kad je hladan secka na gasu
- louderick
Imam problem sa alfom 156 20 ts. kad je hladan secka na gasu i trza malo i ne prima gas... to se desava od pre 3-4 dana. ostavio sam dignutu rucnu kad je bila ona hladnoca i istripovao sam se da se zaledila rucna. ali ne, i posle par dana isto, iako je rucna spustena.... o cemu li se radi??
- louderick
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pa koliko traje to vremenski - prestane posle 100m, prestane kada se malo ne zagreje, nikada ne prestaje...
Acqua-Olio-Benzina
- louderick
prestane posle petnestak minuta otprilike..... ali to mi se pre nije nikad desavalo kad je hladan.... inace je auto dosta izlozen tzv kratkim hladnim relacijama....
- starac vujadin
To je dosta dugo...protokomer najverovatnije, ali moze da bude jos dosta stvari...
Acqua-Olio-Benzina
- louderick
danas popodne posle posla- sve je bilo u redu.... nije bilo trzanja ni dok je bio hladan.....
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ajd po ko zna koji put na forumu da i tebe pitam
,jesi li ikako kolega cistio dizne i mijenjao svjecice???I provjeravao i kablove??

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- starac vujadin
Nesto se bas ne bih kladio na dizne po opisu sta mu se desava...ali u svakom slucaju bi ih ocistio da ih skinem sa liste.
Svasta jos moze da bude...kablovi, svecice, razni senzori...
Svasta jos moze da bude...kablovi, svecice, razni senzori...
Acqua-Olio-Benzina
- louderick
svecice su presle 70k km.... dizne nisu odavno ciscene- priznajem...... kako proveriti kablove? sve u svemu, hvala ljudi na savetima.....
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Flesovanje kompa...cena varira od 100 do 400eur u zavisnosti od problema.(AMAG)
- pop 156
- Garaža: ar 156 1.8ts ar 159 1.9JTS
imao isti problem kod jutarnjeg paljenja.promenjen senzor temperature kod termostata posto stari po parametrima nije valjao.par dana sve ok a posle po starom.proverimo opet senzor parametri ok.probao sam protokomer sa druge 156 ista prica.na kraju dijagnostika i zamena lambde(univerzalna)prekjuce i sve super.nadam se da ce tako i ostati.inace i moje relacije su uglavnom po gradu 

- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Ajde i ja da se nadovežem na priču možda imamo isti problem.Od pre par dana prilikom prvog jutarnjeg paljenja upali normalno i posle par sekundi počne da "trokira" skoro da se ugasi i to traje par sekundi i onda se vrati u normalu, nekad je sve ok a nekad zeza nema pravila.Protokomer sam menjao pre 25.000 km tada su i dizne čišćenje.
-
ZE
- Drug Član
,samo sto sam ja primetio,da,ako je napolju toplije taj problem nemam,a isto tako,kada ga uvece poslednjih par minuta vozim na benzin,a ne na TNG,ujutru uglavnom nemam trokiranja.
Re: kad je hladan secka na gasu
Ista prica i kod menevnov napisao:Ajde i ja da se nadovežem na priču možda imamo isti problem.Od pre par dana prilikom prvog jutarnjeg paljenja upali normalno i posle par sekundi počne da "trokira" skoro da se ugasi i to traje par sekundi i onda se vrati u normalu, nekad je sve ok a nekad zeza nema pravila.

- pop 156
videcu dali je lambda bila problem posto sam od zamene napravio oko 60km pa javljam.svecice sam menjao pre 6k (male) tako da mislim da nisu one 

- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
- louderick
isto mi se jutros desilo..... trza, gubi snagu, i reaguje na gas sa zakasnjenjem.... popodne, posle posla bude sve ok..... u nekom rezimeu dolazimo do lambda sonde ili protokomera???
- pop 156
ponovo mi se javlja isti problem kao kod kolege vnov-a.sutra ide na dijagnostiku pa cemo da vidimo 

- louderick
- louderick
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Vrlo je moguce imao sam i ja takve simptome a imam jos uvek kad sam naspem lose gorivo chak mi rece majstor da moramo cistiti dizne, drugi put sipao na drugoj pumpi i nisam mogao da verujem koliko bolje je radio motor.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- pop 156
usput u alfu sipam bmb sa nis-a i lukoila (najbolje se pokazali)
- louderick
ja sam mislio da je OMV ok (pod uslovom da jeste bio los benzin).... do sad sam uvek sipao na istoj OMV pumpi i prvi put mi se sad ovo desilo.... bolji je LUKOIL i NIS?