Preporuka za cipelice!
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Ovako društvo, vreme da se polako razmišlja o novim (letnjim) cipelicama, pa me zanimaju vaša iskustva. Radi se o 156-ici i originalnoj dimenziji 205/60 R15. Na Alfi su Continental Premium Contact sa kojima sam i kupio auto, a sada bih ponovo uzeo nešto od kvalitetnijih imena jer mi se ne igra sa lošim gumama. Continentalkama sam zadovoljan i mnogi kažu da je to prava mera za 156-icu obzirom da su navodno nešto tvrđe i obezbeđuju dobre performanse, ali baš me i brine ta tvrdoća po našim razvalinama od puteva, pogotovo sada kada su gume već stare i dobrano izgubile svoja svojstva. Zato sam nešto razmišljao o Michelinkama (Energy Saver) koje po nekima ipak trebaju biti zahvalnije za trapove (čitaj: udobnije), pa me zanima da li je neko od vas imao iskustva sa istima!? Napominjem da sam u godinama kada mi ludovanje po putevima baš i nije svojstveno (a sada i košta), pa performanse idu u drugi plan poredeći sa trajnosti i udobnosti
Nude mi BF Goodrich takođe, koje su za celu trećinu cene povoljnije od Michelinki, mada verovatno postoji razlog za to i razlika među njima! Ako neko zna, gde na teritoriji BG i NS ima dobrih guma, a da ne deru sa cenama? Kako kod nas stvari stoje sa Continentalkama, Pirelli i Goodyear gumama? Unapred se zahvaljujem za svaki savet ili podeljeno iskustvo 
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
(moja sledeca guma, na prolece:)
Michelin Pilot Exalto PE2

*ograda, po recenzijama:
razlicita smesha na zidovima i na gaznoj povrsini, uzduzne ravne sare protiv buke, dobar grip, dobro izbacivanje vode, pouzdana. kompromis najboljih performansi i trajanja (najduzeg u klasi, prelazi na testovima ubedljivo najvise km)
kupili su je neki meni jako pouzdani i merodavni ljudi i - prezadovoljni su.

*ograda, po recenzijama:
razlicita smesha na zidovima i na gaznoj povrsini, uzduzne ravne sare protiv buke, dobar grip, dobro izbacivanje vode, pouzdana. kompromis najboljih performansi i trajanja (najduzeg u klasi, prelazi na testovima ubedljivo najvise km)
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Pa,bas zato sto je guma mekana nije za nase puteve,nego za ravne i dobro asfaltirane,a ne s ovim rupcagama kod nas i sahtama.Vecina ljudi koja ima michelin ni ne stogne da potrosi sar,a da se prije toga neke ne iskrivi,jer je mekana.Pirelli ili Continental,Toyo...Nema greske.Ja imam Sportivu,to je neki ogranak Continentala i prezadovoljan sam.!
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Ja "vozim" Fulda Carat Progreso i potpuno su OK doduse sa V brzinskim indeksom, pa vodi racuna i o tome kada kupujes gumu pogotovu ako vozis brzo.
Evo i jednog interesantnog link-a koji moze da ti pomogne da odaberes najbolju gumu za tebe.
http://www.4gume.com/saveti/izbor-odgovarajucih-guma/

Evo i jednog interesantnog link-a koji moze da ti pomogne da odaberes najbolju gumu za tebe.
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
*vazna napomena: nije reper za zamenu samo istrosenost share!!!!! ako su gume trosene dve godine, trecu su vec rizicne za voznju i vreme im je za zamenu.
ja se prvi jos uvek svercujem sa gumama iz 2002 koje su vozene cetiri pune letnje sezone i izgledaju maltene kao nove, shara mi je iznad 4mm...
gume stAre! vidjao sam Michelin OEM koje su izgurale 120.000 na transportnom vozilu i koje iz daleka izgledaju kao nove (shara preko 6mm) a inace su pocele da se komadaju i pucaju sitno na sve strane! ukratko - opasne za voznju!
ja se prvi jos uvek svercujem sa gumama iz 2002 koje su vozene cetiri pune letnje sezone i izgledaju maltene kao nove, shara mi je iznad 4mm...
gume stAre! vidjao sam Michelin OEM koje su izgurale 120.000 na transportnom vozilu i koje iz daleka izgledaju kao nove (shara preko 6mm) a inace su pocele da se komadaju i pucaju sitno na sve strane! ukratko - opasne za voznju!
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
- Joksa AR166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp;
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Jbga, ja imam 2je Michelin Primacy, a kontam da uzmem jos 2 ali Primacy HP. Nekako smatram da je guma primjerenija 156ci.
- damirv624v
- Garaža: alfa 166 2.5 v6
za kupovinu guma bih mogao da ti preporucim firmu kemoimpex
nalaze se na novosadskom autoputu na galenici, posle pumpe, nemam broj ovde,ali su uvoznici za vise od 10 proizvodjaca,i u bedljivo najpovoljniji bar po mom dosadasnjem iskusktvu.
sto se mene tice i gume, mogao bih da ti preporucim tigar syneris, nov model gume, ja sam ih stavio u junu 2008. sticajem okolnosti, bio sam u pirotu i pocepao bio 2 gume, pa sam na licu mesta morao da resim,a finansije su mi tamo dozvolile 4 nove tigrice, vreme im je za zamenu,ali sam presao sa njima oko 70 000 km, sto po meni u odnosu na cenu daje best buy, a performanse su sasvim zadovoljavajuce
nalaze se na novosadskom autoputu na galenici, posle pumpe, nemam broj ovde,ali su uvoznici za vise od 10 proizvodjaca,i u bedljivo najpovoljniji bar po mom dosadasnjem iskusktvu.
sto se mene tice i gume, mogao bih da ti preporucim tigar syneris, nov model gume, ja sam ih stavio u junu 2008. sticajem okolnosti, bio sam u pirotu i pocepao bio 2 gume, pa sam na licu mesta morao da resim,a finansije su mi tamo dozvolile 4 nove tigrice, vreme im je za zamenu,ali sam presao sa njima oko 70 000 km, sto po meni u odnosu na cenu daje best buy, a performanse su sasvim zadovoljavajuce
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
@Alfanatic
Sve te "energy saving" gume su u stvari ekonomska klasa guma i tako se zovu iz marketinskih razloga. Sav taj "energy saving" ode u vetar ako je guma ispumpana vec za 0,1...Taj Michelin je znatno slabija guma od tog Continetala, u stvari ne mogu da se (dostojno) porede.
Sve te "energy saving" gume su u stvari ekonomska klasa guma i tako se zovu iz marketinskih razloga. Sav taj "energy saving" ode u vetar ako je guma ispumpana vec za 0,1...Taj Michelin je znatno slabija guma od tog Continetala, u stvari ne mogu da se (dostojno) porede.
Acqua-Olio-Benzina
- Serapion
- Garaža: 156 JTD
Ja na mojoj 156-ici imam sve cetiri "Vredestein Sportrack 3 (designe by Giugaro)".Posle godinu dana voznje, prilicno sam zadovoljan njima.
U AutoBat-u, u tekstovima Ace Todorovica, iako mnogi osporavaju njegove komentare, imas clanak o ovoj gumi. Posto je tekst starijeg datuma, on opisuje HITrack, predhodni model koja je za nijansu i jevtinija od Sportrack 3. Kako on tu navodi, ova guma ima jedan od najboljih Aquaplaning-a na svetu.

U AutoBat-u, u tekstovima Ace Todorovica, iako mnogi osporavaju njegove komentare, imas clanak o ovoj gumi. Posto je tekst starijeg datuma, on opisuje HITrack, predhodni model koja je za nijansu i jevtinija od Sportrack 3. Kako on tu navodi, ova guma ima jedan od najboljih Aquaplaning-a na svetu.

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
@Alfanatic
I ja imam Sportrac 3, a moje impresije imas u topicu o mom autu...da ne piskaram ponovo.
I ja imam Sportrac 3, a moje impresije imas u topicu o mom autu...da ne piskaram ponovo.
Acqua-Olio-Benzina
Ja sam pre par dana kupio 4 gume, Fulda eco control , sa cenom oko 5000 din. po komadu i fantasticne su....cak i po ovakvom snegu danas U NS-u nisam proklizavao dok sa Pirelli P6000 napred i Goodrich nazad sam se klizao samo tako cak i po najslabijem snegu....
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Kolega, a gde imaš takve ovde na tržištu i koja im je cena? Verujem da je dobra i pouzdana, a i vizuelno fino izgleda...dekideki napisao:(moja sledeca guma, na prolece:)
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Pazi, verujem ja da je mekšoj gumi još teže na ovim našim rupama, ali ako je guma previše tvrda, pa još i auto malo tvrđi, onda se dešava da po putu skačem kao jarac i to sigurno šteti trapovima i svemu drugom! Naravno, ne može među gumama biti tako drastične razlike, niti neka može potpuno zaštititi auto od rupa, ali ako već može da se bira, valja prikupiti sve informacije.darko qv napisao:Pa,bas zato sto je guma mekana nije za nase puteve,nego za ravne i dobro asfaltirane,a ne s ovim rupcagama kod nas i sahtama.Vecina ljudi koja ima michelin ni ne stogne da potrosi sar,a da se prije toga neke ne iskrivi,jer je mekana.Pirelli ili Continental,Toyo...Nema greske.Ja imam Sportivu,to je neki ogranak Continentala i prezadovoljan sam.!
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Ne toliko zbog informativnog karaktera istog jer u teoriji znam mnogo toga što treba znati o gumama, već zato što sam tamo pronašao link za firmu koja radi internet prodaju guma:
http://www.internet-prodaja-guma.com/
Pošto nisam iz neke od prestonica i nemam informacije gde sve valja potražiti dobre gume po normalnoj ceni (a i istraživanje iziskuje troškove), meni se jako dopada ova opcija da se od kuće odlučim za to što hoću i da mi na kućnu adresu dopreme gume! Takođe, pošto se radi o internet prodaji i firmi koja nema troškove zakupa lokala, radne snage, grejanja i slično, vidim da su i cenovno sasvim korektni, barem za onih par modela koje sam uporedio. Onaj Michelin koji sam u uvodu spominjao bila je samo jedna od opcija, obzirom da sam takve gume pronašao u jednoj prodavnici!
Trenutno situacija stoji ovako: Neću da pravim neke velike kompromise i spreman sam da uložim do nekih 9.000 dinara po gumi, što znači da u obzir dolaze samo oni najreprezentativniji proizvođači tipa Continental, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Michelin... Nikakav Tigar ne dolazi u obzir, tako sam hteo da štedim sa starom 145-icom i krenuo na more sa potpuno novim Tigar gumama, pa naišao na loš put i jednu gumu potpuno uništio, a na drugoj napravio poveće jaje
Prvu gumu ni vulkanizer u Crnoj Gori nije mogao da sastavi, a drugu sam teglio da bih je reklamirao, mada sam od starta znao da sam velik optimista jer ni pored garancije nisu hteli ni da čuju za zamenu!!! Neka, hvala, ali ja sam lekciju naučio, a kući sam se vratio sa dve polovne različitih dimenzija (nije bilo identičnih kod vulkanizera) na zadnjim točkovima! Zato ove Continentalke na 156-ici imaju već 6 godina i još uvek rade posao (mada su otvrdle i šara je na granici dozvoljenog po letnjim merilima), a rezervni točak iz gepeka mog 10 godina starog auta nikada nije išao napolje! Za mene je to najbolja preporuka.
Dakle, za sada mi odgovara ova kućna varijanta, a tu ima sasvim solidan izbor guma! Trenutno se lomim između proverenog Continental Premium Contacta, mada im je u ponudi samo model sa H brzinskim indeksom, između Michelina, mada taj Energy Saver sada pada u drugi plan, možda nekog Dunlopa, ili Goodyear modela Excellence čija mi se šara između ostalog mnogo dopada i sjajno bi legla na 156-icu!
Pošto nigde ne žurim i do proleća još ima fore, biće mi zadovoljstvo da saslušam sve vaše savete i ponajviše lična iskustva sa gumama, kao i da mi date informacije o mestima gde postoji dobar izbor guma! Da li neko ima Goodyear i kako je sa njim zadovoljan!?
Još jednom se svima zahvaljujem na savetima
Re: Preporuka za cipelice!
Kolega, puno hvala za linkcuno napisao:Ja "vozim" Fulda Carat Progreso i potpuno su OK doduse sa V brzinskim indeksom, pa vodi racuna i o tome kada kupujes gumu pogotovu ako vozis brzo.
http://www.internet-prodaja-guma.com/
Pošto nisam iz neke od prestonica i nemam informacije gde sve valja potražiti dobre gume po normalnoj ceni (a i istraživanje iziskuje troškove), meni se jako dopada ova opcija da se od kuće odlučim za to što hoću i da mi na kućnu adresu dopreme gume! Takođe, pošto se radi o internet prodaji i firmi koja nema troškove zakupa lokala, radne snage, grejanja i slično, vidim da su i cenovno sasvim korektni, barem za onih par modela koje sam uporedio. Onaj Michelin koji sam u uvodu spominjao bila je samo jedna od opcija, obzirom da sam takve gume pronašao u jednoj prodavnici!
Trenutno situacija stoji ovako: Neću da pravim neke velike kompromise i spreman sam da uložim do nekih 9.000 dinara po gumi, što znači da u obzir dolaze samo oni najreprezentativniji proizvođači tipa Continental, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Michelin... Nikakav Tigar ne dolazi u obzir, tako sam hteo da štedim sa starom 145-icom i krenuo na more sa potpuno novim Tigar gumama, pa naišao na loš put i jednu gumu potpuno uništio, a na drugoj napravio poveće jaje
Dakle, za sada mi odgovara ova kućna varijanta, a tu ima sasvim solidan izbor guma! Trenutno se lomim između proverenog Continental Premium Contacta, mada im je u ponudi samo model sa H brzinskim indeksom, između Michelina, mada taj Energy Saver sada pada u drugi plan, možda nekog Dunlopa, ili Goodyear modela Excellence čija mi se šara između ostalog mnogo dopada i sjajno bi legla na 156-icu!
Pošto nigde ne žurim i do proleća još ima fore, biće mi zadovoljstvo da saslušam sve vaše savete i ponajviše lična iskustva sa gumama, kao i da mi date informacije o mestima gde postoji dobar izbor guma! Da li neko ima Goodyear i kako je sa njim zadovoljan!?
Još jednom se svima zahvaljujem na savetima
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Good year je jedna od najboljih guma na mokrom,to definitivno.Ja sam na 145 kad sam je uzeo imao michelin sport sx,vulkanizer mi je rekao da je to najbolja guma koja je sisla sa proizvodnih traka,a ako se malo zagledate,na 155 iz btcc-a dtm-a..vidjecete o cemu pricam.Ta guma drzi isto na mokro i na suvo,sad 145 qv drzi sam posebi extra,direktan volan,sve ima svoje,ali evo sad je tu sportiva pposle takvog michelina i razlike nema.To znaci,Continental je vrh!
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Nikola
- Garaža: AR 156 1.9 JTD
Vidim da je tema o letnjim gumama a sneg ne misli da stane,
. Do danas sam bio na novim letnjim gumama, bez realnog opravdanja. Medjutim, posle danasnjeg iskustva(nista strasno vec realan strah) kad sam video sta znaci ne ociscen put, suv sneg i totalno odsustvo kontrole nad vozilom(pri 45 km/h), odem i kupim zimske gume. Uzeo sam goodyear ultragrip7+, kakva god da je. Naspram letnjih guma s ovima ja upravljam vozilom,
. Jbg pozadi mi ostale letnje hitris i malo pre namerno malo brze udjem u krivinu, kad se zanese kao da je zadnja vuca. Ne kazu dzabe nista bez sve 4 zimske!
. Do danas sam bio na novim letnjim gumama, bez realnog opravdanja. Medjutim, posle danasnjeg iskustva(nista strasno vec realan strah) kad sam video sta znaci ne ociscen put, suv sneg i totalno odsustvo kontrole nad vozilom(pri 45 km/h), odem i kupim zimske gume. Uzeo sam goodyear ultragrip7+, kakva god da je. Naspram letnjih guma s ovima ja upravljam vozilom,
. Jbg pozadi mi ostale letnje hitris i malo pre namerno malo brze udjem u krivinu, kad se zanese kao da je zadnja vuca. Ne kazu dzabe nista bez sve 4 zimske!- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Dakle, neće proći dugo, a iz zime ćemo pravo u leto! Čim pređe +7, eto ponovo letnjih guma na automobilima. Što se mene tiče, trenutno sam najbliži kupovini ovoga:
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... 91v-517121
Čitao sam malo komentare po forumima i testove na limuzinama sa sportskim karakteristikama od cirka 150 KS gde kažu da su se sasvim fino pokazale. Napravljen je dobar kompromis između tvrdoće i sportskog ponašanja sa jedne, kao i udobnosti i odsustva prevelike buke sa druge strane. Dovoljno su izdržljive i dobre po kišnom vremenu. Cena mi se takođe uklapa u projektovani budžet, a i šara izgleda super, mada je to poslednja stvar oko koje treba razmišljati!
Naravno, zima još traje i ima vremena za traganje i predomišljanje, ali trenutno je ovaj Goodyear favorit broj 1! Inače mi mali preoblem pravi i činjenica da je sve manje potražnje za mojom dimenzijom guma! Danas su one široke 205 mm najmanje 16-ice, a sada se i na mali Mi.To montiraju 16-18". I Grande Punto ima 15-ice, a kada je 156-ica sa gumama 205-60 R15 bila aktuelna, tada je Puntić imao 13-ice. Zato i nisam pronašao Continental Premium Contac po meri, jedino onaj sa H brzinskim indeksom, ali namerio sam se da uzmem baš ono što je predviđeno za moju Alfu! Do sada ovaj Goodyear odskače...
Re: Preporuka za cipelice!
Podržavam kolega, zimske gume treba imati i ne treba na tome štedeti jer kasnije može pasti kajanje! Što se mene tiče, ja praktično ni ne vozim po ovakvom vremenu! Posao mi je na 10 minuta šetnje od kuće, pa mi Alfa služi samo za šoping, zabavu i paradu, a po ovakvom vremenu mi do paradiranja baš i nijeNikola napisao:Vidim da je tema o letnjim gumama a sneg ne misli da stane,. Do danas sam bio na novim letnjim gumama, bez realnog opravdanja. Medjutim, posle danasnjeg iskustva(nista strasno vec realan strah) kad sam video sta znaci ne ociscen put, suv sneg i totalno odsustvo kontrole nad vozilom(pri 45 km/h), odem i kupim zimske gume. Uzeo sam goodyear ultragrip7+, kakva god da je. Naspram letnjih guma s ovima ja upravljam vozilom,
. Jbg pozadi mi ostale letnje hitris i malo pre namerno malo brze udjem u krivinu, kad se zanese kao da je zadnja vuca. Ne kazu dzabe nista bez sve 4 zimske!
Dakle, neće proći dugo, a iz zime ćemo pravo u leto! Čim pređe +7, eto ponovo letnjih guma na automobilima. Što se mene tiče, trenutno sam najbliži kupovini ovoga:
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... 91v-517121
Čitao sam malo komentare po forumima i testove na limuzinama sa sportskim karakteristikama od cirka 150 KS gde kažu da su se sasvim fino pokazale. Napravljen je dobar kompromis između tvrdoće i sportskog ponašanja sa jedne, kao i udobnosti i odsustva prevelike buke sa druge strane. Dovoljno su izdržljive i dobre po kišnom vremenu. Cena mi se takođe uklapa u projektovani budžet, a i šara izgleda super, mada je to poslednja stvar oko koje treba razmišljati!
Naravno, zima još traje i ima vremena za traganje i predomišljanje, ali trenutno je ovaj Goodyear favorit broj 1! Inače mi mali preoblem pravi i činjenica da je sve manje potražnje za mojom dimenzijom guma! Danas su one široke 205 mm najmanje 16-ice, a sada se i na mali Mi.To montiraju 16-18". I Grande Punto ima 15-ice, a kada je 156-ica sa gumama 205-60 R15 bila aktuelna, tada je Puntić imao 13-ice. Zato i nisam pronašao Continental Premium Contac po meri, jedino onaj sa H brzinskim indeksom, ali namerio sam se da uzmem baš ono što je predviđeno za moju Alfu! Do sada ovaj Goodyear odskače...
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
- Nikola
- Garaža: AR 156 1.9 JTD
Da nisam imao vise srece nego pameti, itekako bih se sad kajao "sto nisam"! Zato sam juce rekao, cim dodjem kuci, idem po gume, pa makar trajala "zima" jos 15 dana. Kod mene u Obrenovcu nigde nista ne ciste, sneg jedno 20cm po putu.
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
http://www.postimage.org/image.php?v=PqXNWfr
Evo, konačno Alfa dobila cipelice! Izbor je pao na Goodyear Optigrip 205/60/R15 u H brzinskom indeksu. Nisam pronašao u V, ali ionako ne planiram da vozim Alfu brže od 210 na sat
U svakom slučaju, da mi je neko pričao da ću se tri nedelje mučiti da pronađem gume odgovarajućih dimenzija, da ću biti o'lađen od BG do NS, da mi preko neta mnogi nisu hteli ni poslati cenovnike i kataloge... rekao bih mu da nije normalan! Ali ovo je zaista bilo gadno i iscrpljujuće iskustvo, kao da su se ljudi trudili ko će me bolje eskivirati!? Mislio sam da je dovoljno staviti 32.000 dinara u džep i ući u prvu specijalizovanu prodavnicu pa pazariti najnormalnije, ali to izgleda ne važi za ove prostore! Da vas ne zamaram detaljima, na kraju sam ipak ulovio ove Optigrip gume, koje su i inače bile na listi poželjnih, tako da sam nakon svega ipak zadovoljan, iako sam prvenstveno ciljao neke u V brzinskom indeksu. Prvi utisci iz najkraće vožnje su da su gume tiše i mekše od već starih i istrošenih Continentalki, a inače imaju izuzetne rezultate u vožnji po mokrom tako da očekujem da me dobro služe. Svima se zahvaljujem na savetima i korisnim linkovima
Evo, konačno Alfa dobila cipelice! Izbor je pao na Goodyear Optigrip 205/60/R15 u H brzinskom indeksu. Nisam pronašao u V, ali ionako ne planiram da vozim Alfu brže od 210 na sat
U svakom slučaju, da mi je neko pričao da ću se tri nedelje mučiti da pronađem gume odgovarajućih dimenzija, da ću biti o'lađen od BG do NS, da mi preko neta mnogi nisu hteli ni poslati cenovnike i kataloge... rekao bih mu da nije normalan! Ali ovo je zaista bilo gadno i iscrpljujuće iskustvo, kao da su se ljudi trudili ko će me bolje eskivirati!? Mislio sam da je dovoljno staviti 32.000 dinara u džep i ući u prvu specijalizovanu prodavnicu pa pazariti najnormalnije, ali to izgleda ne važi za ove prostore! Da vas ne zamaram detaljima, na kraju sam ipak ulovio ove Optigrip gume, koje su i inače bile na listi poželjnih, tako da sam nakon svega ipak zadovoljan, iako sam prvenstveno ciljao neke u V brzinskom indeksu. Prvi utisci iz najkraće vožnje su da su gume tiše i mekše od već starih i istrošenih Continentalki, a inače imaju izuzetne rezultate u vožnji po mokrom tako da očekujem da me dobro služe. Svima se zahvaljujem na savetima i korisnim linkovima
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Moje letnje gume, ako me drug ne nagovori na nesto bolje. Sara ubija kako izgleda.kovalski napisao:EXCELLENCE mu dođe kao kompromis cene i kvaliteta
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- nemkebg
- Garaža: nekad Opel Astra Bertone 2.0 Turbo
sada Corsa 1.0 12v - Lokacija: Beograd, Zarkovo, Novi Sad, Detelinara
Imao sam ove na Bertonki i to 215/40 ZR17, jesu skupe ali su za svaku preporuku, ali ne vole rupe....dekideki napisao:(moja sledeca guma, na prolece:)
*ograda, po recenzijama:
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Alfa Romeo je srce i dusa...
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Alfa Romeo je srce i dusa...