prosto i jednostavno... kad hocu da izbacim iz brzine umesto menjac da se vrati (aj da kazemo tako) u ler polozaj, on se vrati za onoliko za koliko sam ja pomerio rucicu menjaca?!?!?
i jos jedno jer na 2,4jtd-u moze da se rucno zategne kais posto mi pomalo cvili?
Ja sam na 164 imao sitvaciju da zavrtnjevi na poluzi popuste pa mi se to desavalo kao sto si ti napisao.
Ne znam kako je resena rucica tj menjanje brzina na 166....dal je poluga ili sajle???
Ja mislim da nema sajli... ..trebao bi da skines ono platno-da ga tako nazovem,sto ide preko rucice menjaca.Pa da pogledas kakvo je stanje u onom zglobu dolje.Mislim da bi blago podmazivanje rijesilo stvar.
Hvala kolege! ali kazem vam od jednom pre neki dan, seo u kola, upalio ljutu masinu , krenuo prvom, presaltam u drugu.... da prebacim u trecu, on nece rucica se samo malo pomerila iz druge i tu stoji, umesto kao normalno da dodjr u polozaj gde je ler!!! aj probacu da ga malo podmazem sa cvarcima i slaninicom pa cu da vidim dal ce onda da klizi menjac!!!! hvala jos jednom na savetima
to je meni bilo na mojoj 147 kada sam je uzeo.
sajle su u pitanju,nove su 100e ja sam na mojoj radio remont za 40e i funkcionise besprekorno.
predlazem ti da odradis remont i ne maltretiras se sa tim.bice kao nova videces.
Ne znam da li je ista stvar u pitanju, ali sam i ja neki dan primjetio da mjenjac nece da mi se vrati u sredinu ler polozaja. Ako npr. idem ono 1-2-3, pri izbacivanju iz druge, moram da "gadjam" trecu brzinu, jer mjenjac nece da se pomjeri na sredinu. Doduse, sad je sve OK, a ni kais koji sam cuo da cvili taj dan se vise ne cuje
jeste sajla 100%.to dosta majstora spominje za menjac.a te iste simptome sam imao i ja i kazem vam resio za sitnicu i para i vremena.mene je bilo bas nerviralo.
Taj fazon nervira me do zla boga!!! moram da nabadam brzine!!! kako me iritira.... navikao sam da saltam znas ono iz zgloba!
e i za te sajle jer mora da se skida menjac...
znam kako ti je,i mene je to nerviralo strasno.
nemam pojma da li mora da se skida menjac to ce ti reci neko strucniji ja znam da sam ostavio auto na par sati i da su odradili super.
Ovo je neverovatno
I ja od pre pet dana isti problem.
Hahaha, ovu temu kao da sam ja otvorio
Ne znam da li je ista stvar u pitanju, ali sam i ja neki dan primjetio da mjenjac nece da mi se vrati u sredinu ler polozaja. Ako npr. idem ono 1-2-3, pri izbacivanju iz druge, moram da "gadjam" trecu brzinu, jer mjenjac nece da se pomjeri na sredinu. Doduse, sad je sve OK, a ni kais koji sam cuo da cvili taj dan se vise ne cuje
evo da se javim jos jedan sa sajlom. danas sam zvao sve prodavnice i naravno niko nema a jedan mi nudi polovne za po 30e! sutra cu da zovem boban sajlu da vidim sta i koliko ali najgore je sto mora da se skine. a to je cela konzola dole pa udri sreca nemora menjac ali ima posla ima li neko ko je resio to na neki bezbolniji nacin