KOJE GUME KUPITI ZA 75icu 2.0ts...???

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
boza alfa 75
Garaža: Alfa Romeo 75 2.0 ts i Afa Romeo 146 1.6 boxer
Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 7:12 pm

Re: KOJE GUME KUPITI ZA 75icu 2.0ts...???

Ned Jan 31, 2010 2:59 am

brate treba mi 400e za gume tog profila koje idu na 16icu,300e minimum za felne tih dimenzija..pa odakle jbt,to je vec pola vrednosti auta!!!...furam sad ove 14ice koje su vec bile na njoj i to je to...cak sta vise uopste se neprimecuje da je 14 dok nepridjes da viids dimenzije na gumi,izgledaju zbog tih specificnih 195/60/r14 vece nego sto jesu i sto je najbitnije auto lepo lezi po krivinama i pri vecim brzinama...mozda jednog dana kupim 16ice kad sredim bitnije stvari na kolima a ima ih poprilicno dosta...naravno da bih i ja voleo da vozim 16 da mogu realno...
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Ned Jan 31, 2010 3:37 am

Te fore da su 14-ice samo za yugo su izuzetno glupe, jer možda neko jednostavno nema para za veće :banghead: . I meni je neko sa foruma(ne znam ko,nebitno)rekao da stavim na 33-ku 1.3 16-ice, ali bi voleo da je on proveze tu gde ja živim ili putem Knjaževac-Soko Banja. Verovatno bi morao odmah da ih ispravlja ili bi otkinuo bubreg na nekoj od hiljadu udarnih rupa. Nisu nam putevi kao, npr. u Sloveniji pa da možemo i formule da vozimo. Zbog čega bi ih stavio ako treba da vozim 20km/h, koje je tu zadovoljstvo :scratch: ?!
potpis
Korisnikov avatar
boza alfa 75

Ned Jan 31, 2010 6:20 am

upravo tako cirko
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Jan 31, 2010 5:22 pm

cirko83 napisao:Te fore da su 14-ice samo za yugo su izuzetno glupe..
Momce, iskuliraj malo sa tvojim "procenjivanjem fora" jer je ovo ipak jedno kulturno mesto gde se vode dzentlmenski razgovori. ;)

To da li imas uslove ili ne je tvoja stvar i necu reci kako je "izuzetno glupo" sto ti vozis svoj auto na 13' ili 14' - ako me razumes. Ako me ne razumes, mogu da predjem i na pijacarskosrpski jezik ali ne bih jer ce me banovati neko. ;)

Boza: Pricas iz ugla neinformisane osobe pa ne vidis da postoji i lift pored stepenica da se popnes na xx sprat. Nove Barumke u dimenziji 195/45 16 su ti oko 6000 din/kom. Gume traju nekih 30.000Km. Felne se mogu naci od 150-250 eur, a ako idu i sa nekim gumama onda te cela prica kosta i stravicno povoljnije. Do skoro je bio u ponudi set petokrakih 16ica u 5x98 sa skroz ok gumama u dimenziji 205/45 za 250 eur.

Pored toga ti ostaju tvoje felne/gume koje mozes prodati i smanjiti generalni trosak makar za 100eur pa ono - vidi racunicu; izadje te kao tri 14ice od prilike..
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Ned Jan 31, 2010 8:49 pm

Ako zaboravimo na pare trenutno veoma je bitno za sta ti sluzi auto... i koliko tolerises tvrdocu vesanja...

195/60/14 guma znaci mnooooooogooooo udobniji auto za svaki dan od 195/50/15 koje su veoma niske i tvrde... jos ako imas tvrdje amorte i opruge... neka hvala...

imam obe, vozio obe... 195/50/15 vishe ne vracam na TS-a jer nije vredno toga... iako ne vozim auto svaki dan... 195/60/14 su avion za normalnu voznju... zato ti rekoh da zelim jos jedan par felni... :)

ali opet zavisi ko sta voli... meni nije uzivanje da idem 40km/h po gradu i skakucem preko rupa u sabijam kicmu na svakoj shini koju predjem...

Turbo je zasta i upravljiviji i bolje lezi i sta oces... spusten na 4.5 cm od zemlje i sa tim 195/50/15.... extra... ali ja sa njim predjem... 1000 km godisnje... max... tako da je za to super... ne bih mogao to da vozim svaki dan... mucenje je...
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Ned Jan 31, 2010 10:22 pm

kilson: Nije u pitanju moje procenjivanje fora i ne razumem što se ti osećaš uvređenim ili prozvanim :scratch: . Naravno da se vode džentlmenski razgovori :hello: , a ovo što sam napisao "glupe fore" se ne odnosi specijalno na tebe :nene: i nisam došao na forum da hejtujem ili da se pravim pametan kao neki, ali oni su na forumu duže vreme od mene pa nema veze. Dosta puta se ovde neko prepucava sa nekim oko nebitnih stvari, ja sam izneo svoje mišljenje jer su ovde takvi putevi. Ja sam prošle godine prešao preko 20000km od severa Srbije do juga Crne Gore i ne bih se baš nauživao sa 16-icama u 33-ki, pogotovu ako voziš dete od tri godine u autu.
p.s. više si ti uvredio ovde Bozu nego ja tebe
potpis
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Jan 31, 2010 10:58 pm

Jamal: Eto cisto da se ogradim i od tvoje price koja me neminovno kaci. Vidis, meni 75ica jeste drugi auto ali predjoh sa njom za godinu dana oko 9000 km i to na 195/45, nemam ni najmanji problem sa nekakvim lomljenjem kichme ili ne znam ni ja chime, cak sta vise uzivam vozeci je. Sto se tice 40Km/h - valjda pricamo o automobilima ovde a ne o skate board-u? :blink:

Pored toga, pozadi je eibach pro kit i b4, dok je napred neki monroe gas.. Moze auto jos da se dotegne sto se tice vesanja generalno, ali poenta lupanja kod niskog profila je najpre do biblijski matore gume. Eh da, jos jedna stvar za arhivu; napred pumpam na 2.6 bar, pozadi na 2.5 bar.

Cirko - odgovaram ti zarad mira u kuci:
1. Nigde nisam naveo sta je "najbolje za tebe ili Bozu", vec sam naveo svoj konkretan primer, tj sta ja imam na mom automobilu i sta bih JA konkretno voleo. Ti si odgovorio kako jesi.

2. Boza jeste neinformisan jer cetiri 16ice ne kostaju (neminovno) 400 eur. Sa druge strane sam mu dao informaciju kako i sta KONKRETNO moze uraditi te koliko ga to mozhe koshtati ukoliko krene u tom pravcu. Naslov teme je "koje gume kupiti za 75icu?" te u skladu sa tim se i drzim price, a ova prica se kod mene vozi.

3. Jos jednom da podvucem najbitnije; nigde nisam pominjao sta je najbolje za Bozin auto, a jos manje tvoj. Ono sto pisem, napisao sam iz licne i prakticno isprobane perspektive a ne neke filozofsko-imaginarne.

P.S. Nisam od onih koji ce da klimaju glavom i tapsu te po ramenu smeskajuci se.
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Ned Jan 31, 2010 11:42 pm

I ja sam na 195/50/15 i nema nikakvih problema.
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Pon Feb 01, 2010 12:24 am

@Laki
Pa ja sam ti ovo naveo iz moje perspektive...

drugo znas gde zivim... guzva je najgora... kada dodjem kuci... treba mi [bez preterivanja i uvelicavanja] 30-45 min kruzenja po kraju da se parkiram... dakle potrosim vishe goriva trazeci parking nego vozeci se gde sam krenuo... sve oko mene u krugu od 5 km je prosarano tramvajskim sinama... dakle predjem ih bar 50 puta svaki put kada sednem u auto... a svaki semafor oko takovske kod mene se ceka bar 4-5 puta u spicu... dosadasnji rekord mi je 52 min trazenja mesta... i na kraju sam zavrsio kod radio beograda i pesacio celu svoju ulicu do kuce... poenta imanja kola ovde u kraju je cist mazohizam...

dakle iz moje perspektive taj profil guma za miljenje 40 km/h po centru i skakanje preko shina je ocaj...

Ja volim extremno tvrdo vesanje i sve to... ali ne da vozim kompjutere po gradu ili idem u shoping sa tim... zato sam se ogradio i pitao koliko i zasto vozi auto...

apsolutno se ne bunim sto mi je 195/50/15 na drugim kolima... extra... sednes zgazis... uzivas... odvozas rezervoar (khm, khm, tesko 80 lit... ali tako se kaze :) ), napunis adrenalin i cao... ali ovako... po nasim ulicama... svaki dan po guzvi i rupama neka hvala...
Korisnikov avatar
boza alfa 75

Pon Feb 01, 2010 2:14 am

pa nije bas u redu sto si napisao da stoje samo na yugu i cikvecentu,to ti jedino zameram,ali opet sa druge strane postujem tvoje misljenje,ispostuj i ti moje ako nisi do sad...U svakom slucaju hvala na infu za gume i felne,tebe cu prvog da zovem da mi nadjes tu jeftiniju varijantu za koju ja bas i nisam cuo iskreno da tikazem..poz!!! :arflag
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Feb 01, 2010 10:43 am

Kilson, u narodu poznat kao felnson, nije za džabe dobio taj nadimak. Naćiće ti dobre felne i gume 100% ;)
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Feb 01, 2010 1:31 pm

Bozo, za moje kriterijume auto od 2 litra i 150 KS treba voziti na minimum 15'. Druga stvar u celoj prici su sami gabariti automobila, moze da ti se ne svidja moj komentar koliko god, ali auto od tonu i dvesta kg sa 14 incha mi jednostavno izgledaju kao nemoguca kombinacija.

Jedino gde bih vozio 14ice je u bas namenskim sluchajevima npr, zimske gume, drift ili za potrebe slikova.
Korisnikov avatar
boza alfa 75

Pon Feb 01, 2010 4:54 pm

ok matori...sve je cool!!! U pravu si :quadrifoglio

Povratak na “Area Servizio”