazi iz poda. Za sta je kod tebe spojen taj kablic?
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Dva izlaze iz poda. Vidi se i kod njega a tako i kod mene. Samo sto su kod mene oba ubodena u sediste. Kod njega sediste nije originalno ili Alfa ostavlja opciju dodatnu.
Neznam tacno koji je od cega. Airbag i pojas. Grejac bi bio neki treci.
Neznam tacno koji je od cega. Airbag i pojas. Grejac bi bio neki treci.

- Jim Jackson
Mene buni tu par stvari. U uputstvu pise da su svi kablovi koji imaju veze sa airbagovima narandzaste boje. Kod mene ispod sedista postoje dva kabla jedan je narandzast a drugi crn. Narandzasti kabl ulazi u neku kutijicu iz koje izlaze dve zice koje ulaze u sediste. Na toj kutijici nisam mogao da nadjem nista na sta bi mogao da zakacim ove slobodne konektore. Postoji okrugla rupa u koju moze da se ubode plasticni zub koji postoji na konektorima (valjda da ne "landara" ispod sedista). Ne vidim nista na sta bi mogao da zakacim te slobodne kablove. Konektori koji su slobodni razliciti su za vozacko i suvozacko sediste, tj. sa vozaceve strane postoje dva slobodna konektora razlicite velicine. Sedista su fabricka, koliko ja znam. Imaju plasticni poklopac airbaga sa strane. U pitanju je Alfa 156 JTS prozivedena krajem 2002. godine.
Ovako izgleda ispod vozackog sedista. Vidi se narandzasti kabl koji ulazi u "kutijicu" i crni kabl sa dva slobodna konektora na kraju.

Slobodni konektori ispod vozackog sedista. Na vecem se vidi plasticni zub koji moze da se ubode u "kutiju".

Pogled ispod suvozackog sedista. Postoji samo jedan slobodan konektor.

Kablovi koji iz "kutijice" ulaze u sediste. Vidi se i okrugla rupa na u koju se ubada plasticni zub.

Ovako izgleda ispod vozackog sedista. Vidi se narandzasti kabl koji ulazi u "kutijicu" i crni kabl sa dva slobodna konektora na kraju.

Slobodni konektori ispod vozackog sedista. Na vecem se vidi plasticni zub koji moze da se ubode u "kutiju".

Pogled ispod suvozackog sedista. Postoji samo jedan slobodan konektor.

Kablovi koji iz "kutijice" ulaze u sediste. Vidi se i okrugla rupa na u koju se ubada plasticni zub.

- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Mislim da cu ti sad pomoci. Sto posto znam da konektor od airbag ima 3 pina(tri zice) a konektor od pojasa ima 2 pina(dve zice).
Tako je kod mene na 147 selespeed.
Vidim da je taj otkaceni manji sa dva pina, da li kod tebe radi indikator da nisi vezan?
Tako je kod mene na 147 selespeed.
Vidim da je taj otkaceni manji sa dva pina, da li kod tebe radi indikator da nisi vezan?

- Jim Jackson
Mislim da ne radi. Trepce neko vreme pa se ugasi bez obzir na to da li sam vezan ili ne. U sta se ubada taj konektor?
- Jim Jackson
E ovo vec postaje suludo
eLearn kaze:

eLearn kaze:
Hm ... moguce da moja alfa ne podrzava tu opciju ... Tj. spada u onu prvu grupu - lampica u svakom slucaju trepce bez obzira da li je pojas vezan ili ne.The following warning lights are present on the speedometer:
seat belt
The warning light comes on for about 15 seconds when the ignition is turned on, regardless of whether the seat belts are done up or not, in order to remind the driver of this requirement.
In a version available in some markets, the warning light goes off when the driver's seat belt has been done up.
- sz13shumi
- Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 TWIN SPARK 16v SUPER CARCAT BLACK
Alfa Romeo 156 2.0 JTS 16v SW Selespeed - Lokacija: Jagodina
To ti je priprema za grejace ali ih mahom imaju kozna sedista tako da nema sta da te buni posto tvoja nisu kozna nisu ni predvidjena za grejace, ako kojim slucajem nisi nasao odgovor u medjuvremenu.

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”