HAES DSP pojacalo za Alfu 166

Bez duše bismo bili samo mašine...
avidoje
Pridružio se: Sre Dec 02, 2009 4:46 am

HAES DSP pojacalo za Alfu 166

Sub Jan 23, 2010 6:28 am

Pre nekog vremena na ebay.de sam kupio fabricko pojacalo/DSP za Alfu 166 marke HAES 6x40w (ima ga u nekim skupljim modelima Alfe 166). Na raznim forumima i na youtube ima uputstava kako se to pojacalo prikljucuje. Da li je neko imao iskustva za povezivanjem? Vecina majstora za muziku je nevoljna da se uhvati u kostac sa povezivanjem jer treba da se izvodi nova instalacija i prave dva konektora (veliki beli - zvucnici napajanje,itd) i crni (DSP) koje treba prikljuciti na ICS. Da li uopste neko zna kakav je kvalitet zvuka koje pruza HAES DSP pojacalo?
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Re: HAES DSP pojacalo za Alfu 166

Sub Jan 23, 2010 10:41 am

Ja to ne bih sam radio neko kod nekog majstora za muziku. :glare: :amen:
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Sub Jan 23, 2010 2:01 pm

Ako si iz beograda evo ti br. tel od lika što je meni i kolegi zepu povezivao fabričke komande na volanu na nefabrički radio, možda bi hteo da ti to odradi.Bojan 064/114-05-87. :arflag
Slika
Korisnikov avatar
147
Garaža: Alfa Romeo 147
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 1:05 am

Ned Jan 24, 2010 2:33 am

Pravo da ti kazem nikad nisam cuo za tu marku HAES, koliko si platio pojacalo ako nije tajna? Tebi cd player daje maksimum nekih 20w realne muzicke snage zvucnicima, a na tom pise da ima 6x40, e sad zavisi sta ti ocekujes od muzike u kolima. Koje zvucnike si mislio da guras sa tim pojacalom?

Sto se tice povezivanja povezuje se jednostavno samo je sex provuci kablove, meni je covek radio 5 sati ozvucenje i zarekao se da vise nijednu alfu nece primiti :) Sto se tice povezivanja, potrebno je da dovedes remote sa playera na pojacalo, porovuces naponski kabal do akumlatora i povezes ga na njega, a drugi uzemljis. Nakon toga povezes na pojacalo zvucnike i wholaa, eto muzike :) Ja ti toplo preporucujem da odes kod nekog i platis mu 1000-2000 da ti to poveze, ne verujem da ce te vise izaci.
avidoje

Ned Jan 24, 2010 8:10 am

vnov napisao:Ako si iz beograda evo ti br. tel od lika što je meni i kolegi zepu povezivao fabričke komande na volanu na nefabrički radio, možda bi hteo da ti to odradi.Bojan 064/114-05-87. :arflag
Hvala ti druze! Juce sam bio kod drugara koji se bavi ugradnjom muzike...Povezivanje HAES je moguce ali je izlazna snaga skromna za zvucnike koje sam ja kupio. Tebi u svakom slucaju hvala na dobroj volji!
avidoje

Ned Jan 24, 2010 8:37 am

147 napisao:Pravo da ti kazem nikad nisam cuo za tu marku HAES, koliko si platio pojacalo ako nije tajna? Tebi cd player daje maksimum nekih 20w realne muzicke snage zvucnicima, a na tom pise da ima 6x40, e sad zavisi sta ti ocekujes od muzike u kolima. Koje zvucnike si mislio da guras sa tim pojacalom?

Sto se tice povezivanja povezuje se jednostavno samo je sex provuci kablove, meni je covek radio 5 sati ozvucenje i zarekao se da vise nijednu alfu nece primiti :) Sto se tice povezivanja, potrebno je da dovedes remote sa playera na pojacalo, porovuces naponski kabal do akumlatora i povezes ga na njega, a drugi uzemljis. Nakon toga povezes na pojacalo zvucnike i wholaa, eto muzike :) Ja ti toplo preporucujem da odes kod nekog i platis mu 1000-2000 da ti to poveze, ne verujem da ce te vise izaci.
Nije tajna, platio sam EUR 100 na ebay.de . I ja sam prvi put cuo za tu marku, ali su se slicna HAES pojacala ugradjivala u Porsche 911 (http://cgi.ebay.co.uk/Porsche-911-996-c ... 2002r14842). To se pojacalo ugradjivalo u neke verzije Alfe 166 u kojima postoji i razvucena instalacija. Obicno stoji u gepeku kod CD sanzera i navigacije. Po forumima HAES DSP daje mogucnost da se prikljuce jos 2 subwoofera (8") koje idu u zadnju policu gde vec postoji fabricko mesto. Subwooferi se kace naopako (magnet gore - membrana prema podu). Tu postoji problme jer treba prosecati fabricki lim na zadnjoj polici ako su subwooferi duboki. Ja sam uzeo 2 Alpine swe-843e i nisu mogle da stanu, jer je magnet prevelik. Sve u svemu, kao sto si rekao HAES daje oko 20w nad 4 oma na 6 kanala, kao i equalizer i DSP sa nekim efektima. Svi koji su ga prikljucili kazu da je zvuk mnogo bolji nego kod fabricke muzike (bez DSP) u Alfi 166.
Bez obzira sto posedujem HAES DSP posle dosta konsultacija sam odlucio da idem drugim putem i da ugradim 2 Magnat pojacala, i neke Fusion dvokomponentne zvucnike koje mi je drug done iz Engleske. Juce je sve povezano i zvuk je ok. Treba jos da zamenim Alpine za neki sub sa kutijom. Tad ce zvuk biti mnogo bolji.
Sto se tice HAES, ako nekoga zanima nek se javi. Evo linkova gde je objasnjeno povezivanje.

Instalacija HAES DSP (video instrukcije):

Instrukcije i sema za instaliranja HAES DSP:

http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=1092.40

Kablovi za HAES:

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=21361.25;wap2

Mislim da je Bose muzika za kola neprevazidjena. Imao sam je u Lybri i to je nesto najbolje sto sam ikad cuo.

Tebi druze hvala na savetima i interesovanju. Ako tebi treba nesto tu sam.
Korisnikov avatar
147

Ned Jan 24, 2010 10:15 am

Ma nema problema, tu smo da se pomazemo :arflag Mislim da si odabrao pravi put, pokusaj da prodas to pojacalo, dodaj jos malo para i kupi neko magnatovo. Ja u kolima imam magnat RX22 i RX44 evo vec 2 godine rade perfektno.

Ako sam dobro shvatio ti si vec kupio 2 alpine SWE-843E, znaci treba ti pojacalo od min. 120w rms. Ukoliko si odabrao magnata kupi rx44 odusevices se, veruj mi. Inace, da si ih prikljucio na ono pojacalo ne bi ni primetio da si stavio vufere. Najbolje bi bilo kada vufere ne bi stavljao na fabricko mesto nego kada bi ih stavio u gepek i napravio posebnu kutiju za njih posto nece isto da ti se ponasaju 2 zvucnika u istoj kutiji. Imas na netu BassBox program, skini ga, izracunaj zapreminu kutije koja ti je potrebna i sam je napravi, nemoj da bacas pare kod nekih audio majstora kad ce oni to isto da urade, ili jos gore 'od oka' da procene litrazu kutije. Ja sam se tako ispalio pa sam coveku dao 5000 za ono sto sam mogao i sam da uradim.
avidoje

Ned Jan 24, 2010 12:55 pm

147 napisao:Ma nema problema, tu smo da se pomazemo :arflag Mislim da si odabrao pravi put, pokusaj da prodas to pojacalo, dodaj jos malo para i kupi neko magnatovo. Ja u kolima imam magnat RX22 i RX44 evo vec 2 godine rade perfektno.

Ako sam dobro shvatio ti si vec kupio 2 alpine SWE-843E, znaci treba ti pojacalo od min. 120w rms. Ukoliko si odabrao magnata kupi rx44 odusevices se, veruj mi. Inace, da si ih prikljucio na ono pojacalo ne bi ni primetio da si stavio vufere. Najbolje bi bilo kada vufere ne bi stavljao na fabricko mesto nego kada bi ih stavio u gepek i napravio posebnu kutiju za njih posto nece isto da ti se ponasaju 2 zvucnika u istoj kutiji. Imas na netu BassBox program, skini ga, izracunaj zapreminu kutije koja ti je potrebna i sam je napravi, nemoj da bacas pare kod nekih audio majstora kad ce oni to isto da urade, ili jos gore 'od oka' da procene litrazu kutije. Ja sam se tako ispalio pa sam coveku dao 5000 za ono sto sam mogao i sam da uradim.
I ja mislim da je pravi put. Juce su ugradjeni 2 para Fusion EN-CM650 ( ... nkCode=asn) dvokomponentnih zvucnika u sva vrata i Magnat pojacalo Rapbull 360 Classic (kupljeno za EUR 55 preko oglasa). Fusion je Australijska firma za car audio. Drug mi je u Londonu na rasprodaji kupio dva seta za 50 funti. Zvucnici su masivni i veoma jaki. Kad se spoje zvucnici i Magnat dobije se solidan zvuk, nista spektakularno. Zvucnici lepo rade, ali su malo "lenji", tako da im treba vise struje da i malo veca jacina da bi dosli do izrazaja. Stavio sam bas dobre kablove. Sto se tice Alpina SWE-843E, mislim da je najbolje da ih zamenim za neki sub sa kucistem kao Alpine SBE-1243BR (12") posto imam racun. To ce da napaja pojacalo Magant Gladiator 360 Classic (kupljeno preko oglasa za EUR 52). Videcemo kako ce da zvuci. Pravljenje kutija je uvek bolje, ali ja za to trenutno nemam vremena. Za moj ukus tu bi trebalo staviti i jedan DSP/equalizer ali za to sada nemam para. Ako neko cuje za neki polovan zainteresovan sam.
Korisnikov avatar
147

Ned Jan 24, 2010 10:36 pm

Po ovome sto sam ja nasao na internetu, to pojacalo je cetvorokanalno i u bridzu ima 180w rms, a to bi ti bilo ekstra za alpinine 2 8'', ali bojim se da ce ti to biti malo za tu 12'', posto bi pojacalo trebalo imati minimum snagu zvucnika tj. vufera, znaci trebalo bi ti pojacalo koje daje min. 250w rms ukoliko bi zamenio za taj vufer...Mislim da je equliuzer bacanje para posto isti imas u svim cd playerima, a ne verujem da bi puno doprineo poboljsavanju zvuka.
avidoje

Pon Jan 25, 2010 10:03 pm

147 napisao:Po ovome sto sam ja nasao na internetu, to pojacalo je cetvorokanalno i u bridzu ima 180w rms, a to bi ti bilo ekstra za alpinine 2 8'', ali bojim se da ce ti to biti malo za tu 12'', posto bi pojacalo trebalo imati minimum snagu zvucnika tj. vufera, znaci trebalo bi ti pojacalo koje daje min. 250w rms ukoliko bi zamenio za taj vufer...Mislim da je equliuzer bacanje para posto isti imas u svim cd playerima, a ne verujem da bi puno doprineo poboljsavanju zvuka.
Slazem se za equalizer. Fabricki ICS u 166 ima klacine visoke, bass, loudness, i neku vrstu dodtnog podesavanja koje se zove SDV. Sve u svemu danas su bridzovana pojacala, i povezan Alpine sbe-1243bp subwoofer. Sistem sada mnogo bolje zvuci...8" nisu mogle da se ubace iz dva razloga: 1) trebalo seci lim sto je podrazumevalo dodatne limarske radove, 2) Alpine swe-843e nisu free air (ne mogu da rade bez kutija), tako da je sub sa kutijom bio jedino resenje. Za moj ukus Alpine sbe-1243bp je malo neprecizan i "nekultivisan". Ko voli da mu bass lozacki bruji bice zadovoljan...Pokusamo sam da ga malo "zauzdam" preko pojacala, ali sam samo donekle uspeo...Ipak zvuk je bez dileme mnogo bolji nego ranije...Ostaje jedino da se eliminise zujanje kad se pali auto...Zvuci kao da polece mlaznjak... Kao sto rekoh Bose je vrh...Sve ostalo ni blizu...
Korisnikov avatar
edix
Garaža: 166 FL 3.2 V6 Ti
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 11:56 pm

Pet Jan 29, 2010 3:30 pm

avidoje napisao:
147 napisao:Pravo da ti kazem nikad nisam cuo za tu marku HAES, koliko si platio pojacalo ako nije tajna? Tebi cd player daje maksimum nekih 20w realne muzicke snage zvucnicima, a na tom pise da ima 6x40, e sad zavisi sta ti ocekujes od muzike u kolima. Koje zvucnike si mislio da guras sa tim pojacalom?

Nije tajna, platio sam EUR 100 na ebay.de . I ja sam prvi put cuo za tu marku, ali su se slicna HAES pojacala ugradjivala u Porsche 911 (http://cgi.ebay.co.uk/Porsche-911-996-c ... 2002r14842). To se pojacalo ugradjivalo u neke verzije Alfe 166 u kojima postoji i razvucena instalacija. Obicno stoji u gepeku kod CD sanzera i navigacije. Po forumima HAES DSP daje mogucnost da se prikljuce jos 2 subwoofera (8") koje idu u zadnju policu gde vec postoji fabricko mesto. Subwooferi se kace naopako (magnet gore - membrana prema podu). Tu postoji problme jer treba prosecati fabricki lim na zadnjoj polici ako su subwooferi duboki. Ja sam uzeo 2 Alpine swe-843e i nisu mogle da stanu, jer je magnet prevelik. Sve u svemu, kao sto si rekao HAES daje oko 20w nad 4 oma na 6 kanala, kao i equalizer i DSP sa nekim efektima. Svi koji su ga prikljucili kazu da je zvuk mnogo bolji nego kod fabricke muzike (bez DSP) u Alfi 166.
Bez obzira sto posedujem HAES DSP posle dosta konsultacija sam odlucio da idem drugim putem i da ugradim 2 Magnat pojacala, i neke Fusion dvokomponentne zvucnike koje mi je drug done iz Engleske. Juce je sve povezano i zvuk je ok. Treba jos da zamenim Alpine za neki sub sa kutijom. Tad ce zvuk biti mnogo bolji.
Sto se tice HAES, ako nekoga zanima nek se javi. Evo linkova gde je objasnjeno povezivanje.

Instalacija HAES DSP (video instrukcije):

Instrukcije i sema za instaliranja HAES DSP:

http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=1092.40

Kablovi za HAES:

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=21361.25;wap2

Mislim da je Bose muzika za kola neprevazidjena. Imao sam je u Lybri i to je nesto najbolje sto sam ikad cuo.

Tebi druze hvala na savetima i interesovanju. Ako tebi treba nesto tu sam.
ovako drug, ja imam 166 ti, znaci full i imal taj DSP i te zvucnike sto govoris na zadnjoj polici okrenute naopako( znam jer jarani ima 166 bez toga, znaci nem azvunike uopste na zadnjoj polici) i mogu ti reci zvuk je fantastican, mnogo bolje nego na njegovoj 166!
digitalna obrada zvuka, i nema s vise sta reci! orginal se to sve nalazi na desnoj strani u prtljazniku, znaci nije kod cd changera i navigacije... sad koja je marka tacno, ne znam, al znam da pise 6x40w
prava stvar, samo ne znam kako ce to kod tebe da pase, jer vjerovatno ni ostali zvucnici nisu isti kao kod modela koji to imaju tvornicki!
ako ti sta znaci,puno vise vozim bez muzike,samo v6 sound:)
sretno
kad su mi govorili da se covjek moze zaljubiti u auto, nisam im vjerovao...
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Pet Jan 29, 2010 3:47 pm

Edix slobodno predstavi Alfu u virusu. ;)
Korisnikov avatar
kovalski
Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 5:50 pm

Pet Jan 29, 2010 4:38 pm

predstavljena je davno :D

viewtopic.php?t=45148
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Pet Jan 29, 2010 4:54 pm

My bad. :D
avidoje

Sub Jan 30, 2010 12:15 am

ovako drug, ja imam 166 ti, znaci full i imal taj DSP i te zvucnike sto govoris na zadnjoj polici okrenute naopako( znam jer jarani ima 166 bez toga, znaci nem azvunike uopste na zadnjoj polici) i mogu ti reci zvuk je fantastican, mnogo bolje nego na njegovoj 166!
digitalna obrada zvuka, i nema s vise sta reci! orginal se to sve nalazi na desnoj strani u prtljazniku, znaci nije kod cd changera i navigacije... sad koja je marka tacno, ne znam, al znam da pise 6x40w
prava stvar, samo ne znam kako ce to kod tebe da pase, jer vjerovatno ni ostali zvucnici nisu isti kao kod modela koji to imaju tvornicki!
ako ti sta znaci,puno vise vozim bez muzike,samo v6 sound:)
sretno[/quote]

Slusaj nema te muzike koja moze biti lepsa od V6 sound ;-) Sto se tice pojacal to je to! HAES 6x40w nominalne snage ili ti oko 6x20w RMS (relane snage). To sve gura ekstra fabricke zvucnike koji nisu uopste losi...Moj problem je bio sto je jedan zbog nekog razloga probijao (ne vidi se neko fizicko ostecenje) pa sam resio da sve zamenim...Uzeo HAES i otisao u potpuno drugom pravcu jer niko od majstora za muziku koje sam ja znao nije hteo da se zeza sa povezivanjem plus su mi rekli da je HAES igracka zbog male snage...Mene uopste ne interesuje velika snaga vec kavalitet zvuka...Ovo sto sam uradio 2 Magnata, Fusion zvucnici i Alpine sub zvuci ok ali ne kao Bose u Lybre i sigurno ne kao tvoj fabricki sistem u 166 sa HAES...Sta je tu je...Ako nekome treba HAES nek se javi...Meni stoji...Posto me zeza levi far moze da padne i neka zamena...
deki_166
Garaža: Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Pridružio se: Čet Avg 22, 2013 2:03 am

Čet Avg 22, 2013 2:09 am

Imao sam fabricko ozvucenje u alfi 166, i kupio sam dsp sistem sa 8 harman kardon zvucnika 2 woofera i haes pojacalom. Uz zvucnike sam dobio i instalaciju koju sam provukao kroz auto i njom zamenio staru. Kvalitet zvuka je fenomenalan, wooferi su prejaki. Jednostavno sam odusevljen. Inace ceo sistem sa zvucnicima,pojacalom i instalacijom u fenomenalnom stanju sam kupio za 100e preko oglasa. Ugradio sam ga sam sa drugom, par sati nam je trebalo da skinemo sedista, zadnju klupu, konzolu, ics. Ali vredelo je, tako da toplo preporucujem svima koji imaju 166, DSP sistem je nesto najbolje sto mozete ugraditi, Fenomenalno.
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Čet Avg 22, 2013 11:06 am

Kolega sa foruma je rekao da u poredjenju DSP i fabrickom ozvucenja je nebo i zemlja. Mogu zamisliti kako zvuci kad je i fabricko ozvucenje u 166-ici vrlo dobro
Korisnikov avatar
Alex V6
Garaža: V6 inside
Pridružio se: Ned Sep 11, 2011 11:23 pm

Čet Avg 22, 2013 11:17 am

Od mene si kupio. ;) Drago mi je da si zadovoljan. Razlika je stvarno ogromna. Sav trud oko ugradnje se isplati.
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Čet Avg 22, 2013 11:19 am

A, ti si kolega sa foruma koji mi je to rekao hahaha :gr8:
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Avg 22, 2013 12:49 pm

deki_166 napisao:Imao sam fabricko ozvucenje u alfi 166, i kupio sam dsp sistem sa 8 harman kardon zvucnika 2 woofera i haes pojacalom.
Zanimljiv podatak da se u 166 ugrađivalo Harman Kardon ozvučenje. Ne mogu ni da zamslim kako to zvuči :hbg
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Alex V6
Garaža: V6 inside
Pridružio se: Ned Sep 11, 2011 11:23 pm

Čet Avg 22, 2013 1:16 pm

alfa&omega napisao:A, ti si kolega sa foruma koji mi je to rekao hahaha :gr8:
:P :P :P

Zvucnici su Harman Kardon, Made in Germany. Pojacalo je HAES 6x40W. Zvucnici su 2Ω pa je zato pojacalo onako malo. Na papiru ne deluje impresivno, ali je uzivo fenomenalno. Bose ozvucenje iz Lybe / 147 /156 nije ni blizu.
milosabs
Garaža: e39 525 d sport m optic touring
Pridružio se: Čet Okt 03, 2013 3:34 pm

Uto Jul 22, 2014 6:57 pm

alex mi je dostavio komplet dsp,skinuo sedista i ima piranje,da li treba seci lim na zadnjoj dasci ili je to fabricki vec odradjeno?pitam da zna kako i sta od alata da spremam
bio jednom jedan TI

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”