Sve mane Alfe!
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Za zaglavljivanje brave dve nedelje milina i odem u perionicu i prvo zatvaranje vrata zaglavi brava
. Cim odem do servisa menjam brave
.
Probao sam da prskam sa vd-om ali i dalje glavi sa dolnje strane vide se rezovi (gde ide kljuc).

Probao sam da prskam sa vd-om ali i dalje glavi sa dolnje strane vide se rezovi (gde ide kljuc).
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Glicerin je najbolji jer ne smrzava, mislim ni čak preko -20. Ja cele zime ne zaključavam auto i nemam problema sa bravama 

potpis
- Presretach
Nemam ni ja sa zakljucavanjem, vec sa otvaranjem 

Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
i da menjaš celu bravu. prvo wd pomaže samo toliko koliko si ti rekao oko 2 nedelje, poprskaj sa silikonskim sprejom, odnosno uljem za podmazivanje koje ima u sebi silikona i držaće dugo
ako ti ni to ne pomogne ima na www.alfa156.net kako se trajno rešava taj problem
Re: Sve mane Alfe!
nemoj da lupaš glavu o zidPresretach napisao:Za zaglavljivanje brave dve nedelje milina i odem u perionicu i prvo zatvaranje vrata zaglavi brava. Cim odem do servisa menjam brave
.

ako ti ni to ne pomogne ima na www.alfa156.net kako se trajno rešava taj problem

- Nikola
- Garaža: AR 156 1.9 JTD
Ja sam bas na bravicu "onu sto hoce da glavi" sipao malo glicerina odozgo, prstom razmazao oko nje i stiskao je vise puta da se bolje razmaze i unutra. Nema nikakvih problema sada.
- Presretach
Pozdrav za clanove od jednog bivseg,a nadam se i buduceg vlasnika Alfe...
prica ide ovako,imao sam AR 145 1.4 TS s za 2 god sam od kvarova imao
puknuta oba crijeva kocionog cilindra,istovremeno,u ovlastenom servisu
u Sarajevu mi trazili 45e i to da cekam 15 dana.ja stavio od golfa 2 za 8e hehe
2 god vozio s njima,pasu navoji samo je neznatno krace crije:)propalo kvacilo,slepanje zamjena I cilindra kvacila 35e,I to je to… jest da mi nije radila lamb.sonda(150e)
i mjerac protoka zraka(u ovl.serv.mi trazili 600e) i to nikad nisam ni zamjenio,al vjerovtnoi sam ga I kupio s tim kvarovima. Auto islo ko ludo,nikakve razlike na plin,a onda sam ga totalno slupao.
I sam sebi rekao nikad vise talijan…. Skupi dijelovi,tesko ga prodati
I tako sebi kupim golfa 4,1.6 s plinom,a onda krecu kvarovi.pobogu pa kako,jer samo se alfe kvare
Auto preslo 120k,od toga ja 30k,za 2,5 god 2x mjenjac radio 200e,racva vode 90e,ponovo thermostat na toj istoj racvi 70e(jedan clan spomenu da je za alfu platio 50e),4 vodene pumpe 120e,aksijalne lezajeve amortizera valjda se tako zovu,prekidac svjetala,obje lambda sonde,dihtung dekla,odbojnike amortizera…
Pa kako to da se vw kvari
Ne drzi cijenu,ne mogu ga prodati,I sve isto ko sto kazu I za alfu…
Tako da gazim svoju rijec,I hocu opet Alfu
Zapalio se na jednu 166-cu,FL 2.4 JTD nadam se da cu nekako to izvesti.
Kad se samo sjetim onog zvuka sa stare Alfe,neponovljivo,bar na mom vw-u
Malo sam oduzio al da prenesem utiske mene koji sam bio I tamo I ovamo hehe
Pozdrav…
prica ide ovako,imao sam AR 145 1.4 TS s za 2 god sam od kvarova imao
puknuta oba crijeva kocionog cilindra,istovremeno,u ovlastenom servisu
u Sarajevu mi trazili 45e i to da cekam 15 dana.ja stavio od golfa 2 za 8e hehe
2 god vozio s njima,pasu navoji samo je neznatno krace crije:)propalo kvacilo,slepanje zamjena I cilindra kvacila 35e,I to je to… jest da mi nije radila lamb.sonda(150e)
i mjerac protoka zraka(u ovl.serv.mi trazili 600e) i to nikad nisam ni zamjenio,al vjerovtnoi sam ga I kupio s tim kvarovima. Auto islo ko ludo,nikakve razlike na plin,a onda sam ga totalno slupao.
I sam sebi rekao nikad vise talijan…. Skupi dijelovi,tesko ga prodati
I tako sebi kupim golfa 4,1.6 s plinom,a onda krecu kvarovi.pobogu pa kako,jer samo se alfe kvare

Auto preslo 120k,od toga ja 30k,za 2,5 god 2x mjenjac radio 200e,racva vode 90e,ponovo thermostat na toj istoj racvi 70e(jedan clan spomenu da je za alfu platio 50e),4 vodene pumpe 120e,aksijalne lezajeve amortizera valjda se tako zovu,prekidac svjetala,obje lambda sonde,dihtung dekla,odbojnike amortizera…
Pa kako to da se vw kvari

Ne drzi cijenu,ne mogu ga prodati,I sve isto ko sto kazu I za alfu…
Tako da gazim svoju rijec,I hocu opet Alfu

Zapalio se na jednu 166-cu,FL 2.4 JTD nadam se da cu nekako to izvesti.
Kad se samo sjetim onog zvuka sa stare Alfe,neponovljivo,bar na mom vw-u
Malo sam oduzio al da prenesem utiske mene koji sam bio I tamo I ovamo hehe
Pozdrav…
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ako hoces dobar zvuk na 166 uzmi 2.5 V6 a ne 2.4 JTD 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- damirv624v
- Garaža: alfa 166 2.5 v6
e ovo si dobro rekao:)
imao sam obr, i zvuk je ipak neponovljiv, a za kvarove na drugima iskreno receno
imao sam obr, i zvuk je ipak neponovljiv, a za kvarove na drugima iskreno receno

- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Zvuk sigurno,ali covjek bi i da ustedi tako da je i 2.4 JTD odlican izbor-najbolji dizel motor na planeti (kako sam cuo i od anti-alfista),a sto se tvoje prethodne Alfe tice-sto kazes sigurno si je uzeo sa tim kvarovima,a i zavisi na kakav primjerak naletis...Kad je o glfovima rijec,moji su imali g2 ekstra ocuvan-vise je bio kod majstora nego kod nas,cadet se nesto bolje pokazao,ali vozne karakteristike ravne kanti,tako da preko Alfe nema,samo pazi da uzmes dobar primjerak ako Bog da i da se ne zanosis,ako mu je (lupam) "posla" lambda sonda,ili ramena da kazes,pa dobro kad je uzmem sredicu to-vjeruj mi da neces,kad odradis veliki servis mozda neces imati dovoljno novca da sredis to i onda ce ti se kvarovi nagomilavati...Auto sa losom "osnovom" (puno nekih sitnica za odraditi) je rupa bez dna...

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Nema smisla uzimati dizela sada kada su cena dizela i benzina bukvalno 1:1 a da se ne lazemo da 2.4 JTD ide ko blesav, pogotovu m-jet, ali isto tako i trosi 9-10l. Mnogo bolja opcija 2.5 sestak sa plinom, da mogu da se vratim tu opciju bi izabrao, naravno pod uslovom da nadjem neku koja zadovoljava moje kriterijume. Mada iskreno kakvi su putevi u Beogradu, ko zna sta bi uzeo na kraju. Nerviram se previse zbog ovakvih puteva, situacija nikada nije bila gora, ali je zato registracija na nivou.
- pejo
- Garaža: ALFA 156
ja sam moju ispirao sa wd.naprskash dobro pa pritiskash nekoliko puta pa sve tako dok nebude cureo chist wd iz tih shupljina.brishi belom krpom pa cesh da vidish shta je prljavshtina.neshto sam razmishljao dal bi moglo da se zbudze brave od 147 na 156 chini mi se da je ista rupa za obe.pa ne bi trebalo lim dalje seci nego samo polugice podesiti.da imam otpad sve bih eksperimentisao.Presretach napisao:Nemam ni ja sa zakljucavanjem, vec sa otvaranjem

MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
moj mob 069/1468-109 viber